Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel korábban azokat (20 db)

Mennyire fontos a gyerekek életében az általános iskolás tanító néni, esetleg korábban az óvónéni? Kinek milyen rossz/jó tapasztalatai vannak? Tényleg egy életen át emlékszünk rá?

Legjobb válasz: Nagyon-nagyon fontos. Tényleg emlékszünk, én a mai napig tartom a kapcsolatot az alsós tanárnénimmel, imádtuk!

Nagyon-nagyon fontos. Tényleg emlékszünk, én a mai napig tartom a kapcsolatot az alsós tanárnénimmel, imádtuk!
Az alsos tanitoim (tobb is volt) nem hagytak bennem mely nyomokat. A felsos altalanos iskolai osztalyfonokommel tartom a kapcsolatot, nemsokara megyek hozza vendegsegbe is. :) (o egyebkent bacsi volt, nem neni, nekem amolyan pot nagypapa) Ovis nenire emlekszem, a fiatalabbik aranyos volt, az idosebbet utaltam. O is engem, mindig mondta, hogy budos vagyok, ami igaz is volt (anyam ugy gondolta jo otlet egy pici lakasba 8 macskat es 2 kutyat tartani), de akkor se hiszem, hogy ezt kozolni kellett volna egy 4 evessel. Emiatt allandoan szimulaltam, es joreszt otthon maradtam a nagyimmal.
nos én 19 vagyok, és a mai napig emlékszem még az alsós, felsõs osztályfõnökeimre, meg a napközis tanárokra, nagyon rendesek voltak, bírtam õket nagyon, és szerintem igen, egy életen át emlékszel rájuk.
én a mai napig emlékszek a beszédére meg a poénkodásaira, imádtuk :D szerintem nagyon fontos, a párhuzamos osztályban egy szigorú tanárnõ volt, akit nem szerettek, szerencsésnek éreztem magam hogy oda járok, nem pedig a másikba, tuti hogy nagyon fontos egy kis gyerek számára, hogy milyen bizalommal fordul a tanárhoz stb
Igen, nagyon fontos. Minket anno az elsõ héten végigvert, mert valaki barálta a tv-t és erre az egész osztály körmeit vonalzóval véresre verte. Bevérzett az összes körmöm. Visszahúzódó nagyon félõs és szorgalmas, kitûnõ tanuló lettem, féltem a tanároktól, a felnõttektõl, de nem biztos, hogy ez baj, hiszen most is jól boldogulok felnõttként, tudok tisztelni másokat.
Egyáltalán nem, középiskolás osztályfõnököm annál inkább.
Én csak a jóra. Két nagyonkedves ovónõ és egy napközis tanítónõ van akire mai napig emlékszem. állitólag volt olyan ovónõ, akit anniyra nem szerettem, hogy ha megláttam is sirtam, menekültem mindig a két kedvenc ovónõhöz, de én erre nem emlékszem. 30/N
ez aranyos kérdés! :) Nekem két óvónénim volt, Julika és Erika néni :) Julika nénit nagyon szerettem, de Erika néninek nagy bodros haja volt, nagyon világos kék szeme, és azt hittem, hogy boszorkány :) minden reggel a kulcslyukon leskelõdtem, hogy ki van most, és amint megláttam a banyát, elsírtam magam, és hisztiztem, hogy nem maradok ott. Ha õ volt, reggeltõl délután 4-ig egy sarokban ültem és a nagy macimat szorongattam és sírtam :D nyilván ez változott egy idõ után, és jóban lettünk, rájöttem, hogy nem akar megenni, de akkor nagyon féltem. Különösen nagy hatással nem volt késõbbi életemre, de emlékezetes. Ugyanúgy, ahogy az alsós ofõm nevét csak 4.-ben tudtam kimondani. Klárinak hívták, és a K-t és L-t nem tudtam kimondani egymás mellett :D a Michael is májköl volt :D Amikor rájött, hogy ezért hívom három éve tanárnéninek.... :)
A húgom 26 éves.Az én nagyobbik fiam most ovis és a húgom annyisazor, de anniszor elmondja, hogy õ mennyire utálta az ovit, mert milyen rosz és gonosz, igazságtalan ovonénije volt.A mai napig rossz emlékei vannak.
Én is emlékszem rá, 12 éves koromtól minden nap kivertem rá, de nem csak én, hanem a fél osztály.
Számomra az általános iskolás tanárnõk voltak azok, akik igen nagy hatással voltak az életemre. Nagyon szeretem, tisztelem, és becsülöm õket a mai napig. Valamelyikkel még most is tartom a kapcsolatot, és sokat beszélgetünk! Szóval a válaszom igen! :) 18/L
