Találatok a következő kifejezésre: Menstruáció ideje nem (25 db)

Mikor havi folyásom van, mindig úgy érzem hogy többet kell ennem. Főleg a húst nagyon kívánom. Normális ez, vagy nem szabadna így legyen? Van így más is a menstruáció ideje alatt, vagy csak én érzek így?

És még van az hogy mikor az utolsó napokban vagyok kicsit többet járok a vécére és mintha megfogynék úgy érzem. Mintha kevesebb lennék. Nem rossz érzés csak különös, vagy nem ? Más is van így?

Legjobb válasz: havi folyás = menstruáció? a folyás ugyanis egy kórkép, azt értjük alatta, mikor valamilyen okból több váladék távozik a hüvelybõl, de nem a menstruáció idején, hanem két vérzés közt. az általad leírt jelenséget, ha a menstruáció alatt történnek, teljesen érthetõek és normálisak. a húst azért kívánhatod, mert szinte az egyetlen állandó vas-forrás, mibõl a szervezet tudja pótolni az eltávozott vasmennyiséget. mikor az ember menstruál elég erõs vashiánya lesz, mert a vérrel sok vas távozik. ha eszel céklát, nyári idõszakban sötétbordó színû gyümölcsöket (pl. szeder), akkor hatékonyabban tudod pótolni. ileltve van a béres vastabletta, ami nekem nagyon bevált. a vécére járás is normális. ilyenkor megváltozik az anyagcsere. nekem mindig hasmenésem van pl. a csoki is ezzel lehet kapcsolatban. az ember egyébként is ilyenkor felpuffad, görcsöl, felborul az egész szervezet. jó esetben 1-2 nap alatt elmúlik. ja és a szex kívánása is normális!!

havi folyás = menstruáció? a folyás ugyanis egy kórkép, azt értjük alatta, mikor valamilyen okból több váladék távozik a hüvelybõl, de nem a menstruáció idején, hanem két vérzés közt. az általad leírt jelenséget, ha a menstruáció alatt történnek, teljesen érthetõek és normálisak. a húst azért kívánhatod, mert szinte az egyetlen állandó vas-forrás, mibõl a szervezet tudja pótolni az eltávozott vasmennyiséget. mikor az ember menstruál elég erõs vashiánya lesz, mert a vérrel sok vas távozik. ha eszel céklát, nyári idõszakban sötétbordó színû gyümölcsöket (pl. szeder), akkor hatékonyabban tudod pótolni. ileltve van a béres vastabletta, ami nekem nagyon bevált. a vécére járás is normális. ilyenkor megváltozik az anyagcsere. nekem mindig hasmenésem van pl. a csoki is ezzel lehet kapcsolatban. az ember egyébként is ilyenkor felpuffad, görcsöl, felborul az egész szervezet. jó esetben 1-2 nap alatt elmúlik. ja és a szex kívánása is normális!!
A mensi alatt nekem is jóval nagyobb az étvágyam, és a barátnõim is mind így vannak vele. Ez teljesen természetes.
Teljesen normalis, sot ha tudsz egyel minnel tobb HUST, paradicsomot, mindent amiben VAS-VITAMIN van.Ez alatt az ido alatt, a szervezet nagyon sok vitamint, foleg VAS-VITAMINT veszit es ezt potolni kell !
Hm...jót mosolyogtam ez elõzõ válaszoló "VAS-VITAMIN" felkiáltásain. :) A kérdezõnek: igen, természetes, hogy sokkal jobban kívánod a húst és a csokit, mindenki így van ezzel. És mivel ezekben az idõszakokban felborul a hormontermelés, a szex utáni vágy fokozódása is teljesen normális.
Hány éves vagy?
igen
A elõváladékban is van sperma.Menj el orvoshoz, ha nem rendszeres a mensesed õ megmondja mit tegyél.Lehet , hogy túl fiatal vagy még.Okod pedig lehet félni(nem ijeszgetni akarlak).
Menj orvoshoz!

Miért nem lehet használni a Canesten hüvelytablettát menstruáció ideje alatt?

