Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam több helyen (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ti hisztek a Világvégében?

Én szerintem hülyeség de sokan hisznek benne.

18

Azért lehet az OTP netes bankjának a mai az üzemzavara, hogy életbenmaradjak? (nagyon durva)

A hétvégén rendeltem egy régi orosz vasalót a Vateráról, de nem tudtam a netes bankomnak az azonosítóját, ezért utalni sem tudtam a pénzt hogy megküldjék. Ma bementem a bankba, kértem új jelszót, azonosítót. Hazajöttem, és láttam, hogy nem m?ködik a netes utalás!!

13

Nagyon profi woo-doo jóst keresek! Lehetőleg olyanok jelentkezését várom akik voltak ilyen embernél? Csak komoly emberek jelentkezését várom!

5

Valaki ért a cigány kártyához? Komolyan?

A VI a kérdés, és az Ies lap vagyok én. Ez lesz: XX1,111,XL1V. Ezt hozza: X111, XV111, XV11. Ezt tehetem:

7

Igaz hogyha elégetek 10 darab húszezrest akkor pénzbeli szerencsém lesz?

32

Szerintetek 2012. December 21-én el jön a világvége?

16

Szerintetek milyen jós legyek?

Én becsületes vagyok, de a mai világban kell a titokzatosság. A mai embereknek nem elég annyi, hogy jós/jósn?.

19

Ez a jós módszer tutira beválik?

Az úgynevezett égi mosoly varázsa a bens? világ összhangjában és tiszta szellemi kapcsolatokban születik mindig újjá azoknak az arcán, akik már benne élnek az egyetemes élet harmóniájában. Megmerevednie nem szabad, mindig újjá kell születnie, hogy mély és igaz, égi maradjon, mert mélység és igazság az a forrás, melyb?l a szépség varázstündére – bukkanjon elénk bármely területen – az erejét meríti.

6

Hová tűnt innen az Ezotéria egyik megbecsült képviselője, drakonak szolics?

35

Ismer valaki megbízható, holtakkal beszélő jóst? Saját tapasztalatok érdekelnek!

Nem vagyok kíváncsi azoknak a véleményére, akik nem hisznek ebben, akik azt vallják, hogy a halottak azért haltak meg, hogy ne legyen velünk kapcsolatuk, akik szerint ez badarság és felesleges pénz és id? pocsékolás... Nem tudjátok miért tettem fel ezt a kérdést, szóval NE ÍTÉLKEZZETEK!!!! Tör?djetek a saját kis életetekkel és hagyjátok figyelmen kívül a kérdésemet.... Kössz.

27

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!