Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel több van (304 db)

Lehetséges-e hogy egy izeltlábú több kromoszómával rendelkezzék mint az ember? Egy izeltlábúban mennyi kromószóba és az emberben mennyi kromoszóma van?

Legjobb válasz: Ember: 23 pár kromoszóma. A krumplinak is több van mint nekünk, nem függ össze a faj képességeivel.

Ember: 23 pár kromoszóma. A krumplinak is több van mint nekünk, nem függ össze a faj képességeivel.
Persze, lehetséges. Ez teljesen független a faj adottságaitól. Amúgy mivel igen nagy változatosság van egyes fajok között, nem lehet általánosítani, hogy az ízeltlábúaknak mennyi van. A gyümölcslegyeknek pl csak 8, a gyapjaslepkének pedig 62 kromoszómája van van. Az emberek 23 párja egyáltalán nem sok az élõvilágban, pl a dohánynak 24, a kutyáknak 39, a pontynak 52 kromoszómapárja van.

Hany hetes kortol van az hogy tobbet van fel egy baba? Es olyankor mennyit? Napi 1-2 orat?

Legjobb válasz: mar az ujszulott is fent van 3-4 orat, van aki meg tobbet, de nem egyszerre, hanem ha osszeszamolod egesz nap. A lanyom 2 honapos volt amikor atalt a 30perc ebren, 40perc alvasra, de csak nappal, ejjel eves utan aludt

mar az ujszulott is fent van 3-4 orat, van aki meg tobbet, de nem egyszerre, hanem ha osszeszamolod egesz nap. A lanyom 2 honapos volt amikor atalt a 30perc ebren, 40perc alvasra, de csak nappal, ejjel eves utan aludt
Kb 6 hetes korától csak 1szer alsik napközben 1 órát.
Hát, kedves 2. Neked vagy nincs gyermeked vagy nagyon nagyon rossza alvó. A napi 1 alvás úgy 1 éves kor körül jön el. Az én Fiam most 13 hetes és kb. 3 hete két alvás között másfél órát bir ébren lenni napközben. Éjszaka eszik, aztán alszik. Elõtte max. fél-1 órát volt ébren két alvás között.
Lányom ujszülöttként is volt hogy 12 órán át ébren volt, mert nem tudta hogyan kell aludni.Õ kb 1 hónaposan tudott énren lenni 1 órát, 2hónapos kora óta 1-2t van ébren.Most 3hónapos.Viszont ha úgy ébred, hogy délután 3 van, akkor nem alszik már lefekvésig, ami 6-7között van.Éjjel elszik reggel 7-8ig, felkel 1-2x enni most a növekedési ugrása miatt, de amúgy alszik mint a bunda.


Ezt hogy kell megoldani? ádám és brigi zsebében összesen 3700ft van. Brigi zsebében 100ft-tal több van mint az ádám zsebében lévő pénz ötszöröse. Melyikük zsebében mennyi pénz van?

Legjobb válasz: Brigi zsebében: 5x + 100 Ádám zsebében: x ====== 5x+x+100=3700 6x=3600 x=600 Brigi zsebében: 3100 Ft. Ádám zsebében: 600 Ft. 3100+600=3700 Ft Úgy bírom, hogy ezeket a matek példákat lehetetlen módon írják le. Kábé szerintem érthetetlen ez a feladat így. Ezért át fogalmaztam: Brigi zsebében 100 Ft-tal több van az Ádám zsebében lévõ pénz ötszörösénél. Lehet, hogy csak pár képzõt, szót változtattam, de nekem így sokkal érthetõbb. Ami fent van, úgy nem is értem.

Brigi zsebében: 5x + 100 Ádám zsebében: x ====== 5x+x+100=3700 6x=3600 x=600 Brigi zsebében: 3100 Ft. Ádám zsebében: 600 Ft. 3100+600=3700 Ft Úgy bírom, hogy ezeket a matek példákat lehetetlen módon írják le. Kábé szerintem érthetetlen ez a feladat így. Ezért át fogalmaztam: Brigi zsebében 100 Ft-tal több van az Ádám zsebében lévõ pénz ötszörösénél. Lehet, hogy csak pár képzõt, szót változtattam, de nekem így sokkal érthetõbb. Ami fent van, úgy nem is értem.
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm, Isten áldjon !