En gyuloltem az ovodat. Ket ovoneni volt, az idosebbel nem volt semmi bajom, de a fiatalabbik folyton kivetelezett a szep gyerekekkel, es szerintem hasonlo huzasai voltak a delutani alvassal, mint az utolso valaszolonak, bar errol csak halvany emlekkepeim vannak. Sirtam es szimulaltam en is, ha oviba kellett menni. Majusi vagyok, es az ovono szerint szocialisan fejletlen voltam es meg egy evet ott akart tartani. Nagyon regota vartam pedig az iskolat, es anyam beiratott. Lass csodat, kituno tanulo voltam egesz altalanosban, es kesobb is megvolt a 4-es atlag. Szerintem az altalanos iskola alapozza meg a gyerek kesobbi hozzaallasat a tanulashoz. Nekem nagyon jo tanito nenim volt, szerettem tanulni es iskolaba jarni. Raadasul amit altalanos iskola 4.osztalyaig tanultam nemetbol, azzal boven kihuztam a nyelvvizsgaig, amit az erettsegi elott tettem le. Arra azert kellett kulon keszulnom, de addig boven elvoltam az akkor tanultakkal.
tökéletesen emlékszem rá az óvónõ egy szemét, gonosz, undorító nõ volt, aki abban lelte élvezetét, hogy szívatta a gyerekeket (persze csak annyira, hogy azt ne lehessen a fejére olvasni), vagy megszégyenített, és a szülõknek beolvasott pl: egyszer vmi nemzeti ünnep volt, és ki volt mondva, hogy fehér felsõt adjanak ránk a szülõk kaptam keresztanyámtól Németországból nagyon jó minõségû fehér garbót(nekünk alig volt pénzünk jobb cuccokra), tényleg tök jól nézett ki, és amikor bementem, leültette körbe a gyerekeket, engem meg kiültetett jó messzire, és többször elmondta, hogy szégyellhetném magamat, amiért [email protected] az egészre(3 éves voltam, azt se tudtam mi van), és nézem meg az XY-t akinek milyen szép fehér inge van (az egy olcsó kínai semmilyen ing volt, semmivel se volt jobb, mint az enyém) persze az egész csoport engem nézett, meg sugdolóztak, és láttam a vén szemétládán, hogy nagyon élvezi.. ezek után délután anyámnak is nekitámadt, hogy milyen pofátlan, hogy ilyet mert rám adni (talán ez a része még jobban bántott) másik eset, hogy nem engedett ki wc-re délutáni alvás alatt, mert szerinte egy 4 éves gyereknek ki kell bírni ebéd után 3 órát, ha meg bepisáltam, kirakta az óvoda közepére az ágyamat, és egyszer a fülem hallatára (!) megkért pár másik gyereket, hogy menjenek oda és nézzék meg, õk meg birka módjára körbeállták és nézték és lesajnálóan néztek na ezek azért megmaradtak, és nem is szívesen gondolok vissza az ovira, de most már nem érdekel, és a vén kanári is megkapta méltó büntetését
Én a másik oldal képviseletében írok, felsõ tagozatos tanárként. Az elsõ osztályom örökre elmékezetes marad nekem. Velük nõttem fel :-) Mármint velük sikerült igazi tanárrá válnom. Gondolom vagy legalább is nagyon bízom benne, hogy ez kölcsönös. Még most is gyakran visszajárnak, írnak, keresnek. Pedig már van akinek saját családja is van.
Nekem nagyon rossz emlékeim voltak az óvónõimmel, egyébként mindenkire emlékszem. Amikor kiscsoportos voltam, másik településre jártam óvodába, szerintem nem véletlenül. Ott szerettem mindenkit, az óvónõk és a gyerekek is kedvesek voltak. Aztán átkerültem a helyi oviba, egy büdös porfészekbe. Na, onnantól kezdõdött a pokol. Agyon szívattak az óvónõk és a gyerekek is, õk persze az óvónõk unszolására. Úgy akarták megjavítani a magatartásomat, hogy kiközösíttettek. A gyerekek befogadtak volna, de akárhányszor ezt megtették és bevettek a játékokba, le lettek szidva, vagy néha sarokba lettek állítva. De a legdurvább az volt, amikor az óvónõ fia összerugdosott, de nagyon csúnyán és amikor mentem oda panaszkodni az óvónénikhez, még én lettem büntetésbe állítva. Igen, ez megtörtént és elég abszurd. Nagyon sok rossz emlékem van onnan, ami szerintem kihatott az életemre. Ha hatalmam lenne, az ilyen pedagógusnak nevezett barbárokat teljesen ellehetetleníteném és nem engedném õket gyerekek közelébe, hanem helyette kiküldeném õket közmunkára, utcaseprõnek. Utána átkerültem általánosba és mi történt? Befogadtak ugyanazok, akik elõtte kiközösítettek.

