Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel szülés kell (181 db)

Mennyit szoktak ( kell) adni? Mindíg ugyan ahhoz a dokihoz megyek mindennel ( ha baj van, akkor 5e-ret, ha sima vizsgálat, akkor 3-at szoktam neki adni. Mennyit adjak a szüléskor? ( Kisvárdai viszonylatban mennyit szokás? )

Legjobb válasz: Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás,hogy amennyit kér a magánrendelésén,annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér,ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)

Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás, hogy amennyit kér a magánrendelésén, annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér, ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)
16:28-as vagyok!Miért pontoztatok le? Azért mert válaszoltam egy kérdésre? Vagy mert pénzt adok az orvosnak? Tudom nem szép dolog tõlük, de sajnos ilyen világot élünk, nekem meg megér ennyit a megfelelõ bánásmód és az odafigyelés, pedig nem élünk nagyon fényesen!
pont azért nem kellene neki egy forintot sem adni... a kórházban munkaidõben van, majd a szüléskor adsz neki ha úgy döntesz h megfogadod... ezért ilyen pénzéhesek, mert már egy sima kórházi tb-s vizsgálatnál is tömik õket!
Az elsõ válaszoló vagyok!A második válaszolónak üzenem, hogy én azért adok neki pénzt, mert magánrendelésre járok hozzá.Ott muszáj adni.
Te jó ég még vizsgálatért is tömitek a dokik zsebét? MIÉRT???? Én soha egy fillért nem adtam egynek sem és ezen nem is kívánok változtatni. Mégis maximális ellátást kaptam.
Szia! Én tisztában vagyok a Szabolcsi árakkal, Nyiregyen elég drágák a dokik, barátnõm 60000Ft adott és 10eFt alkalom. Szalkán a barátnõ 30 adott, mi Debrecenben nem magánrendelõs dokinál 3000ft/alkalom, szülés 50000Ft.
Én teljesen egyetértek a 2. hozzászólóval. Ez a dolguk, és kapnak fizetést érte.
Szia! Én mátészalkai vagyok. Én a dokimnak alkalmanként 3000 ft-t adok, a szülésnél pedig 45.000 ft-t fogunk adni, de van egy barátnõm aki kisvárdai, nemrég szült az ottani fõorvosnál, õ a vizsgálatoknál 2000 ft-t adott, szülésnél pedig 35.000 forintot és én is meg õ is nem magánrendelõbe jártunk hanem a nõgyógyászati rendelõbe. Jó babavárást!
A kérdezõ a kórházba jár be az orvoshoz.Nem nem az a dolga ügyeletben, hogy a magánbetegeit vizsgálgassa.Tehát én adnék pénzt.Szerintem a végösszeget ne vidd tulzásba.20-30ezer bõven elég, ha adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: a kórházba járok be hozzá, mikor ügyeletes, nincs magánrendelõje!!!
sima vizsgálat 3 meg 5ezer? mire fel? elég neki a havi félmilla... minek neki a munkájáért pénzt adni pluszba???? SZÜLÉSÉRT OKÉS.
Ha ügyeletben a magán betegeit látja el, az nemcsakhogy "fizetõs" nem kéne hogy legyen, de egyenesen törvényellenes...csak mondom.Tõlem annyit tömtök, amennyit akartok, de azt tudni kell, hogy a "tarifákat" ti magatok alakítjátok ki. És ugye a doki nem tudhatja elõre, mennyit fog kapni, tehát nem teheti meg hogy a jól tejelõket szívesebben látja el. A "nyíregyi dokik nagyon drágák"... igen?És miért? Megmondják elõre hogy 60 000 alatt nem vezetik le a szülést? VAgy direkt benned hagyják a lepényt, hogy megtanuld, mennyit illik adni? Vagy mi? Nem mondom, 10-20 00 ha tényleg nagyon jó volt az ellátás, meg hát a hála, oké legyen (bár én nem adtam, ügyeleten szültem a második babát, az elsõnél egy csomagot csináltattunk, de ott a doki végig gondozott a terhesség alatt). De ilyen hogy 60 meg 80ezrek? MINEK????

Szülés után a hasunknak mennyi idö kell, hogy visszamenjen?

Ahogy jött ugy megy? Kell majd 9 honap neki,hogy teljesen visszaálljon minden a régibe?