Ha heti 5 alkalommal járok rendes lovas edzőhöz magánedzésre, ahol csak velem foglalkozik, akkor kb. mennyi időre van szükségem ahhoz, hogy önállóan, biztonságosan tudjak lovagolni? Nektek mennyi időbe telt? Fél év, egy év, vagy több?

Gondolok itt a helyes ülésre (mindenféle kapaszkodás nélkül, kiülni lépést, ügetést, vágtát nyereg v. kengyel nélkül), a korrekt segítségadásokra, és az olyan helyzetek helytállásában, mint a bakkolás, elrohanás, stb. valamint egy temperamentumosabb, nehezebb lovaglású ló, esetleg mént lovaglása. Az edz? úgy t?nik értené a dolgát, mert már nagydíj szinten is bizonyított. Remélhet?leg edz?ként is ugyanúgy áttudja adni a tudása legjavát. Engem meg minden érdekel, az istállómunkán át, a lovakkal való bánásmódtól a lovaglásig minden. Tanulni akarás van bennem, tehetség az meg majd eld?l..

Legjobb válasz: Ez tõled is és a lótól is függ. Van aki elõbb ráérez van akinek 20 óra is kevés futószáron, hogy normálisan ügessen. Ha ügyes vagy és hamar ráérzel, akkor heti 5 alkalomnál el tudom képzelni, hogy két hónap után magabiztosan ülj mind3 jármódban és szabadon lovagolj egy jól belovagolt lóval, ezután jöhetnek a segítségadások finomításai, idomító munka, komolyabb feladatok és problémásabb lovak. Ha valami nem megy, nem szabad erõltetni, inkább térjetek vissza rá 2 nap múlva, mert addig ülepedik a dolog és jobban fog menni, ha nem feszülsz rá annyira.

Ez tõled is és a lótól is függ. Van aki elõbb ráérez van akinek 20 óra is kevés futószáron, hogy normálisan ügessen. Ha ügyes vagy és hamar ráérzel, akkor heti 5 alkalomnál el tudom képzelni, hogy két hónap után magabiztosan ülj mind3 jármódban és szabadon lovagolj egy jól belovagolt lóval, ezután jöhetnek a segítségadások finomításai, idomító munka, komolyabb feladatok és problémásabb lovak. Ha valami nem megy, nem szabad erõltetni, inkább térjetek vissza rá 2 nap múlva, mert addig ülepedik a dolog és jobban fog menni, ha nem feszülsz rá annyira.
A kérdezõ kommentje://nem mént, hanem mén//
én 3 éve járok magánedzõhöz, naponta jön hozzám, de nekem egy edzõ jelenléte mindig biztonságot ad
Tõled is függ, a lótól is, no meg az edzõtõl is, de van rá esély h egy fél éven belül mindhárom jármódban tudd irányítani a lovat. Azt nem mondom h megtanulsz lovagolni, de a heti 5 nap, az eég sok.
A kérdező hozzászólása: Azért kell a jó edzõ, hogy tanulhassak. Nem bánom, ha valami nem azonnal megy, csak tanulhassak. Nem gyorsaságira hajtok, meg hát alapból is aza célom, hogy az alapoktól kezdve mindent ezerszer végigjárjak. Olvastam valahol, hogy Németországban azok a lovasok, akik nem tudnak rendesen maguktól felszállni a lóra, azoknak 1000-szer kell gyakorolniuk, mielõtt A-ból B-be jutnának. Ha nem is ezerszer fogok le-fel üldögélni a lóra, de az alapokat, a gyakorlati és elméleti részét azt nagyon át akarom venni. Egyenlõre csak ennyi, és ha minden jól haladna, akkor többet is. Igazából nem akarok ebben belemenni most, mert úgyis decembertõl kezdenék, és valószínûleg az ünnepek miatt úgysem jön össze a heti 5 óra lovaglás, de komolyan gondolom. Nem cipeltetni akarom magam, hanem rendesen tisztességesen tanulni egy olyantól, aki ma itt Magyarországon tényleg ért is a dolgához.
Ha heti 5 alkalommal járnál, és ilyen elszánt vagy, szerintem semmi sem lehetetlen.:D Látom céljaid és akaratod az van.Helyes;)Valószínüleg tavasz végére nyár elejére sacc/kb menni fog a lovaglás dolog.De lehet, hogy tovább tart, ez tehetség kérdése is.Mindenesetre, ha a leghamarabb el akarsz jutni valahová akk. heti 5.+olvasgass utána a dolgoknak a neten vagy a könyvekben+edzés után még beszélgess az edzõvel arról ami nem megy, vagy órán kérd meg, hogy mutassa meg...satasata....Amúgy hol laksz, és kihez járnál decembertõl?

