Találatok a következő kifejezésre: Mensi előtti hogyan (51 db)

Kb. 3-4 nap múlva lesz/lenne esedékes a következő mensim, csak reménykedem benne, hogy nem fog megjönni. A mensi előttihez hasonló hasfájás egyértelmű mensi-tünet, vagy jelenthet terhességet is?

Ami még emellett jelentkezett: éhség, émelygés (felváltva), és határozott cigiundor második napja.

Legjobb válasz: Sztem ez inkább terh., mint mensi:)

Sztem ez inkább terh., mint mensi:)
ez pont mindkettö lehet. majd 5 nap múlva ha nem jött meg tesztelj az már egy egész biztos képet mutat.
A kérdező hozzászólása: Bárcsak igazad lenne :) De hiányolom pl. a mellfeszülést, vagy érzékenységet. A szagok sem irritálnak. Ez olyan megtévesztõ :) Az émelygés is tegnap valamivel erõsebb volt, tulajdonképpen reggeltõl estig, megszakítás nélkül, ma inkább az éhség domináns, egyedül a cigiundor változatlan. Ja, és épp ma reggel produkáltam egy negatív tesztet, persze lehet, hogy csak korai volt még...
Korai volt a tesztelés, a peteérés után 14 napra kell megjönnie, ez biztos, és utána kéne tesztelned, tehát várj még 5 napot:) de a cigiundor az jó jel, majd írd meg az eredményt!
A kérdező hozzászólása: Rendben, feltétlenül megírom, szerintem, ha akarnám sem tudnám magamban tartani, persze abban az esetben, ha pozitív lesz... :) De már egyszerûen "muszáj volt" valamit csinálnom, akkor is, ha tudtam, nincs sok értelme, de annyira türelmetlen vagyok, és úgy idegesít, hogy nem tehetek semmit azon kívül, hogy várok. Pedig tényleg nem tehetek semmit :) A cigiundornak tényleg örülök, és jó jelnek is veszem, mert egyáltalán nem akartam rászokni, és amikor mégis sikerült, igyekeztem abbahagyni, de magamtól sosem ment igazán. Így is összesen csak 4 hónapot sikerült dohányosként eltöltenem, de az elmúlt két-három napban tényleg úgy érzem, ha fizetnének, hogy rágyújtsak, akkor sem bírnám.... :)
A kérdező hozzászólása: Ígértem, hogy megírom, bár sajnos nincs mit :( Nem a tesztelés volt korai, hanem csak azért lett negatív, mert (megint) nem vagyok terhes :(( Tegnap este, a 28. napon (talán idáig ha kétszer volt ilyen pontos) megjött... Mondjuk még életemben nem görcsöltem ennyire, és este már viszonylag gyakran nyilallt a hasam bal oldala (amit szintén SOSEM éreztem idáig), ráadásul iszonyatosan erõs... bár nagyon gyenge sosem volt, talán csak akkor, mikor még gyógyszert szedtem. Ja, és az émelygés ettõl függetlenül továbbra is megmaradt, gondolom, csak hogy ne legyen annyira egyszerû az élet... Ilyenkor olyan selejtesnek érzem magam :((

Ki tudja hogy a méhszáj mensi előtt két három nappal hol kell hol legyen? Csak mensi előtti nap fontos hogy fent legyen?

5-6 ra nem várom , tegnap megnéztem kiváncsiságból (tudom hogy nem jó vizsgálódni és nem s?r?n szoktam), szóval kemény és alig érem el.

Legjobb válasz: Szia! Nem ajánlatos, de mielõtt babás lettem én is szoktam nézni.Mensi elõtt 1 nappal középpen volt, és nem is volt teljesen zárt.Teljesen beparáztam.És mégsem jött meg.:) Még korai, de ha fent is marad az jó jel.De szerintem ne piszkáld minden nap mert ha ott a picur az nem jó neki.Ha babás vagy egy 10-es érzékenységû teszt már lehet kimutatná.Nekem a 11. dpo napon már mutatta. Sok sikert! 11 hetes km.