Mennyire jó az avokádós-tojásos-olivaolajos kombinációs hajpakolás? Korábban csak tojás-olivaolajos pakolást használtam, de már teszek bele avokádót is. Azt hallodtam, hogy az avokádó serkentu a haj növekedését is. Ez valóban így van?

Legjobb válasz: Ha már csinálod csak látsz valami különbséget,nem? Én az avókádót az arcomra kentem és nagyon jó hûsítõ maszk,nem beszélve arról,hogy milyen puha és szép sima lett tõle az arcom.

Ha már csinálod csak látsz valami különbséget, nem? Én az avókádót az arcomra kentem és nagyon jó hûsítõ maszk, nem beszélve arról, hogy milyen puha és szép sima lett tõle az arcom.
Mindenki mindenféle hajpakolásokat mondd, amikbe persze sok sok káros anyag is van. Csak azt persze nem hírdetik.:) Én az olivaolajra szavazok. A DM-be vettem Bio olivaolajat (extra szûz) és szemmellátható a külömbség.:) Inkább te is természetes dolgokat vegyél, mint ezeket az agyonvegyszerezett pakolásokat.:)

Hogyan kell használni az ovu tesztet? Mennyivel korábban mutatja a pét? Csak aznap, vagy előbb is?

Azt írja, hogy nem jó reggeli els? vizeletb?l. Ezért megcsináltam ma délben.

Legjobb válasz: Szia! Nem akarlak elszomorítani, de szerintem nem megbízhatóak ezek a tesztek. Mi a párommal három hónap sikertelen próbálkozás után vettünk ovutesztet. 5 db-os volt, sajnos már nem tudom mi volt a neve és 3000 Ft körül volt az ára. A megfelelõ idõben mindig minden nap csináltam délután. Minden nap negatívot mutatott. Nagyon elszomorottam, hogy eddig se sikerült és most se volt peteérésem, pedig szabályos 28 napos ciklusaim vannak. Szeptemberben már nem jött meg. Azóta 11 hetes terhes vagyok. Szóval ne bízz bennük. De sok szerencsét kívánok.