Legjobb válasz: A has kb. 3-4 hónap alatt húzódik vissza, van, akinek hamarabb, s van akinek sokkal késõbb... Szülés után mindenesetre egy ideig furi érzés lesz, meg látvány is, de kárpótolni fog a kisbabád ezért. Én szülés után szoktam hordani szorító bugyit, s ez is segít a hasfalnak. Jó babavárást, és gyors szülést kívánok:

A has kb. 3-4 hónap alatt húzódik vissza, van, akinek hamarabb, s van akinek sokkal késõbb... Szülés után mindenesetre egy ideig furi érzés lesz, meg látvány is, de kárpótolni fog a kisbabád ezért. Én szülés után szoktam hordani szorító bugyit, s ez is segít a hasfalnak. Jó babavárást, és gyors szülést kívánok:
nekem 2 hét alatt eredeti lett, de valószínû ez a sportnak köszönhetõ. Érdemes szülés után egyébként a hasszorító mellett picit elkezdeni tornáztatni a hasfalat, hogy erõsödjön meg a kinyúlt izom. persze csak fokozatosan és mértékkel.
A kérdező hozzászólása: ÉN IS VETTEM HASLESZORITOT, REMÉLEM SEGIT MAJD, KÖSZÖNÖM A VÁLASZODAT.
Sza. Attól is függ, hogy mennyit hízol.Az én hasam még messze van a régitöl.3 hónapja szültem, de 30kg plussz volt rajtam.Még van 10 kg.

Szűlés után spirál? Mennyi ideig kell várni, mennyibe kerül? Hogy hány éves kortól lehet fel rakatni, biztonságos?

most fogok másodjára szülni, nem tervezünk több babát, gyógyszert ne szívesen szednék... 25 éves vagyok

Legjobb válasz: Nekem szülés után az elsõ mensinél tették volna fel. Gold lilly normal-t vettem 3 éve nem egész 10ezerért. Kortól nem tudom függ-e a feltétel. Teljes biztonság nincs, csak ha nem élsz nemi életet, emellett is lettek/lesznek terhesek.Ezt a doki is elmondja:)

Nekem szülés után az elsõ mensinél tették volna fel. Gold lilly normal-t vettem 3 éve nem egész 10ezerért. Kortól nem tudom függ-e a feltétel. Teljes biztonság nincs, csak ha nem élsz nemi életet, emellett is lettek/lesznek terhesek.Ezt a doki is elmondja:)
Szia, én szülés után a 8. héten rakattam fel egy arany spirált, aminek az ára 10.000 Ft volt, 5000 FT volt a felrakás. Addig már egyszer menstruáltam...
Ha viszed a 6 hetes kontrollra, felrakja a doki a spirált, addig fel tudja tenni bármikor. Ha akkor nem rakta fel, meg kell várni a következõ menstruációt, amire lehet, hogy sokat kell várni, nem tudhatod (én 11 hónap múlva menstruáltam elõször...)
A 6 hetes kontrollon beszéltük meg, a szülés után 7-8. héten rakta fel. Fél évre rá terhes lettem, szerencsére jó helyen tapadt meg, simán el tudták távolítani a spirált, azóta már õ is megszületett. Most megint gondolkozom rajta, hogy újra spirált rakatok fel (kétszer ugyanabba a fába csak nem csap be a villám). Most úgy beszéltük meg a dokival, hogy nem várjuk meg az elsõ menstruációt. Nekem lily gold normált javasolt 10eFt alatt van, elméletileg 5 évig jó (természetesen évenkénti felülvizsgálattal). Elméletileg vagy közvetlenül a szülés után vagy a szülés utáni kontrollon vagy az elsõ menstruációkor rakják fel, de egyre több nõdokitól hallottam, hogy nem várják meg az elsõ menstruációt.

Császármetszés után legkorábban mennyivel lehet teherbe esni? Vagy mennyi idő kell hogy elteljen a két szülés között?

Két orvos eddig mást mondott.... egyik 6 hónapot, másik 1 évet. Csak egészségügyi szempontból érdekel, hogy a 2 gyerk?c között mennyi korkülönbség lenne az sajnos nem szempont. Mérhetetlen szomorúságunkra, 37.hétben babánk halva született :(

Legjobb válasz: Szia Nagyon sajnálom ami veletek történt! Az én fiam 10 hónapos volt mikor teherbe estem újra. A dokim nem mondta hogy gond lenne,de valószinû ez is császár lesz, a hegtõl függ. De amúgy mikor szülés után rá kérdeztem nekem is 1 évet mondott. Szerintem ha a 6 hónap letelt és felvagytok készülve vágjatok bele nyugodtan baj nem lesz. Sok sikert és inden jót Nektek!