Szia! Nem ajánlatos, de mielõtt babás lettem én is szoktam nézni.Mensi elõtt 1 nappal középpen volt, és nem is volt teljesen zárt.Teljesen beparáztam.És mégsem jött meg.:) Még korai, de ha fent is marad az jó jel.De szerintem ne piszkáld minden nap mert ha ott a picur az nem jó neki.Ha babás vagy egy 10-es érzékenységû teszt már lehet kimutatná.Nekem a 11. dpo napon már mutatta. Sok sikert! 11 hetes km.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm , még nem tesztelek, mert már annyi - tesztet láttam (6), nem akarom , majd a nem várt napján. nem szoktam nézegetni , csak a mhónapban néztem akkor szerintem lentebb volt , meg ebben a hónapban kb 4 napja , akkor még középtájon lehetet, de mivel nem nagyon nézem nem is tudom igazán mikor van lent , vagy középen., majd lehet mensi elõtti este megnézem. Köszönöm mégegyszer és gratulálok a picihezez. Ha valkinek van tapasztalata még írjatok.
Én abba is hagytam a méhszáj nézegetését jó pár hónapja. Nincs rá mit adni. Nem bizonyíték semmire!!! Nekem volt ilyen is meg olyan is, mégsem jelentette azt, hogy terhes vagyok. Szóval csak felesleges és veszélyes dolog. Nekem volt olyan, hogy mensi elõtti nap EL SEM ÉRTEM, csak vhogy kitapintottam, hogy totál el van fordulva. naná, hogy vki írta, hogy õ ekkor terhes lett. Hát elhiheted, hogy beleéltem magam, másnap mégis megjött. Nem volt ott semmi sem...
A méhszáj helyzete a nap folyamán is változhat, nálam legalábbis így volt, amikor még néztem. Volt olyan, hogy bizosra tudtam, hogy ovum van, reggel megnéztem, könnyen elérhetõ volt, puha, nyitott. Tehát minden ahogy a nagykönyvben meg van írva. Pár óra múlva pedig zárt, kemény és elfordult. Azóta nem nézem.
Ez borzasztó szubjektív "tünet", ne foglalkozz vele.
A kérdező hozzászólása: 2 évvel ezelõtt kérdeztem , azóta itt játszom a ma már 14 hónapos kisfiammal, de azért köszi

Mensi elötti és utáni időszakban (előtte, utána 2-3nappal) előfordulhat az hogy a váladékom teljesen más szagú?

Szóval el?fordulhat az hogy a mensi elötti 2-3 napban és az utána lév? 2-3-4 napban amikor már teljesen elmúlt a mensi és ami jön váladék (átlátszó) az úgymond "büdös"?

Legjobb válasz: Hát nekem is volt és van is ilyen folyásom, de nekem még a színe is megváltozik. az orvos azt mondta, hogy egyfajta gombás fertõzés, hüvelyzuhanyt írt fel, ami be is válik, és recept nélkül kapható!Az egészet 1500-ból megúsztam. Egy kis mûanyag szerkezet, langyos vizet kell bele engedni, és egy laktóz-pezsgõtabit beletenni, azzal kell kimosni a hûvelyt heti 2-szer. De azért menj el nõdokihoz, mert lehet, hogy neked másfajta folyásod van, és máshogy kezelendõ.

Hát nekem is volt és van is ilyen folyásom, de nekem még a színe is megváltozik. az orvos azt mondta, hogy egyfajta gombás fertõzés, hüvelyzuhanyt írt fel, ami be is válik, és recept nélkül kapható!Az egészet 1500-ból megúsztam. Egy kis mûanyag szerkezet, langyos vizet kell bele engedni, és egy laktóz-pezsgõtabit beletenni, azzal kell kimosni a hûvelyt heti 2-szer. De azért menj el nõdokihoz, mert lehet, hogy neked másfajta folyásod van, és máshogy kezelendõ.

