Találatok a következő kifejezésre: Ment a fél orával a (24 db)

(Középiskola 9. o. ) Menő Manó 7 órakor indult túrázni a Bükkben Cserépfaluból. Lóti-futi 8 órakor indult ugyanazon az útvonalon 10km/h sebességgel, és fél 10kor utolérte Menő Manót?

Folytatás a kérdésnek: Mekkora távolságra voltak ekkor Cserépfalutól? Mekkora sebességgel gyalogolt Menő manó? ------ Ha valaki levezetné egyenletbe, megköszönném. ------ További 2 feladat: b, Menő Manó és Lóti-futi ismét a Bükk hegységben túrázott. Lóti-futi Cserépfaluból, Menő Manó pedig Bélapátfalváról indult ugyanazon a turistaúton reggel 7 órakor. Mekkora sebességgel gyalogolt Lóti-futi, ha fél 10-kor találkoztak, a turistaút hossza a két hely között 35km és Menő Manó 6km/h sebességgel haladt. c, Menő Manó reggel 7 órakor indult túrázni Cserépfaluból Lillafüredre 6km/h sebességgel. Lóti-futi 2 órával később indult társa után, de óránként 2km-rel több utat tett meg, így egyszerre érkeztek Lillafüredre. Hány órakor értek Lillafüredre, és mennyi a Cserépfalu-Lillafüred távolság turistaúton? MATEK

Együttlét után ha megy a hasam lehet baj? Fogamzásgátlót szedek, de nem sokkal, kb fél órával együtt lét után ment a hasam. Nem lehet az hogy a gyógyszer is kijött belőlem stb?

a gyógyszert pár órája vettem be...köszi

Legjobb válasz: Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.

Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.
A kérdező hozzászólása: köszi

Miután bevettem egy yasminelle tablettát, 2 és fél óra múlva hánytam és ment a hasam, baj lehet?

Elakptam egy hányós-hasmen?s vírust,de amikor úgy éreztem hogy nagyjából jól vagyok,bevettem egy tablettát.2 és fél óra alatt nem volt semmi gond,de aztán megint hánytam és ment a hasam.Üres volt a gyomrom,amikor bevettem,mégis el?fordulhat,hogy nem szívódott fel rendesen?Ez a tabletta szedés 1. hetében volt,és a barátommal az el?tte való nap szeretkeztünk.A betegtáj. szerint ha 3-4 órán belül hányás vagy hasmenés van mégegyet be kell venni,de én ne vettem be.Aggódjak,vagy az üres gyomrom miatt hamarabb felszívódhatott?

Legjobb válasz: Aggódj. A 2,5 óra az kevés... Bár azért az ilyenekre óvatosságból mindig többet mondanak a betegtájékoztatókban. Igazából (egy nõgyógyász barátom szerint) az se olyan nagy gáz ha a rendszeres szedés mellett kimarad véletlenül 1-2 nap... 29/F Zs.

Aggódj. A 2, 5 óra az kevés... Bár azért az ilyenekre óvatosságból mindig többet mondanak a betegtájékoztatókban. Igazából (egy nõgyógyász barátom szerint) az se olyan nagy gáz ha a rendszeres szedés mellett kimarad véletlenül 1-2 nap... 29/F Zs.
semmiképp se vegyél be egyet, ezt nem nagyon szokták ajánlani mert nem lehet tudni pontosan h most mivan...Az biztos h gumival csináljátok egy hétig, ez a biztos, mivel ha vírusban vagy úgyis lehet nem csak 1 napos lesz..
A kérdező hozzászólása: 4 hónapja szedem, szóval remélem igaza van az elsõ válaszolónak:S
hát elég rossz ha neki hiszel, mivel nem véletlenül paráznak az emberek azért, ha kihagytak egy szemet, és igenis abból szokott baba lenni.A kérdésedre meg még mindig ugyanaz a válaszom, h gumival csinálni 1 hétig, kibírható...fõleg h hánytál meg hasmenés is, nem csak az egyik, én 3 éve szedek, és azért alap h ilyeneknél elõvigyázatos az ember, fõleg h 2 és fél órát írtál, menj biztosra.
A kérdező hozzászólása: jó, persze, hogy 1 hétig gumival, ez egyértelmû, de nem ez volt a fõ kérdésem, hogy terhes leszek-e, ha ezután gumi nélkül csináljuk, hanem az, hogy most ezután vajon teherbe eshettem-e
ha elõtte szeretkeztetek nem hinném h terhes vagy, ez miatt nem kell aggódnod
A kérdező hozzászólása: na majd vasárnap kidrül, hogy minden oké-e

Amikor bölcsibe ment a gyerkőcötök, rögtön 8 órába mentetek vissza dolgozni? Hogy készültetek fel erre az elválasztódásra?

