Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel rosszabb első (5 db)

Mennyivel rosszabb az első szülésnél az ha beinditják mesterségesen és nem természetes uton indul meg a szülés?

39 hetes terhes vagyok és ez lesz az els? babám de félek hogy be kell majd inditani a szülést mert mar probálkoztam mindennel hogy beinduljon magátol de semmi nem használt!Nem szeretném a mesterségesen inditanák be!

Legjobb válasz: Nyugalom!Én is 39 hetes elsõbabás vagyok. Jönnek mennek a jóslók néha keményedek,de még a méhszáj is zárva volt pénteken,kiv a külsõ.Aztán két napja vadul elkezdett leszállni a hasam,baba alig mocorog,jel továbbra sincs sok.Beindítani csak a 41. héten fognak.Addig még töb mint egy heted van.Sok minden változhat.Hétfõn jön egy hidegfront édesanyám szerint az majd meghozza a gyermekáldást.

Nyugalom!Én is 39 hetes elsõbabás vagyok. Jönnek mennek a jóslók néha keményedek, de még a méhszáj is zárva volt pénteken, kiv a külsõ.Aztán két napja vadul elkezdett leszállni a hasam, baba alig mocorog, jel továbbra sincs sok.Beindítani csak a 41. héten fognak.Addig még töb mint egy heted van.Sok minden változhat.Hétfõn jön egy hidegfront édesanyám szerint az majd meghozza a gyermekáldást.
Igen, a front segíthet! Nekem a 37. héten született a babám, mert jött egy front. És rajtunk kívül még nyolcan voltak, akiknek egy-két héttel korábban jött a babájuk. Ez tényleg beindíthatja.
Többféle indítás létezik, ha már ynitva a méhszáj, sokszor elég egy burokrepesztés, nálam ezzel indítottak az elsõnél, mert gond volt a baba szívhangjával. Fél órára rá megjötteka fájások, onnantól ment minden a maga útján. Szoktak méhszájtágító zselét feltenni, ezzel nem volt dolgom, az oxitocin infúzió is fájásokat okoz, úgy hallottam, ez rossz, mert ilyenkor nem termelõdik ez a hormon belülrõl, viszont ha magától termelõdik, akkor hozzá jár természetes belsõ fájdalomcsillapítás is...

Mennyire volt jobb/rosszabb az első terhességed mint a második? Többi lent

Arra gondolok konkrétan hogy az els? az ismeretlen. Uj élmények, problémák amiket nem tudsz hova rakni, megbeszélések hogy most mi legyen, bejelentés, hogy jön az uncsi, és persze az els? mocorgások!? Szóval mennyivel másabb ismertebb a második terhesség mint az els??

Legjobb válasz: Én az ötödiket várom. nyilván sok minden már ismerõs számomra, de mindig akad valami újdonság, amivel még nem találkoztam. 4 problémamentes terhességbõl született egészséges gyerek után most az 5.-nél is mindig találok valami aggódnivalót, vagy érdekeset. A gyakorlatban talán annyiban volt más a 2. és a többedig terhesség, hogy nem nagyon volt idõm annyit pihenni,mint az elsõnél. De valahogy ez nem zavar igazán.

Én az ötödiket várom. nyilván sok minden már ismerõs számomra, de mindig akad valami újdonság, amivel még nem találkoztam. 4 problémamentes terhességbõl született egészséges gyerek után most az 5.-nél is mindig találok valami aggódnivalót, vagy érdekeset. A gyakorlatban talán annyiban volt más a 2. és a többedig terhesség, hogy nem nagyon volt idõm annyit pihenni, mint az elsõnél. De valahogy ez nem zavar igazán.
elsõ: semmi gond-27 évesen második:-36 évesen -haematóma -mióma -cukorbetegség több nem lesz, bõven elég 2 gyrek
A másodikat várom és idegesebb vagyok, hogy minden OKÉ-e, fõleg mert kivagyok a lányom mellett teljesen. Tartok a szüléstõl, jobb volt amikor még nem tudtam milyen:) Viszont tudom mit fogok másképp csinálni a kicsivel, mint a naggyal, de izgulok a féltékenység miatt. Az unoka bejelentése másodjára nem volt akkora durranás, remélem a szülés után sem lesz az, mert kímélném magam a látogatóktól:D Imádom a mocorgást, és most csak akkor nyugodtam meg, amikor elkezdtem érezni!

Ha orvos ír fel gyógyszert pattanásos bőrre akkor mennyi idő kb míg hat és az első időkben mindig több lesz a pattanás vagy nem minden esetben lesz rosszabb?

