Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel lesz a GYEDem, ha a (56 db)

Egyetemre járó kismamák! Nekünk mennyi lesz a GYED? Ha mostantól lenne bejelentett munkahelyem (kevesebb, mint 180 nap), akkor hogy számolják ki a GYED összegét? Egyáltalán megéri?

Ugye a 180 napba beleszámít az egyetem, és akkor vmi átlagot számolnak? Megtaláltam az OEP honlapján a GYEDr?l szóló részt, de abból semmit sem lehet erre vonatkozólag kihámozni.

Legjobb válasz: Én fõsulis voltam, utána nem volt rendes munkám-csak megbizási szerzõdéses. De maradt a gyes, febr. államvizsgáztam- julius 30án született lányom. Nemtom, hogy nekem járt e vna...sehol nem tudtak egyértelmû választ adni...

Én fõsulis voltam, utána nem volt rendes munkám-csak megbizási szerzõdéses. De maradt a gyes, febr. államvizsgáztam- julius 30án született lányom. Nemtom, hogy nekem járt e vna...sehol nem tudtak egyértelmû választ adni...
Nettó 51-2 ezer.

Mennyi lesz a gyedem ha 37000 ft a jövedelmem?

Legjobb válasz: Bizony....Mire ebbõl mindent levonnak, jobban jársz, ha gyesre mész.

Bizony....Mire ebbõl mindent levonnak, jobban jársz, ha gyesre mész.
Elsõ vagyok:nem kg, hanem kb.Bocsi!
37000 ezer ft?Akkor jobban jársz, ha egybõl GYES-t igényelsz, mert az magasabb lesz(nettóban kg. 25600 ft)


Mennyi lesz a gyedem ha 820000ft. - a nettó havi bérem?

Legjobb válasz: Kezdtem szédülni. Politikusok itt??? :)

Kezdtem szédülni. Politikusok itt??? :)
* Elõzõ vagyok, bocs, elnéztem hogy 82000 a NETTÓ béred. Az elv ugyanez, csak a bruttóval számold át ( családi ak. max: 62500 egy gyermek után)
Kb 57E ft.
a gyed-ed 70 %-kal lesz KEVESEBB a BRUTTO bérednél. azaz kb ennyi lesz a gyeded, mint a netto fizud- illetve valamivel kevesebb. aki ötvenvalahányezret írt, õ a bruttónak vette a nettódat, kissé elnézte..:) én 6 éve tgyást kaptam ugyanannyit, mint elötte a netto fizum. a gyedem meg 6-7 ezerrel volt kevesebb, mint a nettom...de most van a bérkompenzáció, így kissé változik a helyzet, nem sokkal.
82000 fizu után a GYED ( ha megfelelsz a feltételeknek) ennek a 70%-a, azaz 57400 Ft. Ebbõl vonnak 16% SZJA-t, és 10% nyugdíjjárulékot. 57400-9184-5740=42476 nettó alapesetben. Ha egy gyermek után igénybe veszed a családi adókedvezményt, akkor az SZJA 0 Ft lesz, azaz 57400-5740=51660Ft. Adókedvezményt azonban érdemes ez esetben megosztani a pároddal ( vagy eleve csak õ vegye igénybe annak függvényében hogy neki mennyi a bére), mert így nem használjátok ki a maximum összeget.
A kérdező hozzászólása: bocsánat 82000:)
A kérdező hozzászólása: el néztem egy nullát!!de azért örülnék ha ennyi lenne!!köszönöm a választ!

Mennyi lesz a Gyed -em, ha a terhesség kiderültével táppénzen leszek végig a szülésig? Ha az elõzõ évi havi bruttó keresetem 110. 000. - volt? A Gyedet a táppénz összegébõl hogyan számolják ki? Mennyi lesz a táppénzem összege így?

Legjobb válasz: A táppénzbõl sehogysem számolják, csak a bérezett napokat fogják nézni. A tgyás és a gyed is 70%. Annyi különbséggel, hogy a tgyásból csak adót vonnak (járulékokat nem), a gyedbõl viszont már járulékokat is, és a gyed maximalizálva is van, de ez a te esetedben nem érdekes, mert a 110000 bruttó ezt nem haladja meg. A táppénz pedig, ha jól tudom 60%, kórházi ellátás esetén 50%, de ebben nem vagyok biztos.