Szia Nagyon sajnálom ami veletek történt! Az én fiam 10 hónapos volt mikor teherbe estem újra. A dokim nem mondta hogy gond lenne, de valószinû ez is császár lesz, a hegtõl függ. De amúgy mikor szülés után rá kérdeztem nekem is 1 évet mondott. Szerintem ha a 6 hónap letelt és felvagytok készülve vágjatok bele nyugodtan baj nem lesz. Sok sikert és inden jót Nektek!
Szia!Nagyon sajnálom:-(Én császira egy évre lettem terhes, 2évet tudok ha sima szülést szeretnél, de a heged lesz a mérvadó.
Nagyon sajnálom, ami Veletek történt! Én a 6 hetes kontrollon kérdeztem meg a dokimat, hogy mikor jöhetne a következõ baba. Õ azt mondta, hogy gyakorlatilag bármikor, viszont ha 1 éven belül szülök, akkor tutira császár, 1 év után pedig a heg vastagsága a mérvadó.
nagyon sajnálom! Nekem 6 hónapot mondott, annyit kell várni a következõ teherbeeséssel. De tény, hogy minél kevesebbet vártok, annál nagyobb az újabb császár valószínûsége. Teljes szívembõl kívánom, hogy hamarosan szülessen egy egészséges, csodás kisbabátok! Minden jót!
Én 8 hónapja szültem császárral, és most ujra teherbe estem.Nem mondta a doki hogy nagy gondot jelentene.Sok sikert!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Jó híreket olvastam :) Annyira sok az 1 év, mi egy kicsit hamarabb szeretnénk próbálkozni, de a 6-8 hónapot mindenképpen gondoltuk kivárni, hogy lelkileg is felkészüljünk egy újabb babavárásra. köszi mégegyszer

Szülés előtt mennyi idővel kell a kiválasztott kórház felé jelezni, hogy ott szeretnék szülni, ha nem lesz választott orvosom?

Érdre járok az SZTK-ba orvoshoz, és a Szent Imrében szeretnék szülni Pesten, és nem szeretnék magánorvost. Csak nem tudom, mikor kell elmenni a kórházba bejelentkezni? 20 hetes vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: elméletileg nincs szabad kórház választás, csak orvos választás. persze ha odamész fájásokkal nem küldhetnek el. szülésznõkkel beszélj, esetleg fel is fogadhatsz egyet és mindjárt nincs ilyen gond :) én is ott szültem, én szülésznõm 20.000.- kért, nagyon aranyos volt, sokat segített terhesség alatt, szülés közben és szülés után is naponta többször meglátogatott

