Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam több (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mikor lesz már végre kisbabám, hány évesen?

A születési dátumom 1991.8.3.

Kérlek aki tud jósolni évszámból segítsen! Karierr vagy a baba??

9

Ennek lehet valami "üzenete" rám nézve? Miért az érettségim előtt halt meg a nagymamám?

8

Van arra vonatkozó jóslat, mikor lesz az országban nyugati szintű jólét?

Olyanra gondolok, amikor nagyjából mindenkinek jól megy. Nincsen szegénység, munkanélküliség, munkáltatók visszaélése a dolgozókkal szemben. Pont mint ami a rendszerváltás előtt volt. Mikor lesz ilyen ? Nostradamus vagy valaki jós jósólt ilyent?

5

Mi vár rám? Pénzügyi javulás vagy hajléktalan leszek?

Születési dátum 1981 12 20

Kérem csak normàlis választ kérek! Köszönöm előre is!

8

Győrben megbízható jós, jósnő vagy látó?

köszönöm előre is a segítséget!

1

Tenyérjósok, ebből a nem hétköznapi kézből mit tudnátok mondani?

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2013_4_14_opt7m..

Letöltés után tudtok nagyítani is, HD minőség.
(Jobb klikk - kép mentése másként) :D
Előre is köszi.

8

Mit jelenthet a Bolond kártyalapja napi kártyaként húzva?

2

Ismer valaki olyan látót, aki pontosan elmondta, mi fog történni vele, és az meg is történt?

9

Ki az, (név, város) aki a leghitelesebben jósol, vagyis jóslásai legtöbbször bejönnek?

4

Jósnő ebben a videóban nem látta előre a jövőt, hogy befog hányni?

http://www.youtube.com/watch?v=KNTVmd2SMs4

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!