Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel leszek kevesebb (29 db)

Tgyás után mennyivel lesz kevesebb a pénzem kb. Mennyivel kapok kevesebb gyedet?

Legjobb válasz: 60-at kaptam eddig.Remélem nem lesz sokkal kevesebb, ez sem sok:-(

A kérdező hozzászólása: 60-at kaptam eddig.Remélem nem lesz sokkal kevesebb, ez sem sok:-(
hát én tgyás alatt annyit kaptam, mint a fizetésem, 120 körül, gyed most 73 ezer plusz 12 a családi....sokkal kevesebb nekem
Hát kb. 7-8000Ft-al lesz kevesebb, de ehhez tudni kellene a bruttó tavalyi jövedelmedet. A munkáltatótól kellett kapnod papírt, azon rajta van, és az összeget írd be ebbe a kalkulátorba, és kiszámítja neked: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx ҝ
Attól függ mennyi a fizetésed
kb. 10.000 -el kevesebb.
A kérdező hozzászólása: húha, köszi, akkor jól megcsappan:-(((
Én 138.000 tgyást családi pótlékkal együtt (13.700) kaptam most meg össz-viszz százat. Szóval ez váltózó
Nem, nem változó, a gyed-nek van maximuma, a tgyással ellentétben. Mivel neked a fizetésed nem érte el a minimálbér kétszeresét, atgyás és a gyed ugyanúgy a jövedelem 70%-a, a különbség csupán annyi, hogy a tgyásból 17% szja-t vonnak, a gyedbõl meg ezen kívül még 9, 5% nyugdíjjárulékot is. Vagyis a te pénzed körülbelül 6-7000 Ft-al lesz kevesebb.

A TGYÁS-hoz képest mennyivel lesz kevesebb a GYED?

Azaz ha a TGYÁS a fizum 70%-a a GYED hány %-a?

Legjobb válasz: Nekem kb.3000.-Ft-tal lett kevesebb.Szerintem az is 70%, csak terheli valami levonás???Butaságot nem akarok írni, de az biztos hogy egy csomag pelenka árával kevesebb.De még így is sokkal több mint a GYES!

Nekem kb.3000.-Ft-tal lett kevesebb.Szerintem az is 70%, csak terheli valami levonás???Butaságot nem akarok írni, de az biztos hogy egy csomag pelenka árával kevesebb.De még így is sokkal több mint a GYES!
A GYED is, de az maximalizálva van, max.kb.90lehet. A TGYÁS pedig a fizud 70%-a, úgy tudom nincs maximalizálva.
én úgy tudom a tgyásba beleszámít a mozgóbér, prémium, minden egyéb juttatás, a gyed meg a fix. alapfizetésedbõl van.
Annyi a ülönbség, hogy a TGYÁS a fizetésed ÁTLAGÁNAK a hetven százaléka, tehát ebbe beleszámít a túlóra, meg a jutalom, prémium, ilyesmik. A GYED-et viszont a törzsbéred alapján számítják. Nekem pl. sok túlórám volt, meg sokszor volt jutalompénz osztás is (multinál dolgoztam, voltak a dolgozók között versenyek, amikért pénzt lehetett kapni, ezek beleszámítottak), szóval nekem egy pár ezer forinttal több volt a TGYÁS. Ha jól emlékszem, kb. 50 ezer forint volt, most viszont három hónapja GYED-et kapok, ez 46.000 körül van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Mennyivel lesz kevesebb a csirkemell fehérjetartalma elkészítés után?

Legjobb válasz: Ez nem lesz számottevõ. Ugyanúgy meg lesz 100 g ban 20-25g fehérje. Az h elkészítés közben "összemegy" nem befojásol semmit a fõzés/sütés elõtti értékeket kell nézni a ch-nál is meg a húsnál is!