elméletileg nincs szabad kórház választás, csak orvos választás. persze ha odamész fájásokkal nem küldhetnek el. szülésznõkkel beszélj, esetleg fel is fogadhatsz egyet és mindjárt nincs ilyen gond :) én is ott szültem, én szülésznõm 20.000.- kért, nagyon aranyos volt, sokat segített terhesség alatt, szülés közben és szülés után is naponta többször meglátogatott
nem kötelezõ semmi, mehetsz akkor is, amikor már elkezdõdtek a fájások.De be is mehetsz, körbenézhetsz, megnézheted a szülõszobákat esetleg fogadhatsz szülésznõt ha akarsz. De semmi nem kötelezõ
Az a helyzet, hogy ahova pl én tartozom körzetileg itt eléggé taplók az SZTK-s rendeléseken, mert eddig minden ide járó ismerõstõl ezt hallottam. A másik meg hogy itt alternatív szülésre egyáltalán semmilyen lehetõség sincs, így ezért sem szeretnék itt szülni, úgyhogy nekem nem volt kérdéses hogy itt szüljek-e. Van aki más helyeken elégedett az SZTK-val is, de az itteni kórház nem áll az elsõk közt sajnos rangsorban, sõt eléggé sokadik. A Szent Imrében mondjuk legalább nagyobb eséllyel lehet kifogni normális ügyeletes dokit, de azért szerintem ez mindig lutri és ugyebár õk nem is tudják, hogy te miket terveztél a szülésre, hogyan képzeled (szülési terv). És hát ha nincs a Szent Imrében fogadott orvosod akkor csak úgy valóban nem csöppenhetsz be oda. Az én dokimra visszatérve: nyilván úgy mentem hozzá már elsõre hogy megnézte, hogy a kiírt szülés körüli idõkben nem utazik el sehova, õ is tisztában van vele, hogy nagy valószínûséggel nem a megjelölt napon fogok szülni, ennek elég nagy az esélye. Ha szeretné megkapni a honoráriumát a szülésért akkor azon lesz hogy ott legyen, ez az õ érdeke is. A másik meg hogy barátnõm is nála szült pár hónapja és õt sem hagyta cserben. Nem minden doki felelõtlen. De szülésznõt is fogadok ugyanott akit õ javasol, a kettõ közül az egyik csak ott lesz. :-))
A kérdező hozzászólása: Meg aztán anyagilag sem úgy állunk, hogy fogadott orvosnak fizessek, és valóban nem garancia, hogy ott is lesz. Én eddig maximálisan elégedett vagyok az eddigi SZTK-s rendelésekkel, idõ, türelem, körültekintés, és teljes segítségnyújtás jellemezte eddig a dolgokat. Csak ezzel a szülés dologgal nem vagyok teljesen képben, hogy hol lehet, stb, de kezdem átlátni, meg végül is a védõnéni és a doki is segít.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszönöm a válaszokat. Az a baj, körzetileg messze tartozom, a bejárás, ha oda kell menni vizsgálatokra, nem a legegyszerûbb. Választott orvos dolgon sokat gondolkodtunk, de környezetemben sok olyan ismerõsöm volt, akinek épp szabin volt a doki, nem ment be, vagy éppen elõtt is éjszakázott szülésnél, plusz dolgozott és teljesen készen volt. Akiknek nem volt saját orvosuk, jobb tapasztalatokat meséltek. Amúgy akihez járok SZTK-ba, õ épp Szent Imrés, akkor majd meglátjuk, mi lesz. Mindenesetre köszönöm.
11:44-es Nem kötekedni akarok, de mi van akkor, ha pl. a választott orvosod pont elutazik? Akkor kinél fogsz szülni?
És azzal számolj, hogy ha most még nagyon jól is érzed magad, a 30. héttõl jön csak a neheze, onnantól jönnek az egészségi problémák is egyre inkább.
Én a Szent Imrében fogok szülni elõre láthatólag júniusban. Azért ez nem ilyen egyszerû, mint itt néhányan írták. És bocs, de eleve nem jó a kérdés amit feltettél, ugyanis ha a Szent Imre kórház nem a bejelentett lakóhelyed szerint körzetileg illetékes kórház, akkor nem szülhetsz ott, csak akkor ha van választott orvosod, aki ott dolgozik. Én tatabányáról megyek pl. oda szülni, de az orvosom melózik, csak így lehet. Szülésznõt õ fog ajánlani, aztán úgy megyek majd hozzá, hogy telefonon egyeztetek vele idõpontot amikor megbeszélünk mindent. Ha választott orvosod nincs az adott intézetben, akkor csak akkor tudsz ott szülni, ha éppen vajúdáskor mész be oda, de ezzel nem érdemes játszani, mert ha még nem tágultál ki eléggé vagy nincs olyan fájástevékenység akkor hazaküldenek és megszívtad. Szóval ilyen esetben csak akkor látnak el, ha már "sürgõs" az eset és még akkor is kérdezgetni fognak, hogy miért ide jöttél be. Hát én tuti nem bíznám ezt arra hogy csak szülésznõt választok és úgy szülök ott, mert ki tudja hogy bármi okból ha mégse jön össze így akkor megint csak ráfaragtál. Mondjuk az az én személyes véleményem, hogy amúgy mindenképp jó ha az embernek van saját orvosa, mert az ügyeletes orvos általában nem törõdik azzal hogy empatikus legyen valakivel aki nem a saját betege és lehet hogy türelmetlen, siettetni fog, nem érdeklik majd az igényeid. És amúgyis szerintem az a biztonságos a babának és neked is ha van egy állandó orvosod, aki végig követi a terhességedet, és ismer, így tudja hogy az egészségi állapotod milyen a szüléskor (nem vagy-e vérszegény, jó a vérnyomásod, hogy bírta a szíved eddig a terhességet, stb.) Szóval én még egy totálisan problémamentes terhesség esetében is fogadnék magánorvost, aki mindig képben van, hogy mi van velem, amilyen nemtörõdömök tudnak lenni az SZTK-s rendeléseken az még veszélyes is lehet, egy elsõre nem könnyen felismerhetõ komplikáció esetén. Én nem játszanék ezzel, szerintem nem ezen kell spórolni, ha tudtok pénzt szánni a dokira. Én pl. epilepsziás vagyok, nem merném magam idegen orvosra bízni, akinek fingja nincs róla, hogy az én speciális epilepsziám mikor jöhet ki és mit kell adni rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. No ezt nem is tudtam, hogy kórházat nem lehet választani. Azt megkérdezhetem, ki volt a szülésznõd? Tudom, hogy hülye kérdés, de ez hogy mûködik? Bemegyek a kórházba, és az osztályon jelzem, hogy szülésznõt keresek?
36.héttõl érdemes már akkor odajárni nst/ctg-re. Ne csak úgy derült égbõl villámcsapásként érkezz a szülés napján, az neked sem jó, hogy azt sem tudod mi merre van.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi szépen!
ja, (április 11.) 11:44-es voltam elõbb is, most is. :-)

Mennyi idő kell szülés után a szervezetnek, hogy felkészüljön az újabb terhességre?

Legjobb válasz: Nekem azt mondta az orvosom, hogy fél évet várjunk a szülés után. Aztán hozzátette, hogy nem lenne katasztrófa, ha elõbb jönne, de minimum fél év az optimális. Spontán hüvelyi szülésem volt.

