Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni Josoltattam (1 db)

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Igaza lehet Bartosnak és az elméletének? Kitörhet 2018-ban a III. Világháború?

24

Vajon mi vár rám a jövőben?

1996.12.20. lány nyilas

5

2012 Április8-án Töltöm be a 14. évemet. Mostmár rám is vonatkozik a horoszkóp?

15

Valaki Magyar Cold Reading könyv vagy pdf ismer, amit le lehet tölteni vagy valahol beszerezhető?

Nagyon érdekel ez a dolog, de sajnos nem kaptam értelmes anyagot. Valaki tud valamit?

1

Ez mit jelenthet?

Jelen helyzet: a hét bot kártyája
Akadályok: a három bot kártyája
Megoldás: a kardok apródja
külön-külön tudom csak értelmezni, együtt nem megy, nem áll össze az összkép.
érdekes, hogy az első kártyánál a Mars az Oroszlánban, a másodiknál a Merkúr az Oroszlánban van, a harmadiknál pedig A Mars és a Merkúr diszharmóniájáról írnak...

4

Valaki aki ert hozza josolna nekem ha megadom a szemelyes adataimat?

csak normalis valaszok varok!!

6

Mi fog állítólag történni, ha viszket a bal szemem?

10

Valaki jósolna nekem? Elég fonntos lenne.

15

Hisztek a jóslásban. A többi lent, engem megdöbbentett. Mit gondoltok?

Õsze futottam egy "jósnővel" ő korábban már kb 2éve jósolt a feleségemnek. Azóta a feleségem elhunyt. És mikor találkoztam ezzel a hölgyel, azt mondja hogy a feleségem nem nyugszik, de azon döbbentem meg igazán hogy azt mondta nem lát sírhelyet. És tényleg, mert hamvasztva lett és itthon van. Hisztek ebben vagy nem?

13

Tarot-kártyalap értelmezése?

Először kihúztam az Akasztott Embert. Mindent elolvastam róla, de azt írták, húzzak még egy kártyát, hogy megtudjam, mi vár rám az 'önátadás' után, ez a lap a Szeretők lett. Itt is azt tanácsolta, hogy megint húzzak egy újat, így kihúztam a Halált.
Miért pont ebben a sorrendben jöttek, ez mit jelent?
Ja egy érdekesség: előtte cigánykártyával is 'jósoltam': lelkész, halál, szomorúság.
rúnajóslásban, és egyiptomiban is türelemre intettek.
mindegyik kártyavetést ma csináltam, hogy megnézzem, mit javasol, mert úgy érzem teljesen megakadtam.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!