Találatok a következő kifejezésre: Menstruációs görcsök is (33 db)

Mostanában megkeményedik a hasam minden nap egy párszor. Mit jelent ez? Az orvos megvizsgált, a méhszáj zárva van. Azt mondta 4x1 Magne B6. Hasonlít a menstruációs görcsre is, de nem tart sokáig.24 hetes km.

Legjobb válasz: Ne aggódj, ha a méhszáj zárt nincs semmi gond, a haskeményedés normális dolog. A menzis érzés jósló a haskeményedéssel, de érezheted azért is mert nõ a pocak. Nekem is volt már ilyenkor jóslóm, én is több magneB6-ot szedtem, 30. héttõl nagyon nagyon sokat keményedtem, így már a Béresbõl szedtem 3-4-et naponta doki javaslatára. Még a 39.héten is zárt volt a méhszáj. Ha nem múlik akkor emeld a magnéziumot nyugodtan! Boldog babavárást! 7 hetes kiscsaj anyukája

Ne aggódj, ha a méhszáj zárt nincs semmi gond, a haskeményedés normális dolog. A menzis érzés jósló a haskeményedéssel, de érezheted azért is mert nõ a pocak. Nekem is volt már ilyenkor jóslóm, én is több magneB6-ot szedtem, 30. héttõl nagyon nagyon sokat keményedtem, így már a Béresbõl szedtem 3-4-et naponta doki javaslatára. Még a 39.héten is zárt volt a méhszáj. Ha nem múlik akkor emeld a magnéziumot nyugodtan! Boldog babavárást! 7 hetes kiscsaj anyukája
Ahogy mondta a dokid, magnézium minden mennyiségben! Valóban természetes, de azért figyelj oda rá, mert nem kell, hogy ez az érzés olyan sûrûn elõforduljon még. Kicsit gondold azt is át, hogy hogyan tudnál esetleg többet pihenni mostantól. Én is ezt tapasztalom már 1-2 hete (27 hetes vagyok), most már a házimunkát is több lépésben csinálom, eszem a MAgneB6-ot, és igyekszem napközben is pihenni egy kicsit. Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kicsit aggódom-e miatt, de gondolom ez természetes:) Hála istennek nem sokszor jelentkezik, egy pár napja kezdõdött. Gondoltam az idõjárás miatt is lehet. Mostanában kezdett el a pocim is nõni és lehet ez is rátesz. Boldog babavárást mindenkinek!
1 teszt lett negatív vagy több? De én elmennék orvoshoz hisz ha a teszt nem is mutat ki semmit az még nem biztos!
A kérdező hozzászólása: 1 igen, de tuti negatív, mert csak a kontroll csík volt meg!
2 hét késés rengeteg, mindenképp elmennék dokihoz, akkor is, ha negatív a teszt és tényleg nem vagy terhes. csak tudni szeretnéd, h mitõl késik és vnnak fájdalmaid, nem?
Azt az 1 tesztet mikor csináltad? Én csinálnék még egyet, mert nem biztos, hogy ha pár nap késés után csináltad, akkor valós eredményt mutatott. Van, akinek csak 1-2 hét késés után mutat pozit. De a helyedben orvoshoz mennék már!
A kérdező hozzászólása: Múlt hét szombaton csináltam a tesztet. Feltétlenül elmegyek dokihoz, ha kiváncsi voltam, h valakinek volt e ehhez hasonló esete.. :)
Nekem az elsõ terhességemet 3 hét késésnél mutatta ki a teszt. :) Akkor is csak halványan. A doki majd biztosat mond. :)

A hüvelygyűrű is megszünteti a menstruációs görcsöket?

Legjobb válasz: Ha hüvelygyûrû alatt a NuvaRinget érted, akkor ez egy hormontartalmú eszköz, teljesen úgy mûködik mint a szájon át szedhetõ fogamzásgátló tabletta, így a hatása is hasonló ezekhez. Az egyetlen különbség a használatukban van: a tablettát 3 hétig 24 óránként be kell venni, ezt pedig 3 hétig fent kell hagyni a hüvelyben. Tehát igen, a NuvaRing hüvelygyûrû is - az orális fogamzásgátlókhoz hasonlóan - enyhíti a menstruációs görcsöket.

