Találatok a következő kifejezésre: Mensesem utolsó mikor (10 db)

lehet bevéreztél. pontosabbat szerintem orvos tudna mondani
igen ez meg lehet hogy a menzesed foleg ha csak olyan folyas fele!szoval ne izgulj ez semmi komoly
szia!Én is voltam így a párommal és nekem is ugyan ez volt!Nem kell félned, hiszena mensen még nem múlt el teljesen ezért van ez!
A kérdező hozzászólása: Huuúú, megkönnyebbültem...azóta már nem is volt csak egy kis barnázás..szóval tuti mensi volt...köszönöm szépen:)
betöltött 16. héten van az AFP, tehát kb két hét múlva
Nem tudom milyen orvosod van, de nekem mindig megmondta, hogy mikor menjek. Hívd fel ha meg van az eredményed - az orvosodat és kérdezd meg tõle.

Utolsó mensesem csak barnázás volt, ugyanúgy 6 napig tartott, de nagyon kevés volt, szinte csak pecsételt. Darabos, sőt kávézacc szerű. Mi lehet a baj? 9 hónapja volt császármetszésem.

Friss vérzés nem volt.

Legjobb válasz: Szerintem ez nem rendes menses volt.Ha még szoptatsz,akor elõfordul ilyen.(szerintem nem koros)

Szerintem ez nem rendes menses volt.Ha még szoptatsz, akor elõfordul ilyen.(szerintem nem koros)

Mi az hogy KHM? (pl.25 hetes khm) Illetve hogy számoljátok ki hány hetesek vagytok? Az utolsó menses első napjától? De ez nem igaz, akkor nem lehet teherbe esni? Ki lehet számolni pontosan a foganás napját?

Legjobb válasz: A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.

A terhesség korát az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, mert az egy biztos idõpont mindenkitõl. A fogamzás idõpontját senki nem tudja pontosan, azt csak sejteni lehet de teljesen pontos dátumot nem tud senki. Bár mennyire is furcsa, de a terhességed elsõ két hetében a szó szoros értelmében nem vagy terhes, sõt akár még szûz is lehet valaki akkor.
Az nem khm, hanem hkm.HKM= pl. 25 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: már nem egy helyen olvastam KHM-et......ezért csodálkozom.
Szia nem inkább HKM? mert az pl 25HetesKisMama rövidítése. Az orvos számolja ki, hogy hány hetes terhes vagy az utolsó menstruáció elsõ napjából- mert ugye a 40hét sem 9hónap. Az hogy a pontos fogantatást mikor volt az Te tudod, hogy akkor fogant a pici, de orvosilag az utolsó mensi elsõ napja lesz az a dátum.(az alapján vannak a mérési adatok.)
azért kell hozzáadni 7 napot , mert a menses elsõ napján nem eshet teherbe.utolsó mensi elsõ napjához adsz 7 napot és kivonsz három hónapot, Pontosan nem lehet kiszámolni a fogantatás napját, mert a baba sem pontosan érkezik.
Szerintem egyszer valaki félreírta, aztán egy másik is, végül már mindenki írja ész nélkül, anélkül, hogy tudná mit is akar ez jelenteni! :D Ha van értelmes magyarázat a "KHM"-re, akkor visszavonom az elõzõ megjegyzésemet. Addig meg csak nevetek, hogy: KIS HETES MAMA! :D

Január 30-án voltam 18 hetes! Mikor estem teherbe? Mert nem vagyok biztos benne, hogy mikor volt az utolsó mensesem! Konkrét időpontot írjatok ha tudtok, mert nem igazán értem ezt a kiszámolást! Július 1-re vagyok kiírva!

Legjobb válasz: Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.

Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.
Október 10 körül.
Én január 30-án 13 hetes voltam:) Utolsó mensi október 31. Ha normál 28 napos ciklusaid vannak, akkor neked szeptember 26-án volt meg utoljára, és ahogy az elsõ írta a fogantatás valószínû ideje október 10.
Ha január 18-án töltötted a 18 hetet, akkor onnan kell visszaszámolni 16 hetet. Azért kettõvel kevesebbet, mert a terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, és a terhességi idõk is úgy vannak kalkulálva, hogy feltételezik a középidõs fogantatást, és azt, hogy az elsõ 2 hétben igazából még nem állt fenn terhesség. Így október 10-e jön ki. Az, hogy nem vagy biztos az utolsó mensid idõpontjában, az orvos is tudja, és az uh-os méretek alapján lett megállapítva a terhesség kora, vagy mondtál egy dátumot úgy kb-re?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Igen mondtam dátumot!Szeptember 25 utolsó menses elsõ napja!De Neki is mondtam, h ez nem tuti!De kb Én is így számoltam. Akik írtak Mindenki október 10 - et irt kb.

