Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel lesz a szülési (59 db)

TGYÁS hány százaléka a brutto fizetésnek, hogy kell azt kiszámolni, hogy kb mennyi lesz? A szülés előtti 4 hét kötelező szabi betegszabinak vagy szülésinek számít, arra mit kap az ember lánya?

Legjobb válasz: 70%-a a fizunak, nem számít bele a jutalom. A szülés elött 4 héttel lehet igénybevenni, de lehet csak a szülés napjától is. Pontosan annyi így a lóvé, mintha tápénzen lennél.168 napig jár. Azután jár a gyed

70%-a a fizunak, nem számít bele a jutalom. A szülés elött 4 héttel lehet igénybevenni, de lehet csak a szülés napjától is. Pontosan annyi így a lóvé, mintha tápénzen lennél.168 napig jár. Azután jár a gyed
A kérdező hozzászólása: Köszi:)
És a tgyás alatt, ha olyan helyen dolgozol, ahol adnak jár az étkezési utalvány, ruhapénz.
Attól függ mikor születik meg a kis tesó.
A kérdező hozzászólása: 2012-ben, amikor a nagy már két éves és 8 hónapos lesz, tehát már csak gyes lesz elõtte. Mennyi lesz akkor a másik kicsivel a tgyás és a gyed? a kérdésben is már gyesre gondoltam, csak elírtam. köszi a választ elõre is
Segíteni nem tudok, de én ezzel kapcsolatban a munkaügyet hívtam fel - pikk-pakk kiszámolják neked :)
Nem a gyedet, mert egyik, ellátás sosem alapja a másiknak. Ha a gyed igénylést megelõzõ évben 8 hónapot gyesen voltál, akkor a minimálbér lesz a gyed alapja (vagy ha ennél kevesebb a béred, akkor az). Pontos válaszhoz kellene tudni, hogy mikorra várod a kicsit, és mikortól vagy gyesen.

Mennyire zavarja a szülésem? 39 hetes kismama vagyok, csunyán kijött az aranyerem, kicsit vérzik is. Aggodok mi lesz majd szüléskor.

Legjobb válasz: Szia! Nekem is szülés elõtt kb. másfél héttel jött ki az aranyerem, alig tudtam ülni, annyira fájt és vérzett is. Elkezdtem azonnal kenni Mastu kenõccsel és pár napig kupoztam is. Nem mondom, hogy szülésre helyre jött, de egyáltalán nem fájt, sõt azóta sem érzek fájdalmat. Ha mosakszom érzem, hogy kint van az aranyerem, nem is kicsit, de nem fáj szerencsére. Könnyû szülést kívánok! 5 hetes kislány anyukája

Szia! Nekem is szülés elõtt kb. másfél héttel jött ki az aranyerem, alig tudtam ülni, annyira fájt és vérzett is. Elkezdtem azonnal kenni Mastu kenõccsel és pár napig kupoztam is. Nem mondom, hogy szülésre helyre jött, de egyáltalán nem fájt, sõt azóta sem érzek fájdalmat. Ha mosakszom érzem, hogy kint van az aranyerem, nem is kicsit, de nem fáj szerencsére. Könnyû szülést kívánok! 5 hetes kislány anyukája
Nekem az elsõ szülésem óta van aranyerem (9 éve), a mostani terhességnél a vége felé fájt, Sperti kúpot használtam, ami nagyjából segített. Na de aszülés után borzalmas lett, jegeltem, majd még a kórházban elkezdtem használni a Mastu krémet és kúpot. Most 3 és fél héttel a szülés után egész normális, nem fáj. Nem tudom elmúlik-e valaha, lehet egyszer megmutatom dokinak.

Ha szülés elött munkanélküli leszek akkor is jár a tgys és az egyszeres anyasági támogatás? És mennyi lesz a gyesem és a gyedem?