Ha hüvelygyûrû alatt a NuvaRinget érted, akkor ez egy hormontartalmú eszköz, teljesen úgy mûködik mint a szájon át szedhetõ fogamzásgátló tabletta, így a hatása is hasonló ezekhez. Az egyetlen különbség a használatukban van: a tablettát 3 hétig 24 óránként be kell venni, ezt pedig 3 hétig fent kell hagyni a hüvelyben. Tehát igen, a NuvaRing hüvelygyûrû is - az orális fogamzásgátlókhoz hasonlóan - enyhíti a menstruációs görcsöket.
A kérdező hozzászólása: Igen, arra gondolok. Szeretnék váltani, mert a fog.gátlótól több kilót híztam. Nehogy ettõl is hízzak.. :( Ezzel is ugyanúgy lehet késleltetni a menstruációz, ha nyaralni megyek, ugye?
A kérdező hozzászólása: Bízok benne, hogy fogyok, ha váltok, mert ennek lényegesen alacsonyabb a hormontartalma - jól tudom, ugye?
A menstruációt ezzel is lehet késleltetni, de egyáltalán nem alacsonyabb a hormontartalma, mint egy Lindynette 20-nak vagy akár egy Yasminelle-nek! A hatóanyagok ún. biohasznosulása sokkal jobb hüvelyhámon történõ felszívódáskor, mint szájon át, így kevesebb leadott hatóanyag is elég - de a szervezetedben hasznosuló gyógyszermennyiség ettõl még ugyanannyi, mint egy szájon át bevett tablettánál (ez felel azért, hogy ne ess teherbe, ill. a mellékhatásokat is zömmel ez okozza). Hízás mindegyik hormonális fogamzásgátlónál elõfordulhat, ha megnézed a NuvaRing betegtájékoztatóját, akkor a gyakori mellékhatásoknál ott is szerepel a hízás. Egyébként a NuvaRing összetétele a Mercilon, Laurina, Novynette, stb. hormonális fog. gátló tablettákéhoz nagyon hasonló (az etonogestrelbõl a szervezeted desogestrelt állít elõ). Amik talán a legkevésbé hízlalnak, azok a drospirenonnal kombinált készítmények (Yasminelle, Yadine), ezekbõl is csak az általam említett két eredetiben bíznék meg, generikumokat (Jangee, Symicia, Volina, stb.) nem vennék, még ha olcsóbbak is. Az ilyen összetételû fogamzásgátlóknál jelentkezik legkevésébé mellékhatásként a hízás, mivel a benne lévõ hormon egyben enyhe vízhajtó is.
A kérdező hozzászólása: Nagyon hasznos volt a válaszod! Még van pár kérdésem, megköszönném, ha segítenél: Novinette-t szedek immár majdnem 10 éve. Az elsõ 1-2 évben híztam tõle elég sokat (5-6 kilót), azóta semmit. Amit azóta sem tudok leadni, pedig világ életemben baromi vékony voltam. Tehát tuti ettõl híztam. :( Amúgy is csak az elején lehet hízni egy fog.gátlótól, nem? Az egyik ok, ami miatt váltani akarok, ugye a hízás - hátha így visszafogyok egy kicsit, ha alacsonyabb hormontartalmú gyógyszert szedek. A másik ok, hogy fél éve újból eszméletlenül görcsöl a hasam a mensi elsõ napjaiban. :/ Szerinted mit tegyek? Hüvelygyûrû? Vagy az általad sorolt egyik alacsonyabb hormontartalmú gyógyszer? Köszönöm a segítséged, felpontoztalak.
Kedves Kérdezõ! Én most kezdtem meg a 7. Nuvaring gyûrûmet. Kezdetben úgy éreztem teljesen elmúltak a görcsök. Idõvel ezt úgy látom, hogy valóban csak enyhültek. De bõven kibírható még így is, mindenféle plusz fájdalomcsillapító nélkül. Ami a hízást illeti, rám ragadt plusz 5 kg körülbelül, de én inkább azt mondanám, az étvágyam jött meg jobban. Vagy ezt lehet csak pszichésen okoztam magamnak...mindegy, ez egyénfüggõ. A vérzésem mennyiségét meg csak áldani tudom, mert nálam szerdán kezdõdik, szombaton estére már tisztaság van:) Ez nagy változás a fogamzásgátló elõtti 7 naphoz képest..