Legjobb válasz: Nálunk ez a közeljövõben fog megtörténni: jövõ héten kezdi a bölcsit, és januárt 1-tõl dolgozom 8 órában, de március végéig szabin vagyok. Nem nagyon aggódom, mert ha eleinte lesz is némi gond a bölcsiben, még szabadságon leszek, így bármikor ugrani tudok ha kell. Március végére pedig csak belerázódunk a dolgokba. :-)

Nálunk ez a közeljövõben fog megtörténni: jövõ héten kezdi a bölcsit, és januárt 1-tõl dolgozom 8 órában, de március végéig szabin vagyok. Nem nagyon aggódom, mert ha eleinte lesz is némi gond a bölcsiben, még szabadságon leszek, így bármikor ugrani tudok ha kell. Március végére pedig csak belerázódunk a dolgokba. :-)
Ha a gyerek addigis töltött el idõt néha nélküled, azaz gyerektáraságban, mamával, apával, mint egy átlaggyerek, akkor nem lesz gond. Nem kell rá készülni, a beszoktatás folyamatosan történik 1-2-3 hétig és csak utána fogsz munkába állni, nem beadod egyik reggel és 8-9 óra múlva érte mész...

Mi lehet ez? Már egy hete bekapcsolásnál kb. fél óra alatt áll fel a rendszer. Az egyik svchost. Exe és a wuauclt. Exe felmegy 150 000 K fölé :O ma már 300ezer fölé ment a wuauclt. Ez milyen vírus vagy mi ez?

Kicsit idegesít? már,hogy bekapcsolás után fél óráig nem tudom használni a gépet

Legjobb válasz: meg azt nem értem még,hogy miért csak egy hete csinálja ezt? 5éve avastom va,nem értem egyszerûen

