Találatok a következő kifejezésre: Menyire lehet megbizni (3 db)

Menyire lehet megbizni a 8mosás után lejövö hajfestékekbe?

szeretném feketére befesteni a hajam és bisztos akarok lenni hogy kijön a hajamból és nem lesz foltos

Legjobb válasz: Ha szõke a hajad lehet hogy tovább tart, nameg valószínû h nem túl szép látvány lesz mikor kopik, foltos lesz.

Ha szõke a hajad lehet hogy tovább tart, nameg valószínû h nem túl szép látvány lesz mikor kopik, foltos lesz.
Szõke, világos barna hajnál nagyon foltos lesz, más szinû, ahogy kopik kifelé. Inkább fesd be igazival, ha mindenképp erre vágysz.

Menyire igaz az hogy ma nem lehet megbízni senkiben?

Legjobb válasz: Igazából ha nem bízol meg senkiben akkor magadban nem bízol. Meg kell találni az arany közép utat bizalom terén is. Nekem például vannak bizalmi problémáim a saját anyámon kívül senkiben nem sikerült még megbíznom az életben

Igazából ha nem bízol meg senkiben akkor magadban nem bízol. Meg kell találni az arany közép utat bizalom terén is. Nekem például vannak bizalmi problémáim a saját anyámon kívül senkiben nem sikerült még megbíznom az életben
Inkább úgy mondanám meg kell válogatni, kiben bízol meg. Szerintem az, hogy senkiben sem, túlzás. Én sem sok emberben bízom meg, pontosabban csak egyetlen egyben.
Így általánosságban ezt nem lehet mondani. Ismerni kell az embereket, de olyan ember nincs, aki mindenféle szempontból megbízható. Pl. az egyik ember 100%-osan megbízható, ha pénzt adsz neki kölcsön, mindig idõben megadja, de mondjuk ha valahol találkozót beszélsz meg vele, mindig 10 percet késik.
Rosszul választod meg a barátaidat. Én minden közeli barátomban megbízhatok és ezt eddig minden egyes alkalommal igazolták amikor szükség volt rájuk. De ez is úgy van, hogy zsák a foltját megtalálja.
Érdekes kérdés azért a bizalom is. Szerintem azon alapul, mennyire ismersz ki egy-egy embert. Ha ismered, tudni fogod, mit várhatsz, és mit nem várhatsz tõle, így megbízhatsz benne.
Az ember bízzon meg a szüleiben, és a legjobb barátjában, meg a szerelmében. Más emberben miért kéne megbízni? Miféle privát dolgot osztanánk meg másokkal, meg fõleg minek?
nagyon meg kell válogatni a megbízhatónak ítélt emberek körét. nekem ez kb 4 emberbõl áll. édesanyám, párom, öcsikém, és a legjobb barátnõm. de az is tény, h mindenki másban megbízható. bár azt tudom, h pl. pénzt mernék bízni bármelyikükre, nem vágnának át.

Menyire lehet joslásokban megbizni? Josoltattam több helyen is és majdnem, hogy egyformát montak! Akkor lehet benne valami? Habár elödeink is josokhoz jártak, nem de?

Legjobb válasz: A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...

A jóslatok titka egyszerû: olyan ködösen fogalmaznak, hogy bármit bele lehet érteni. Csináltak egy felmérést az oxfordi egyetemen: több különbözõ típusu jóslatot (tenyérjóslás, csillagászat, stb.) vizsgáltak több száz ember bevonásával. A lényeg az volt, hogy egy ember jóslatát (pl horoszkóp) mondták el több tucatnak, és azt találták, hogy ugyanakkora esélyjel gondolják beváltnak az emberek a saját jóslatukat, mint másét (önmagukra nézve), valamint hogy ugyanazzal a jóslattal egymástól merõben különbözõ eseményeket tudtak más-más emberek megmagyarázni. Mindenki azt hisz, amit akar, de szerintem a jóslás úgy általában humbug. Ettõl még lehet, hogy a kutatók csak rossz helyrõl vették az anyagokat (bár nem a Cosmopolitan horoszkópja volt a standard), és léteznek nagy jósok meg próféták, de nem hinném, hogy azok a neten meg újságokban hirdetik pénzért magukat...
Az elõzõ kommentelõ vagyok: az "esélyjel" nagyon durva, bocs érte. Helyesen természetesen "eséllyel"
Ha a jós nem tudja hogy nem tudsz neki fizetni és mégis ad tanácsot akkor nem jós tehát nem érdemli meg a pénzét :)
És melyik ujjukból szopják ki a tudást banyek, ha nem álltalá nos dolgot jósolnak, hanem konkrét dolgot, azt te vonzod be magadnak. gondolj csak bele biztos volt már olyan hogy gondoltál egy ismerõsödre vagy hozzátartozódra, (élõre persze), és megjelent vagy csörgött a telefon "az emlegetett szamár". Nekem sokszor volt. Sõt megérzéseim voltak, vagy a véletlen mûve, de bátyám, és unokatesóm életét is megmentettem. Jóslás nincs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!