Elvileg 7 hetes vagyok, de az hasi uh-n azt mondta a dokim, hogy nem lát élő sejtet, ez mitől lehet? Nagyon aggodom hogy mi a baj? Jan.24. én volt utolsó menses, vissza kell mennem egy hét múlva, mire számíthatok?

Legjobb válasz: Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!

Ilyenkor hüvelyi uhot szoktak csinálni, 12 hétig. Az sokkal pontosabb, minta hasi. 7 hét körül kezd verni a szive a picinek, ezért rendeltek vissza késõbb, hogy 9 hetesen már biztos kell verjen a szive. Kereshetsz egy másik dokit is addig, aki hüvelyi uhal megnéz, és ide is visszamehetsz 2 hét mulva. Sajna ilyenkor reménykedni kell. Én drukkolok!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a drukkolást, de addíg sajnos nem tudok megnyugodni sem.Remélem nem lesz semmi gond! Szeretnénk ezt a babaát!!!
Szia, Hasi uh-val csak a 12. hét után néznek általában pont azért mert ekkor még annyira apró a kis drága, hogy nekem anno a cisztáimat is hüvelyivel nézték ami 4*5 cm-es volt.Tehát menj el a kirendelt kórházadba és mutasd meg magad a dokinak.Kórházba tuti hüvelyit használnak és látni fog egy pici rízsszemnek tûnõ akármit ami nem tövv 12-14 mm-nél :o)Én a 12. héten hallottam elõször a szívverést mert az az uh nem mutatta.De ne izgulj sokat, mert az idegesség az ártalmas sajnos. 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Szia! De ez az, hogy kórházban voltam és a dokim keserített el ennyire.Nem is ahová tartozom, hanem utaztam érte 200km.t!!! Csak hogy megtiszteljem azzal, hogy õ lássa, hisz nem kevés ideje járok hozzá!
Szia! Petezsákot sem látott?Mert azt nem írtad. Nézd meg a papírodon, mert ha azt látta, akkor valószínû babás vagy.Az nem lehet, hogy fiatalabb terhes lehetsz? Ne izgulj lehet, hogy 1-2 hét múlva már látni. De miért kell 200km-ert utazni egy uh-ér? A közeletekbe nincs doki akiben megbízhatsz? Sok sikert
Már mennék. Egy tesztet csináltál csak? Ha igen, ismételd meg.
A kérdező hozzászólása: Egyet csináltam, szerintem csak sokat idegeskedek, azért nem jön meg az amúgy sem hajszál pontos vérzésem.
De most már lassan 3 hónap csúszásban vagy. Ideje lenne utána nézni, hogy miért.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, pláne hogy egy félév múlva aktuális lenne a babaprojekt. Ha most jönne, az sem lenne baj.

Velem vajon mi lehet? Utolsó menses jun 9 hőt csak onnan vezetek ahonnan látszik. Lent.

Segítsetek mert aggódom hogy valami komolyabb probléma,doki meg csak várakoztat hogy majd menjek vissza.Semmi vizsgálatot nem csinált,csak megtapogatta a hasam,mondta semmit nem érez.

Legjobb válasz: Ez a pontos. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d318b32d0c5288173725a9..

