Találatok a következő kifejezésre: Menstruációs görcshöz fájdalmam (7 db)

Igaz az, hogy akiknek a menstruációs görcsei erősek, azok könnyebben viselik a szülési fájdalmakat?

Legjobb válasz: Nekem olyan erõs menstruációs görcseim vannak/voltak, hogy sokszor az ügyeletre kellett vinni Algopirines szuriért, mert összeestem a fájdalomtól. A szülés... A százszor rosszabb és fájdalmasabb volt, viszont már csak a jóra emlékszem :) Nem akartalak megijeszteni, de szerintem semmi köze hozzá. :)

Nekem olyan erõs menstruációs görcseim vannak/voltak, hogy sokszor az ügyeletre kellett vinni Algopirines szuriért, mert összeestem a fájdalomtól. A szülés... A százszor rosszabb és fájdalmasabb volt, viszont már csak a jóra emlékszem :) Nem akartalak megijeszteni, de szerintem semmi köze hozzá. :)
Nekem elég erõs görcseim voltak. A szüléstõl emiatt kicsit tartottam is, de meglepõen jól bírtam. Pedig azt hittem, nem jól tûröm a fájdalmat. Tévedtem szerencsére. Azóta csak onnan veszem észre, hogy megjött a menzeszem, ha már színez, mert nem vagy csak alig görcsölgetek. Szóval én jól jártam.
Én is jártam már ügyeleten menszi görcs miatt, a szülés görcsei is fájtak, nem tudok rangsorolni, hogy melyik jobb vagy rosszabb. Talán a menszi azért rosszabb, mert céltalan, csak egy munkanapodat [email protected] szét, már elnézést :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hozzám is kijött már nem egyszer az ügyelet, és azt gondoltam, mivel már megszoktam a fájdalmat könnyebb lesz a szülésem. Majd kiderül, de bízom benne, hogy nem olyan rossz :)
Nekem szülés elõtt görcsölgetett a hasam, de nem volt vészes, szülés óta iszony az elsõ nap. Nagyon fáj mindenem ott lent. Alig bírok még felkelni is.
Nem, sajnos nem:(. Én fájdalmas menstruációban szenvedtem. Úgy 3 havonta el-el ájultam, annyira fájt. Kezem, lábam zsibbadt stb. Háát, ehhez képest a szülési fájdalom kismiska. 6 hónapja szültem. Remélem amikor majd megjön, nem lesz olyan fájdalmas, mint régen.
Talán annyiban igaz, hogy akinek erõs görcsei vannak, hozzá vannak szokva valamelyest a fájdalomhoz. Aki meg eleve nem, vagy csak alig görcsöl mensikor, annak a vajúdás egy komoly megpróbáltatás:)
nekem nagyon erõs menstruációs görcseim voltak és nagyon rosszul viseltem a fájásokat, persze fájdalomcsillapító nélkül szültem, tehát kibírható.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szerencsére még nem félek, és próbálok úgy hozzáállni, hogy könnyû szülésem lesz, persze utólag derül majd ki, bejön-e ez a módszer

A 35. hétben vagyok menstruációs görcshöz hasonló fájdalmam van, 5-10 percig is elszokott tartani. Elég kellemetlen. :/ Ezek jósló fájások? Normálisak? Aki már szült hányadik hétre jött a baba? Köszii

Legjobb válasz: Nem vártam még babát soha, de szerintem be kellene menned az ügyeletre.. Nehogy bajotok legyen... Ez a babának sem jó... Lehet kapsz infúzióban magnéziumot, ez csökkenti a görcsöket.. Én a helyedben már réges-régen kórházban lennék... Ne kockáztass..

Nem vártam még babát soha, de szerintem be kellene menned az ügyeletre.. Nehogy bajotok legyen... Ez a babának sem jó... Lehet kapsz infúzióban magnéziumot, ez csökkenti a görcsöket.. Én a helyedben már réges-régen kórházban lennék... Ne kockáztass..
Szia! Ezek csak jóslófájások, volt, hogy nekem 1 órán át tartott! Terhesség végéig valószínû, hogy idõnként nálad is elõ fog jönni. 40+1hkm
Szia Szerintem is jóslófájások. Nekem az elsõnél kb a 36. héttõl kezdõdött. Néha néha volt egy, 40+5 napra indították a szülést. :) Most, a másodiknál már a 30. héttõl vannak rendszeres, elég erõs és hosszú ideig tartó jóslóim, amitõl elkezdett már nyílni a méhszájam is. Amin a szeduxenen és magnéziumon kívül csak a pihenés segít. A betöltött 36. hétig szedheted a megnéziumot és pihenj amennyit csak tudsz. Szólj az orvosodnak, hogy jelnetkeztek jóslófájások (amik a terhesség végefelé már természetesek). Az orvosod mindenféleképpen tudjon róla, mert ilyenkor már jobban kell figyelnie a méhszájat is.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát pihenek ahogy tudok de nem valami kényelmes már ..sehogy se jóó..fõleg nem este mikor aludnék :D a magnézium meg nekem valahogy nem enyhiti :/ remélem lassan kibújik:)

