Találatok a következő kifejezésre: Menyibe kerül babának (6 db)

Körülbelül menyibe kerül amit az orvos felír a babának gyógyszerek amiket hazajövetelkor kell kiváltani és miket tartalmaznak a receptek?

Legjobb válasz: Kb 2-3 ezer forint, van benne mosdatókenõcs, D vitamin, K vitamin, lázcsillapító

Kb 2-3 ezer forint, van benne mosdatókenõcs, D vitamin, K vitamin, lázcsillapító
ja és popsikenõcs
2-3000 ft-ba kerül összesen. 70%-os alkohol, hintõpor- ezek a baba köldökére; kálium ampulla- havi 1 ampulla, ha jól emlékszem, 6 db van benne; 1 vigantol olaj-vitamin, napi 1 csepp kell belõle a babának; lázcsillapítót kúp; és nálunk automatikusan ír ki popsi krémet, de ezt én nem szoktam kiváltani, én sudocrémet használunk. A popsikrém ára nincs benne a 2-3000 ft-ba.
Fürdetõkrém, popsikrém, hintõpor, alkohol, K vitamin, D vitamin, steril vatta és steril géz kellett. 3500 Ft-ot fizettünk érte 10 héttel ezelõtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat :)
és ezeket melyik orvos írja ki?a gyerekorvos?
Igen, a gyerekorvos, ahogy hazavittétek a kórházból le kell vinni hozzá. Mi mondjuk pont pénteken értünk haza, akkor már nem rendelt, úgyhogy hétfõn vittük le. Addig megvettük az alcoholt a köldökére recept nélkül, és vettünk popsikenõcsöt is.
szülés elõtt nem írja ki?
Nekünk kiírta szülés elõtt, csak szülés után a baba adataival kitöltve lehetett kiváltani. Egyeztess a gyerekorvosoddal. Annyi, hogy a receptre majd a te tb számod kell írni az elsõ számot át kell írni 8-ra, az a baba ideiglenes tb száma, míg meg nem küldik az övét. (Születése után kb 2 hét után jött postán.)

Elvagyok kötve de babát akarok menyibe kerül ez?

menyit kel orvoshoz meni és menyibe kerül ha lombik babát akarunk

Legjobb válasz: Akkor elnézést, ha nem jól tudtam... Egy ismerõs szeretett volna így, de nem lehetett. Lehet más gond volt. Mondjuk mivel saját akaratából köttette el, eleve egy vagyon lett volna, mert állítólag a tb ezt már nem támogatja (csak azt, ha valakinek alapból nem lehet) Még egyszer bocsánat! Egyébként ilyenkor hol szívják le a petesejtet? Nem a petevezetõn keresztül?

Akkor elnézést, ha nem jól tudtam... Egy ismerõs szeretett volna így, de nem lehetett. Lehet más gond volt. Mondjuk mivel saját akaratából köttette el, eleve egy vagyon lett volna, mert állítólag a tb ezt már nem támogatja (csak azt, ha valakinek alapból nem lehet) Még egyszer bocsánat! Egyébként ilyenkor hol szívják le a petesejtet? Nem a petevezetõn keresztül?
A hüvelyfalon keresztül egy szép nagy tût átszúrnak a petefészekbe ultrahang vezérlés mellett. Ne ijesszen el, altatásban csinálják, nem fáj.
Szerintem ha el vagy kötve, lombikkal sem lehet!!!
http://www.orvostudakozo.hu/kerdezzen Itt kérdezd meg a nõgyógyászt.
Az elsõ válaszoló rosszul tudja, ha el vagy kötve akkor lombikkal lehet. Hisz a petevezetõt kötik át, így a petesejt nem tud a méhbe lejutni és beágyazodni, de peteérés van. A lombiknak az a lényege , hogy a tûszõrepedéskor leszívják a petét(így nem indul el a petevezetõn)és lombikban összeeresztik a spermával és ami elkezd osztotni(tehát elkezd embriová fejlõdni)azt ültetik vissza a méhbe. A lombikkezelés állami intézetben úgy zajlik, hogy kivizsgálnak elõször mind a kettõtöket, majd hormonokkal stimulálnak, hogy minnél több petéd érjen. Itt "csak" a gyógyszereket kell fizetned(2 éve ez kb. 200.000Ft-ból jött ki nekünk, ez a felírt gyógyszerektõl is függ).Nekünk 2 év alatt sikerült.A program elején 2 hetente, a leszívás elõtt 2 naponta kellett mennem uh-a. A Kaáli intézetekben a vizsgálatokért is fizetni kell, ezt az intézmény tudja neked megmondani, hogy mennyibe kerül. Ui: meg szabad kérdezni miért lettél lekötve.
Köszönöm!!! Fúúúú...ijesztõ...