A kérdező hozzászólása: meg azt nem értem még, hogy miért csak egy hete csinálja ezt? 5éve avastom va, nem értem egyszerûen
Utolsó voltam: azt utólag olvastam, milyen vírusirtód van... Tehát a válaszom az a része tárgytalan. Ha öt éve használod, amennyiben elõször hagy cserben, talán hagyd fent... Bár te tudod, ezek után megbízol-e benne. Ha nem, akkor eredeti Windows-ra: Microsoft Security Essentials
Rendszer-visszaállítás kikapcsolása után újrainditás, vírus leirtása, visszakapcsolás, aztán megint újrainditás. Ez a menete.
Ma hoztak egy laptopot, azzal, hogy a rendszergazdai oldalon fagy. Két fertõzött .TEMP fájl volt rajta, az egyik WER2b5adir00\svchost.exe mdmp... A laptop gazdája Internet Explorer8 böngészõt használt, a védelem Avast. Lehet, hogy nálad is ilyen ideiglenes internet fájlok okozzák a bajt. Kikapcsolt rendszer-visszaállítással kikapcsolás, újrainditás után sikerült törölni. Ha megadja az elérési útvonalat, akkor a Total Commanderrel is meg lehet találni és végleg törölni.
Start - Futtatás - „msconfig” - OK. Nézd meg az automatikusan induló programokat, és tiltsd le, amelyikre nincsen szükséged. Telepítsd fel a CCLEANER programot: http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/ccleaner2.html ... és futtasd le.
Szerintem futtass egy normálisabb vírusirtót! Az avast!-nak valamit most variálnak az adatbázisával (kicsinyítik, vagy mi), tehát most fõleg nem a legalkalmasabb...
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mindenkinek, de már megjavult :) nem tudom hogy hogy, de már nem fogja a gépet...pedig semmit nem csináltam, mert idõm se volt rá hogy 4órákat vírusirtózzak, de a lényeg hogy elmúlt :)
A kérdező hozzászólása: szerintem csak az avast hülyült meg
Igazad van, lehet. Feltehetsz másik vírusirtót, kb. 5 vagy 10 perc az egész, és nem lesz bugos.
Nekem a rendszer visszaállítás mappájában volt egyszer vírus.Ez a rendszermappa elég nehezen hozzáférhetõ, de mégis nagyon könnyen törölhetõ a tartalma a rendszer visszaállítás kikapcsolásával.Ekkor a benne rejtõzõ vírus is törlõdik./utána persze vissza kell kapcsolni/
Ha badarságot mondok, majd megcáfolnak. De úgy tudom, a csökkentett mód, kikapcsolt rendszer-visszaállítás nem a kártevõk felderítésében segít, hanem azok leirtásában. Csökkentett módban valószínûleg nem futnak; a rendszer-visszaállítás pedig ugye, mivel ki van kapcsolva, nem hozza õket vissza. Fura ha a 3 progi nem talált semmit... Futtasd végig az avast!-ot is, a legfrissebb, 100906-1 adatbázissal, HÁTHA. Számomra fura, hogy ezen a gépen ne legyen semmi...
A kérdező hozzászólása: malware és spy vizsgálat is volt ezekkel kezdtem de nem találtaK semmit :S de közbe hallottam hogy ki kell kapcsolni a rendszervisszaállítást és csökkentett módba megpróbálni, ez szokott segíteni?
Ezek alapvetõ Windows-folyamatok (ugye frissítés a wuauclt.exe, a másik is alap: hálózat, progik indítása, stb., ha jól tudom). De ekkora memóriahasználat nem normális. Malwarebytes' Anti-Malware, Spyware Terminator, ESET online scan fussanak. Nem tudom, eredeti vírusirtót használtál-e, de ha véletlen nem, akkor a jövõben azt tedd. Ha pedig ESET termék, azt be kell állítani, a honlapjukon írnak róla.
Svchost: a trójai és egyéb támadások elsõ számú célpontja. Azonnali víruskeresés kellene és utána nagy vírusirtás. Valami (vagy több valami) van azon a gépen.
A kérdező hozzászólása: kilõttem már én is sokszor, de akkor meg nincs hang youtube-on..érdekes, hogy hogy jön össze a kettõ
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mindenkinek :) elsõnek : tisztítani mindig szoktam, automatikusan uinduló progikat is szoktam nézegetni, de azért köszi a segítséget :)
Az a szép, hogy ha letiltod az automatikus frissítést, ez a wuauclt.exe akkoris elindul. Az svchost meg az õ úgymond vezérlõje, tehát az is. Én ki szoktam lõni mindkettõt feladatkezelõvel. Nincs vírus vagy valami, sajnos csak az "alap" MS dolgok ezek.
wuauclt.exe = Windows Automatikus Update Client Ha nem akarsz frissítéseket le is tilthatod. Ha akarsz, akkor beállíthatod úgy, hogy ne telepítse automatikusan.
Ezért "hülyült meg" egy sor vírusirtó: http://biztonsagportal.hu/kimeletlenul-tamad-az-ev-leggyorsa..

A 80-as evek kozepe fele ment a tv-ben egy (ha jol emlekszem - talan) Francia sorozat ami 3-4 reszes lehetett es az orok eletrol szolt?

Pontosabban arrol, hogy valakik keresteg egy viragot, vagy embereket akik miutan valami tortent veluk (megettek a novenyt, kaptak valami gyogyszert? ) orokke eltek, es ezert egy uveghaz szeru szigetre mentek elni (ez az utolso resz vegen derult ki). A szuleim nem engedtek nezni (a tv maci utan volt) igy a nyitott ajton keresztul probaltam kilesni valamit belole. Egy reszre emlekszem belole, amikor egy repulo belsejeben egy turbanos indiai fazon megmutatja a "kulonleges virahot" azoknak akik a sorozaton keresztul keresik az orok elet "elixir" titkat... 6-7 eves lehettem, aludnom kelett volna, ezert ennyire emlekszem, de nagyon szeretnem megnezni. Koszonom a segitseget!

Elfelejtettem fog. Gátl. -t bevenni, a párom fél órával az aktus előtt ment el, úgy hatolt belém. Szükséges lenne az esemény utáni tabi?