Most olvasom a tájékoztatón, hogy a menstruáció els? napjáig be kell fejezni a kezelést. Viszont én most kezdeném el, de ma megjött a menzeszem. Lehet valami bajom, ha mégis használom 3 napon keresztül?

Legjobb válasz: Ez elsö elég hülyeséget irt, nem az a baj, hogy nem tud a vér kijönni (miért ne tudna, nem egy "dugó" a tabletta), hanem éppen ellenkezöleg: a tabletta is kijön, miután feloldódott, és nem tudja a hatását kifejteni.

Ez elsö elég hülyeséget irt, nem az a baj, hogy nem tud a vér kijönni (miért ne tudna, nem egy "dugó" a tabletta), hanem éppen ellenkezöleg: a tabletta is kijön, miután feloldódott, és nem tudja a hatását kifejteni.
Elég egyértelmû: nem tud távozni, aminek távoznia kell! Természetes úton, minden akadály nélkül. Inkább, ha egy mód van rá, várd meg a végét!
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ. Az az igazság, hogy lombikra készülök, és a mensit is gyógyszerrel hozták meg. Alig vártam, hogy megjöjjön, de most meg itt ez a fertõzés.... Nem tudom, mit csináljak! És minek kellene "távoznia", ami így nem tud?
szerintem meg azért, mert menzeszkor nyitott a méhszáj, és nembiztos h felkéne mennie a gyógyszer hatóanyagainak a méhedig...
A második és harmadiknak is igaza van. Egyrészt azért, mert a gyógyszer kb amint berakod ki is folyik belõled, így kb semmi hatása nem lesz, de annyi pont lesz, ami komolyabb bajt is okozhat odabent.
A kérdező hozzászólása: Köszi! De a krémet azt használhatom, ugye? Vagy így nem ér semmit a tabletta nélkül? Nagyon ideges vagyok, sosem volt még ilyen bajom, és pont most, amikor a legjobban nem kéne...
akkor is gáz ha az utolsó nap kezdtem el?

Ha véletlenül történt volna jún.28 án valami baj, akkor azt mikor mutatná ki a teszt? Mind ketten védekeztünk ( gumi+ hüvelytabi) és ráadásul ez a menstruációm ideje alatt történt ( a 2 napja, de nem jtt meg. ) Terhes lennék?

Csak nagyon félek h méis terhes lettem volna ezen az id?ben, mert azóta sem jött meg a menzim. :( bár terhesnek nem érzem magam.. nincs tünetem sem, csak h nins menzim. Terhes nem voltam. Mert kb 3 napja csináltam egy tesztet és negatív lett, De voltam dokinál is... Õ kérdezgetett h teszteltem e meg iylenek és talált valami kis folyadékos dolgot a méhemben, de azt mondta h szte nem vagyok terhes... Amúgy meg 8 napja szedem ezt a norcoluttabit és csak gyengén barnáztam t?le, most már semmi nincs :S aggódom... szerintetek, milehet?

Legjobb válasz: Ha júni.28-án voltatok együtt, akkor még semmit nem fog mutatni a teszt. Legelõbb majd akkor, amikor a következõ mensidnek meg kellene jönnie. De ha gumival és hüvelytabival is védekeztetek, akkor nem lehetsz terhes! Nekem is volt már olyan, hogy két hetet késett, elmentem dokihoz, kaptam gyógyszert rá, és pár nap múlva megjött. Ez még azt hiszem 16 éves koromban volt. Ne aggódj, biztos nem vagy terhes.

Ha júni.28-án voltatok együtt, akkor még semmit nem fog mutatni a teszt. Legelõbb majd akkor, amikor a következõ mensidnek meg kellene jönnie. De ha gumival és hüvelytabival is védekeztetek, akkor nem lehetsz terhes! Nekem is volt már olyan, hogy két hetet késett, elmentem dokihoz, kaptam gyógyszert rá, és pár nap múlva megjött. Ez még azt hiszem 16 éves koromban volt. Ne aggódj, biztos nem vagy terhes.

Menstruáció ideje alatt nem ajánlatos a haj festése?

Egyik ismer?söm a napokban azt mondta nekem, hogy megvárja míg elmúlik a menstruációja, mert így nem szabad hajat festeni. Ez igaz lenne? Vonatkozik a sz?kítésre is?