Legjobb válasz: Én most szedem a sotret nevû gyógyszert.Nekem elsõnek rosszabbodott(1honapig)aztán javult 3hónap után olyan volt mint mikor elkezdtem szedni most 4és fél hónapja szedem és most már szebb de még mindig eléggé pattanásos.Nekem azt mondták hogyha majd abbahagyom 6hónap után akkor múlnak majd el.(DE persze neked lehet egybõl elkezd gyógyulni mert olyan ismerõsöm is van)

Én most szedem a sotret nevû gyógyszert.Nekem elsõnek rosszabbodott(1honapig)aztán javult 3hónap után olyan volt mint mikor elkezdtem szedni most 4és fél hónapja szedem és most már szebb de még mindig eléggé pattanásos.Nekem azt mondták hogyha majd abbahagyom 6hónap után akkor múlnak majd el.(DE persze neked lehet egybõl elkezd gyógyulni mert olyan ismerõsöm is van)

Mennyi GYEDET kapnék második babára? Rosszabbul járnék, mint az első babámnál?

2011. októbere óta GYEDen vagyok, el?tte TGYÁSon voltam.

Legjobb válasz: Én úgy tudom ilyenkor ha nem dolgoztál 180 napot a kettõ között akkor az alapbér alapján adják a a gyedet a tgyás-t pedig szintén, de max a maximum gyed összegét.

Én úgy tudom ilyenkor ha nem dolgoztál 180 napot a kettõ között akkor az alapbér alapján adják a a gyedet a tgyás-t pedig szintén, de max a maximum gyed összegét.
Amit idemásoltál, az igaz, de a gyed elõtt még kapsz ellátást, kettõt is:) Elõször táppénzt kapsz, annak az alapját fogják a 176 ezer alapján megállapítani. Aztán tgyást kapsz, aminek az alapja a szerzõdés szerinti béred. Utána kapod csak a gyedet, aminek az alapja az utoljára kapott ellátás alapjával egyezik majd meg. Nálad pedig az utoljára kapott ellátás a tgyás lesz. Így már oké?
A kérdező hozzászólása: Ha a szülõnek az irányadó idõszakban [a gyed-re jogosultság kezdõnapját megelõzõ évben, illetve azt közvetlenül megelõzõen] azért nem volt 180 naptári napi keresete, mert táppénzben, terhességi gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási díjban részesült, a táppénz összegét a korábban folyósított ellátás alapját képezõ összeg figyelembevételével kell megállapítani, feltéve, hogy ez kedvezõbb, mint a minimálbér. Nekem a gyedet a túlórákkal meg egyéb plussz jövedelmekkel 176e forintból számolták 1 napra, így most a maxot kapom.Bocsánat, hogy ilyen buta vagyok hozzá. :) Nos akkor sem változtat a lényegen? Tehát akkor is marad az alapbérem, amibõl számolni fognak? /És köszönöm a linkeket!!/
ez nem pontos. nézd: gyed: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. és a tgyás: http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_EBE.. itt ugyanaz van leírva, mint amit én írtam neked:)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a segítséget!! :)
A kérdező hozzászólása: Ezt találtam a Szülõklapján: A Gyed összege maximalizált! Irányadó idõszak: Ha a jogosult szülõ a Gyed kezdõ napját megelõzõ naptári évben, vagy a kezdõnapot közvetlenül megelõzõen visszafelé számítva nem rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, (pl. Gyes miatt, akkor csak a minimálbér lehet a Gyed alapja. Idén 93 000.-Ft. Kivéve, ha azért nincs 180 napi jövedelme, mert táppénzben, Tgyásban, Gyedben, részesült ekkor a Gyed alapja megegyezik az elõzõ Gyed összegével)
Igen, az oep-hez menj. Majd ott elmondják. De az oep saját tájékoztatóját is elolvashatod, mondjuk elõször a tgyásról )ott le van írva, hogy ha nem volt bérezett nap, akkor a tgyás alapja a minimálbér kétszerese, kivéve ha a szerzõdéses bér ennél kevesebb volt, mert akkor az. Utána elolvashatod a gyedrõl szólót, ahol le van írva, hogy ha táppénz, tgyás, gyed miatt nincs 180 bérezett nap, akkor a gyed alapja az utoljára kapott ellátás alapjával fog megegyezni - vagyis a tgyáséval. A korábbi gyeded alapja egyedül a táppénznél fog számítani. De biztosan szívesen adnak felvilágosítást az OEP-nél.
A kérdező hozzászólása: Már teljesen elbizonytalanodtam.2 bérszámfejtõ is ezt mondta.Hol járhatnék utána?OEP?
Nem tudom, ezt ki mondta neked, de rossz az információ. Mindegy, mennyi volt az elõzõ gyed alapod, az már nem számít a következõ gyednél, kizárólag a táppénznél, mert annak az alapja az elõzõ ellátás alapjával fog megegyezni. Viszont a második gyed után ez már nem számít, mert ott a tgyást a szerzõdés szerinti béred alapján állapítják majd meg (mert kevesebb, mint a minimálbér kétszerese) a gyed alapja meg az utoljára kapott ellátás alapjával fog megegyezni, de itt az már a tgyás. Vagyis 136 után fogod kapni a tgyást is és a gyedet is.
A kérdező hozzászólása: Közben megtudtam, hogy igen, az alapbérem lenne.De!Mivel pedagógus vagyok, az elsõ babócánál túlórát, mindent beleszámoltak a tgyás és gyed alapba.Így 176e bruttó jött ki.Simán az alapbérem br 136e forint.És mivel az elõzõ gyed alapom kedvezõbb, azt kell megállapítaniuk! :) /Azért írtam ezt le, hogy másoknak segíthessek esetleg./
A kérdező hozzászólása: Akkor mehetek táppénzre arra a 2 hónapra?Vagy kötelezõen ki kell vennem a szabadságot?
A tgyásod és a gyeded is az alapbéred után lesz megállapítva.
A kérdező hozzászólása: Így már oké!! :) ) Köszönöm szépen!!