Szia! Nem akarlak elszomorítani, de szerintem nem megbízhatóak ezek a tesztek. Mi a párommal három hónap sikertelen próbálkozás után vettünk ovutesztet. 5 db-os volt, sajnos már nem tudom mi volt a neve és 3000 Ft körül volt az ára. A megfelelõ idõben mindig minden nap csináltam délután. Minden nap negatívot mutatott. Nagyon elszomorottam, hogy eddig se sikerült és most se volt peteérésem, pedig szabályos 28 napos ciklusaim vannak. Szeptemberben már nem jött meg. Azóta 11 hetes terhes vagyok. Szóval ne bízz bennük. De sok szerencsét kívánok.
Én nem is foglak elszomorítani! Jók ezek nekem is az segített..figyelni kell és kész ..esti pisibõl csináltam..a számolást ilyenkor el kell felejteni és nem azon aggódni, hogy nem stimmel valami... Ha még nem poz akkor elég 2 naponta tesztelni. Nem törvényszeû, hogy pont félidõban legyen a pé, ezért is 5 db-osak a tesztek, mert kb elég hogy eltaláld a napot..tesztelj tovább és ha pozitív akkor pár napig rá kell gyúrni a témára! Mi 5 napig és most 33 hetesek vagyunk! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Akkor sztem ugyanazt vehettem én is. Még elhasználom azeket, hátha mutat vmit. És persze együtt leszünk amilyen gyakran csak lehet. Köszönöm a gyors választ. Boldog babavárást kívánok!
Szia ! Szerintem is jók ezek a tesztek! Föleg ahhoz, hogy megtudd mikor is van peteérés. Szóval egy 28 napos ciklusnál már a 11. napon el lehet kezdeni a tesztelést! Ez ciklustól függ, hogy mikor. S tesztelni csak a délutáni, s esti órákban érdemes, mert ekkorra termelödik elegendö LH Hormon, hogy kimutassa az ovulációt. Együtt lenni minden második nap érdemes. De különösen fontos az utolsó pozitiv napon, s a rákövetkezö negativon együtt lenni. Ha szeretnél még errö többet tudni, ajánlom a http://www.babatervezok.otthona.net -et Sok sikert!!!!
Nem tudom, milyen tesztet vettél, de azt hallottam már valakinek a Gabriel-vel sosem sikerült pozitívat tesztelnie, pedig volt peteérése. De dícsérik a Corax-ot, a Clearblue-t, és a teszkósat is! Próbálkozz esetleg másikkal is! És ha már csinálod, úgy érdemes, hogy reggelente pedig a hõdet méred felkelés elõtt, és a kettõ összevetésébõl csak kijön valami kézzel fogható... :-)


Mennyivel korábban forgatták azokat a Nagy fogyás jeleneteket, amik most kerülnek adásba?

Legjobb válasz: A játékosok 2007. szeptember 15-én kezdték el a Nagy fogyást, az elsõ kiszavazás 2007. szeptember 20-án volt, tehát a most, október 9-én bemutatott videók kb. három héttel ezelõtt készültek.

A játékosok 2007. szeptember 15-én kezdték el a Nagy fogyást, az elsõ kiszavazás 2007. szeptember 20-án volt, tehát a most, október 9-én bemutatott videók kb. három héttel ezelõtt készültek.

Hány órával van korábban az USA keleti partjainál (egészen pontosan New Yorkban)? És mennyivel Los Angelesben?

Legjobb válasz: http://www.1blueplanet.com/world_time_zones/hu/north_america..

6 New York és 9 Los Angeles.
New York: 6 Los Angeles: 9 (Magyarországhoz képest.)
nem korábban van hanem késõbb.

Ha reptéri minibuszt rendelek, az jellemzően a járatindulás előtt jellemzően mennyivel korábban szed fel?

Tudom, hogy helyfügg?, ezért inkább úgy fogalmaznék, hogy mikor ér ki a reptérre indulás el?tt?

Legjobb válasz: Amennyire kell.Indulás elõtt másfél-2 órára ér ki a busz.

