Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam több helyen (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jól lehúzták az este a TV-ben a jósokat és az ezoteristákat?

Marhaságként állították be.

11

Hogy lehet levenni egy rontást?

Nem kérek olyan válaszokat, hogy ilyen nem létezik....
Csak normális válaszokat szeretnék!
Köszönöm

10

Egy nap a suliban Eszembe jut, hogy kikellet volna kapcsolni a telefonomat, mert anuykám tuti hívni fog.1 mp-vel utána, hívtak.! Ez jelent valamit?

kés?bb, 2nappal utána bemegyek a boltba, feltölteni a telómat. Másfél éve itt töltöm fel. és megéreztem, hogy megsz?ntették a feltöltést. , bemegyek és tényleg!
ez jelent valamit?

11

Álmomba akkor lebegtem amikor csak akartam. Tudtam irányítani a lebegés, nagyon jó érzéssel töltött el. Mit jelent?

10

Mi ennek a csodálatos zenének a neve, ami Morgána jósnő honlapján van? Le szeretném tölteni.

http://www.fenybirodalma.hu/

3

Létezik igazi jós aki megtudja mondani a jövőd?

Tapasztalat? Esetleg telefonszámot tudnál adni?

15

Jobb tenyerem középső ujjának tövében egy kígyófej van. Még a nyelve is látható. Jelent ez valamit?

11

Mikorra várható a következő világvége?

Az el?z? dec.21-ére volt téve, de arról lemaradtam. A következ? mikor van? Minden évben szokott lenni.

15

Kecskeméten vagy annak környékén lehet találni jósnőt?

Nagyon szívesen elmennék. De sajnos egyet sem tudok. Ha vki járt már írjon árat és h mennyire váltak be a dolgok meg h hol stb. Privátban is irhattok.

7

Mi a jövő heti 5-ös lottó nyerőszámai?

50

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!