Soha nem volt menstruacios gorcsom. A vajudas fajdalma hasonlit a hasmeneses gorcshoz? A szulesnel altalaban adnak fajdalomcsillapitot, vagy csak ha kerem? Milyen fajtak vannak?

Legjobb válasz: Az adott kórházban érdeklõdj a fájdalomcsillapítási fajtákról! De ne kérj, én 19 órát vajúdtam, nehéz szülésem volt, eszembe sem jutott h kérjek valamit!

Az adott kórházban érdeklõdj a fájdalomcsillapítási fajtákról! De ne kérj, én 19 órát vajúdtam, nehéz szülésem volt, eszembe sem jutott h kérjek valamit!
Szerintem nem hasonlít sem a hascsikaráshoz, sem a szélgörcshöz igazán, de ez a megítélés egyénileg eltérõ lehet. A fájdalomcsillapítás módjairól abban a kórházban érdeklõdj, ahol szülni fogsz, mert mindenhol eltérõ, hogy mire van lehetõség. (Bár szerintem nincs rá igazán szükség. Hármat szültem csillapítás nélkül. Egyik nagyon nehéz volt és komplikált is, másik jó, harmadik könnyû.)
Én sem tudom semmihez sem hasonlítani a vajúdási fájdalmat, szerintem teljesen más, mint egy hascsikarás vagy egy hasmenéses görcs.
Én fogok kérni fájdalomcsillapítást, mert miért szenvedjek, ha a fájdalom 70-80%-át el tudják tüntetni úgy, hogy az a babának nem árt? Kérdezd meg a kórházban, ahol szülni fogsz, hogy van-e lehetõség epidurális érzéstelenítésre (és ha nincs, válts kórházat, én azt tenném :o)

Nyilván buta kérdés, de a szülési fájdalmak hasonlóak, mint a menstruációs görcsök? Mármint úgy jellegükben.

Legjobb válasz: Az, hogy milyen jellegû teljesen mindegy, de egyébként igen. De reggelente szinte ugyanúgy görcsöl a hasam, mielõtt nagy wc-znék. Meg csak símán a bélgörcs is ilyen. Nagyon nehéz megkülönböztetni-legalább is nekem a kettõ közötti különbséget.

Az, hogy milyen jellegû teljesen mindegy, de egyébként igen. De reggelente szinte ugyanúgy görcsöl a hasam, mielõtt nagy wc-znék. Meg csak símán a bélgörcs is ilyen. Nagyon nehéz megkülönböztetni-legalább is nekem a kettõ közötti különbséget.
Hasonlók De erõsebbek
A kérdező hozzászólása: Hû, ez érdekes. Persze, ha már ott van az ember a szülõszobán, akkor mindegy, de az nekem még 2- 3 év és kíváncsi vagyok :) Köszi a választ!
Igen, a szülési fájás ugyanolyan, mint a menstruációs "görcs", hiszen ugyanaz okozza a fájdalmat, a méhszáj tágulása. Csak szülésnél sokkal erõsebb, intenzívebb, tovább tart, és gyakrabban jön hirtelen a fájás.
A bélgörcshöz mennyire hasonlítható? Menstruációs görcsöm az életben nem volt, fogalmam sincs, hogy az milyen.
Nekem a bélgörcsre is hasonlít. Ha nagyon naturalisztikusan akarjátok tudni: amikor az emberben már mindenhol.a baba van, az ágyéktól a szegycsontig, akkor marha nehéz eldönteni, hogy ami fáj az méhösszehúzódás, bélgörcs egy kiadós kaka elõtt, a szelek bántanak, vagy épp a baba a vesédet rúgja...
Nekem totál nem. Burokrepi után egybõl durva 5 percesek. Az már köszönõ viszonyban sincs egy mensis görccsel. Föleg hogy mell alatti résztõl lefelé minden fájt. Én inkább gyomorgörcshöz hasonlítanám.
Hát szerintem ez attól függ. Nekem indított szülésem volt és ugyan tudom hogy az oxitocin miatt erõsebbek a fájdalmak, de szerintem amikor már 1-2 perces fájásai vannak az embernek, az semmihez sem hasonlítható.