Amennyire kell.Indulás elõtt másfél-2 órára ér ki a busz.
Megkérdezik, milyen járattal mész, olyan idõpontot mondanak, hogy kb. másfél órával elõbb ott legyél. A reptéri minibusznál olcsóbb a Volántaxi reptéri járata. Az ár helytõl függõ, de Bp. legtávolabbi részérõl is olcsóbb. Ott neked kell megmondanod, mikorra akarsz kiérni, abból megmondják, mikorra jönnek érted az adott címre. Egy hete próbáltam ki.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A volántaxinál erre gondolsz, vagy van ennél valami még olcsóbb? http://volantaxi.eu/
Kb ekkor nyíltam ki egy ujjnyira és túlhordtam. Semmit nem jelent.
Szia! Nekem is nyitva van a külsõ méhszáj, sõt 2cm rövidült és most vagyok 26+3hetes. Ez van írva a kiskönyvembe 2100 a vizsgálat 2hete volt, remélm mi is kibírjuk még lagalább a 37hétig.
Elsõ babával vagyok 30 hetes és 3100 a méhszájam 22. hét óta. sokat görcsölgetek, keményedek, bogyót kaptam rá, nem nyíltam tovább, de persze azt még elõre nem látom, hogy meddig fogom húzni :-) remélem, minél tovább. orvos nem pánikol. igyekszem sokat pihenni vízszintesen.
A 2. terhessegnel nekem is hamar 2100as lett a mehszaj, majd 2110 a 28. hetre. Emelte a doki a magneziumadagot, de mas dolgom nem volt, a kemenyedeseket ez visszafogta. Pihenni en egyaltalan nem tudyam, nem volt ra lehetosegem. A 40. heten szultem, az utolso heten fajas nelkul 1333as mehszajam lett, a doki inditotta meg a szulest, mert mar nem volt ertelme tovabb varni.

Mennyire hat ki egy párkapcsolatra az, ha valakit korábban zaklattak/megerőszakoltak?

Legjobb válasz: Emberfüggõ... Volt olyan barátnõm, akit elõtte évekkel... És teljesen normális kapcsolat volt. Ez azon múlik, ki mennyire tudja feldolgozni.

Emberfüggõ... Volt olyan barátnõm, akit elõtte évekkel... És teljesen normális kapcsolat volt. Ez azon múlik, ki mennyire tudja feldolgozni.
engem "csak megkergettek", de lelkileg totál összezuhantam, ez volt másfél éve annyi a lényeg, hogy nehezebben bízok meg a fiúkban, de van barátom, és mondta, hogy az elején tényleg lassan indult be a dolog köztünk, de már 100%- osan megbízok benne meg kívülröl is hallom visszaz hogy milyen jó kis párt alkotunk :) viszont az egyik barátnöm hugát 15 évesen le akarták sz.patni az utcán novemberben, azóta pszichiátrián kezelik, mert eddig egyszer öngyilkos akart lenni van egy "barátja", tipikusan olyan srác, akinek nem mennék a 10 méteres körzetébe, és ö szoktatta rá a csajt a cigire is szóval ez emberfüggö, és szomorú, hogy van ilyen... :(
Nem tudok normális kapcsolatokat kialakítani, vagy az olyanokat vonzom be akik két perc alatt meg akarnak d..., vagy aki igazán tetszene gyakran még a beszélgetés elõtt elmenekülök, nehogy esetleg bármi is történhessen. Mindig olyat választok, akit nem érhetek el

Korábban feladtam. Mennyi időnek kell eltelnie az újrakezdés előtt?

Legjobb válasz: Szerintem nem fontos,hogy mennyi idõ telik el,csak ha újrakezdõdik a diéta a sort úgy kell elkezdeni,ahogyan le van írva.

Szerintem nem fontos, hogy mennyi idõ telik el, csak ha újrakezdõdik a diéta a sort úgy kell elkezdeni, ahogyan le van írva.
Nem igy van!!!! 3 hónap után szabad csak újra elkezdeni!!!

Aki korábban kezdte a hozzátáplálást mint 6 hónap, az az ételekkel is gyorsabban halad? Mindent hamarabb vezet be, mint ahogy lehetne? Mennyire kell betartani az írtakat?

Csak pár hétre gondolok. Konkrétan a túrót, joghurtot 7 hónapos kortól olvastam. Babám most 6,5 hónapos. Számít ez a 2-3 hét? Én korábban kezdtem hozzátáplálni, mert tápszeres.