A táppénzbõl sehogysem számolják, csak a bérezett napokat fogják nézni. A tgyás és a gyed is 70%. Annyi különbséggel, hogy a tgyásból csak adót vonnak (járulékokat nem), a gyedbõl viszont már járulékokat is, és a gyed maximalizálva is van, de ez a te esetedben nem érdekes, mert a 110000 bruttó ezt nem haladja meg. A táppénz pedig, ha jól tudom 60%, kórházi ellátás esetén 50%, de ebben nem vagyok biztos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a gyors választ! Nekem ez nagy segítség! :)

2. gyermekem után mennyi lesz a táppénz, ha gyed után megyek egyből a megadott bruttóm alapján? Zöld kezet adok.

gyedem lejárt március 1-én és április 15-től vagyok ismét táppénzen. (9-es kóddal persze) A bruttóm volt 250.000 Ft. Maximum gyedem volt. Mit vonnak le belőle, mennyi kéne kb. kézhez kapnom? Köszönöm szépen

Legjobb válasz: A korábban folyósított ellátás alapja lesz a táppénz alapja. Vagyis, ami a gyed alapja volt, amikor eljöttél gyedre, az lesz a táppénzed alapja is most. A táppénz 60% és 16% SZJA-t vonnak belõle. Tehát, te max. gyedet kaptál, tehát a gyed alapja a minimálbér kétszerese volt. Így jelenleg neked akkor a minimálbér kétszerese lesz a táppénzed alapja.

A korábban folyósított ellátás alapja lesz a táppénz alapja. Vagyis, ami a gyed alapja volt, amikor eljöttél gyedre, az lesz a táppénzed alapja is most. A táppénz 60% és 16% SZJA-t vonnak belõle. Tehát, te max. gyedet kaptál, tehát a gyed alapja a minimálbér kétszerese volt. Így jelenleg neked akkor a minimálbér kétszerese lesz a táppénzed alapja.
Kb. 98-99 ezer forint táppénzt kell kapjál, családi adókedvezmény nélkül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, kb. ennyit is számoltak

Valaki meg tudja mondani ha 2012 ben minimálbéres vagyok, akkor 2013 ban mennyi lesz a gyedem? Meg ami elötte van t-gyás?

Legjobb válasz: 93 ezer bruttó utána tgyás és a gyed is bruttó 65 ezer körül lesz. Nettóban adókedvezménnyel a tgyás ugyanennyi, a gyed 58 ezer, adókedvezmény nélkül a tgyás 55 körül, a gyed pedig 49 körül lesz.

93 ezer bruttó utána tgyás és a gyed is bruttó 65 ezer körül lesz. Nettóban adókedvezménnyel a tgyás ugyanennyi, a gyed 58 ezer, adókedvezmény nélkül a tgyás 55 körül, a gyed pedig 49 körül lesz.

Tgyás, mennyi? Mennyit kapok, ha tavaly 170000 volt a bruttóm és 2010májusa óta dolgozom? Mennyi lesz a gyedem? Tényleg jogosult vagyok tgyásra?

2nap megszakítással folyamatos a munkaviszonyom

Legjobb válasz: Ja, és igen, jogosult vagy tgyásra. Aztán gyedre is.

