Találatok a következő kifejezésre: Menyibe kerul kulfoldi (3 db)

Külföldi férjnél vagyok és elszeretnék tőle válni menyi idő menyibe kerül kell e ügyvéd külföldön esküdtem vele! De magyarban nincs honosítva a válás mit tehetek és fenyeget hogy megöl engem és a családomat?

külföldi férjnél vagyok és elszeretnék tőle válni menyi idő menyibe kerül kell e ügyvéd külföldön esküdtem vele! De magyarban nincs honosítva a válás mit tehetek és fenyeget hogy megöl engem és a családomat?

Legjobb válasz: Magyarországon csak akkor válhatnál, ha anyakönyvezve lenne Magyarországon a házasságod. Sõt nem ártana hozzá magyarul megtanulni...

Magyarországon csak akkor válhatnál, ha anyakönyvezve lenne Magyarországon a házasságod. Sõt nem ártana hozzá magyarul megtanulni...
Ha nincs honosítva a házasság Magyarországon, akkor itt semmi esélyed elválni, hiszen hivatalosan itt nem is vagy házas. Emellett mindig az utolsó közös lakhelyetek szerinti bíróság az illetékes. Ha simán hazautazol, onnantól szabad ember vagy ebben az országban.
Csak azt ne mond, hogy a neved mellett az a születési éved kis csillag!? Akkor már nem is vagyok meglepve semmin....
Szerintem gyere haza Magyarországra és itt elintézteted egy ügyvéddel!
12-es! Ha anyakönyveztette volna, és most beadja a válást, akkor is csak az itteni csjt. szerint válnának el. Romániában még mindig házasok lennének. És ez a gond. Az évszámosnak pedig: 22 éves. És? Úgy írsz, mintha 18 lenne. Olvastam itt cifrább sztorikat is 40-50-esektõl.
Nem így van, utolsó. Az utolsó közös lakhelyük szerinti bíróság az illetékes.
"Ha Magyarországon nincs hitelesítve a házassága, akkor itt nem vagy házas, tehát itt nem tudsz elválni" - nem kell hitelesíttetni a házasságot, anyakönyvezni kellett volna, amíg ezt nem történik meg nem tudod itt beadni a válókeresetet amúgy meg kb 30 nap alatt anyakönyvezik itt is és ha bejelentkezel magyar lakcímre, akkor a válást a lakóhelyed szerinti bíróságon is beadhatod
17:12 ez biztos jólesett neked, te gyökér...
A kérdező hozzászólása: Román a férjem én kettõs állampolgár!
Te milyen nemzetiségû vagy? Hol éltek? A férjed milyen nemzetiségû?
Ha Magyarországon nincs hitelesítve a házassága, akkor itt nem vagy házas, tehát itt nem tudsz elválni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok segítséget ha én többet nem szeretnék találkozni a volt férjemmel akkor itt Magyarországon nem is tehet semmit?
Attól, hogy Mo.-n nincs anyakönyvezve a házasság, ki tudja, hogy mint feleség milyen kötelezettségei vannak az adott országban. Vedd fel a kapcsolatot az ottani konzullal! Írj nekem priviben, segítek. Én is külföldön vagyok feleség.
"Ha simán hazautazol, onnantól szabad ember vagy ebben az országban." ez nem igaz, attól még házas, hogy nincs meg a hazai anyakönyvezés
"Ha anyakönyveztette volna, és most beadja a válást, akkor is csak az itteni csjt. szerint válnának el. Romániában még mindig házasok lennének. És ez a gond." még jó, hogy ez nem így van ;)

Menyibe kerül egy autót külfőldi papírokkal magyar auónak átírítni?

Legjobb válasz: Minek iratnád át? Hízlalni akarod az államot? Keress egy céget aki külföldi üzemeltetéssel foglalkozik, és negyedannyiért megcsinálják mint amibõl magyar rendszámúvá tennéd..

Minek iratnád át? Hízlalni akarod az államot? Keress egy céget aki külföldi üzemeltetéssel foglalkozik, és negyedannyiért megcsinálják mint amibõl magyar rendszámúvá tennéd..
Ha európai a kocsi akkor regisztrációs díjon felül kb százezer a forgalombahelyezés és névreírás költsége. Tengeren túlról behozott autót számla érték után fizetendõ vám és ÁFA is terheli még. A reget itt tudod kiszámítani. http://www.euvonal.hu/regado.php
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!!!!!

Menyibe kerul egy kulfoldi papiros autot magyarországon uzembe helyezni?

Legjobb válasz: hát nem nagyon :S köszi a választ :D

A kérdező hozzászólása: hát nem nagyon :S köszi a választ :D
Ha nics rendszám akkor nem éri meg, sõt néha még rendszámmal sem.
nem pontos a kérdés. Mit jelent a külföldi papír? Milyen papirok ezek? Mûszaki vizsga, biztosítás, forgalmi, stb. rendben? Uniós országból való? Mi a jelenlegi tulajdonjog? Kié? Mindezt csak azért kérdezem, mert én 2004. óta osztrák rendszámú autóval járok. A tulajdonjoga osztrák állampolgáré, de "vezetõi engedéllyel" én használom. A vezetõi engedélyt 3 havonta frissítem, kimegyek Ausztriába és másikat készítek. Ez teljesen legális, mert uniós országból származó gépkocsit ezzel a megoldással jogosan használsz. Csak a papírok teljesen legyenek rendben.
A kérdező hozzászólása: osztrák papirjai vanak de rendszáma nincs megakrm vani még nincsa tulajdonomba de ha sokbakerulnek a papirok akkor nem :) ez egy 3golf 1994es és hogy igy kb menyi ?:D
ha nincs rendszám, akkor csak a honosítás a lehetséges megoldás. Vizsga+regiadó+biztosítás. Szerintem az már nem éri meg. Hol a rendszám? nem leehet visszaszerezni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!