5 napja késik a mensim, az aktuális mensi előtti nap óta érzem azt hogy mindjárt megjön. Terhes vagyok vagy valami más?

lehet hogy most hülyének tünök,de állandóan a wc-re futkosok mert úgy érzem mintha megjött volna és folyik.de semmi.csak egy kis fehér folyás.a mellem(vagy inkább a mell bimbóm) csak akkor fáj ha hozzáérek,de nem er?sen.alaphelyzetben inkább akkor érzékegy ha lehejolok.dec.23-án volt peteérésem és támogattuk a "babaprojektet".tesztet már csináltam tegnap reggel és 3 napja is de negatív volt.mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia.Nem akarlak elkeseriteni de ha két teszt negatív akkor nem valószínû hogy terhes vagy persze ez nem kizárt.Én múlt hónapban jártam úgy hogy az egész hónap kiesett nekem is megvoltak a tüneteim , nekem is két tesztem lett negatív és most eljején megjött.A menstruáció késését vagy kimaradását sok tényezõ befolyásolhatja.Többekközött a labilis idegi állapot, új környezet, megfázás,felfázás stb.De azért sok szerencsét nektek(ha adtál rá esélyt bármi lehetséges) lehet hogy alacsony a hormonszinted.

Szia.Nem akarlak elkeseriteni de ha két teszt negatív akkor nem valószínû hogy terhes vagy persze ez nem kizárt.Én múlt hónapban jártam úgy hogy az egész hónap kiesett nekem is megvoltak a tüneteim , nekem is két tesztem lett negatív és most eljején megjött.A menstruáció késését vagy kimaradását sok tényezõ befolyásolhatja.Többekközött a labilis idegi állapot, új környezet, megfázás, felfázás stb.De azért sok szerencsét nektek(ha adtál rá esélyt bármi lehetséges) lehet hogy alacsony a hormonszinted.
A lényeg, hogy ne görcsöljetek rá a babaprojektre, mert annál nehezebben fogsz teherbe esni. Lehet ez pszihés tünet (már annyira szeretnéd, hogy a szervezeted "becsap", vagy ahogy az elõttem szóló is írta, stresszes élethelyzet, vagy akár rendszertelen étkezés. Fontos tudni, hogy alapvetõen rendszeres-e a menstruációd. Az, hogy peteérésed mikor van, nem olyan egyszerû kiszámolni, én is csak nemrég tudtam meg, hogy egy nõ egy évben kb. 4-5 alkalommal eshet teherbe, attól függetlenül, hogy éppen peteérés idején volt-e együtt a párjával. Nekünk "mázlink" volt. A lényeg, hogy együttlét után legalább 1 hetet várj, míg tesztet csinálsz, és ha pozitív lesz, akkor 1másodperc alatt ott lesznek a csíkok. Sajna, ha két teszted is negatív volt, nem vakószínû a dolog. Semmi elkeseredés, a titok: sokat kell "gyakorolni"... :-)
Inkább peteérésed lehet.Ilyen korán még nem érezheted a babát.
Nem érezheted.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!de az szerintetek bíztos hogy nem vagyok terhes?volt már olyan hogy késett de akkor ilyen tüneteim nem voltak.
Elsõ vagyok. Még csak a 12.napon vagy ezért írtam hogy peteérésed lehet azt érzed.Ha 28 naposak a ciklusaid akkor 19.-én kell megjönnie.Ami még elég messze van, tehát nem lehet kijelenteni hogy terhes vagy vagy nem.Ha majd akkor késik akkor csinálj tesztet.
A kérdező hozzászólása: rendben köszönöm a választ!
A kérdező hozzászólása: azért ez a nagy aggódás mert még ilyen nem történt velem...ilyeneket nem éreztem.izgulok egy picit mert már nagyon szeretnénk babát és eddig még sajna nem jött össze...
Megint elsõ vagyok. Ha most van peteérésed akkor most van rá a legnagyobb esély.Úgyhogy hajrá, támadd le a párod.Ha tehetitek minden nap legyetek együtt.Nekünk is 9 hónap után sikerült, mi is naponta-2 naponta együtt voltunk.
A kérdező hozzászólása: oké, rajta leszünk az ügyön!

Azoknak a válaszát várom akiknek 14 évesen vagy csak utána jött meg a mensije? Nektek, hogy volt? Vártátok? Mit tapasztalatok előtte?

14 vok és még mindig nem jött meg.