Nekem azt mondta az orvosom, hogy fél évet várjunk a szülés után. Aztán hozzátette, hogy nem lenne katasztrófa, ha elõbb jönne, de minimum fél év az optimális. Spontán hüvelyi szülésem volt.
Simán, hüvelyi úton szültem, a dokim azt mondta fél-háromnegyed évet várjunk és jöhet a tesó.
1 évet nem árt várni, hogy regenerálódjon a szervezet.
Császárnál 2x9 hónap, de inkább a 2 év.
Én is megkérdeztem a dokit, fél évet mondott, annál jobb már úgysem lesz, azt mondta.

A külföldi kórházakban mennyi ideig kell még bent maradni a babával a szülés után?

Aki külföldön szült annak meddig kellett? Mindegy hogy melyik országban.

Legjobb válasz: Az USA-ban a szülés után csupán 1 éjszakát kell benntölteni megfigyelésen, utána mehettek haza. ez inkább a biztosítók miatt van így, nekik így sokkal olcsóbb..

Az USA-ban a szülés után csupán 1 éjszakát kell benntölteni megfigyelésen, utána mehettek haza. ez inkább a biztosítók miatt van így, nekik így sokkal olcsóbb..
Németországban élek, 3 éjszakát kell bent maradni. Engem bent akartak még tartani hétvégére, mert nem volt védõnõm, szerencsére gyorsan találtam egyet :)
Szia Anglia: ha otthon szulsz nem kotelezo bemenned ha korhazban szulsz minimum 6 ora, de maradhatsz meg ha ugy erzed jonak. En vasarnap hajnalban (1.34kor) szultem es hetfon delutan engedtek csak haza. Vasarnap nem engednek ki es hetfon kora delutanra kaptunk idopontot sziv ultrahangra a lanyomnak, mert a ferjem szivbeteg. Haza johettunk volna, de nem lattuk ertelmet, hogy 2 orara haza jovunk utanna meg mehetunk vissza.
akkor itt nalunk a legrosszab(mint minden)romaniaban 5 ejszaka.a korulmenyekrol ne is kerdezz.
Angliában ha nincsen komplikacio akkor minimum 6 óra.
Szerbiaazon belul Szabadka. Ha delutan 2ig megszulsz akkor 2nap(48ora meglegyen)ha utanna akkor plusz egy nap.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm a válaszokat :)
Spanyolorszagban elek, nekem 3 ejszakat kellett bent toltenem, de csak azert mert mar majdnem ejfel volt mire szuletett a lanyom, mert elvileg csak kettot kellett volna.
A kérdező hozzászólása: És ha valaki éjszaka szül?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Szülés után mennyi idő kell a méhnek, hogy felkészüljön a következő terhességre? Mennyit várjunk az újabb teherbeeséssel?

Legjobb válasz: Hát szerintem ezt ne itt, hanem az orvosodtól kérdezd. Ez mindenkinél más lehet, ott bent helyre kell állnia mindennek, minden visszahúzódik, begyógyul. Ahhoz idõ kell, mindenkinál válozó lehet, hogy mennyi idõ.

Hát szerintem ezt ne itt, hanem az orvosodtól kérdezd. Ez mindenkinél más lehet, ott bent helyre kell állnia mindennek, minden visszahúzódik, begyógyul. Ahhoz idõ kell, mindenkinál válozó lehet, hogy mennyi idõ.
Szia! Szerintem két-három hónapot várjatok. Én ugyan még nem vagyok anyuka, de egy kisbaba eléggé "lefárasztja" a szüleit az elsõ hónapokban.
A szervezeted eldönti. 6 hetet amúgy is szokás várni a szülés után. Van ismerõsöm, akinek 13 hónap van a két fia között. Számold ki, olyan 3-4 hónappal szülés után esett teherbe :)
Szia! Ez mindenkinel kulombozo.Nekem pl.azt mondta a dokim, hogy fel evet varjunk, de nem valoszinu, hogy elobb teherbe esnek.Hat az tortent, hogy 3 honapra ra ujra babas lettem.A dokim ketelkedett az utolso pillanatig, de amikor meglatta az ultrahangon, akkor mar elhitte, de nagyon csodalkozott.Szoval, minden megtortenhet!Ja, es En mar 35 eves vagyok. Sok sikert! Egy 14 hetes kismami!

Szülés után mennyi ideig "kell" leadni a felszedett kilókat, újra elkezdeni foglalkozni magával a nőnek? Mennyi ideig kell a férfinak türelmesnek lennie ilyen téren?