Menyibe kerül a bölcsőde egy hónapba? Ki mikor adta be a picit bölcsibe hány hónaposan? Májusba született babákat mikor tudtátok bölcsibe adni?

Legjobb válasz: Nálunk 398.-Ft/nap a bölcsõdei térítési díj, és itt 20 hetes kortól veszik fel a kisbabákat. Márciusban kellett leadnom a jelentkezési lapot ahhoz, hogy szeptembertõl felvegyék a lányomat. Sajnos, úgy van, hogy év közben csak akkor vesznek fel gyereket, ha van üres hely..mivel márciusban kb 200 jelentkezési lapot adtak ki, esélytelen, hogy év közben felvették volna a lányomat, így szeptembertõl õis bekerül a rendszerbe, én meg megyek dolgozni. (Egyébként én jövõ tavaszra terveztem a bölcsi kezdetét..)

Nálunk 398.-Ft/nap a bölcsõdei térítési díj, és itt 20 hetes kortól veszik fel a kisbabákat. Márciusban kellett leadnom a jelentkezési lapot ahhoz, hogy szeptembertõl felvegyék a lányomat. Sajnos, úgy van, hogy év közben csak akkor vesznek fel gyereket, ha van üres hely..mivel márciusban kb 200 jelentkezési lapot adtak ki, esélytelen, hogy év közben felvették volna a lányomat, így szeptembertõl õis bekerül a rendszerbe, én meg megyek dolgozni. (Egyébként én jövõ tavaszra terveztem a bölcsi kezdetét..)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ. Érdeklõdnék, hogy hány hónapos lesz a kislányod szeptemberbe? Melyik városban laktok?


Menyibe kerül most a meningococcus C elleni védőoltás? 1 éves kor fölötti babának.

Legjobb válasz: http://www.pirulapatika.hu/220151483/adatlap Most nézem a receptünket, még nem váltottam ki, ráírták, hogy 2.210Ft de EÜ. emelt van beikszelve

http://www.pirulapatika.hu/220151483/adatlap Most nézem a receptünket, még nem váltottam ki, ráírták, hogy 2.210Ft de EÜ. emelt van beikszelve
Érdemesebb elõször beszélned a védõnõtökkel, mert nálunk pl az önkormányzat állja.
A kérdező hozzászólása: én is néztem a pirula patikát, de ott 3 kül.õ doboz/fajta oltás van. miért?
Nálunk a menjugate nevût adták, 2500 Ft volt

Menyibe kerül a babának a cucca (ugy komplett gondolom)?

elsö gyerek és nem kapunk semmit

Legjobb válasz: Hát, lehet annyiért is! Ha nem ragaszkodsz mindenbõl az újhoz és alaposan szétnézel az új holmik esetében a kínálat és boltok között, spórolhatsz. Vagy ha ráérsz még, mindig kövesd az akciókat!! Ha 600ezer nem is, szerintem 150-200ezerrel számolhatsz. /Nekem van egy eladó kiságyam szivaccsal! Írj, ha esetleg érdekel.. :-))