Legjobb válasz: Ha a szülés elõtt munkanélküli leszel, akkor azonnal passzív táppénzre kell menned a munkaviszony megszûnésekor. Ha az lejár, akkor munkanélkülire kell menned. Így kapsz majd tgyást. Gyed-et akkor fogsz kapni ha a tgyás igénybevétele alatt szûnik meg a munkahelyed. A tgyást már a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal megigényelheted! De egyéb más esetben a gyed nem jár. A gyes és az anyasági támogatás mindenkinek jár alanyi jogon, ezeket te is fogod kapni. Összeget nem tudok mondani, mivel sem bruttó bért nem írtál, sem pedig azt, hogy mennyi munkaviszonyod van, sem pedig azt, hogy mikorra vagy kiírva és mikor szûnik meg a munkaviszony.

Ha a szülés elõtt munkanélküli leszel, akkor azonnal passzív táppénzre kell menned a munkaviszony megszûnésekor. Ha az lejár, akkor munkanélkülire kell menned. Így kapsz majd tgyást. Gyed-et akkor fogsz kapni ha a tgyás igénybevétele alatt szûnik meg a munkahelyed. A tgyást már a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal megigényelheted! De egyéb más esetben a gyed nem jár. A gyes és az anyasági támogatás mindenkinek jár alanyi jogon, ezeket te is fogod kapni. Összeget nem tudok mondani, mivel sem bruttó bért nem írtál, sem pedig azt, hogy mennyi munkaviszonyod van, sem pedig azt, hogy mikorra vagy kiírva és mikor szûnik meg a munkaviszony.
Még annyit, hogy a gyes összege jelenleg bruttó 28500 Ft, az anyasági támogatás pedig 64125 Ft.
A kérdező hozzászólása: nem ugy van, hogy 180 nap biztositottság után már jár a gyed? 3 éve dolgozom ott és 72.000.-ft a nettom.5 hetes terhes vagyok, táppénzen kell lennem azon is vagyok.

Mennyi lesz a Gyed -em, ha a terhesség kiderültével táppénzen leszek végig a szülésig? Ha az elõzõ évi havi bruttó keresetem 110. 000. - volt? A Gyedet a táppénz összegébõl hogyan számolják ki? Mennyi lesz a táppénzem összege így?

Legjobb válasz: A táppénzbõl sehogysem számolják, csak a bérezett napokat fogják nézni. A tgyás és a gyed is 70%. Annyi különbséggel, hogy a tgyásból csak adót vonnak (járulékokat nem), a gyedbõl viszont már járulékokat is, és a gyed maximalizálva is van, de ez a te esetedben nem érdekes, mert a 110000 bruttó ezt nem haladja meg. A táppénz pedig, ha jól tudom 60%, kórházi ellátás esetén 50%, de ebben nem vagyok biztos.

A táppénzbõl sehogysem számolják, csak a bérezett napokat fogják nézni. A tgyás és a gyed is 70%. Annyi különbséggel, hogy a tgyásból csak adót vonnak (járulékokat nem), a gyedbõl viszont már járulékokat is, és a gyed maximalizálva is van, de ez a te esetedben nem érdekes, mert a 110000 bruttó ezt nem haladja meg. A táppénz pedig, ha jól tudom 60%, kórházi ellátás esetén 50%, de ebben nem vagyok biztos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ! Nekem ez nagy segítség! :)

Szülési szabadság alatt mennyi lesz a tgyás?

2014 novemberben várható a szülés. tíz éve ugyanaz a munkahelyem, de idén január elsejétõl a tavalyi évhez képest nõtt a fizetésem bruttó 60000 Ft-al.

Legjobb válasz: Tgyás alapja a tavalyi béred lesz, de a gyedé az idei.

Tgyás alapja a tavalyi béred lesz, de a gyedé az idei.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A gyed az ha jól tudom le van maximalizálva. Akkor sajnos a tavalyi bérem alapján lesz megállapítva a tgyás

Van olyan oldal ahol kiszámíthatom mennyi lesz a bevételünk szülés után?

Ikreket várok. Szeretném tudni mennyi lesz a bevételünk. Van valami oldal ahol ki tudom számítani, hogy férjem keresete hogyan módosul, ha igénybe veszi a családi adókedvezményt. Illetve nem tudom mennyit fogok én kapni utánuk. 350 a bruttóm, azt hiszem ilyenkor már max gyed jár (nem biztos) annak mennyi az összege, illetve ikrek esetén hogyan módosul?