Mennyibe kerül a terhességi teszt? És van olyan amibe több van?

Vagy ti milyet használtok?

Legjobb válasz: Egy olcsóbb teszt 7-800 forint,és egy dobozban egyetlen teszt van. Felesleges többet venni, ugyanis ma már egy olcsóbb teszt is tuti biztosra mutatja a terhességet. DMben vagy Rossmannban tudsz érdeklõdni utána,de én inkább orvost javasolnék.Az a legbiztosabb.

Egy olcsóbb teszt 7-800 forint, és egy dobozban egyetlen teszt van. Felesleges többet venni, ugyanis ma már egy olcsóbb teszt is tuti biztosra mutatja a terhességet. DMben vagy Rossmannban tudsz érdeklõdni utána, de én inkább orvost javasolnék.Az a legbiztosabb.
Én a vateráról szoktam rendelni, 120 ft darabja és annyit rendelsz amennyit csak akarsz.30 darabnak 140 ft a posta díja és másnapra már itt is van.
Én a DM-ben vettem X-epil tesztet (ha jól emlékszem a nevére) 2 db volt benne, és 600Ft-ba került.

A tehervonat 2 kocsija közül az elsőben 1, 5 tonna áruval több van, mint a másodikban. A második kocsit útközben tehermentesíteni kell 3 tonnával, ezt átrakjuk az elsőbe. Mennyivel lesz most több áru az első kocsiban, mint a másodikban?

matek, vonat, logika

Legjobb válasz: Mivel a második kocsi 3 tonnával könnyebb lesz, az elsõ meg 3 tonnával nehezebb, ezért a két kocsi közti különbség 2*3 = 6 tonnával növekszik. Tehát 7,5 tonnával lesz több az elsõben.

Mivel a második kocsi 3 tonnával könnyebb lesz, az elsõ meg 3 tonnával nehezebb, ezért a két kocsi közti különbség 2*3 = 6 tonnával növekszik. Tehát 7, 5 tonnával lesz több az elsõben.
Az elsõ megoldûsa nem teljesen jó...
"Az elsõ megoldûsa nem teljesen jó.." Nekem így is megfelel. :)
Nah van két kocsi, 1. és 2. Az elsõben 1, 5 tonnával több van, így a 2. kocsi súlya legyen X, az elsõé X+1, 5 mert a másodikhoz képest ennyivel több van benne. 1: X 2: X+1, 5 Közben kiszedünk a 2.-ból 3 tonnát és az elsõbe tesszük, azaz az elsõhöz 3-at hozzáadsz, a másodikból elveszed. 1: X+3 2: X+1, 5-3 rendezzük a számokat: 1: X+3 2: X-1, 5 innen láthatod, hogy ha X-re rendezed, és eltûnteted a számoakt akkor az lesz hogy: 1: x+1, 5 2: X Tehát az elsõ kocsiban lesz 1, 5 tonnával több az átpakolgatás után.
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ voltam, nagyon köszönöm, mindkettõ válaszolónak, hogy szántatok rám idõt, és segítettetek! :)
Hát lehet neked így is megfelel, de a kérdezõ azért kért segítséget mert nem értette. Az meg hogy tévútra vezeted nem ér túl sokat. Szerintem legalábbis...
Talán ha megmutatnád a hibát benne, ugyanis én nem látom. Ha látnám, nem írnám, hogy nekem megfelel.
A második válaszoló megoldása elvileg jó, gyakorlatilag nem, mert felcserélte a kocsik indexét. Az elsõ helyett a másodikat vette. Kanóc válasza a jó.