Ez nem lesz számottevõ. Ugyanúgy meg lesz 100 g ban 20-25g fehérje. Az h elkészítés közben "összemegy" nem befojásol semmit a fõzés/sütés elõtti értékeket kell nézni a ch-nál is meg a húsnál is!
A víz megy ki a csirkemellbõl, nem a fehérje
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Ha sokat verem a bránert meg pornót nézek akkor mennyiben lesz kevesebb kedvem a csajokhoz? Ti mennyit recskáztok?

Pl kiverem 3x egy nap akkor nem megyek oda a csajhoz vagy ilyesmik hanem arra gondolok hogy inkább kirántom a gyíkot.

Legjobb válasz: Pornófüggõ leszel egy idõ után, és évekbe telik, amire ismét normális kapcsolatra képes leszel.

Pornófüggõ leszel egy idõ után, és évekbe telik, amire ismét normális kapcsolatra képes leszel.
Inkább menj oda a csajhoz. Majd õ kirántja a gyíkodat.
Én nekem nincs más választásom, csak a pornó és fb-s álnyok képei, mert bizony nem vagyok jó pasi és a mai lányoknak a külsõ az elsõdleges. Ezt a lányok okozták, igaz én sem tudnék járni egy 100kg-ós lánnyal, mert nem vonzanak és én is vékony vagyok. Ha több rendes lány lenne, aki nem dagadt, akkor szép világot élnénk.
Utolsó! A duci lányok is lehetnek szépek, kedvesek. Ne általánosíts!
akkor is lesz kedved a csajokhoz, ha csinálod. legalább kitapasztalod a határaidat, megtanulod késleltetni

Szerintetek a sony xperia z1 ára karácsonyig mennyivel lesz kevesebb a telenornál?

főleg az előfizetéses ár lenne érdekes

Legjobb válasz: Kérdezd az EZOTERIA oldalon.:))

Kérdezd az EZOTERIA oldalon.:) )
A kérdező hozzászólása: kössz xD és úgy általában vmi sacc?
max 155000 Ft kb de lehet több egy 10 - el

Ha 105. 000 ft a tgyás-om, a gyed kb. mennyivel lesz kevesebb?

10 %-kal? Vagy maximalizálva van, és 80.000 ft. körül kapok majd függetlenül a korábbi béremt?l? Jó lenne tudnom el?re, mert akkor úgy kell majd kalkulálnunk :-( El?re is köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: ha jól tudom levonják a 9%-os nyugdíjjárulékot és a 16 %-os SZJA

ha jól tudom levonják a 9%-os nyugdíjjárulékot és a 16 %-os SZJA
Nekem a TGYÁS és a GYED között pontosan 5 ezer forint volt a különbség.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Minden jót nektek!
93ezer körül lesz.
Nem írtad hogy a TGYÁS-nál érvényesítesz- e, és ha igen, akkor mennyi családi adókedvezményt, illetve hogy mi volt a TGYÁS-od/GYED alapja? A bruttó TGYÁS-ból 16% SZJA-t vonnak, a bruttó GYED-bõl 16% SZJA-t és 10% nyugdíjjárulékot. Ha pl. 125000 volt a bruttó TGYÁS-od, amibõl az SZJA ( 20000 Ft) levonása után maradt 105000 Ft, akkor a GYED ( ha ugyanaz az alapja), akkor 12500 Ft-tal kevesebb, azaz 92500 lesz. Ha 1 gyerek utáni adókedvezménnyel kaptál 105000 nettó TGYÁS-t, akkor a GYED kb 92000 Ft lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi az utóbbi két válaszolónak is, így már nyugodtabbak vagyunk a párommal, tudom sokan vannak így, de sajna minden fillér számít...mentek a zöld kezecskék mindenkinek.
egyébként van fönt gyed kalkulátor a neten.
A kérdező hozzászólása: Asztali Pc!!!
52fok egyeltalán nem sok
De hdd-nél nagyon is sok.30 és 40c között volna az ideális.
A kérdező hozzászólása: Egyetlen rendszerventillátor van a gépemben! A Hdd-re nem igazán megy a Hûtés sajnos, félek nyáron kampec lesz így!