Legjobb válasz: Szia!ezt mar en is hallottam,de nem azert mert karos!hanem mert nem fogja be a festek a hajat!allitolag ! Hogy mi az igazsag azt nem tudom ,de en se festettem mikor ,menzeszem volt,azert mert "azt mondtak":)en igy voltam mind te ,vartam par napot! sok sikert!

Szia!ezt mar en is hallottam, de nem azert mert karos!hanem mert nem fogja be a festek a hajat!allitolag ! Hogy mi az igazsag azt nem tudom , de en se festettem mikor , menzeszem volt, azert mert "azt mondtak":) en igy voltam mind te , vartam par napot! sok sikert!
Szia ! Ha szõkítenél a menzid ne tedd, csibe sárga leszel. Se hajat ne fesstess, se ne daueroltass menzi alatt mert nem azt az eredményt kapod amit vártál. Fakóbb lesz a szín, hamarabb lekopik, egyenes marad a hajad. Szóval, várj pár napot !!!
Hajat nyugodtan festhetsz, de a dauer nem marad a hajba ha menstruálsz.
Varj meg a hajfestessel amig elmulik!En mar szokitettem a hajam menstrualas alatt es nagyon nem orultem a vegen, mert nem sok eredmenye volt.Sajnos nem azt a szint kaptam!Erdemes varni.
Fodrász vagyok és szoktunk hajat festeni mensi alatt is (a dauer az tényleg nem jó).De igazából ezek a mai hajfestékek olyan hatékonyak hogy nem zavarja be csak ilyenkor nagyon tartás nélküli a haj de igazából ennyi!
itt ki milyen fajta mert az egyik baratnom tesoja akkor festette a hajat es teljesen mas szinure jott ki peldaul az en sogornom fodrasz es amikor ott voltam nala egy no kerdezte hogy mens alatt lkehet hajatfesteni de mar a festek fol voltknve a hajara es semmi baj nem lett ugyanaza szin jott ki ugyhogy ne zgulj de nem tudjuk mien fajta vagy ugyhogy inkabb varj
én csak annyit teszek hozzá hogy mindig ugyan azt a festéket használtam...Mindig sikerült kiszõkíteni azokat a tincseket amiket akartam...egyszer ugy jött ki hogy akkorfestettem mikor megjött... Szép narancssárgás-rózsaszínes-barnás árnyalatot kaptam:P
A kérdező hozzászólása: Én akartam menni arc tisztításra, de ezzel is mondták, hogy várjak. Kérdem én nem lenne egyszerübb leírni azokat a dolgokat amiket csinálni lehet ilyenkor? Persze a tanulás, munka. Ezeken a napokon igazán adhatnának szabadságot nem?:)
Kedves Kerdezo.Nagyon bolcs nagyikam mindig azt mondta, hogy bizonyos tevekenysegeket nem ajanlatos a haviverzes alatt elvegezni, mert az asszony tisztatalan. Ilyenkor nem sutott kenyret, de nagymosast csinalt es nagytakaritast. Fiatal asszony koromban azzal haritottam el, hogy ez csak babona.Ma mar en is az ô eletkoraban vagyok es sok intelme bizony beigazolodott.Tobbek kozott a hajfestessel kapcsolatos is. Majd kb 20 eve elkezdtem ezoterikaval foglalkozni, es sok intelmere valaszt talaltam. Pl. hajat vagatni legalkalmasabb akkor amikor a Hold az Oroszlan jegyeben van, - a hajszalak megerosodnek es eroteljesebben novekednek, vagy fodraszhoz es manikuroshoz a Szuz jegyeben erdemes menni, mert akkor szep es sokaig tart a frizura. Azt javaslom, szerezz be egy Holdnaptart (a netten is megtalalod) es probalj szerinte cselekedni, az erdmény meglepo lesz.

A menstruáció ideje alatt miért nem lehet fejen állni?

Jóga kapcsán olvastam, hogy a menstruáció ideje alatt nem lehet a fejenállást, a gyertyaállást és hasonlókat elvégezni.

