Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam több (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehetséges lerajzolni a jövőt?

Még 8-10 éves lehettem amikor készítettem egy rajzot amiben egy focimeccsen (ami rá egy hétre volt) gólt rúgtam egy csapatnak akinek nagyon szerettem volna. Aztán el jött a meccs napja és én pontosan ugyan úgy, ugyan arról a helyről, ugyan olyan mozdulattal, annak a csapatnak rúgtam egy gólt mint a rajzon. Érdekes módon az ellenfél kapusa is pont úgy vetődött ahogy én rajzoltam. A rajzot azóta nem találom sajnos.
22F

4

A keresztény hit szerint bűn, ha jósoltatunk magunknak, ugye?

Kíváncsi vagyok egy dologra a jövőt illetően,de úgy tudom,ha katolikus keresztény vagyok,akkor "nem szabad" jósoltatni:S

25

Ha szerelmi jóslásban együtt áll az Univerzum az Akasztott emberrel és az Egyensúlyozással az mit jelent?

Köszönöm a segítséget!

1

Valaki segítene nekem?

Párkapcsolat területén mire lehet számítani a jövőben egyedülállóknak ha az Egyensúlyozás és arra a Bolond lapot húzta ki. Konkrét személyre történt a kérdezés!

Köszönöm előre is a válaszokat, és kérem, hogy a témában jártas emberek válaszoljanak :)

2

Mit szólsz Alexander mágus Lottó szelvény mágiájához?

tegnap a TV2-esen mondta Alexander máhus, hogy nyugaton sorra nyertek emberek Lotó 5-eseket és utána véletlen kiderült, hogy szelvény mágiát használtak és így bevonzották a Lottó 5-est. Elmonta Alexander, hogy magyarországon Isten Õtet jelőlte ki, hogy közvetítse ezt a szelvénymágiát.

Lehetséges ? Neked bejött, nyíertél már így? Kipróbálod? Mit szólsz?

13

Van esély arra, hogy egyszer végre igazán boldog legyek?

Sosem éreztem magam túlzottan boldognak.. Szégyellem, de szerintem csak akkor érezném jól magam ha gazdagok lennénk..Sajnos a mai világban szinte csak a pénz számít. Sokkal többen elfogadnak ha van pénzed jól öltözködsz és jó cuccaid vannak. Én is ilyenre vágyom. Kérlek segítsetek küldjetek pozitív energiákat bármit csak jussak pénzhez vagy nyerjek már végre a lottón. Boldogtalan vagyok de lehet már a pénz sem segít...

10

Ha valóban létezik jóslás, akkor ez miért nem történik meg?

A jósok miért nem jósolják meg maguknak a lottó számokat? Vagy ha annyira élesen nem látnak a jövőbe, akkor is előre láthatnák a nagy katasztrófákat, szólhatnának előtte. Ilyen miért nincs soha, ezeket a tényeket mérlegelve, miért hisz bárki is a jóslásban?

9

Mostanában sok álmom van, amik eseményekről szólnak. Az álom utáni napon pedig valamennyi megtörténik a valóságban is! Mit tegyek?

Ha azt mondod ,hazudok ,húzz el!

4

Valaki jósolni? Hány évig fogok élni? Milyen életem lesz?

gondolom ez a kategoria erre valo vagy nem? akkor josoltok nekem?

10

Tétel húzásának bevonzása? Tényleg működik?

Hétfőn fogok érettségizni mindenből. Hogyan tudnám bevonzani azokat a tételeket, amelyiket húzni szeretném?
Nagyon félek. Tőletek kérdezem... legyek bátor és már ne tanuljak (csak nézzem át őket) vagy inkább újra vessem bele magam?
(Amit húzni szeretnék már tudom).

18 éves lány

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!