Akinek a menstruációs görcsei erősek voltak mindig is, és nagyon fájt, annak nem fáj kevésbé a szülés? Tapasztalatok?

Legjobb válasz: én úgy tudom,amit doki mondott és valószínûleg igaza is volt,hogy akinek fáj a mensis görcs,annak a szülés is iszonyatos fájdalmas,pedig bíztam az ellenkezõjében:) akinek viszont nincsenek a mensi alatt görcsei,egészen jól bírják,pechünkre...nekem mindig is fájt a mensi görcs,méghozzá nagyon,biztosan ismerõs az apranax...indított szülés volt,hamar ment,fájdalomcsillapító nélkül,azt hiszem legközelebb,ami januárban lesz,szerzõdtetek egy anesztest!!

A kérdező hozzászólása: Húúúú, ez nem hangzik rosszul!!! :) köszi!
Más összefüggés van: aki görcsölõs volt szülés elõtt, annak szülés után nem lesznek görcsei menstruációkor, és fordítva.
én úgy tudom, amit doki mondott és valószínûleg igaza is volt, hogy akinek fáj a mensis görcs, annak a szülés is iszonyatos fájdalmas, pedig bíztam az ellenkezõjében:) akinek viszont nincsenek a mensi alatt görcsei, egészen jól bírják, pechünkre...nekem mindig is fájt a mensi görcs, méghozzá nagyon, biztosan ismerõs az apranax...indított szülés volt, hamar ment, fájdalomcsillapító nélkül, azt hiszem legközelebb, ami januárban lesz, szerzõdtetek egy anesztest!!
Nekem nagyon fájt a szülés is, és görcsöltem is mindig. De azt nem hinném, hogy jobban vagy kevésbé fájt volna másoknál, hiszem ezt nem tudhatom. Nem érzem mások fájdalmát, csak a sajátomat, azt meg nagyon jól tûröm. Mindenki másképp éli meg a fájdalmat szerintem. A barátnõm pl. rögtön sír, ha kicsit is fáj valamije. Én meg szinte soha.
A kérdező hozzászólása: ááh, nem, köszi, hagyjad csak, majd én is utánajárok. :) ezelõtt is néha szedtem homeós szereket, és nekem bevált!
rossz hir nincs meg!emlekezni +nem emlekszem mert nagyon latinos volt a tema.akarod, h +kerdezzem a szulesznomet?mar 14honapos a lanyom de meg ma is tartjuk a kapcsolatot
egy pillanat mindjart megnezem mert asszem elraktam a papirt
A kérdező hozzászólása: oké, köszi! megkérdezhetem, hogy neked mit ajánlottak, melyik homeopátiás szert?
szerintem a menstruacios gorcsok nincsenek osszefuggesben a szulesi fajdalommal az viszont teny, hogy segit elviselni az embernek a szulesi fajdalmat.egy jo tanaccsal szolgalhatok csupan:erdeklodj a szulesznodtol a homeopatias modszerek utan.en 10szem tablettat szopogattam el vajudas kozben es kb. 10-15perc alatt keszen alltam a szulesre.
Én is mindig szenvedtem a menstruáció elsõ 1-2 napján, iszonyatos görcseim voltak. Magáról a szülésrõl nem tudok nyilatkozni, mert mindkét gyermekem császármetszéssel született sajnos. Viszont a vajúdás is iszonyatosan fájt, de a menszis görcs és a vajúdási fájdalom szerintem össze sem hasonlítható. Nekem mindkettõ iszonyatosan fájt, de teljesen másmilyen fájdalom volt mindkettõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!! :)
Szerintem semmi köze a mensi görcsöknek sõt volt vesegörcsöm is, de semmi hasonlatot nem tapasztaltam csak a jóslóknál, de ami nagyon fáj az a tolófájás. Olyan érzés mintha kakilni kéne de hatalmasat és nem jön ki de majd szétrepedsz.. Nekem nagyon fájt, pedig nekem is azt mondták hogy a vesegörcs hasonló, hát nem.. :S Viszont a végeredmény kárpótol! :) Gyors szülést és kitartást!
A mensi elsõ napja nálam gyógyszerrel indul... Ennek ellenére a szülést elég jól viseltem a körülményekhez képest, bár baromira fájt...
Tõlem annak idején a védõnõ azt kérdezte, hogy "milyen erõsségû a fájdalmam?"mondtam elég erõs...erre õ azt mondta akkor nem félt a szüléstõl, mert akkor jól bírom majd a szülési fájdalmat Hát a kettõ egymástól nagyon nagyon messze áll nekem a szülés borzasztó volt....(de megérte és bármikor végig csinálnám) de összehasonlíthatatlan a két fájdalom
Nekem mindig nagyon erõs görcseim voltak menstruáció alatt olyanok, hogy néha a falat kapartam volna és nekem a szülés is nagyon fájt.Úgyhogy szerintem ez nem függ össze.
Ez hülyeség, én nagyon görcsöltem mindig szülés elõtt, állandóan gyógyszerrel indítottam... Ennek ellenére 7 hónapja szültem, és még mindig baromira fáj, bár nem görcsöl annyira, hanem szúr és iszonyat fájdalmas így is.