Legjobb válasz: Férjed keresete a 2x10.000ft adókedvezménnyel lesz több, jár nektek a dupla családi ami 2x13.300ft, a max gyed 101.000ft, de gondolom tgyásra is jogosult vagy 168 napig ez jóval többet jelent majd.

Férjed keresete a 2x10.000ft adókedvezménnyel lesz több, jár nektek a dupla családi ami 2x13.300ft, a max gyed 101.000ft, de gondolom tgyásra is jogosult vagy 168 napig ez jóval többet jelent majd.

Szerintetek az mennyire igaz, hogy olyan lesz a szülésünk, mint amilyen anyánknak volt, és kb. akkora lesz a babánk, mint amekkorákat ő szült?

Legjobb válasz: Nálam nem igazán vált ez be:) Anya 14 óra vajúdás után császárral hozott a világra, 3300g-al és 51cm-el, én 5 óra vajúdás után, természetes úton hoztam világra a kicsit, 3460-al és 53 cm-el. De majdnem pont akkora volt születéskor, mint az apja:) (3450g és 53cm)

Nálam nem igazán vált ez be:) Anya 14 óra vajúdás után császárral hozott a világra, 3300g-al és 51cm-el, én 5 óra vajúdás után, természetes úton hoztam világra a kicsit, 3460-al és 53 cm-el. De majdnem pont akkora volt születéskor, mint az apja:) (3450g és 53cm)
Nalunk is van hasonlosag. Mar a menstruacionk is mind a kettonknek nagyon fajdalmas de csak 5 napos. A terhesseg; Anya mind az 5 gyerekenel hanyt kb a 12hetig, nekem az elsovel 14.hetig tartott a hanyinger(nem hanytam), most 23 hetes vagyok es meg mindig kuzdok a hanyingerrel es egyszer hanytam is meg az elejen. Anya a noveremmel 20 orat vajudott(elso szulese), velem 24-et (masodik szulese). A tobbi tesommal mar kevesebbet de a negyedik kivetelevel mind eleg nehez szules volt. En a fiammal 25 orat vajudtam, most szeptember vegere varjuk a masodik fiunkat, mar elore felek. Remenykedem, hogy nem lesz hosszabb mint az elso szules.
Nálunk is bejött. :) Mindketten hányósak voltunk mindkét gyereknél, de anyu félidõig, én meg szerencsére csak a 12. hétig. Õ engem 5 óra alatt szült meg, én a kisfiammal 2 és fél órát töltöttem a szülõszobán, igaz, 2 perces fájásoknál indultam egyáltalán be. (Ne kérdezzétek, miért, hülye voltam.) A második fõleg hasonlított, alig több mint egy óra alatt megvolt mindkettõnknek. Sõt, a gyerekeink temperamentuma is hasonló: a kisfiam az öcsémmel született egy napon, és teljesen olyan, mint õ volt kicsinek, a kislányom pedig olyan nyugis, mint állítólag én voltam. :)
Nálunk bejött. Szerencsére. Anyu két óra alatt szület engem, elsõ gyerekként, 37 hétre 2800 grammal. Én a lányomat 3 óra alatt szültem 38 hétre 2800 grammal. (a terhességeinkben voltak különbségek, õ nehezen viselte, elájult, így korházban volt majdnem félidõtõl velem, nekem problémamentes volt a terhességem, 34 hétig dologztam) Második terhessége simább volt anyunak, hugi is kb 2 óra alatt született, alig értek be a kórházba, 3400 gr lett a hugom 38 hétre. Nekem a második terhességem ikrekkel volt, õk a 36. héten születtek 2 óra alatt simán, második farosan, 2500 és 2000 gr voltak.
