Találatok a következő kifejezésre: Mensimnek meg jönni (142 db)

Ne izgulj, ez csak a gyógyszer hatása. Következõnél már rendben beáll a ciklusod ;)

Ma kellene meg jönnie a mensimnek (ami még nem jött meg) Barátommal szeretkeztünk védekeztünk is, de az óvszer sajnos elszakadt. Lehet esélye a terhességnek ilyenkor?

Legjobb válasz: Persze hogy lehet! Ez komoly dolog, vegyél tesztet .. 10 nap után kimutatja a terhességet! És ne legyetek felelõtlenek, szedhetnél gyógyszert.. vagy ha még nem rég történt az eset akkor van " baleset " utáni tabletta is..

Persze hogy lehet! Ez komoly dolog, vegyél tesztet .. 10 nap után kimutatja a terhességet! És ne legyetek felelõtlenek, szedhetnél gyógyszert.. vagy ha még nem rég történt az eset akkor van " baleset " utáni tabletta is..
Coralene terhességi teszt, minden patikában beszerezhetõ kb és a vérzés elmaradásának 1. napjától kimutatja a dolgokat... Csináljátok meg együtt, aztán kiderül minden. Nekünk is volt ilyen baleset egyébként, az én páromnak nagyon sokat késett, de nem rendszeres még neki a vérzése. Nagyon meg voltunk ijedve, egy hónap sík ideg... Õ is, én is. Mindenképp csináljatok egy tesztet! Hülyék voltunk, hogy egyáltalán vártunk egy hónapig mi is. Esemény utáni tabletta egyébként nemigazán kíméletes, de még mindig kíméletesebb egy nem kívánt terhességnél... Remélem Ti is megússzátok, és innentõl óvatosabbak lesztek;)

Hétvégén leszek 16 hetes és még mindig érzem ha a mensimnek meg kéne jönnie! Ez normális? Meddig fogom érezni? Vagy a méhem nő és attol érzem ezeket a mensis kis görcsöket?

Legjobb válasz: Szia. Nyugodj meg, ez teljesen normális. Én végig éreztem a terhesség alatt, ez azért van, mert nõ a méh, nyúlnak a szalagok. Amíg nincs görcs, nincs vérzés, ne aggódj. Üdv 2 hetes kisfiú anyukája

Szia. Nyugodj meg, ez teljesen normális. Én végig éreztem a terhesség alatt, ez azért van, mert nõ a méh, nyúlnak a szalagok. Amíg nincs görcs, nincs vérzés, ne aggódj. Üdv 2 hetes kisfiú anyukája
Szia! Normális, én kb. az 5. hónapig éreztem. Nyugodj meg:) 34 hetes

Még nem jött meg a mensim pedig már 3 hós a fiam mikor fog meg jönni?

Még szopizika fiam és azért vagy embere válogatja??

Legjobb válasz: Az én fiam 10 hónapos volt mikor elõször megjött. Õ is anyatejes, szoptatott baba volt.

Az én fiam 10 hónapos volt mikor elõször megjött. Õ is anyatejes, szoptatott baba volt.
Szia! Ez teljesen szervezetfüggõ. Nekem is szopizott a babám de szülés után a 6. hétre megjött. Azóta is van minden hónapban. Az orvosomnak említettem a 6 hetes kontrollon és azt mondta hogy ilyenkor nem ritka az sem hogy csak szülés után 1 évre lesz az elsõ mensi. Ilyenkor teljesen megváltoznak a hormonok. Ne aggódj!
Egyetértek az elõttem válaszolóval, ez teljesen egyéni dolog. Nekem most jött meg elõször, pedig már 7, 5 hónapos a kisfiam és még szopizik.
Szia! Ez egyénenként változó. Én császárral szültem, de mondjuk ez is mindegy. Nekem 4 hónapos volt a babám amikor elõször megjött.

Mensinek meg kellet volna jönnie tegnap de éreztem h feszül a mellem, a hasam görcsölget, fehér folyás de ma sem jött meg és ma reggel a barátom belémélvezett. Terhes lehetek?

Ezt elmondtam a barátomnak h érzem h meg kell jönnie és azért élvezett belém, mert akkor elm nem lehetek terhes azt mondta. De félek most, hogy nemjött meg, mert 2 hete megszakítással védekeztünk és lehet h egy kicsi ondó bennem maradt.

