Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jósolna nekem valaki cigánykártyából, aki tud? Nagy segítség lenne, két kérdésem van. Köszönöm.

16

Valaki tud segíteni ingyenes numerológia elemzésben?

Saját részre szeretnék kérni.Kisebb elemzést kaptam már..de nagyon érdekelne..pénzt nem tudok rá szánni:/

5

EZO. TV jóslás? Kinél jósoltatok? Bejött?

21

Hol tudok interneten ingyen jósoltatni?

Egyáltalán van értelme az ilyen helyeken adott jóslatoknak?

10

Számmisztikával kapcs segítene valaki?

Nagyon érdekel a számmisztika..s szeretnék elemzést csináltatni magamnak, azonban amint hallotam drága..és sajnos nem tudok erre pénzt szánni. Valaki tudna segíteni abban hogy ez megoldható legyen pénzköltés nélkül valamilyen módon?

2

Melyik az a rúna, melyet ha feldobunk és leesik vagy igen -el vagy nem -el válaszol?

Mint a csillagpor c. filmben . Ha jól tudom ez a boszorkányrúna de az inkább jóslásra való.

6

Mibol lehet megjosolni, hogy hany gyerekem lesz?

13

Mindkét tenyerem életvonalán van egy elég nagy szakadás. Mit jelenthet ez?

11

Félnétek hogy mit mond egy jós a jövőre nézve?

Születésnapomra kaptam ajándékba, ill. kett? közül ezt választottam, édesanyámtól. Egy nagyon híres, elismert jós Mo-n és ami fontosabb h anyu is volt már nála és nagyon durván beteljesültek a dolgok amiket mondott. Rettent? káosz az életem, válás közepette vagyok, van egy kisfiam és valahogy minden olyan bizonytalan. Most egyszer?en elkezdtem félni, bár a hölgy nem mond annyira végzetes dolgokat.....teszem azt örökre egyedül maradsz, de mégis félek. Ti félnétek?, én úgy vagyok vele ha már mond valamit, ami segít, akkor már megérte, de ha rossz hírt mond?

4

Valakinek nincs josnöje? Aki tényleg az igazat mondta, szükségem lenne rá nagyon¢!

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!