Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam több (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Miért ne létezhetne igazi jós?

és mért ne kérhetne pénzt érte? ha egyszer ez a foglalkozása.

2

Hogyan tudjam meg mikor házasodom és ki lesz a férjem?

9

Jelent valamit vagy csak véletlen?

Ma ettem a paradicsomot fel daraboltam és magam elé raktam. Ettem ettem amikor vettem volna el a következ? darabot láttam hogy a megmaradt paradicsomokból kijött a 17-es szám. Ez jelent valamit? vagy mit jelent a 17-es szám maga?

4

Szerintetek tényleg tudnak jósolni, és angyalokkal beszélni az asztro centerben?

az RTL-club-on ?

10

Jósolni kéne a közeljövőmre?

Jellemzésem

5

A jósok kapnak visszajelzést arról, hogy mennyire vált be a jóslatuk? És ha igen, azt felhasználják, hogy fejlesszék magukat?

Esetleg vezetnek valamilyen statisztikát a saját munkájuk mérésére?

7

Voltátok már látónál? Mik a tapasztalatok? ( szkeptikusok ne írjanak. )

11

Ismer valaki egy megbízható jóst / jósnőt Tolna megyében? Pl: Szekszárd?

8

Ha jósnőhöz megyek muszáj kérdéseket feltennem?

vagy csak kiveti kártyából mire számithatok?valami személyeset kell mondanom magamról?

3

Budapesten tud ajánlani valaki megbízható jóst vagy látót?

Tapasztalatok érdekelnek, hogy kinek jött be, amit jósolt az illet?... Mindenképpen budapesti kéne.

14

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!