Legjobb válasz: A kérdésedre a válasz: IGEN, lehetsz terhes. A megszakításos "védekezés" nem védekezés. Semmiképp ne alkalmazzátok többször! Vegyetek inkább óvszert, vagy kezdj gyógyszert szedni! A másik dolog pedig: a menstruáció alatt is lehetséges a teherbeesés, persze nagyon minimális esély van rá, de van! Ne a barátod "védekezési tanácsaira" hallgass, hanem elõbb nézz utána a dolgoknak.

A kérdésedre a válasz: IGEN, lehetsz terhes. A megszakításos "védekezés" nem védekezés. Semmiképp ne alkalmazzátok többször! Vegyetek inkább óvszert, vagy kezdj gyógyszert szedni! A másik dolog pedig: a menstruáció alatt is lehetséges a teherbeesés, persze nagyon minimális esély van rá, de van! Ne a barátod "védekezési tanácsaira" hallgass, hanem elõbb nézz utána a dolgoknak.
Van egy rossz hírem...
én meg nem szedhetek tablettát, viszont a kúppal semmi bajom. nem vagyunk egyformák :)
Használtam már én is Pharmatexet, de már gyógyszer mellett vagyok. Engem a kúp nagyon mart belülrõl. :S
A kérdező hozzászólása: am ha ma elmegyek tesztet venni és negativ lesz akkor nem kell félnem ugye ami 2 hete történt?
ha megjön, akkor no para. 2 hét mulva teszt, ha az is negativ, akkor nyugodj meg.
Pharmatex pedig már megint egy másik dolog, ha ott van mellette, akkor oké... - a tételmondat :) egyébként tudom, h a megszakitás nem tuti, meg a naptármódszer se, de mi mégis azt alkalmazzuk, és nem lettem terhes. pharmatex-szel együtt meg már tuti. az még a lehetséges elõváladékkal is leszámol, már ha egyáltalán van benne spermium.
A kérdező hozzászólása: de ha meg megjön akkor a maitól se kell félnem
A naptármódszer egyáltalán nem megbízható. "egyénenként nagyon változó lehet a termékeny napok száma és idõpontja is. Az, hogy az ovuláció a 14. napon következik be, csak a tankönyv szerint van így, ráadásul sok minden befolyásolhatja egy adott hónapon belül is. Stressz vagy betegség hatására változhat a ciklus hossza, sõt, elõfordulhat, hogy egy cikluson belül kétszer is van tüszõrepedés"...a Pharmatex pedig már megint egy másik dolog, ha ott van mellette, akkor oké...de ha simán csak naptármódszer + megszakításos közösülés, az azért nem tuti. Persze igazából semmilyen módszer nem nyújthat 100%-os védelmet!
Szerintem korai még tesztet venned, hisz még alig késett 1 napot. De ha te attól megnyugszol, vegyél tesztet...és kérlek inkább magad tájékozódj és ne a párodra hallgass! :)
A kérdező hozzászólása: én errõl nem is tudtam. aktus után közölte velem. én csak néztem mondom nem mondod komolyan. azt mondja de . megin csak nézek.azt mondja te mondtad h érzed h megkell jönnie akkor nem lehet baj... elmentem wcre ki is folyt végülis
Tehát ha jól értem, akkor csak úgy hagytad, hogy elélvezzen benned? Mármint, ugye akkor még nem mondta neked, hogy "nem lehetsz terhes, mert meg fog neked jönni", hanem csak az aktus után?
A kérdező hozzászólása: az aktus után közölte velem, hogy belém élvezet. én meg lefagytam :| õ meg erre te mondtaad h érzed h megkell jönnie ezt tegnap mondtam neki.
A kérdező hozzászólása: de nem is gondoltam volna h belém fog élvezni, azért mert mondtam neki h érzem h megfog jönni :|
Jaaa, értem. Elég felelõtlen a barátod, pedig már 20 éves (ha jól emlékszem). Egyébként, ha esetleg mégis esemény utáni tabletta vásárlása mellett döntenél, nyugodtan kérd el tõle a gyógyszer árának felét!
amúgy meg azért linkeltem be a sürgõsségi helyeket, mert jó eséllyel szükséged lesz egy esemény utánira. ha tutira tudod, h beléd élveztek, és nem pedig elszakadt az óvszer és vagy terhes vagy, vagy nem. ezt akkor szokták felírni, ha komoly a baj. én pedig a helyedben felíratnám azt a tabit, elég komolynak tûnik.. lehet, hogy nincs pénzed rá, de utána a gyerekre még úgy sem lesz.
A kérdező hozzászólása: leirtam h nem tudok kifizetni annyit rá. + irták h kevés rá ilyenkor nagyon az esély mert nemvagyok termékeny. + nem akarom megint felkavarni a hormonmûködésem. most jött mondjuk rendbe szntem. norcolutot szedtem ..
