Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam több (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kutya kakiba léptem, mit jelent? (elég méretes kaki volt ) :- (

:'(

12

Mi a véleményetek, az Illuminátusokról?

33

Tarot kártyához, milyen könyvet ajánlanátok?

2

Mi a szellemtábla magyar neve? (nem a quija! )

36

Meg tudod jósólni, ki lesz Jézus Urunk következő utódja?

Most hogy lemondott a Szentatya a Pápaválasztó konklávé új Pápát választ majd. Engem most érdekelne. Jósok, meg tudjátok jósólni ? Trollokkíméljenek.

13

Hisz valaki a joslasban?

10

Azon nem gondolkoztatok még, hogyha minden jós mást jósol például világvégéről, akkor nem sok alapja van az egésznek? Ha valóban bekövetkezne valami nagy esemény, azt miért nem látja mindegyik?

Vagy vannak azért összefüggések, csak nem hallottam még róluk? Mert itt ahány ember, annyi féle jóslat. Legalább összebeszélhetnének egy kicsit. Vagy itt sem ér utánozni a másikat? :)

6

Egyetemen oktatták h. jósok körében extrém magas a borderline személyiségzavar! Mitől lehet sztetek?

Csak azért kérdezem mert ugye ti itt jártasabbak vagytok, és ez csak szóba került el?adáson.. pszichológiát hallgatok egyébként!

Esetleg van köztetek ilyen személyiségzavarral diagnosztizált jós?

5

Szerintetek lehet változtatni a sorsunkon?

Tegnap vetett nekem kártyát egy megbízható ember,azt látta,hogy a jelenlegi párommal ,akivel 5 éve együtt vagyunk vége lesz a kapcsolatunknak.Azt is mondta,hogy jön majd egy férfi,aki elhozza a boldogságot,a férjem lesz,gyerek is lesz!Az a probléma,hogy én ezt nem akarom,mert nagyon szeretjük egymást,el se tudnám képzelni az életemet mással!Rosszul vagyok már a gondolattól is!Egész éjjel sírtam ez jár a fejemben mindig!Tudok ezen változtatni,ha igazán szeretném?

7

Látok dolgokat (bővebben lent) (? )

Szóval látok dolgokat álmomban is de amikor ébren vagyok csak bevillan egy egy kép elég gyakran és azt utána látom is (nem deja vu szerintem de lehetséges) egy példa: (ezt álmomban láttam) Ahogy kilépek a suli udvarára kivezet? ajtón egy galamb repül el a magasba és pont odapillantok.. ezt pár nap múlva láttam is a suliba ahogy elrepül elég idegesít? mert van amikor 1 nap 3-4x is látok ilyen dolgokat ..

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!