Akinek mindig is nagyon erősen fájtak a menstruációs görcsei, azoknak a szülés is sokkal jobban fáj mint másnak?

Bocs, ha hülye a kérdés. De nekem azelőtt, mikor megvolt. Olyan görcseim voltak az első napon, hogy majd belehaltam. Hányingerem volt és nem bírtam felkelni az ágyból annyira fájt, néha már sírtam kb. Volt valaki így? Milyen volt a szülése? Előre is köszi. Üdv.: 29 hkm

Legjobb válasz: A szülés mindenkinek fáj. Aki annak idején erõsen görcsölt menzeszkor annak is, meg aki simán azt kibírta, annak is kemény a szülés.:) Egyébként nekem szintén nagyon erõs görcseim voltak és ugyan császárral szültem, de ez az utolsó pillanatban dõlt el, amikor is már háromnegyed órája tartottam vissza a tolófájásokat és nagyon fájt a szülés. Viszont a szülés utáni menzesz görcseim egyáltalán nem erõsek. Csak hogy valami pozitívat is mondjak.:)

A szülés mindenkinek fáj. Aki annak idején erõsen görcsölt menzeszkor annak is, meg aki simán azt kibírta, annak is kemény a szülés.:) Egyébként nekem szintén nagyon erõs görcseim voltak és ugyan császárral szültem, de ez az utolsó pillanatban dõlt el, amikor is már háromnegyed órája tartottam vissza a tolófájásokat és nagyon fájt a szülés. Viszont a szülés utáni menzesz görcseim egyáltalán nem erõsek. Csak hogy valami pozitívat is mondjak.:)
bocs a vajúdás fájt, mivel sajna csak addig jutottam...de tényleg csak az a pár nyomásom volt már csak hátra
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Nincs összefüggés, nagyon fáj és kész :(((( Egyébként érdekes, mert elõtte is fájdalmas volt a mensi, de szülés után még brutálisabb lett...:(
Én a menzesz alatt haldokoltam mindig, a vajúdásnál szinte semmit nem éreztem így császár lett a vége.Azóta nem is görcsölök soha menzesznél sem.
Olyan volt a menzeszem, mint tiéd, ahhoz képest a szülés nem volt annyira borzasztó, mint vártam. Igaz, tényleg rosszra számítottam, azt gondoltam, a fájdalmas menzeszt kell sokadik hatványra emelni. De mondhatom úgy is, hogy a fájdalmas vérzés megedzett. Ami az igazán jó hír, hogy a szülés óta viszont szinte egyáltalán nem fáj.
Hasonlo volt nalam is a helyzet, es mivel mindenki riogatott, hogy mensi 100-szorosa lesz, mondtam, hogy nem fogom tulelni. De igy atelve nem volt olyan veszes, a nekem eddigi legnagyobb gorcseim jottem percenkent a vegen, de helyes legzesi technikaval ki lehetetett birni, hozzaszoktam az evek alatt. Es azota ritkan van gorcs
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszi a választ! Most már azért kezdek izgulni. De úgy látszik, sehogy sincs összefüggés. Azért az jó lenne, ha utána nem lenne annyira fájdalmas. :)

Fiúk! Ti megértőek vagytok mikor a barátnőtöknek menstruációs görcsei vannak? Vagy inkább nem is keresitek a társaságát?