Most akkor hogy is áll ez a TGYÁS kérdés? Mennyivel lesz kevesebb, és hol lehet kiegészítést igényelni hozzá?

Szeptemberben szültem, tehát elvileg én tudok majd valami kiegészítést kérni, ugye? Vagy hogy lesz ez? Januárban még annyit kaptam, mint tavaly.

Legjobb válasz: Még sehol, egyelõre csak tervezet van a kompenzációról. Majd ha megszavazzák, utána lehet kérni. Addig csak a várakozás marad. És az teljesen normális, hogy januárban annyit kaptál mint tavaly, hiszen a változások január 1-tõl léptek életbe, és januárban még a decemberi tgyást kaptad.

Még sehol, egyelõre csak tervezet van a kompenzációról. Majd ha megszavazzák, utána lehet kérni. Addig csak a várakozás marad. És az teljesen normális, hogy januárban annyit kaptál mint tavaly, hiszen a változások január 1-tõl léptek életbe, és januárban még a decemberi tgyást kaptad.
Ja, és a mennyivel lesz kevesebb: 12100-al lesz kevesebb, mert nem jár az adójóváírás, és kb. a bruttód 4%-ával több, mert kevesebb az adó.
A kérdező hozzászólása: Hurrá! Eddig sem volt valami vaskos, de így már nem fogja állni a tápot + pelust! Ezaz! Köszönöm a válaszod!

Lehet már tudni, hogy mennyivel lesz kevesebb a gyedem idén?

Most 88 ezret utaltak. Adójóváírást,családi adókedvezményt én vettem igénybe, Mennyivel lehet kevesebb idén, 10-12 ezer???

Legjobb válasz: Errõl pont tegnap volt itt szó. MIvel mélyen hallgatnak róla, így találgatunk. Mivel a gyed összefügg a minimálbérrel és a minimálbért emelték, így valszeg a gyedet is emelik. Szerintem kb ugyanannyit fog mindenki kapni, mint 2011-ben. Várjuk türelmesen a február elejét:-)

Errõl pont tegnap volt itt szó. MIvel mélyen hallgatnak róla, így találgatunk. Mivel a gyed összefügg a minimálbérrel és a minimálbért emelték, így valszeg a gyedet is emelik. Szerintem kb ugyanannyit fog mindenki kapni, mint 2011-ben. Várjuk türelmesen a február elejét:-)

Mennyivel lesz kevesebb a villanyszámla, ha a PC-t LAPTOP-ra cserélem? (számítás, becslés, bármi)

Számítógépemben 350 Watt os táp van + monitor amire anyi van írva fogyasztás gyanánt 174 V. Tudom, hogy elvileg nem teljes 350 watt ot használ. De most számoljunk ennyivel... A monitorró fogalmam sincs, aki majd segít a számításban, adjon neki egy kb. fogyasztást. Nap 12 órát megy a gép! Veszek helyette egy laptop-ot ami összesen 90 W ot fogyaszt. Azt is tudom, h szolgáltatónként változik az ár, ezért aki majd segít számolni, adjon megegy átlagárat. Ami érdekel tehát: Mennyivel növeli havonta áramszámlámat, az asztali számítógép, ha 12 órát megy naponta? Mennyivel járul hozzá egy 90 watt fogyasztású laptop az áramszámlához havonta? Én úgy kezdtem el gondolkozni, hogy: 350 watt (pc) + 300 watt (monitor) ; 12óra /nap = x Forint havonta 90 watt-os laptop 12óra/nap=x forint havonta Tudom, h pontosan nehéz lenne kiszámolni, aki ért hozzá segítsen egy kb. összeget számolni kérem. Csak az válaszoljon, aki ténylegért is ezen dolog számításához, és az árakról is van valami fogalma...