Legjobb válasz: egy év a teljes visszaalakulás, hacsak nem történt maradandó kár, pl. hasizmok szétcsúszása vagy egyéb probléma. A foglalkozáson mit értesz? Legyen tiszta, fürödjön, mosson hajat, fogat. Ezt már a kórházban is szokták. Ha meg a férj extra csinos feleséget akar, akkor vállalja be a babát és küldje anyukát fodrászhoz, kozmetikushoz, addig is pihen.

egy év a teljes visszaalakulás, hacsak nem történt maradandó kár, pl. hasizmok szétcsúszása vagy egyéb probléma. A foglalkozáson mit értesz? Legyen tiszta, fürödjön, mosson hajat, fogat. Ezt már a kórházban is szokták. Ha meg a férj extra csinos feleséget akar, akkor vállalja be a babát és küldje anyukát fodrászhoz, kozmetikushoz, addig is pihen.
Én még nem szültem, de a tesóm igen. Nem sokat hizott jógázott terhesen csak a hasa meg a feneke lett nagyobb, szülés elött ment fodrászhoz is. Ápolt és bár maradt egy kis hasa csinos volt. Nem kellett fél év sem pont olyan csini lett mint szülés elött, sõt még jobb a mellei miatt:) Lehet hogy genetika, remélem én is ilyen leszek.
Szerintem foglalkoznia folyamatosan kell, már amennyire futja az idejébõl, energiájából. Nem arra gondolok, hogy szülés utáni napon, miniruhában, tökéletes frizurával és sminkben, magassarkúban kell lenni, de legyen igényes. Azért az sem mindegy mennyit hízott, mert nem ugyanannyi idõ leadni 10 kilót meg 30 kilót. Néhány pasi elvárja, hogy rögtön fogyjon le, de azok meg hülyék szerintem!
Szerintem a nõnek azonnal el kell kezdenie foglalkozni magával ésszerû keretek között, mert minél tovább elhagyja magát, annál nehezebb lesz visszatérni a rendes kerékvágásba. Ezért cserébe a pasi meg legyen türelmes. Ha látja, hogy a felesége igyekszik újra csinos lenni, akkor támogassa és ne olyanokat vágjon hozzá, hogy 5 kilót semmi sem volt leadni és meg sem látszik eredmény.
Ujra elkezdeni foglalkozni magával? Szülés utáni napon! Türelmesnek lenni? Ha kell, egy évig.
Elég nagy baj van ott, ahol ezek bármelyike "kellés" kérdése...
Jó kérdés. Attól függ, mik a férj elvárásai, hány kilót szedett fel, mennyit segít a gyerekkel a férj (vagy akármilyen rokon), a férj mennyire ad magára. 1-2 év sztem reális, hacsak nem szükséges plasztikai beavatkozás (pl. nagyon megereszkedett bõr). Azért az anyukának is hozzá kell szoknia a helyzethez, az új idõbeosztáshoz, arról nem is beszélve, hogy a szülés milyen folyamatokat tud elindítani vkinek a szervezetében (pl. hajhullás, hasonlók...), de pl. a gyerek is szívesen ccsimpaszkodik bele anyu hajába, és tépni is szereti. Azt nem lehet elvárni sztem, hogy egy éven belül ugyanolyan legyen anyuci, mint elõtte, fõleg, ha nagyon testhez simuló cuccokat hordott, hetente járt fodrászhoz-kozmetikushoz, és sokat sminkelt. Persze, a szülés napjától kezdve vagy pár héten belül érdemes elkezdeni mozogni, figyelni az étkezésre, az meg alap, hogy rendesen mossa a haját, dezodoráljon, fésülködjön, mossa a fogát.
Meg lehet kérdezni, hogy a férj mit tesz saját magáért, mennyire foglalkozik a testével?
1 hét türelmi idõ, utána lapát......
Mit nézzek, azt a vásatag hernyót? Perpill. nincsen mikroszkópom itthon, hogy láthatóvá váljon... Anyucinak mutogassad otthon! Hátha õ beveszi. Én az egész hülye, nagyképû maszlagodat sem, az biztos. Na pá!
28/29 én nem töröltettem semmit. A virtus is kicsi meg a kukacom is? Akkor nézzed még mert nem jól látod :) :) Jó mozizást! De be is veheted!
"A férfi sokat dolgozik, nem tud segíteni a gyerek körül. Nagyszülõk távol, senkire nem lehet hagyni a gyereket." Akkor viszont apuka ne nagyon panaszkodhat, örüljön, ha anyuka ellátja a háztartást és a gyereket. Persze, lehet sétálgatni a gyerekkel, de attól nem mennek le a kilók, fõleg ha anyuka szoptat. Akinek igényei vannak a másikkal szemben, az segítse is: vagy vállalja át a gyereket, vagy biztosítson spéci babakocsit anyukának, amivel lehet futni járni.
Te töröltetted az én hozzászólásomat, én kérdeztem, hogy kicsi-e a kukacod, ha ekkora a szád. De válaszolni azt nem mertél... Helyette töröltettél. Úgy látom, nem csak a szerszám kicsi, de a virtus is.
Egy adonisz, fõnyeremény 30-as dákóval? :D
Nem középkorú, nem egyedülálló, nem szûz, és nem kisf..szú. Csak leírtam a véleményemet amit biztos töröltetett már a sok húsos anyuka azóta. :)
Közben törölték kisf..szú barátunk válaszait. Pedig üde színfolt volt, miként is vélekedik egy középkorú, egyedülálló (esetleg még szûz is ;) ) férfi (?) a témáról :)
Jobb is, legalább nem lesz velem megcsalva a férjed. (ha akarnálak egyáltalán) :)
21 vagyok. Ezért írtam, hogy nekem szerencsém volt, nem rajtam múlott, hogy vékony maradtam. De ha nem így lett volna, se lett volna egy szava se a férjemnek. Terhesen is imádott. 22-es - Mit kompenzálsz így? Kicsi a himbilimbi? Vagy csak gyorstüzelõ vagy? :D Megjegyzem, baromi jó nõ vagyok, 3 gyerek után is, és szóba nem állnék egy ilyen kis pöccsel, mint te.