Legjobb válasz: ha 16 évesen vagy utánna nem jön meg akkor aggodj:D de voltmár olyan akinekmég azután jött meg szerintem nem kell aggódnod:] amugy fehér folyás volt elötte,fájt egy kicsit a hasa,és éreztem vmi változást

ha 16 évesen vagy utánna nem jön meg akkor aggodj:D de voltmár olyan akinekmég azután jött meg szerintem nem kell aggódnod:] amugy fehér folyás volt elötte, fájt egy kicsit a hasa, és éreztem vmi változást
A kérdező hozzászólása: köszönöm. amúgy nekem már több mint egy éveee van fehérfolyásom tnap ota egyszer fáj egyszer nem az alhasam meg a derekam. neg a mellem feszül.
nekem a 15. szülinapomon jött meg. már volt fehér folyásom kb 1, 1, 5 éve. aztán kimentem pisilni a szülinapomon, megtöröltem és láttam h tiszta vér lett a wc papír. szóltam anyámnak h megjött, adott egy betétet és ennyivolt.
Szia, nekem 16 évesen jött meg, és nem is igazán aggódtam emiatt, elõtte már 2 éve kb volt fehérfolyásom, meg minden fejlõdési jel jelentkezett már, szóval tudtam, hogy úgyis megjön, ahogy vannak korán érõ, úgy vannak késõn érõ lányok is. Nem volt semmi különös elõtte, fájt a hasam és annyi, majd megjött, nem volt különösebben kellemetlen, csak új amíg megszoktam. Nekem egybõl beállt a ciklusom nagyon rendszeresre, sosem maradt ki, már a másik hónapban már jött is 28 napra, és azóta is így van, mindig pontos és sosem késik, és ez már bizony kb 11 éve :) )
Én 14 éves voltam, amikor megjött. Egyáltalán nem vártam, mert tudtam, hogy milyen kellemetlenségekkel jár. Nálam sem volt igazán elõzménye, egyszercsak megjött. Szerencsére én nem szoktam rosszul lenni, már hozzá szoktam.
Nekem idén nyáron jött meg , és két hónap múlva leszek 15. Én már vártam egy kicsit, mert az osztályomban én voltam az egyedüli, akinek még nem jött meg, és elég cikin éreztem magam, mert mindenki úgynézett rám, mint egy pisis kislányra-->eléggé zavaró fehér folyásom volt elõtte, amikor megjött akkor is azt hittem h az van, azztán amikor elmentem WC-re rájöttem h nem az volt... Nekem nem fájt elõtte semmim, nem görcsöltem (és most sem érzek semmit)szerencsére, de ez változó. Van olyan barátnõm, aki megmozdulni se tud ilyenkor Ne aggódj, meg fog az jönni, nem kell attól tartani Remélem tudtam segíteni 14/lány
Nekem pont január elsején jött meg, és majdnem 14 éves voltam. Semmit nem éreztem elõtte, inkább csak a hatodik érzékem, de fizikailag semmi nem jelezte elõre. A barátnõmnek fél évvel késõbb, a 15. születésnapja után jött meg. Semmivel sem vagy elmaradva, nyugi.
Nekem a 14.-dik születésnapomon jött meg elõször, de csak 16 éves koromtól volt rendszeresen 28 naponként. Ez minden nõnél változó. Ne aggódj!! Idõvel meg is unod!! Ha kicsit késõbb jön / mint a többi lánynak / azért Te épp oly érté- kes, vonzó, nagylány vagy. Légy türelmes. Sok boldogságot!
14 voltam, mikor a Múmia visszatért néztük a barátnõimmel és a húgommal a moziban. Na nekem ott jött meg a film alatt elõször! Semmi elõjele nem volt, egyszerûen csak elkezdtem vérezni. Így várni sem vártam, de utána marha "nagylánynak" éreztem magam és büszke voltam rá. (nagy dolog ez valahol egy lány életében). Halálosan nyugodt lehetsz, kb. 3 éved van még, ami az egészséges határokba belefér. :) 22/L
Azon a nyáron töltöttem a 16-ot mikor elöször megjött!Érdekes , mert nem vártam ennyire mint a msotani 13-14 évesek:-) SEmmi elõzménye nem volt! EGyik napról a másikra ot volt!MOstmár van mellfeszülés, görcsök!DE msot már 24 vagyok! Nyugodj meg!SZtem nem vagy elkésve!Késöbb érsz mint a többiek!
Akkor valószínûleg mostanában fog mejönni lehet, hogy már csak 1- nap.