Anyu 2 hétig feküdt velem a kórházban visszatartással. Gyakorlatilag 2 hétig vajúdott velem, majd megszülettem 28 hétre 1600 grammal. Én a fiamat pont a kiírt napon a kórházba éréstõl számított 1 órán belül megszültem. Elõtte 4 órán keresztül voltak fájásaim, szóval hamar ment az egész.
Anyu engem is tesómat is simán szülte, igaz tesóm vákuummal jött ki végül. Nekem mindkettõ progis császár volt, az elsõ téraránytalanság miatt, a második fenyegetõ hegszétválás miatt. És az enyémek jóval nagyobbak voltak mint én meg húgom annó. (mi 3800 g körül jöttünk világra) A lányom 4200 g, a fiam 4700 g volt
Semennyire, legalábbis nálunk! Anyám engem 3800g szült, a két öcsémet 4kg körül. Természetes úton, és elmondása szerint az utolsót szenvedte meg a legjobban. Pár órát vajúdott mindnyájunkkal. Én 4950g szültem a kislányom(elsõ és egyetlen gyerek), 18órát vajúdtam, folyamatosan tolták belém az oxit, és így sem tágultam csak 1, 5ujjnyit. A vége persze császár lett!
ezt azért írtam, mert az utóbbi összefüggésben hiszek. gyors, erõs menzesz általában gyors, fájdalmas szülést ad. (itt is persze csak "általában")
nagy számok törvénye alapján biztos van benne valami. de az is lehet, hogy olyan lesz, mint Nagyanyádnak. Abban viszont hiszek, hogy öröklõdhet az alkat és így a szülés jellege is. (pl. kisfiam akkora súllyal született, mint a fiútestvérem. magammal nem hasonlítanám, hiszen nembeli eltérés is van) Nekem pl. egész hasonló volt a szülésem és a menstruációm lefolyása: közepesen erõs fájdalom, viszont viszonylag hosszan elhúzódó, a kezdete pedig olyan durr bele
Semennyire. A szülés lefolyása függ attól, h hanyadik baba, a csípõ-medencei dolgoktól , a baba méretétõl, hogy fájások vannak-e vagy mesterségesen kell elindítani? A baba mérete meg genetika, amit örököl (elsõsorban a szülõktõl, de örökölheti a nagyszülõktõl , ük, déd...stb szülõktõl is, a hogy minden mást)
Kb. mindenkinek egyforma a szülése.Valamelyik lukon kijön a baba:-)Szerintem ez nem igaz, anyám 3 lányt szült.1:4kg(én)2:3, 6kg, 3:3, 2kg.Középsõ hugom fájás nélkül jött világra.Alig vágás nélkül mind 3-an megszülettünk. Én szültem 4430gr , 61 cm fiút.Szakadás, vágás, fájással.
Elozo vagyok. A babaink sulya viszont eltero. Noverem lett 2900 gramm, en 3450 gramm, ocsem 3600 gramm, elso hugom 3100 gramm, masodik hugom 3700 gramm Fiam 3921 grammal szuletett es 60 centivel.Most az ocsinel a doki mar mondta, hogy nyugodtan keszulhetek 4 kg feletti babara mert nagyobb lesz mint a batyja volt.

