Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam több (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ismertek valamilyen technikát, amivel kideríthetem, hogy mi az, amitől igazán félek?

Az utóbbi időben teljesen fejre állt az életem. Megkérdeztem a Jóskönyvet, hogy mi ennek az oka, és a 21-es jósjelet, az átharapást adta ki. Az lenne a feladatom, hogy találjam meg magamban azt, amitől legbelül igazán félek, amivel nem mertem eddig szembenézni. Azt írja, ez nem könnyű feladat, mert mindig valami olyan, amire nem is gondolnánk, mert nem is merünk rá gondolni. Tudnátok segíteni, hogy hogyan juthatnék el a félelmeim eredetéig, hogy szembe nézhessek velük?

5

Ki tud nekem jósolni cigánykártyából?

9

Cigánykártyában a lehetséges jövőbeli események bekövetkezésének körülbelüli idejét milyen lapok mutatják és hogyan?

Most tanulgatom a kártyavetést, és egész jól megy. De arra még nem sikerült rájönnöm, hogy ha valakit pl az érdekel, hogy "mikor fogok elköltözni" vagy "mikor lesz új munkahelyem", stb. ezt milyen lapok mutatják meg, és nagyjából hogyan lehet az időintervallumra következtetni.
Fontos lenne, köszi előre is.

6

Akinek már jósoltak kártyából, és nagyrészt be is váltak a dolgok, hogyan csinálták? Ki választotta ki a lapokat?

Úgy értem, hogy a jós keverte a kártyát és húzta ki a lapokat, vagy nektek kellett megkeverni a paklit, esetleg húzni és emelni is?

5

Mit jelenthet az özvegyember és a szívkirály együttállása a kártyavetésnél (cigánykártyáról van szó)?

A kérdésem az volt egy jó ismerősömmel kapcsolatban:

Vonzódik-e hozzám?

Kérdés lapja: Házasság

Válaszlapok: Üzenet, Gondolat, Veszteség, Özvegyember, Szívkirály (ez a két lap kiemelt szerepet játszik!) és végül a Lelkész

Nagyon félek, hogy beigazolódik a gyanúm, és akkor gondban leszek, mert az ismerősöm katolikus pap...

14

Ezt a lapkombinációt a cigánykártyában hogyan kell értelmezni?

Egy ismerősöm jelenlegi kapcsolatának jövőjére vagyok kíváncsi.
A hét húzott lap sorrendben: örvendezés - levél - szomorúság - betegség - utazás - halál - tolvaj
A halál kártyára húztam 3 további értelmező lapot, ezek kevés pénz - üzenet - szerelem.
A tolvaj kártyára szintén, ezek házasság - katonatiszt - bosszúság.

Én ebből arra tippelek, hogy a kezdeti boldogság után hamar véget ér a dolog, a szerelem meghal, valaki ellopja a nő szívét. Jól gondolom, vagy teljesen fals jelentést magyarázok az egészbe csak azért, mert én ezt akarom látni a lapokban?

2

Ha minden bejött, amit a jósnő a múltamról és a jelenemről elmondott, akkor amit a jövőre nézve jósolt, azt készpénznek kell vennem?

Tegnap voltam nála, cigánykártyából jósolt. Minden bejött, amit a jelenlegi helyzetemről elmondott. Sőt, a múltam olyan részleteit, mint pl hogy volt egy súlyos sérülésem idén januárban. És én semmit sem mondtam neki előzőleg magamról, telefonon jelentkeztem be, de még a nevemet se árultam el. És ott a helyszínen se kérdezett semmit, kirakta a kártyát és sorolta az információkat.

Az egyes lapok jelentéseit én is ismerem, csak összeolvasni nem tudom őket. A jövőmről annyit mondott, hogy nagy valószínűséggel hamarosan meg fogok halni, mert rengeteg bennem a negatív energia. (ez a része igaz is sajnos)
Eléggé beparáztam, mivel tényleg többször is kijött egymás mellett a szerencsétlenség, halál és a levél lap. Szerintetek?

11

Jósok, látók, stb. , ha mondok egy születési évet, akkor jósoltok nekem?

12

Van értelem saját kézzel készített kártyákból jósolni?

Ha igen mire figyeljek oda ?

11

Jártatok már jósnál? Mi történik amikor csak ketten vagytok a szobában?

Még sosem voltam, de kíváncsi lennék,ő beszél,vagy megengedi,hogy kérdezz? Kártyából,tenyérből,miképpen jósol? Kb.mennyi időbe telik? Megengedi, hogy kérdezz tőle?
Ha kíváncsi vagy arra,hogy x és y kapcsolata milyen, mert te szerelmes vagy x-be, arra is választ tud nyújtani, kellenek neki képek,hogy tudd megmutatni kiről van szó?
És a jósnők értenek máshoz is, mármint talizmán készítéshez, hogy jobb anyagi sorsod legyen, rádtaláljon a szerelem, szeressen beléd az akire vágysz, stb.?
Sok buta kérdés, de kíváncs lennék a tapasztalataitokra.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!