A kérdező hozzászólása: Ez a pontos. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/d318b32d0c5288173725a9..
Lehet, hogy csak kimarad egy hónap, elõfordul, velem múlt hónapban volt ilyen...:( egyébként hány napos szokott lenni a ciklusod? Rendszeres?
A kérdező hozzászólása: 26 nap körüli, de hosszú évek alatt sosem maradt ki, olyan volt hogy elõbb jött meg, de nem közvetlen ez elõtt.
Nagyon alacsony a hõd, nem hinném, hogy terhes vagy, bár akármi lehet...de a doki valószínû érezte volna a méheden, ha megvizsgált. Hát pedig van ilyen. Általában a nõk évi 12 hónapjából 1 terméketlen, amikor "pihen" a szervezet. Nincs peteérés sem. Mondjuk azért attól még vérzés szokott lenni. Nekem legutóbb szintén ilyen volt, 3 napig barna pecsétem volt, és slussz. Szerintem egy két napot várj csak, hátha tényleg megjön, kb. most lenne ideje ha nem, menj vissza. Ha nem kezel megfelelõen, inkább menj másikhoz. Szerintem.
A kérdező hozzászólása: Mit mutat peteéréskor a görbe?
Itt az enyém:) http://ciklus.hu/images/diagramok/e8a8c01707d4ad259efbbff02e.. Egy másik program egy nappal késõbbre húzta be, én nem tudom melyik volt, de a lényeg, hogy ovu után minimum 2 tizedet emelkedik a hõ, és a vízszintes vonal felett kell maradnia a következõ mensiig. Ez egy jó oldal böngészni: http://babatervezok.otthona.net/
A kérdező hozzászólása: Nem találtam meg sajnos hol tudok beregisztrálni, de sok érdekeset olvastam.
A kérdező hozzászólása: Amit még nem írtam hogy nagyon meg van nõve a hasam, feszít a méhem és teltség érzett, sulyom meg ingázik tegnap este 1, 5kg-val voltam nehezebb és azt mind a hasamba éreztem.Nagyon kellemetlen volt.Ez van a ciklus kb 3.hetétöl de a panaszok 1 hete igazán kellemetlenek.Arra gondoltam hogy olyan érzés mintha méhemben dupla vastagságú lenne a méhlepény és nehéz.Ezt érzem.

Amikor az olyan kérdéseket olvasom, hogy "Mikor kezdjem el szedni a tablettát? " Akkor mindenki azt mondja h a menses első napján, és ne az utolsón... Miért mondja ezt mindenki?

De kérdem én...ha az utolsó napon kezdem el szedni akkor miért nem hat az a levél?

Legjobb válasz: íme egy idézet az én tablettám tájékoztatójából: "a xy szedését a menstruáció elsõ napján kezdje el, ekkor azonnal védetté válik a terhességgel szemben. kezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is de ekkor a köv. héten valamilyen kiegészítõ fogamzásgátlót kell alkalmaznia (óvszer, hüvelykúp)." valószínû biológiai és hormonális okok miatt van így, de ha ezt írták, hát így kell szedni és kész.

íme egy idézet az én tablettám tájékoztatójából: "a xy szedését a menstruáció elsõ napján kezdje el, ekkor azonnal védetté válik a terhességgel szemben. kezdheti a szedést a ciklus 2-5. napján is de ekkor a köv. héten valamilyen kiegészítõ fogamzásgátlót kell alkalmaznia (óvszer, hüvelykúp)." valószínû biológiai és hormonális okok miatt van így, de ha ezt írták, hát így kell szedni és kész.
az elõzõ helyes válaszon kívül: mert ha nem úgy szeded, mint ahogyan a tájékoztatóban van, vagyis a menzesz 1. napján, akkor pecsételõ vérzés jelentkezhet a következõ hetekben és az nem túl kellemes.
Ha nem úgy szeded ahogy kell, akkor nem ér semmit, csak csomó pénzt kidobtál az ablakon!
Az utolsó elõtti válaszolóhoz annyit, hogy én is elsõ nap kezdtem el szedni(mert akkor tuti hatásos, ugyanis biztosan nem volt még peteérésed, ugyanis a tabletta EZT gátolja meg), és 12 napja még minidg van vérzésem.Az elsõ hónapban akár végig is vérezhetsz, ez emberfüggõ, nem attól függ, mikor veszed be.

Mikor lehet peteérésem, ha a mensesem első napja dec 29., utolso pedig jan 2.?

Legjobb válasz: Peteére´s ált.a 14.napon van,de ez a ciklus hosszától függ,nem a menstruációs napok számától.ha ciklus 28 napos,akkor van a14.napon peteére´s.De ez ritka.

Peteére´s ált.a 14.napon van, de ez a ciklus hosszától függ, nem a menstruációs napok számától.ha ciklus 28 napos, akkor van a14.napon peteére´s.De ez ritka.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!