Legjobb válasz: Ha laptopot otthon használod, hálózatról, akkor jobb ha az akkumulátort kiveszed! Majdnem felére csökken a fogyasztás, ha nem kell az akku töltésével is foglalkoznia (ha tele van is tölti valamennyire). Amúgy meg csak a régi CRT monitorok fogyasztanak olyan sokat, éppen most mértem a TFT-m mûködés közben 23W-ot fogyaszt!

Ha laptopot otthon használod, hálózatról, akkor jobb ha az akkumulátort kiveszed! Majdnem felére csökken a fogyasztás, ha nem kell az akku töltésével is foglalkoznia (ha tele van is tölti valamennyire). Amúgy meg csak a régi CRT monitorok fogyasztanak olyan sokat, éppen most mértem a TFT-m mûködés közben 23W-ot fogyaszt!
Helló! Az én 19"os monitorom eszik 37Wot, tehát a 300wos monitor kicsit durva:) 48 Ft asszem a kwh, de számoljunk 50el. Az elõzõ válaszoló lemérte a laptopot, de ha még kicsit rá is számolunk mondjuk 60wra, akkor is lazán kevesebbet eszik, mint egy pc. Amúgy azt megcsinálhatnád, hogy leméred terheléssel és terhelés nélkül a géped fogyasztását, lehet kapni mérõket vagy csak a villanyóránál trükközöl:) , de ha tudsz kérni mérõt és akkor még fizetni se kéne érte. Az a baj, hogy nem biztos, hogy megérné egy laptopra cserélni a Pc-t, nah meg így csak mki tippelni tud, de olyan 150W körül esznek a Pc-k terhelés nélkül.
Ha csaj spórolás miatt akarsz laptopot venni, akkor azzal is számolni kell, hogy mennyi idõ alatt térül meg, pl. egy 150Eft értékü laptop sosem hozza be az árát, ha harmadannyit zabál, ráadásul a miénknek a töltõjére az van írva hogy: 260W a felvett teljesítmény a leadott pedig 70W, melegszik is, ilyen hatásfok mellett mit vársz, és amúgy is kétóránként tölteni kell. NEM ÉRI MEG!
Egész pontosan hogy megy a dolog? Napi 12 órában párhuzamosan megy a videókonvertálás, meg a furmark, vagy csak bekapcsolod letöltögetni? Ha csak letöltögetsz, akkor csak magadat vezeted meg, ha 350W-tal számolsz. Ilyenkor ugyanis egy modernebb PC energiatakarékos módba vált. Nekem például a CPU-m vissza veszi magát (2×)1000MHz-re (2×)2600MHz-rõl, a GPU-m pedig 800MHZ-ról 165MHz-re, ami például IGP-nél még kevésbé problémás. Simán be megy 100W alá a fogyasztás. Elõtte ülsz napi 12 órát, vagy ott hagyod? Ha otthagyod, akkor a monitort ki is kapcsolhatod, ezzel nullára csökkentve a fogyasztását. Ha már van asztali géped, akkor felesleges laptopra cserélni. Esetleg építhetsz direkt kis fogyasztású asztali PC-t jóval olcsóbban mint egy laptop.
nag ykülönbség ám bizony, nekem is az asztali zabálta az áramot nagyon, de a laptop óta egy 5 ezressel lejjebb van a havbi fogyasztás, azért mégis kb az ötöde, sõt ...
Harmadik vagyok! Megmértem a laptopot kb 46W-ot vesz fel folyton (feltöltött akksival, anélkül 2-3W-al kevesebbet), ami 22 óra alatt tesz ki 1kWh-t azaz 36Ft-ot, átszámítva óránként 1, 7Ft! 30Nappal és napi 12órával ez 600Ft havonta! Töltésben lévõ akksinál több az áramfelvétel, de ha otthon használod jobb ha bennt sincs a gépben! Az meg egyenesen a legrosszabb megoldás (fogyasztásban és akku-élettartamban is), ha fel van töltve és hagyjuk lemerülni, és feltöltjük, megint hagyjuk lemerülni...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!