Legjobb válasz: Én vettem neki egy ilyen hideg-meleg terápiás párnát. Sok mindenre jó a fejfájástól kezdve a menstruációs és izomgörcsökig terjedõen szinte bármire. Rá van írva hogy hûteni vagy melegíteni kell a fájdalomtól függõen és csak rá kell helyezni arra a részre ahol a fájdalom legjobban érzõdik. Pár ezer forint az egész és egy ilyen zselés zacskó szerûséget képzelj el.

Én vettem neki egy ilyen hideg-meleg terápiás párnát. Sok mindenre jó a fejfájástól kezdve a menstruációs és izomgörcsökig terjedõen szinte bármire. Rá van írva hogy hûteni vagy melegíteni kell a fájdalomtól függõen és csak rá kell helyezni arra a részre ahol a fájdalom legjobban érzõdik. Pár ezer forint az egész és egy ilyen zselés zacskó szerûséget képzelj el.
Hát azért nem, de köszönöm. Ez a természetes tényleg nem kerül sokba pár ezer forintra gondoljatok, ahhoz amennyit szenvedtek ez semmi.
#1 álompasi lehetsz :) )
elsõ:)

Magnéziumhiány miatt lehetnek erősebbek a menstruációs görcseim, vagy emiatt is kialakulhat a magnéziumhiány?

Általában vashiány szokott lenni, de eddig semmi gond nem volt pár hónapja viszont magnéziumhiányom van, ebbe belejátszhat a menzesz? Lehet kicsit hülye a kérdés, de na...

Legjobb válasz: Nem hülye kérdés,nekem ugyanez a problémám. Én magne B6-ot szedek, egy kúra azt hiszem 50 szem. Most pont beleesett a menzeszem a kúra idejébe,sokkal elviselhetõbbek voltak a görcseim,mint egyébként,mert én is nagyon szoktam görcsölni,ha megvan. Próbáld ki,érdemes!

Nem hülye kérdés, nekem ugyanez a problémám. Én magne B6-ot szedek, egy kúra azt hiszem 50 szem. Most pont beleesett a menzeszem a kúra idejébe, sokkal elviselhetõbbek voltak a görcseim, mint egyébként, mert én is nagyon szoktam görcsölni, ha megvan. Próbáld ki, érdemes!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! :)
Amíg nem használtam Nuvaringet, nagyon görcsöltem én is. Nem volt magnéziumhiányom. Mégis sokkal elviselhetõbb volt, ha menzesz elõtt pár nappal már elkezdtem szedni 500 mg-ot. Amikor fájt kicsit jobban, bevettem pluszba még 1-et.

6 hetesen görcsöltetek? Mert nekem szinte mindennapos a menstruációs görcs, és ma eléggé fájdalmasis volt, tudom amég nincs vér nincs gond, de hát én akkor is félek.

Legjobb válasz: Nem akarlak elkeseríteni, de nem feltétlenül kell, hogy vér legyen. Nekem nem volt, csak egyszer éreztem egy erõs görcsöt, össze is kuporodtam, pár másodpercig tartott csak. Másnap mentem védõnõhöz, ahol az ügyeletes doki azt mondta, hogyha nincs vér, nincs gond, szedjek magnéziumot. 2 nap múlva mûtöttek missed ab-al, mert elhalt az embrióm. :( Kívánom, hogy nálad ne így legyen. Ha csak görcsölsz, az nem baj, húzódnak a méhet tartó izmok, alakul át a szervezeted. Ez nagyon sokáig lesz érezhetõ. Ha viszont éles, erõs fájdalmat érzel, mindenképpen nézesd meg magad dokival! Boldog babavárást!