mivan??????, csak ugy belédélvezett????, hat ez bunkóság :(
A kérdező hozzászólása: de ha most nem vagyok termékeny mert mensinek kéne jönnie akkor minek sos tabi? nincs rá 6.000 ftm. csak remélni tudom h megjön jövõ héten. ha nem akkor a 2 hete volt a bibi ha bennem maradt egy kicsi ondó.
csináltak rákszûrést, de ez szinte lényegtelen, mert mindjárt ott helyben felirták a gyógyszert. elmentem egy másikhoz, az is felirta, sõt, kérdezte is h ezt akarom-e vagy amazt? :D lol...... omg...... wtf???? aztén elmentem egy megint másikhoz, az meg csak hümmögött, amikor mondtam neki, h nagyon fáj a fejem tõle...... meg úgy alapból paraszt volt, ugyh 1 órát sirtam, miután kijöttem onnan......
na, azért beleélvezni nem kellett volna....
a barátod honnan tanulta ezt?én a helyedben biztos levágnám a farkát..
A ma reggeli elélvezéssel nincs gond, de a 2 héttel ezelõtti jelenthet problémát. Vegyél egy tesztet, aztán minél hamarabb irány a doki. Ha 2 csík lesz, azért, ha csak 1, az elmaradó mensi miatt.
Egyébként, a pár napos eltérés a megszokott menstruáció idõpontjától még nem jelent semmit.
A kérdező hozzászólása: vettem tesztet 2 napja.de akkor még csak 1 csík volt, vagyis nem pontosan kivehetõ volt. de most akkor miért éreztem ezeket a tüneteket ha nem jött meg? de akkor ha mégse vagyok most terhes es csak késik akkor a mai szex után nem lehetek terhes?
tablettát ne szedj. az egy sz.r. ki se vizsgálnak normálisan. mennyi idõsek vagytok? ha fiatalok, akkor gumi, vagy megszakitás+naptármódszer, pharmatex. :)
lehet h csak késik. nyugi.
Érdekes, amikor nekem felírták a tablettát, kivizsgáltak normálisan, még vérvételre is küldtek. Na de most nem ez a lényeg, tegnap kellett volna még csak megjönnie. 1 napot késik még csak...nekem volt, hogy 5 nappal késõbb jött meg. Ne izgulj, mert az idegesség is csak tovább tolhatja a "jövetelt" :)
Akkor a mai aktus utáni 14.napon fog biztosat mutatni a teszt....Ma még elmehetsz sürgõsségi tablettát feliratni.6000ft-ba kerül az escapelle kb...
Megszakítás+naptármódszer? Hát ez fantasztikus tanács volt...gratulálok!
A kérdező hozzászólása: én 16 õ 20. tablettát akarok szedni es azert várom nagyon a mensit. 1 éve együttvagyunk már gumit nem szeretem meg õ se . megszakitással.megy. de most eléggé félek. azt mondta ha érzem h megkell jönnie akkor a mai belémélvezésbõl nem lehet gond.
16 évesen még ne szedj tablettát, miért akarod szétcseszni a szervezetedet??? egyik válaszolónak: szerencséd volt, én 3-4 orvost megjártam, mire egy ötödik közölte, h nem szedhetek.. amazok meg simán elsiklottak e tény fölött.. :(
A kérdező hozzászólása: szeretnék tabit mindenképp. az a legbiztosabb
Igen, tudom, hogy vannak olyan orvosok, akiket nem nagyon érdekel az egész, csak felírnak mindent, ami eszükbe jut, vizsgálatok nélkül. Sajnálom, hogy te ilyenekkel találkoztál, meg se vizsgáltak azok egyébként? Kérdezõ, ha mindenképp gyógyszert akarsz, keress olyan orvost, aki alaposan kivizsgál a recept írása elõtt, aminek elvileg az lenne a lényege, hogy olyan gyógyszert kapj, ami a te szervezetednek a legmegfelelõbb!
Megszakítás+naptármódszer? Hát ez fantasztikus tanács volt...gratulálok! igen, ez is egy módszer. terméketlen napon mégis mi a franctól lenne terhes a nõ? :D fõleg, ha még pharmatex is van mellé. na, de látom, nektek csak a tabletta meg a gumi létezik. mellesleg, leírtam azt is, de most még egyszer megteszem : 16 ÉVESEN INKÁBB MÉG HASZNÁLJON GUMIT, MERT A FIATAL FIÚKBAN NEM LEHET MEGBÍZNI. REMÉLEM, ÉRTHETÕ VOLT. :)
de a maiból lehet gond. eseményutáni tabletta. http://www.springmed.hu/sex/surg-ambulanciak.htm ezek közül nézd meg melyik van hozzátok legközelebb, ott felírják neked az eseményutánit. vagy ha van, ami közelebb van hozzátok kórház, ott megkérdezheted esetleg.
A kérdező hozzászólása: igen mert h ugyse lehetek terhes...