Hát, lehet annyiért is! Ha nem ragaszkodsz mindenbõl az újhoz és alaposan szétnézel az új holmik esetében a kínálat és boltok között, spórolhatsz. Vagy ha ráérsz még, mindig kövesd az akciókat!! Ha 600ezer nem is, szerintem 150-200ezerrel számolhatsz. /Nekem van egy eladó kiságyam szivaccsal! Írj, ha esetleg érdekel.. :-))
Elsõ vagyok. Még annyit: a babaruhákat a vaterán (www.vatera.hu) veszem meg. Pár száz forintért tüneményes, szinte új rucikat lehet kifogni. Pár hét alatt kinövik az ilyen csöpp ruhákat, ez garancia arra, hogy jó állapotban vannak és nem adok ki egy-egy ruhára több ezer forintot. Csomó márkás, szép rucihoz jutottam így potom összegért.
Még 100 ezret se kell költeni a gyerekre. Ha használtan veszed a kiságyat, babakocsit nagyot spórolhatsz, bababörzés beszerezheted a többi kis dolgot. Feleségemmel mi is az elsõ baabát várjuk. Nemigazából költöttük magunkat túl. Érdemes sok helyen szétnézni.
hááát, nem tudom hogy csinálja aki 100ból kihozza, bár ha minden használt, akkor talán. De így minõséget ne várj. Szerintem a legfontosabb a légzésfigyelõ, mert ez az életéért van, én ebbõl nem mertem használtat venni, mégiscsak mûszaki cucc, ne legyen már hibás! Egy jó minõségû babakocsi is veri a 100at, de persze nem kell új, bár elsõ gyereknél meggondolandó, ha többet is terveztek. Bababútor drága, de ez megintcsak igény kérdése. Aztán egy halom apróság, nameg a mamának is, nemcsak a babának, mert pl. a kézi mellszívó szerintem szart sem ér, megõszültem mire 2 cseppet kicsikartam vele, az elektromos jó, de ára az megvan annak is.
midenkinek igaza van mert minden csak igény kérdése. szerintem ne kapkodj el semmit hanem alaposan nézz körül. a vatera nagyon jó. ott én is árulok és veszek is. késõbb te is eladhatod a cuccokat és másikat vehetsz érte. imádom az angol bálákat. csodaszép gyerekrucik vannak és a bababörze is tuti.arról nem írtál hogy a pénztárcátok mennyit bír, de tulajdonképpen mindegy is. új ruhákat a c&a-ban szoktam venni. szerintem jó áron vannak és a brendonban(bár nagyon drága) mindig vannak nagyon jó akciók. oda is érdemes bemenni. szerintem nézz meg mindent. ossz, szorozz és utána vásárolj!
Jó minõségû babakocsit nem csak 100 körül lehet venni! Használtan is vehetsz jó minõségût negyed annyiért! Úgyhogy nézz körül rendesen! Sok sikert! Láttam én is a 600 ezres témát, megnéztem és utána írta hogy abba benne van az hogy kifestettek meg konvektor meg nemtom mik még.. Ezt nem tudom miért kell beleszámolni! Ilyen alapon akkor a házat is bele lehetne venni amibe lakni fog!:) Mert szerintem egyébként is festettek volna.. na de mindegy! Van aki azt is beleszámolja mennyit költ a dokinál meg 4D-s uh meg ilyenek. De nem kötelezõ magándoki, nem kötelezõ a 4D és nem kötelezõ kifesteni sem. Szóval az ilyen "extra" dolgok nélkül 150e Ft kb. szerintem!
Mi csak néhány dolgot vettünk újjonan, mert több babát szeretnénk, és úgy döntöttünk, hogy ezeket megvesszük az lesõnek, a többi meg majd örökli: Babakocsi+hordozó 45 000 Ft (így nem kellett külön autósülés) Pelenkázó szekrény 20 000 Ft Kiságy használt 6000 FT Új matrac bele 5000 FT Az újszülött ruhák + ágynemû + vászonpelenka + törölközõ kb. 20 000 FT volt Fürdetõ + állvány használtan 5000 FT Ja és a mellszívó kézi 8 000 Ft volt. Kaptam a rokonaimtól egy elektromosat, de nem szerettem, mertmindig ki kellett mennem a gyerektõl, mert felébredt a zúgásra. Mi nem vettünk se légzésfigyelõt, se mérleget. Légzésfigyelõt kölcsönöztük, de csak azért mert betegen született a lányom, és álmában sokat hányt. De amióta egészséges azt sem használjuk. Viszont vettünk elektromos orrszívót 8000 Ft-ért, mert ki kellett valahogy takarítani az orrát hányás után, és nem mindigotthon jöttrá, és ugye a porrszívót nem lehet magaddal vinni bárhová. De ha így végiggondolom, akkor sem költöttünk többet 200 000 Ft-nál. Ezt is apránként, mert onnantól kezdve, hogy megtudtam hogy terhes vagyok néztük az akciókat, és mindiig akkor vásroltunk, amikor olcsóbb volt.
Szia!Igazából nem tudom miért pontozták ki az egyik hozzászólót.Én áldom az eget, hogy megvettük a légzésfigyelõt.Többször is beriasztott már és kiderült joggal.A baba drasztikusan elkezdett fogyni mert nem tudtuk mennyit szopizik.NEm sírta ha éhes volt és azt hittük eleget evett.Vettünk mérleget és már összeszedtük magunkat, de a légzésfigyelõ sztem pl alap és érdemes a legjobbat venni.Lásd a babád élete is múlhat akár rajta!Amúgy mi nem vettünk ezen kívûl túl drága dolgokat, de sztem olyna 300ezer volt mire megvettünk mindent és pl kiságyat és babahordót nem kellett vennünk azt kaptunk.Orvossal együtt olyan 450be jöttünk ki.Én alapul vettem a kelengye listákat és megnéztem mi fontos számomra.Igazából majdnem mindenünk van és használunk is mindent.Ruhákból mi sem vettünk drágát , tescosat evszünk.Ezek olcsóbbak még a börzénél is és a turinál is és jó minõségû pamut rucik.Én már csak ilyet fogok venni neki.Cumiból cumisüvegbõl jó minõségût vettünk-ha a szájában van tuti legyen a dolog.Mi több babát szeretnénk így nem sajnáltuk rá a pézt, de sztem nem lehet 100bõl kijönni-bár ez tényleg olyan dolog kinek mi az igénye.Mi ha már babát vállaltunk szeretnénk neki mindent megadni amit csak tudunk kereteinken belül.S ha lehet ne turis , mások által ledobott cuccokba járatni.Pláne amíg kicsi a baba, ki tudja a turis cuccok is kitõl mitõl vannak , nem tudjuk annyira fertõtleníteni sztem.Babakocsiból nem kell sztem 100ftos.Nekünk bergon van 38ezer volt a kocsi .Tatyóval , esõvédõvel együtt 42 volt.és teljesen jó, szeretni a baba is.Ami fontos sztem a ruha , hogy sok kell belõle.Mi is van, hogy 2-3szor öltözünk egy nap.Büfi -kaki stb..Amíg kicsi a baba a pelusból is kifolyhat a cucc..nekünk rendszeresen kifolyik a pisi.Neked kell ráérezni amúgy, hogy mit hogyan szeretnél és mit szeretnél venni neki.ezen az oldalon sztem rengeteg segíséget, tanácsot kapsz mindenben.3hetes baba mamája