Legjobb válasz: Sztem igen,az gyorsabban is halad. Pont nemrég láttam erre nem is egy táplálási táblázatot,amiben nem korok szerint van írva,mit ehet a baba,hanem úgy osztályoz,hogy hány hónap telt el a hozzátáplálás óta. Nekem ez nagyon tetszett,mert logikus,hogy pl. hiába írják,hogy 7 hónaposan lehet túrót,joghurtot adni,nyilván nem adod egy olyan babának,aki csak 6 hónapos korától kezd pl. még csak almát enni. De annak a babának,akinek már 3-4 hónapos kora óta folyik a hozzátáplálás,annak odaadhatod.Én adoma túrót 7 hónapos ikreimnek (kb. 1 hete), de õket 3,5 hónapos koruktól táplálom hozzá...

Sztem igen, az gyorsabban is halad. Pont nemrég láttam erre nem is egy táplálási táblázatot, amiben nem korok szerint van írva, mit ehet a baba, hanem úgy osztályoz, hogy hány hónap telt el a hozzátáplálás óta. Nekem ez nagyon tetszett, mert logikus, hogy pl. hiába írják, hogy 7 hónaposan lehet túrót, joghurtot adni, nyilván nem adod egy olyan babának, aki csak 6 hónapos korától kezd pl. még csak almát enni. De annak a babának, akinek már 3-4 hónapos kora óta folyik a hozzátáplálás, annak odaadhatod.Én adoma túrót 7 hónapos ikreimnek (kb. 1 hete), de õket 3, 5 hónapos koruktól táplálom hozzá...
Bizony ám:) Lassan a joghurtot is megpróbálom nekik, de addig is úgy néz ki szeretik ezeket a gyümis túrókrémeket! Próbáld meg meggyel, az enyéim imádják! IKres
én az elejét nyújtottam el, tehát nem vezettem be korábban az ételeket, hanem amit ehetett már, abból variáltam minden nap
Hát az én lányom 10 hósan kóstolta a joghurtot, túrót még nem evett. Egyébként nemigen szereti a tejes dolgokat. Én 6, 5 hósan még nem adnék neki...
szia nekem a védõnõ azt mondta, hogy pl uzsonnára kaphat gyümölcsös túrót, vagy gyümölccsel elkevert joghurtot, olyan 7 hónapos korától
A kérdező hozzászólása: Ezt én is így gondolom, mert nekik ugyebár már hozzá van szokva a gyomruk másfajta ételekhez is. Ez így tényleg logikus. Milyen igaz! Hát az tényleg nem ad 7 hónaptól túrót aki csak 6 hónaposan kapott almát. Azért is szeretnék túrót adni, mert azt gyümivel szokták összerakni, õ meg imádja a gyümölcsöket. És akkor már nem az "uncsi" sima gyümölcspép lenne, hanem egy kicsit izgibb :)
A lányom is 6, 5 hónapos. 4 hónapos kora óta táplálom hozzá, 6 hónapos kora óta kap babajoghurtot (ami 6 hónapos kortól van), és üveges tejbegrízt is (Hipp-es, és imádja). Szóval én jövõ héten megkóstoltatom vele a Kecskeméti joghurtos és túrós desszertet is. De csak azért, mert már kapott tejterméket. Most hétvégén akartam, de most nem leszünk itthon, máshol meg nem kísérletezek vele. Mondjuk én úgy gondolom, hogy kóstoltathatod már nyugodtan vele.
Mi 5 és fél hónaposak vagyunk! Ez a napi rendünk: hajnalban szopi 6:30körül szopi 9-körül reggeli-tejpép 12-körül ebéd-fõzeléket utálja, zöldséget szintén-most az almás-banános csirkehúsinál tartunk, nagyon szereti 15-körül gyümölcs 18-körül tejpépet kapott miután már itt se volt tej, doki néni sinlacot írt fel, természetesen nem szereti, így nagyon gondolkodom, hogy veszek neki gyümi joghurtot, amit 6 hótól lehet adni, úgy döntöttem 1 hét múlva veszek, akkor betölti a 24. hetet 20:30 körül szopi(már nem mérem, mert tuti kiakadnék a mennyiségen, de ma is kínáltam pótlással és nem kell neki) Én az 5 hós bébiételt is max 1 héttel hamarabb adtam, így a joghurtot is bevállalom! sõt 3, 5 hósan volt egy szopi sztrájk, akkor HA-s pépet kapott, azzal lábaltuk ki! sok sikert:o)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!