Legjobb válasz: mert belefolyik a szádba

mert belefolyik a szádba
Mert megfullad a punid :(
:DDDDDD
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy idõt szántál arra, hogy ezt leírd. Azért köszönöm.:)
Tíz perce röhögök :D
Én lány vagyok, de csatlakozom az elõttem szólóhoz :D

Miért nem szabad maszirozni a derekat menstruáció ideje alatt?

A barátn?m elment egy massz?rhöz aki kérdezte hogy menstruál e,és mivel igen,kihagyta a deréktájt.

Legjobb válasz: A masszázs vérbõséget okoz, így erõsödhet tõle a vérzés...A maszázs alapjai...

A masszázs vérbõséget okoz, így erõsödhet tõle a vérzés...A maszázs alapjai...
tõlem még sosem kérdezték meg, igaz, olyankor nem is megyek masszázsra
o.O" ez hülyeség...
A kérdező hozzászólása: Basszus..Persze!!!!:-)...a vérbõség miatt.Köszi szépen utolsó:-)
o.O ???

A menstruáció ideje alatt miért tör ránk mindig a szexuális éhség? Nem csak rám, páromra is? Lehet ilyenkor csinálni?

Amikor megvan, mindig be vagyunk kattanva, de nem lehet, viszont abban a minutumban, hogy elmúlik, jönnek a "fáradt vagyok" stílusú elnapolgatások... miért?

Legjobb válasz: én is jobban szeretem akkor, lehet :) elvileg nagyobb a fertõzésveszély, de eddig semmi baj sem volt

én is jobban szeretem akkor, lehet :) elvileg nagyobb a fertõzésveszély, de eddig semmi baj sem volt
Zuhany alatt + Gumi :D
Használjatok gumit, vagy elégedjetek meg alternatív módszerekkel.
Énis mindig így vagyok... Menstru elött nincs kedvem, vagy fáradt vok stb... Ha megjött akkor tutti szeretkezni akarok és csak szenvedek napokig. Bár ha annyira nem bírtunk már magunkkal, csináltuk úgy. Ha a párod elfogadja hogy akkor éppen vérzel és téged se zavar annyira, akkor szerintem nyugodtan lehet.
Az egyik legizgalmasabb dolog olyankor szeretkezni. Fontos, mint ahogy elõttem is mondták már, hogy lehetõleg a gombás fertõzések megelõzése érdekében óvszerrel védekezzetek. Teljesen normális, hogy ilyenkor egy nõ jobban kívánja a szexet, hiszen gondolj az állatvilágra, ott is "tüzeléskor" aktívak...
menstruáció alatt nyitva a szülõcsatorna, és ha gumival is, de betuszkolod a hüvelyben amúgy is jelen lévõ bacikat, könnyen lehet belõle no baba egész éltedre
"Milyen fertõzésveszély? :/" hupsz, szerintem, még túl fiatal vagy a szexuális életre...:-o
A kérdező hozzászólása: 00:56-os, 21 éves lány vagyok, köszi. :) Csak nem igazán értettem, hogy éppen melyik fertõzésre gondoltok így hirtelen. Mert abból van ám dögivel. De most már tiszta! Amúgy mindig használunk óvszert. :) Köszi szépen a válaszokat! Amúgy nem hiszem, hogy így csinálni fogjuk, mert szerintem nagyon undorító. Csak érdekelt volna, hogy ilyenkor milyen hormonok lépnek életbe, stb. Köszönöm a válaszokat még egyszer! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ! Milyen fertõzésveszély? :/
Én gusztustannak tartom akkor. De tény, hogy olyankor jobban ránkjön.
Szerintem bírd ki azt a hetet, sajnálom, de ha terhes leszel ezerszer megbánod hogy nem bírtad ki akkor.
anális szex, ha ellazulsz, akkor 2-3 perc alatt nagyobb G pontos orgazmust érhetsz el, és persze ha a párod is szeretné, és tudja is, h mit csináljon, ezért ha benne vagy a dologban, akkor vezesd õt a szavaiddal.
Mi gusztustalannak tartjuk mensi alatt, de ennek ellenére lehetne csak oda kell figyelni. Mensi alatt a farkaspóz ajánlott:ül a lyuk mellett és vonyít XD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!