Szülés után mennyi lesz a gyes a gyedem? És milyen pénzeket fogok kapni?

Legjobb válasz: jav: ikreknél az anyasági tám 28500*300%/gyerek

jav: ikreknél az anyasági tám 28500*300%/gyerek

Mennyire törvényszerű az a mondás, hogy olyan lesz a szülésünk, mint anyánké volt?

Én 28 hétre születtem, és ett?l egy kicsit parázok.

Legjobb válasz: ez hulyeseg!!! anyam engem viszonylag konnyen megszult, en meg a lanyomat majd egy napig szultem!

ez hulyeseg!!! anyam engem viszonylag konnyen megszult, en meg a lanyomat majd egy napig szultem!
Anya engem 38. hétre simán, 30 perc alatt megszült, de mint mondja napokig irtózatos fájdalmai voltak. Nekem elfolyt a magzatviz és a lányom feje még nem volt a szülõcsatornában, ezért császároztak pedig 1 nappal hamarabb történt mindez, mint mikorra ki voltam irva. 9 hónappal ezelõtt
Semennyire. Anyám kipottyantotta a bátyámat is és engem is (õ nyári, én téli gyerek voltam). Lányomat 2005 nyarán szültem (meg kellett indítani) és császár lett a vége, mert a lepény már nagyon el volt öregedve és a tolófájásoknál lelassult a baba szívverése. Most dec. 12-re vagyok kiírva a második kislányommal, hát kíváncsi leszek. Mondjuk anyám azt s etudja mi az a menstruációs fájdalom, én meg minden egyes alkalommal úgy megszenvedtem vele, hogy anno középiskolás koromban az elsõ emeletrõl nem bírtam lemenni a földszintre a matektanárhoz, mert olyan erõs fájdalmaim voltak. Pedig anyukámmal nagyjából egyforma magasak vagyunk (õ 156, én 158 cm), mindketten 45 kg-ról indultunk a terhesség elõtt (õ mindkét esetben 20 kg-t szedett fel, én az elsõnél 20-at, most 15-öt), csontozatunk is egyformán vékony, mégis mások vagyunk.
Nálam nem jött be, engem anyum majdnem a mentõben megszült, én meg közel 7 órát vajúdtam a kisfiammal.De bizakodom a második majd könnyebb lesz :-P
Nem is hallottam még ezt a mondást és szerintem nincs ésszeru osszefuggés. Véletlennek tartom, hogy császárral szulettem és császárral is szultem, teljesen más okok voltak.
én 7 honapra szulettem 2, 3 kilóval, ugyhogy remelem nem igaz. sot, tuti nem igaz, nem logikus annyi minden befolyasolja, h mikor jon a baba, akkor is, ha mi nem tudjuk befolyasolni.. keves a valoszinusege..inkabb amolyan babona ez
Szia! Én 7 és fél hónapra születtem, 2250 grammal. Amúgy tök egészségesen. Egy kicsit én is tartottam a koraszüléstõl, de végülis anyumnak korán kinyílt a méhszája mindhárom terhességénél, ezért is indult be a szülés. Pedig velem tényleg az elsõ perctõl feküdt. Erre én: 33. hétig dolgoztam, még hányingerem sem volt, és a babánk a kiírt idõponton indult a világra. Tehát nem törvényszerû.
az én szülésem anyum szülésének a tökéletes ellentéte volt :) könnyû, gyors és szép
Az én szülésem pont olyan volt, mint Anyué. Hosszú oxitocinos vajúdás, a méhszáj egyik esetben sem tágult semmit, mindkettõ császárral végzõdött, mindkéz esetben hatalmas magzat. De nem hinném, hogy a koraszülés öröklõdik.
Semennyire. Minden terhesség más. Én könnyen születtem idõre, a tesóm nehezen , idõre. Ez szerintem a te tartóizmaidtól függ, hogy mikor nyílik a méhszáj és mekkora terhelést bír.
a mondás hülyeség, viszont a koraszülés örökölhetõ. Értem ezalatt, hogy ha a születésednél szervi oka volt anyukádnál, hogy elõbb indult be, ezt sajnos örökölhetted. De ne aggódj, az senkinek se jó. Én pl nem örököltem, pedi anyukámnak 2 vetélése is volt, meg egy halva született babája.
Én még nem hallottam a mondást, de nálam ugyanúgy végzõdött a szülés, mint anyukámnak velem: 1 orvos a hasamon feküdt, a másik meg vákuummal szedte ki a babát, mindkét esetben átlagosnál nagyobb babó. De szerintem ez csak véletlen:-)
Szia! Engem Anyukám túlhordott 22 napot, utána viszont könnyen, pár óra alatt megszült. Én a kisfiamat 13 napot hordtam túl, (lehetett volna ez is több, de szerencsére max 14 napig engedik) akkor a szívhangja leesett és írány a mûtõ. Amúgy én is hosszú baba voltam, és a kisfiam is.
Hülyeség.Anyuból kb.4 óra alatt nagy szenvedéstõl mentesen kiugrottam, én meg 18 órát vajúdtam és majd megdöglöttem.Kaptam edá-t is, meg egyéb finomságokat fájdalomcsillapító gyanánt, de nem igen hatottak tovább 15 percnél...Anyumnak nem is volt szüksége semmi csillapítóra

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!