Nem akarlak elkeseríteni, de nem feltétlenül kell, hogy vér legyen. Nekem nem volt, csak egyszer éreztem egy erõs görcsöt, össze is kuporodtam, pár másodpercig tartott csak. Másnap mentem védõnõhöz, ahol az ügyeletes doki azt mondta, hogyha nincs vér, nincs gond, szedjek magnéziumot. 2 nap múlva mûtöttek missed ab-al, mert elhalt az embrióm. :( Kívánom, hogy nálad ne így legyen. Ha csak görcsölsz, az nem baj, húzódnak a méhet tartó izmok, alakul át a szervezeted. Ez nagyon sokáig lesz érezhetõ. Ha viszont éles, erõs fájdalmat érzel, mindenképpen nézesd meg magad dokival! Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Neked is BÚÉK! :-)
Elsõ vagyok Örülök, hogy minden rendben, gondoltam Rád!!! Engem már nem nagyon kell sajnálni, a szomorú esemény két éve volt és a mûtét utáni második hónapban megfogant a kisfiam, aki éppen tegnap volt 16 hónapos. :) A 4 hónappal ezelõtt miért volt abortuszod? Ha nem látott a dokid semmi problémát, akkor tényleg csak a tested alakulását érzed, ami néha elég rémisztõ, legalábbis nekem a második terhességemnél minden görcsnél megijedtem. De ez teljesen normális, pihenj sokat, lazuljál, szedjél magnéziumot! BÚÉK!
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki, hogy nem lát semmi bajt, a szívmûködés beindult. És mondta, hogy legyek nyugodt környezetbe, és feküdjek sokat. De azért mégis félek.. 4hónapja volt egy abortuszom.
Mi volt az orvosnál?
Én 5 hónapig a "menzi" idején görcsöltem, de semmi baj nem volt. Remélem, nálad is csak ilyesmirõl van szó.
A kérdező hozzászólása: Holnap megyek orvoshoz, remélem nem lessz semmi :) Köszi a komikat!
Menj el orvoshoz! Én is görcsölgetek 11. héten vagyok. Én utrogestant kapok, hogy megmaradjon a baba és persze ágynyugalomban kell lennem.
Nekem is elég sokat görcsölt az elején, én szedtem magnéziumot, nekem segített. Nyugodj meg, pihenj sokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, az elsõ komizónak üzenem, hogy Sajnálom :( ! Remélem nincs semmi komoly.. Nektek is B.U.É.K
Mindenképp menj el orvoshoz, itt úgy se tud senki megnyugtató választ adni.Viszont ha orvos mondja, talán neki jobban is hiszel.A görcsölés, fõleg ha erõs nem igazán lehet jó jel, de tényleg az orvos szavai a fontosak....Remélem azért nincs semmi komoly baj, jó egészséget, és örömteli terhességet kívánok.BUÉK
Én is gratulálok és valóban pihenj sokat! B.Ú.É.K.

A premens gyógyszer menstruációs görcsök ellen van, minden nap szedni kell. De nincs fogamzásgátló hatása is? Bevállt aki ilyet szedett hogy nem görcsölt?

Legjobb válasz: Ez nem fogamzásgátló, csak a görcsöket szünteti meg. De lehet fogamzásgátló mellett is szedni. Olvasd el a betegtájékoztatót.

Ez nem fogamzásgátló, csak a görcsöket szünteti meg. De lehet fogamzásgátló mellett is szedni. Olvasd el a betegtájékoztatót.

Praktikák menstruációs görcsök csökkentésére? (Amit nem csak otthon, hanem iskolában, munkahelyen is lehet alkalmazni? )

Sok gyógyszert próbáltam már, de ne, akarom mindig roncsolni a májam, meg nem mehetek haza minden hónapban pár napra. Olyan módszert tud valaki mondani, amihez nem fekvés, jóga, melegvizes palack kell?

Legjobb válasz: A görcsökre legjobb megoldás:Egy pohár hideg víz, fél citrom levével.Vagy egy nagyobb adag C-vitamin (800-1000mg).

A görcsökre legjobb megoldás:Egy pohár hideg víz, fél citrom levével.Vagy egy nagyobb adag C-vitamin (800-1000mg).

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!