Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az igaz, hogyha egy jós lát egy halálesetet, nem árulhatja el, maximum csak utalhat rá?

18

Mi a véleményetek az ezo tv 2 jósáról? Név szerint Darabariról, és Katalinról?

azok kíméljenek akik azt írják h lehúzás az egész,meg pénzkidobás,meg h.ülye aki az ilyeneknek bed?l.ezeket a szövegeket már ismerem.azok írjanak aki már jósoltatott velük.és mi a tapasztalat?

13

Mi a véleményetek a 06 90-es jóslásokról?

6

Nem hiszek a joslasban, de beteljesedett. Szerintetek van benne valami, vagy csupa veletlen az egesz?

A csaladom es nem sem hiszek a joslasban, de amit ide leirok, az igaz tortenet: apummal tortent az egesz, kb.30 evvel ezelott: akkoriban meg notlen volt es mar 34 evet is betoltotte. A Fekete tenger partjan sutkerezett amikor egy cigany joslono megjosolta neki hogy az elkovetkezo egy evben nosulni fog, 4 gyereke lesz es az edesanyjat is hamarosan elveszti. Igy is tortent, egy even belul meghajt az edesanyja, megnosult es 4 gyereke szuletett. Ez az egesz joslat csak akkor jutott eszebe, amikor tenyleg beteljesedett...o meselte el nekunk.

7

Ha március 14. -én és 15. -én betegállományban vagyok, akkor mit kell ledolgoznom március 19. -én szombaton? Mert ugye a hétfő nem ünnepnap, azt le kell dolgozni. A táppénzt mindenképp megkapom, ergo akkor szombaton ingyen dolgozok?

Ha tud valaki segítsen már, mert van aki azt mondja be kell menni valaki azt mondja, hogy nem kell.

4

Milyen vagyok én? Ez a kérdésem. Szerintem ez egy jó játék is egyben. Szabályok lejjebb.

Tehát lehet jósolni kártyából, van intuíció-t használni. Bármi ami eszedbe jut. Tulajdonság, szerelmi élet, rólam adatok, kör, keresztnév, az ország melyik részén lakhatok. Ami eszedbe jut. A végén majd összesítek, ha lesznek jó válaszok. Ezt tele is lehet offolni, de én tényleg kíváncsi vagyok, mennyire m?ködnek egyeseknek megérzései... :) Ha valami segítség kell megírom.

32

Elmentem egyszer egy jóshoz. Amikor becsengettem, kiszólt, hogy "Ki az? " Szerintetek ez normális dolog?

13

Egy ismerősöm azt jósolta, hogy ismét esős évünk lesz. Az mondta, hogy az "ökrök, és a lovak az egész országban állva isznak majd". Szerintetek ez igaz lehet?

5

Már 2 éve, hogy nem igazán mennek a dolgaim . Sőt a családomnak sem. /édesanyám daganatos beteg/ Úgy érzem valaki rosszat küldött nekünk . Létezik?

7

Segitenétek? Régen tetetm fel kérdést és válaszoltak rá emailben, ingyen josolt müller rózsa kártyáiból de eltünt az email cime.

véletlenül kitöröltem azt is tudom hogy volt mindenkilapjás weboldala de az sincs meg..kéne megint t?le egy tanács,mert segitett akkoriban..

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!