Ha folyamatosan fáj (görcsöl) a hasam-olyan érzés, mintha "meg akarna jönni a mensi"+még a derekam is fáj, ez is jósló fájás?

Nem érzem,hogy keményedne a hasam,viszont mindegy,hogy ülök vagy fekszem,fájdogál ígyis úgyis.38.hétben vagyok.

Legjobb válasz: Igen, ez jóslófájás. :)

Igen, ez jóslófájás. :)
Én csak gratulálok. Jó babvárást!!!
Terhes vagy! Várj még egy két hetet, és menj dokihoz!
Szia! Esti vizelettel tesztelj és ha az halványan is de pozitív akkor biztos a baba. De egyébként szerintem így is. Vigyázz magadra!
Gratulálok! Ez tuti baba, csak még alacsony a HCG szinted. Pár nap múlva tökéletesen erõs lesz, beszélhetsz a nõgyógyásszal. Tünetek majd lesznek késõbb, elég nagy valószínûséggel! :) )))

2 hete voltam együtt a barátommal megszakításos védekezéssel és már meg kellett volna jönnie. Nagyon félek hogy terhes vagyok, semmi jelét nem érzem annak h meg akarna jönni. Ha stresszelek, eltolódhat a mensim? Félek tesztet csináltatni. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia, elhuzodhat a stressztol. Figyelj, most mar semmit nem tudsz tenni, jobb ha nem izgulsz. Ha megjon a mensid, akkor inkabb jojjon meg elobb, ne hatraltasd a stresszed miatt. Ha pedig nem jon meg, akkor se stresszelj. Vegyel 2 kulonbozo tesztet, es reggeli pisibol csinald majd meg, kulonbozo napokon a tesztet. Ha gond van beszelj anyukaddal, vagy aki kozel all hozzad, es segit! Ne dugd homokba a fejedet, ha gond van gyorsan kell cselekedni, minel elobb doki, aztan megbeszeltek mindent. Ha negativ lesz a teszt, megjon a mensid irassal azonnal fogamzasgatlo tabit, fizesd a baratoddal felesbe az arat.