Mennyi ideig van el a játszótéren 14 hónapos kisgyermeketek? Barátkozik a többi kicsivel?

Sziasztok!Kisfiammal csak nemrég kezdtünk el játszótérre,játszóházba járni-mindig nagyon anyás volt,így számomra is meglep?,hogy inkább a többi gyerekkel játszana, mint a játékokkal (persze azokkal is).Azonnal odamegy a gyerekekhez,mosolyog rájuk.A vele egykorúak viszont,úgy vettem észre inkább egyedül játszanak,a nagyobbak közül is inkbb a kislányok foglalkoznak vele.Más is volt így ?Ez így rendben van?

Legjobb válasz: Ez így tökéletes:) Mi is most, 13 hónaposan kezdtük a játszóterezést, és hasonlóképpen van el, mint a Kisfiad. 1 órát szoktunk kint lenni, de tovább ott lenne, ma pl szabályosan hisztizett, mikor hazavittem, nem akart jönni:) Bár az én gyermekem mindig oda volt a többi babáért, és kisgyerekért, ha meglát egyet majdnem kiesik a babakocsiból úgy néz utána:)

Ez így tökéletes:) Mi is most, 13 hónaposan kezdtük a játszóterezést, és hasonlóképpen van el, mint a Kisfiad. 1 órát szoktunk kint lenni, de tovább ott lenne, ma pl szabályosan hisztizett, mikor hazavittem, nem akart jönni:) Bár az én gyermekem mindig oda volt a többi babáért, és kisgyerekért, ha meglát egyet majdnem kiesik a babakocsiból úgy néz utána:)
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó!Én örülök neki, különösen, hogy kicsinek nagyon ijedõs és sírós volt.Azért remélem, hogy ez a közeledés nem csak egyoldalú lesz, hanem játszanak majd vele az egykorúak is...

Vajon boldog emberből több van a világon, mint boldogtalanból? Ha igen, mennyi a különbség?

Legjobb válasz: Szerintem a világon a legtöbb ember boldogtalan, ez azért van, mert minden ember gyarló saját magával szemben, ami annyit jelent, hogy mindig többet, és jobbat akar magának, és amig ezt nem tudja teljesíteni, addig mindvégig boldogtalan lesz!

Szerintem a világon a legtöbb ember boldogtalan, ez azért van, mert minden ember gyarló saját magával szemben, ami annyit jelent, hogy mindig többet, és jobbat akar magának, és amig ezt nem tudja teljesíteni, addig mindvégig boldogtalan lesz!
nem tudom menj el afrikaba es kerdezz meg egy 12 fos ehezo csaladot, hogy boldogok e
A kérdező hozzászólása: ha ha ... holnap indulok. :D
szerintem több a boldog!!!!!

Győrben a kórházi 4D UH lelet mennyivel több adatot tartalmaz, mint egy sima UH? És 15-től meddig vannak ott?

Mi mindent néznek/írnak bele?2.Úgy értem délután 3tól meddig csinálják az UH-zást?És mennyit kell várni a leletre,dvdre?

Legjobb válasz: Nekem semmivel nem tartalmazott több adatot, mint egy sima uh-ez kicsit csalódás is volt. a leletre és dvdre semmit nem kellvárni, mindjárt odadják. fél 6-6-ig vannak

Nekem semmivel nem tartalmazott több adatot, mint egy sima uh-ez kicsit csalódás is volt. a leletre és dvdre semmit nem kellvárni, mindjárt odadják. fél 6-6-ig vannak
A kérdező hozzászólása: köszönöm, az nagyon jó, hogy olyan sokáig ott vannak, így apa is remélhetõleg odaér


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!