Negyedik válaszoló vagyok. Igen valóban nem a férfi szült, úgyhogy pontosan ezért fogja is be és ne vergõdjön! értem én, hogy az itt válaszolók többsége szuperanyuka, és már egy hónappal a szülés után bomba formában voltak, de azért nem mindenki egyforma! Szerintem abba sem kell belehalni, ha a nõn a szülés után rajta marad pár kiló. És akkor mi van? Sok embernek (férfinak) szülni sem kell ahhoz, hogy hízzon. Más ilyen kérdéseknél mindig õrjöngenek a válaszolók, ha valaki azt írja, hogy nem kívánja úgy a párját plusz tíz kilóval, merthogy akkor nem is szereti igazán, stb... Akkor a szülés miért kivétel? Miért kellene egy nõnek szülés után úgy kinézni mint elõtte? És fõleg, miért kellene többet tennie magáért mint amennyit a férfi tesz, ha az még csak segítséget sem nyújt ebben?
9 hónap alatt mentek fel a kilók. Ennyi idõ kellhet ahhoz is, hogy lemenjenek. Diétázni, odafigyelni nem mindenki tud a szoptatós idõszak alatt. A legtöbb anyának kell szénhidrátot fogyasztania, hogy rendesen termelõdjön teje. Tornázni sem mindenki tud, sokaknak csökken a tejmennyiség, vagy megváltozik a tej íze, és nem ízlik a gyereknek. Ezen okok miatt én azt gondolom, hogy a szoptatós idõszak végéig legyen türelmes a férfi. Utána már jobban tud a nõ magával foglalkozni, csak a saját testéért felelõs a teste, a gyerek fejlõdéséért nem. Emellett a nõ lehet ápolt és igényes, ehhez nem kell odafigyelés. Én mindig normálisan felöltözöm, tehát pl melegítõben még az életben nem mentem utcára. Ok, hogy a 3 gyerek mellett ritkán hordok magas sarkút, de nem csak abban csinos az ember :) Sok múlik a genetikán is. Nekem szerencsém van, 3 gyerek sem hagyott nyomot. De ez tényleg csak mázli, mert pl ahhoz, hogy tudjak szoptatni, legyen elég tejem, nagyon sokat kellett ennem. De nem híztam el. És a lényeg, ha a férjemnek elvárásai lennének, és nem tetszenék neki terhesen, pár plusz kilóval, kialvatlanul, lazább öltözetben... Szerintem nem lenne akkor a férjem. Tetszem neki úgy ahogy vagyok. Elvárásaim csak magammal szemben vannak/lehetnek, mástól nem tûröm el.
A kérdező hozzászólása: Persze, nyilván a nõ maga miatt is szeretne csinos meg vékony lenni. De azért 10-15 kg-t nem lehet egyik napról a másikra ledobni (nem is annyi idõ alatt ment fel ugye). Õ mondjuk csak 2-3 hónappal szülés után állna neki az aktív diétának és sportnak, nem 6 héttel szülés után rögtön.
4-es, nem a férfi szül...én szültem, amint rendesen tudtam mozogni, jobban foglalkoztam magammal, nem hagytam el magam.
A férfi elvárásai... ajj ez már rosszul kezdõdik. Türelmesnek lenni? Mi van? A pasi karban tartja magát, ösztönzi a nõt, hogy tegyen magáért, bókol neki, mutatja, hogy szereti? Ha csak elvár, akkor rosszat tesz. Engem nem motivál a férjem, nem is reklamál, hogy nézek ki, abszolút türelmes. De jól esne, ha néha ki is mutatná, hogy így is jó vagyok, szépnek talál stb. Most egy éves a kicsi, és én rohadtul nem érzem magam sem nõnek, sem emberformának a mai napig sem. Úgyhogy rájöttem arra, amit csak javasolni tudok, akkor kell tenni magadért, amikor te akarsz, és annyit, amennyit te akarsz.
Elvileg az az egészséges, és normális, és ideális, ha ugyanannyi idõ alatt, mint amennyi idõ alatt felment... Elvileg a méh ugyanannyi idõ alatt nyeri vissza teljesen a régi méretét, és ugyanannyi idõ alatt regenerálódik, mint amennyi idõ alatt megnõtt. Ez 9 hónap... Természetesen a súly, ha tényleg nem ment fel sok, akkor hamarabb lemegy, fõleg, ha figyel az ember, de szoptatás mellett nem szabad fogyózni, drasztikus diétázni, de igenis oda KELL figyelni mit eszik az ember... Fglalkozni magával azonnal kell a nõnek, persze nem arról van szó, hogy 1 hét után hasprés...:D Szerintem maximum 2 év, de ez már sok, de tovább nem, ha támogatja, segíti a párját akkor kevesebb (magyarul vállalja a gyereket amíg a nõ edz, tornázik, jógázik...stb)
A kérdező hozzászólása: A férfi sokat dolgozik, nem tud segíteni a gyerek körül. Nagyszülõk távol, senkire nem lehet hagyni a gyereket.
Akkor otthon is lehet tornázni meg sokat sétálni a kicsivel, az is mozgás.
Akkor nem is értem, mi a kérdés: babysitter vagy az otthoni torna (ami azért nem olyan hatékony, mint az edzõterem, vagy az aerobic óra, de a semminél sokkal jobb). A babysitternél még az ár miat tmegértem, ha húzódzkodik valaki, de aki már az otthoni tornára is húzza a száját, meg kifogásokat keres, azt nem tudom sajnálni...
"A férfi sokat dolgozik, nem tud segíteni a gyerek körül." Nem tud vagy nem akar? Inkább az utóbbi. Õk szokták a munkát kifogásként használni. Az, aki szereti a gyerekét, örömmel szalad haza és "veszi át a feladatot" a nejétõl, mert nem kötelességnek érzi, hanem örömnek. Csak tudnám, hogy ilyen kapcsolatba miért szülsz?
De amúgy ez mi, hogy meddig kell türelmesnek lennie a férfinak? Nem azért, mert nyilván én se akarok egy bálna maradni...Már most kényes vagyok a testsúlyomra, pedig még nem szültem. De most akkor ez hogy néz ki? Szülök, pasim kitalál egy idõpontot, hogy addigra így meg úgy nézzek ki. És ha nem sikerül? Akkor így jártam, hagyjon el?:D Ahh, utálom az egész témát... Mi nõk mindig stresszeljünk, hogy vajon tetszünk-e még a párunknak, meg jaj, fogynom kéne, mert elhagy, de bezzeg a pasiknak a sörhas az csak a "korral jár", meg megférfiasít. Ezt több pasitól is hallottam, többek közt a sajátomtól is, bár remélem azért õ viccelt.