7 hetes terhes voltam es elvesztetem a babat de nem lokodot ki magatol es megkelet kaparjanak igy menyi ido mulva maradhatok terhes ha valaki meg jart igy akkor kerem valaszoljon?

Legjobb válasz: Szia! Sajnálom, ami veled történt! Én is 7 hetesen vesztettem el a babámat dec-ben, de még nem sikerült teherbeesnem azóta. A doki akkor azt mondta, hogy egy ciklust várjunk meg, aztán lehet próbálkozni újból. Remélem mihamarabb összejön Neked is én nekem is.

Szia! Sajnálom, ami veled történt! Én is 7 hetesen vesztettem el a babámat dec-ben, de még nem sikerült teherbeesnem azóta. A doki akkor azt mondta, hogy egy ciklust várjunk meg, aztán lehet próbálkozni újból. Remélem mihamarabb összejön Neked is én nekem is.
Szia Sajnálom, h nem maradt meg a baba.Én is igy jártam, nekem 9 hetes volt, ez tavaly novemberbe volt.És utána hamar teherbe sikerült esnem, januárba, a doki azt mondta, h csak egy mensest kell várni, mert még kicsi volt az elõzõ terhesség.Viszont ez a baba sem maradt meg, õt a 19. héten vesztettem el, uhogy most legalább félév mire lehet/mereünk próbálkozni.Viszont olvastam már itt olyanokat akik hamar teherbe estek utána és rendbe zajlott a következõ terhesség.Csak v
Na ez jól lemaradt:) csak van olyan doki aki fél évet javasol, van aki 1 hónapot.De mindenképp sztem beszélj a dokival, h mit mond, õ érzi, h alakulnak a dolgaid( méhed, méhszáj) meg amit ilyenkor õk néznek. Sok sikert mindnyájunknak!!! Sziasztok


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!