A ciklusom 20. napján vagyok, tablettát szedek, menstruációs görcshöz hasonló fájdalmaim vannak és szurkál a hasam. Tegnap együtt voltam barátommal. Mi lehet az oka?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem csak simán meg fog jönni a mensid. A vérzés elsõ napja elõtti héten már nekem is szokott "mozgolódni" a pocakom (tablettát szedek én is). Annak meg nem hiszem hogy köze lenne a fájdalomhoz, hogy tegnap együtt voltál a barátoddal. Üdv. Fanni

Szia! Szerintem csak simán meg fog jönni a mensid. A vérzés elsõ napja elõtti héten már nekem is szokott "mozgolódni" a pocakom (tablettát szedek én is). Annak meg nem hiszem hogy köze lenne a fájdalomhoz, hogy tegnap együtt voltál a barátoddal. Üdv. Fanni

Menstruációs görcshöz hasonló fájdalmam van, de csak enyhén, naponta rám jön hogy szagokat érzek, nagyon élesen, keserű a szám íze... ezek minek a tünetei?

lehet hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: ja ezt elfelejtettem:) sûrûn pisilek,nem fáj,csak rossz a gyomrom,fáradékony vagyok,reggel alig bírok felkelni...

A kérdező hozzászólása: ja ezt elfelejtettem:) sûrûn pisilek, nem fáj, csak rossz a gyomrom, fáradékony vagyok, reggel alig bírok felkelni...
hát reggel én is nehezen tudok fel kelni de a fáradságtol.dolgozz és nem jár ilyen a fejedbe.nem értem már 1 gyanus jel van gybõl terhes az ember?
A kérdező hozzászólása: ne haragudj, de nem dolgozok...és ez nem EGY jel!!!
hát egyetértek nem biztos hogy van egy kis gyanu egybõl terhas is vagy.menj el dokihoz õ meg mondja mi a bajod.nem vagyunk orvosok.azt irjuk terhes vagy az jobb lesz?
Szia! Látom eddig csupa kedvesválaszt kaptál. Ha szeretnél babát és fenn áll az esélye akkor a kisgyerek érdekében minnél elõbb meg kell tudni, hogy a megfelelõ szükségleteket biztosítsd számára. Vegyél tesztet (rossmann-one step) ha pozitív, azonnal doki! Ha negatív és sokat késik a mensid akkor is doki.30-60 nap késés PCO-ra utalhat!!!! A teszt legkorábban az elmaradt menstr. utáni elsõ naptól mutathatja, ha neg és van még tünet 5 nap múlva ismételd!! Ha szeretnél babát vígyázz rá, hátha ott van! Üdv:Doc.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Hogy lehet az, hogy az algoflex-m nevű gyógyszer nem enyhíti a menstruációs fájdalmakat? Iszonyatos görcseim szoktak lenni, és egyszerűen alig akad olyan gyógyszer ami enyhítené a fájdalmakat ez mitől van?

Legjobb válasz: Ligetszépe olajat szedj egész hónapban folyamatosan 3x1 mokkáskanállal étkezéskor. A menszesz alatt aszpirint szedjél az hatásos.

Ligetszépe olajat szedj egész hónapban folyamatosan 3x1 mokkáskanállal étkezéskor. A menszesz alatt aszpirint szedjél az hatásos.
Ha természetes szerek nem használnak, próbáld ki a Cataflam tablettát, vagy a Flector EP rapid granulátumot (ezt vízben kell feloldani, és elég fogkrémízû, de lenyelhetõ). Ezek diclofenac hatóanyaguk folytán az esetek többségében hatásosak!
Ez már nekem sem segít.Én most Ibustart használok, az most nagyon jó(igaz néha kettõt kell bevennem).De a Flector és a Cataflam, ahogy a 2. válaszoló írta, tényleg nagyon hatásosak.
Én azt mondom, ha tényleg olyan iszonyatos görcseid vannak, olyankor nem tudod ellátni a napi teendõidet, nem tudsz munkába/iskolába menni, stb. akkor vizsgáltasd ki magad, mert endometriózisod is lehet.
A kérdező hozzászólása: hát, nekem a cataflan segített sokszor.. :(
Azért, mert menstruáció ELÕTT már 2 nappal el kell kezdeni szedni ezeket a tip. gyógyszereket! Akkor fejti ki a gátló hatását. Ha már elkezdtél görcsölni, késõ.
Algofelx-M nekem se ért soha semmit. Nekem csak Apranax vált be(Amúgy ismerõs én néha a falat tudnám kaparni)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!