Ja, és igen, jogosult vagy tgyásra. Aztán gyedre is.
Tgyás és gyed kb. bruttó 119 ezer, nettóban ez adókedvezménnyel 110 ezer tgyást és 98 ezer gyedet jelent, adókedvezmény nélkül meg 100 ezer tgyás, 88 ezer gyed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszod, megnyugtatott. Esetleg azt is tudod, hogy az egyszeri anyasági támogatást az igénylést követõen milyen gyorsan utalják? Mert jelenleg táppénzen vagyok, életemben elõször, munkahelyem nem tb kifizetõhely, így legalább 30 napot várhatok mire megkapom a táppénzt.
Ugyan ebben a cipõben vagyok. De a választ nem értem :) Na, nekifutok még egyszer :)
Az a lényeg, hogy ha nem mentél vissza dolgozni, akkor nem lesz 180 bérezett napod, ami alapján számolhatják az egyes ellátások összegét. Ilyen esetben az oep megvizsgálja, hogy miért nem volt 180 bérezett nap. Ha azért, mert az irányadó idõszakban (igénylést megelõzõ évben) nagyobbrészt gyes-en voltál (pl. 365 napból 220 napot), akkor a minimálbér alapján számolják az ellátásokat. Ha azért mert nagyobbrészt gyed-en voltál, akkor meg a korábbi ellátást megalapozó jövedelmedet veszik figyelembe. Vagyis jobban jársz. Remélem így már sikerült érthetõbben leírnom:)
Nagyon kedves vagy, köszönöm :) Azzal tisztában vagyok, ha GYED alatt megyek el szülni, akkor anyagilag jobban járok. De ha nem jön össze az elsõ három hónapban a kistesó, akkor átesünk a GYESbe. Ne haragudj, hogy megint kérdezek, de: HA Sikerülne GYED alatt elmenni szülni, akkor valójában ugyanannyit kapnék a második baba után is, mint amennyit az elsõ után? Mivel azt a bért veszik alapul. Amúgy ha jól tudom, akkor csak egy gyerkõc után igényelhetek juttatást. Tehát kapom a GYED-et meg a családit a két gyerkõcre és kész? Bocsánat, hogy így letámadtalak, de már régóta megakartam kérdezni egy hozzáértõtõl! Viki
Szemet szúrt valami! HA GYES alatt szülök, mondjuk 2 hónapot átcsúsztam a GYESbe, akkor is a nagyobb összeget kapom? Viki
A kérdező hozzászólása: Július 10-én lett 2 éves a kisfiam, augusztusban születik a kislányunk.Akkor van esélyem tehát, hogy ugyanazt az összeget kapjam, ha jól értelmezem.
Kérdezõ: igen, te a nagyobb összeget fogod kapni, annyi lesz a gyed, amennyi az elsõ kicsivel (esetleg több, ha volt általános béremelés a cégnél:) Mivel te az évben nagyobbrészt tgyáson, és gyed-en voltál, így nálad nem a minimálbér lesz az alap. Viki: Ha azért nem volt 180 bérezett nap, mert gyeden voltál, akkor a második baba utáni ellátás ugyanannyi (vagy az általános béremelés miatt esetleg valamivel több) lesz:) Igen, jól tudod, ha kapod a GYED-et a tesóra, akkor ezen kívül a két családi pótlék jár:) Ha átcsúszol, akkor lényeges, hogy mennyi idõre csúszol. Ha két hónapra, akkor semmi gond:) Ahogy a kérdezõnél sem lesz:)
Fúúúúúú! Nagyon szépen köszönöm :) El sem hiszed, hogy most ez mekkora megkönnyebbülés nekem! Köszönöm szépen! :) Viki

Mennyi ideig leszek jogosult gyedre, ha a szülést megelőző két éven belül részesültem gyesben és állákeresési járulékban is? (tehát nincs két teljes év munkaviszonyom, tgyás-om vagy gyed-em? )

A TB változás miatt a gyed legfeljebb a gyermek 2 éves koráig jár, de már csak annyi időre amennyi biztosítási időm van.( A két éven belül 365 nap biztosítási idő teljesül, és remélhetőleg lesz is idén 180 nap biztosítási időm.)

Legjobb válasz: Hát ha 1. év munkaviszonyod van, akkor a a tgyás után egy évig jár a gyes. tehát a kicsi 1.5 éves koráig.

Hát ha 1. év munkaviszonyod van, akkor a a tgyás után egy évig jár a gyes. tehát a kicsi 1.5 éves koráig.
Ha nincs meg a két év biztosítási jogviszony (a gyes nem számít annak, az szociális juttatás, ami biztosítási jogviszonynak számít nálad az az álláskeresési járadék és utána ha van munkaviszony, esetleg lesz táppénz) akkor csak 1 évig kapod majd a gyed-et.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!