A péniszét nem tisztította meg, ezért félek. Kb. három perc után jöttem rá, hogy nem vettem be a gyógyszert. Hüvelytablettát szoktam használni, ami tíz percen belül hat... nem tudom, hogy elpusztulhattak-e addig. Menstruáció el?tt vagyok 4-5 nappal.

Legjobb válasz: a sperma szabad levegõn pár másodpercig él csak.

a sperma szabad levegõn pár másodpercig él csak.
A kérdező hozzászólása: Általánosan gondoltam a fogamzásgátlót, de tényleg úgy helyesebb lett volna.
de akkor a kérdésbe miért azt írtad, hogy Elfelejtettem fog. Gátl. -t bevenni?
A kérdező hozzászólása: Hüvelytablettát vagy óvszert szoktam használni, fogamzásgátló tablettát nem szedek.
most hüvelytablettát vagy fogamzásgátlót használsz? melyiket nem vetted be?
Tablettát szed, hüvelykúpot használ, nem élvezett bele a csávó és 4 nap múlva megjön a megvonásosa. Ha erre vki tabit akar neki ajánlani, annak csak gratulálni tudok. Ha így sikerül teherbe esned kérdezõ, akkor nálad szerencsétlenebb embert még nem hordott hátán a föld.
Elvileg nem, lásd az elsö válaszolót. Azonban ha biztosra akarsz menni akkor vedd be öket. Vagy nem, te tudod... Mindenesetre ha 2-3 hónap múlva elkezdene növekedni a pocakod, akkor engedd meg, hogy most így elsönek gratuláljak.
Fogamzásgátló mellett nem lehet esemény utánit használni.
A kérdező hozzászólása: Igen, régen utána is olvastam ennek, csak attól félek, hogy az okozhatott gondot, ami a fityma alatt maradhatott, mert azt nem érte levegõ.
37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óraa sperma élettartama! tehát az elsõ nem túlságosan igazat írt.
Keverj egy kis olajat a kajájához, vagy adj neki konzerv tápot.
Kefírt is adhatsz neki az is mûködik. Persze csak ha megeszi:-)
Szia! Száraztáp mellett kapott esetleg csontot? Elég kemény szorulást tud okozni az is. Nézz körül, nem evett-e be valami rongyfélét, vagy hosszabb madzagfélét, mert arra meg rátapad a széklete, és hiába nyomja, nem jön kijebb. Majd számolj be, mi van a kutyival. Üdv.
OLajos halat adj neki ez nálunk bevált.Egyébként ezt állatorvos ajánlotta.Jó egészséget a kutyusnak.
A kérdező hozzászólása: 1-2 napot várok és ha nem javul akkor elviszem a dokihoz amúgy nem öreg 6 éves lesz nyáron
Mennyi idõs? Akár az öregségtõl is lehet... Ha nem öreg, akkor szerintem is vidd orvoshoz!
De ne várj sokat! Ha nem lesz jobban nagyon hamar (pár napon belül), akkor azonnal vidd el állatorvoshoz! De akár már most is elviheted.
A kérdező hozzászólása: száraz kutyatápot eszik... de mindig van neki víz is a kaja mellett mindig van friss vize... sokszok látok hogy nagyon sokszor próbálkozik de nem sikrül neki ha nem lesz jobb megyek vele a dokihoz...remélem hogy jobbban lesz köszi a válaszokat
Vidd el orvoshoz! Akár végbéltájéki daganata is lehet. Az nem normális ha fél órán át küszködik.
Talán valami étel váltotta ki.Esetleg nem adtatok neki olyan kaját ami szorulást okoz szerintem vidd el állatorvoshoz
A kérdező hozzászólása: hát remélem hogy megeszi de már szerintem jobban van már egy jó nagyot ürített úgyhogy már annyira nem aggódok... majd még írok
Valóssznûleg gyenge lehet a tápegység.
Minden bizonnyal táp szerintem is, mert 54 fok BÕÕÕÕÕVEN a normális hõmérsékleti tartományban van. Ezek szerint nem stabil a géped. Ha például a tápegységed történetesen valamilyen hulladék Codegen/HKC/Mercury/LC Power és nem adja le a ráírt feszültségeket amikor kéne, akkor szegény gép nem tud mit csinálni terhelés alatt, mint összekakkantani magát. A gép legfontosabb eleme a tápegység, mindenen spórolni lehet, csak ezen nem, mert íme az eredmény.
Milyen tápod van?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!