Szia, elhuzodhat a stressztol. Figyelj, most mar semmit nem tudsz tenni, jobb ha nem izgulsz. Ha megjon a mensid, akkor inkabb jojjon meg elobb, ne hatraltasd a stresszed miatt. Ha pedig nem jon meg, akkor se stresszelj. Vegyel 2 kulonbozo tesztet, es reggeli pisibol csinald majd meg, kulonbozo napokon a tesztet. Ha gond van beszelj anyukaddal, vagy aki kozel all hozzad, es segit! Ne dugd homokba a fejedet, ha gond van gyorsan kell cselekedni, minel elobb doki, aztan megbeszeltek mindent. Ha negativ lesz a teszt, megjon a mensid irassal azonnal fogamzasgatlo tabit, fizesd a baratoddal felesbe az arat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:) sokat segített már ezis:)
A kérdező hozzászólása: akkor ne stresszeljem magam, most vagyok a 28. napon....hát nagyon bízom benne hogy nincs semmi baj..
Hát, akkor pont peteéréskor voltatok együtt... De nyugtasson a gondolat, hogy akik akarnak babát, és peteéréskor vannak együtt, ott is csak 20%-os a siker. Ok, tudom, ha benn vagy a 20%-ban, ez nem vigasz.. De szerintem a rossz is jobb a bizonytalannál. Csinálj tesztet, és kiderül, miért késik. Szorítok, hogy ne legyen semmi baj... Mennyi idõs vagy? ÉS irass fogamzásgátlót. (Ha pl. holnap elmész dokihoz, kiderül miért nem jött meg - lehet akár ciszta is az ok - és el is tudod kezdeni a tablettát a mensi elsõ napján)
A kérdező hozzászólása: 19 leszek nyáron, és úgy döntöttem hogy várok még egy pár napot és megcsinálom a tesztet...hát énis remélem h nm vagyok benne a 20%-ban..fogamzásgátlór már irattam fel, és ki is van váltva, csak meg kéne h jöjjön mostmár...

Szülés után most jött meg az első mensim. Akkor ezentúl már mindig pontosan meg fog jönni?

Terhesség előtt 25-27 naposak szoktak lenni a ciklusaim. Már nem szoptatok, de azaliát szedek. Akkor már minden hónapban meg fog jönni?

Legjobb válasz: Most, az elsõ mensidkor kezdted el szedni a bogyót? Mert ha tartod a szünetet is, akkor minden hónapban pontosan 28 napra meg fog jönni.

Most, az elsõ mensidkor kezdted el szedni a bogyót? Mert ha tartod a szünetet is, akkor minden hónapban pontosan 28 napra meg fog jönni.
A kérdező hozzászólása: Nem, elkezdtem szedni 2 hete és tegnap jött meg a mensim. Az azaliába nem kell szünetet hagyni.

Lindinett fogamzgátlót szeretném előb elkezdeni, mint hog megjöne, mert pont nem jó időben jönne meg. Csinált már valaki ilyet, hogy az első gyógyszeres hónapjában nem a mensi első napján vette be? 3. án jönne meg, ma vagy hétfőn szeretném elkezdeni.

Legjobb válasz: Ha még soha nem szedtél gyógyszert, akkor ne csinálj ilyet, fõleg ha ez életed legelsõ fog.gátlója. Én is ezt szedem lassan másfél éve, és a szedés 2. hónapjában csináltam olyat, h eltoltam egy egész hónappal a mensimet. Aztán a köv. hónapot végig barnáztam. Szerintem ne csinálj ilyet, ha pedig több ideje szeded, akkor is csak úgy tolhatod el, ahogy én csináltam anno, mert így teljes marad a védettséged is, és nem kell pocsékba dobni a maradék gyógyszert.

Ha még soha nem szedtél gyógyszert, akkor ne csinálj ilyet, fõleg ha ez életed legelsõ fog.gátlója. Én is ezt szedem lassan másfél éve, és a szedés 2. hónapjában csináltam olyat, h eltoltam egy egész hónappal a mensimet. Aztán a köv. hónapot végig barnáztam. Szerintem ne csinálj ilyet, ha pedig több ideje szeded, akkor is csak úgy tolhatod el, ahogy én csináltam anno, mert így teljes marad a védettséged is, és nem kell pocsékba dobni a maradék gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: szedtem már, de utána jött a lányom, akkor ugye elõtte abbahagytam, és most szedném megint.
Hát...sztem akkor sem :S Az szigorú szabály, hogy fogamzásgátlót a menstruáció 1. vagy 5. napján lehet elkezdeni szedni. Ezt mindig be kell tartani. Ha 1. napon kezdted, akkor azonnal védett vagy, de érdemes várni vele 14 napot. Ha az 5.-en, akkor szükséges kieg. védekezés a köv. levélig.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a segítségeket

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!