Hogyan lehet csökkenteni a mensi előtti feszültséget? Én is nehezen viselem el magamat, nemhogy szegény családtagjaim.

Legjobb válasz: Levendula és citromfû tea, most reklámozzák a MagneB6 feminát, azt nem tudom, hogy árban mennyi a különbség, de szinte majndem ugyanaz, mint a sima Magne B6, csak nem ugyanannyi mennyiségû magnézium van benne... Amúgy menj el futni, sportolni.

Levendula és citromfû tea, most reklámozzák a MagneB6 feminát, azt nem tudom, hogy árban mennyi a különbség, de szinte majndem ugyanaz, mint a sima Magne B6, csak nem ugyanannyi mennyiségû magnézium van benne... Amúgy menj el futni, sportolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, vettem MagneB6 Feminát, és tényleg mintha jobb lenne! Nem is tudtam, hogy létezik ez a pezsgõtabletta. Vidámabb nem vagyok, de legalább nem idegesít minden :-S

Mensi előtti mellfájdalom ha egy ideig megvan, aztán már nem olyan erősen van meg vagy elmúlik, akkor azt jelenti, hogy nem sikerült a baba és meg fog jönni?

Legjobb válasz: Nálam a mellfájdalom enyhülése mindig a közeledõ menzeszt jelzi, abból már tudom, hogy nem sikerült a baba. Állapotos még nem voltam, így összehasonlító alapom nincs, de a húgomnál, amikor teherbe esett nem múlt el a mellfájdalom, hanem erõsödött.

Nálam a mellfájdalom enyhülése mindig a közeledõ menzeszt jelzi, abból már tudom, hogy nem sikerült a baba. Állapotos még nem voltam, így összehasonlító alapom nincs, de a húgomnál, amikor teherbe esett nem múlt el a mellfájdalom, hanem erõsödött.
Nálam elõször erõs volt, aztán lassan elmúlt.az 5.hét végén elment a baba....egyébként akkor múlik el a mellfájdalmam, mikor megjön.

Hogy lehet természetes módon orvosolni a mensi elötti barnás folyást?

3-4 napig tart nálam, de régebben nem volt semmi, és most zavar. Lehet, hogy a teherbeesést is nehezíti? 1 éve voltam hormonvizsgálaton, ahol minden ok volt. Köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Nekem is ez volt a gondom, és az okozta hogy leesett a progeszteron szintem. Kaptam rá Ultrogestant. Szerintem ismét el kéne menned hormon vizsgálatra, mert 1 év sok idõ!

Nekem is ez volt a gondom, és az okozta hogy leesett a progeszteron szintem. Kaptam rá Ultrogestant. Szerintem ismét el kéne menned hormon vizsgálatra, mert 1 év sok idõ!
Barátcserje állítólag kimondottan erre jó. Legjobb tabletta formájában fogyasztani. Pl. PreMens vagy Zafír. Nézz utána googleba, sok infót találsz.
Nekem ugyanez a gondom. Mensi elõtt 1 héttel már elkezdek barnázni. A hormonok rendben, de nekem a barátcserje sem segített.
Nekem volt egy cisztám, ami barnás folyást okozott mensi elõtt. Megmûtöttek, és azóta teljesen elmúlt, sõt, a mûtét után 5 hónappal terhes lettem. Viszont a barátcserjével óvatosan, mert nekem pont azért kellett viszonylag gyorsan megmûteni, mert a barátcserjétõl megnõtt a cisztám.Nem akarok senkit ijesztgetni, nekem endometrózisom van/volt. Szerintem elõbb beszélj egy orvossal, ha egy éve voltál utoljára kivizsgáláson.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

A mensi elötti pár napos barnás folyás utalhat arra, hogy túl vastag volt a méhnyálkahártya?

Legjobb válasz: inkább hormonproblémára szokott utalni, de van hogy semmi abnormálisra.

inkább hormonproblémára szokott utalni, de van hogy semmi abnormálisra.
Szia , nekem is ez van mióta megszületett a második babaó.Elõtte nem volt.nem hiszem hogy hormon , hanem a nyálkahártya, mert én is ezt hallottam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!