Mennyiben változott a menzeszetek a szülés után? Erősebb, gyengébb, rendszeresebb vagy semmi nem változott? A szülés utáni első, általában rosszabb mint máskor?

Legjobb válasz: Nekem erõsebb lett!!NAGYON NAGYON!!És görcsölök meg szédülök egész nap!!Mintha el akarnék ájulni!:(Nem tudom mit lehet ezzel kezdeni!

Nekem erõsebb lett!!NAGYON NAGYON!!És görcsölök meg szédülök egész nap!!Mintha el akarnék ájulni!:(Nem tudom mit lehet ezzel kezdeni!
Szia! Nekem szules elott nem volt eros es 5 napig tartott viszont az elso nap nagyon gorcsoltem. Miota szultem erosebb lett a verzes viszont egyaltalan nem gorcsolok.Most neha 6 napig is eltart. 1 eves kisfiu anyukaja
Nekem is sokkal de sokkal erõsebb mint a szülés elött!Tampont egyszerûen nem is bírom elviselni egyáltalán!A menstruációm napra pontosan jön+!Én inkább elötte vagyok nagyon rosszul, fejfájás, hányinger, derékfájdalom de amint megbetegszem mintha elvágták volna!
Szia! nekem a szülés utáni elsõ sokkal erõsebb és több volt, mint azelõtt :(
Szia! Én szülés elõtt nagyon görcsöltem mindig és elég hosszúak voltak a menzis napjain, elõtte 2 napig mindig barnáztam és az elsõ 2 nap nagyon erõs vérzésem volt. Szülés után (már másfél éves múlt a kisfiam) elõnyére változott szerencsémre, nagyon örülök neki. Nincs elõtt barnázásom semmi, max. 5 napig tart az egész menzi, 5. napra szinte már tisztasági betét is elég lenne alig van már, éppenhogy fáj a hasam, nagyon ritka, ha kell bevennem gyógyszert, de ha kell is bevennem, nem görcsölök olyan nagyon, mint szülés elõtt. Az elsõ 2 napban sincsen olyan erõs vérzésem, mint szülés elõtt. Szóval én jól jártam, bár elõtte megszenvedtem minden hónapban, így nagyon örülök ennek.
Nekem szülés után négy héttel már megjött. Ez egy éve volt. Azóta napra pontos a ciklusom, az elsõ fél évben sokkal erõsebb volt, utána szelídült kicsit, de azért még mindig erõsebb, mint terhesség elõtt. És 1-2 nappal tovább is tart. A pontosságnak nagyon örülök. És az ovulációt is megérzem azóta.
Ugyanaz, mint elõtte. Én is vártam, hogy több legyen, eddig 2-szer volt meg és nem volt másabb.
Sokkal jobban fáj, mint szülés elõtt, és 1 év alatt semmit sem változott, minden hónapban ugyanolyan, erõsebb is, tovább tart.
Nekem most jött meg elõször a múlt héten, 3 napig tartott, szinte meg sem éreztem hogy megvan, a szülés elõtt azért fájdogált a hasam.
Nekem is erõsebb lett, sokkal, de mióta anionos betétet (nem boltban kaphatót) használok, azóta lerövidült, s jól érzem magam. Az anion csodákra képes!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a sok választ, a tapasztalatok megosztását! Timi.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!