Ti mikor kezdenétek el próbálkozni a 3. babával? A 2. babám 4 hónapos és császárral lett. Mennyi időnek kell eltelnie a köv szülésig hogy ne legyen gond a heggel?

Azért kérdezem mert nagyon nehezen esek teherbe(elsőnél 9 hónap után,2.-nál másfél év próbálkozás után) és kis korkülönbséget szeretnék.

Legjobb válasz: Én úgy tudom, 1év ajánlott. De ezt a dokid tudná megmondani, hogy hogy gyógyultál. Egy év után volt akinek azt mondta az orvos, hogy rendes szülés is lehetséges.Persze ez majd ott kiderül :)

Én úgy tudom, 1év ajánlott. De ezt a dokid tudná megmondani, hogy hogy gyógyultál. Egy év után volt akinek azt mondta az orvos, hogy rendes szülés is lehetséges.Persze ez majd ott kiderül :)
Nekem mindkét babám császáros volt. Köztük 20 hónap különbség van. Semmi bajom nem volt, még nem is feszült a végén sem , pedig hatalmas pocakom volt. Kicsi vagyok és 4450 gramm lett a "pici". A szülésnél is rendben volt a heg, azért lett végül császár a második is, mert hatalmas volt.Mi is szeretnénk 3. babát, azt mondta a dokim, hogy 1 év mindenképpen legyen a 2 szülés között, de ideálisabb a 2-2, 5 év. De ez biztos doki függõ is. Szóval sz.tem amikor 1 éves lesz, akkor már mindenképpen próbálkozzatok, de ha a Te dokid is ezen az állásponton van, akkor lehet elõbb is. :)
Egyáltalán nem törvényszerû hoyg a 3. is nehezen fog sikerülni igy nem árt megvárni legalább az 1 évet, mert mi van ha most meg hamar sikerül, nehogy baj legyen ott a két nagy akinek szüksége van rád.
1 évet mindenképpen jó, de jobb 2 évet várni akkor tuti már a hasfalad és a méhfal is bírja jobban. A has sem nyúlik annyira meg, ha vársz kicsit többet, jobban vissza tudnak állni az izmok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!