Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel könnyebb második (9 db)

Mennyivel könnyebb a második szülés?

Én sajnos az els?vel 2 napot szenvettem.Most kicsit félek hogy megint nehezen fogok szülni.34 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Ez egyedi.Nekem sokkal könnyebb volt a második,de lehet hogy nálad nem így lesz.Ezt sajnos nem tudni elõre.Én a 3-kat várom de én is félek mert nem tudom milyen lesz.Én is a nehéz szüléstõl félek és a fájdalomtól.Ne aggódj nem lesz semmi baj!Sok sikert és könnyû szülést!!

Ez egyedi.Nekem sokkal könnyebb volt a második, de lehet hogy nálad nem így lesz.Ezt sajnos nem tudni elõre.Én a 3-kat várom de én is félek mert nem tudom milyen lesz.Én is a nehéz szüléstõl félek és a fájdalomtól.Ne aggódj nem lesz semmi baj!Sok sikert és könnyû szülést!!

Most várom a második babám, és nagyon érdekelne, hogy a második szülés mennyivel másabb mint az első! Az első babám 2 óra alatt született meg, fájni fájt, de alapjáraton nem volt vészes! Mennyivel nehezebb vagy könnyebb?

Az els? szülésnél nem volt ott a férjem,most ott lesz! Mennyivel lesz így jobb,vagy rosszabb a szülés?

Legjobb válasz: Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami

Woooow, had kérdezzem meg, hogy minek köszönheted, hogy csak 2 órát kellett vajúdnod? Tettél érte valamit, vagy pusztán genetika?Széles a csípõd, vagy van valami extrém amit kiemelnél magaddal kapcsolatban? Az elsõ babák általában 10-12 óra alatt vannak meg a 2. gyerek a fele.Lehet, hogy te bemész és észre sem veszed már meg is lessz.A férjeddel biztosan még könnyebb lessz :oD 18 hetes kismami
Én is most várom a második babám. Az elsõnél hajnali fél háromig szundikáltam az ágyban, aztán hirtelen elfojt a magzatvíz, 4.20-kor már a karomban tartottam. Nagyon sokat sétáltam, és szinte mindent megcsináltam otthon.Most sajna nagyon keveset tudok sétálni, dolgozom, állandóan rohanok (autóval). Érzem, hogy most nehezebb lesz a szülésem! A fizikai állapot nagyon sokat jelent! :) Szép baba várást!
Szia!!!!Én is a második babámat várom, és kicsit félek is a szüléstõl, mert az elsõvel nem voltam valami szerencsés mint te, hogy 2 óra alatt megszületett.Én csütörtök hajnali 5 órától, péntek dálután 5-re lett meg.Szoritok neked hogy a másodikkal se legyen hosszabb szülésed mint 2 óra.Remélem nekem is a második babucival könnyebb lessz. Üdv:27 hetes kismama.
Minden szülés más és más, erre nem tudsz alapozni. De a férjed jelenléte biztos nagyon jó lesz!!:-)
Elsõ lányomat 5 óra alatt szültem meg. Másodikat aki 4 hetes fiu, 3.5 óra alatt lett meg. De õszinte leszek, sokkal fájdalmasabb fájásaim voltak mint lányommal, de gyorsabban lett meg.Mind a kettõt fájdalomcsillapito nélkül szültem.

A második szülés nehézsége mennyire függ az elsőétől? A második babával könnyebb, vagy nehezebb?

A lányom 6,5 hónapos.Valahogy szeretne´k is meg nem is 2.babát.Nem tudom,hogy a szülés miatt aggódom-e,vagy a neveléstöl.Külföldön élünk,1000km-re a szülöktöl.Nincsen kire sza´mítanom..A fe´rjemen kívül,aki egész nap dolgozik.az elöbb olvastam,hogy v.kinek 6,5 ´hónapos a babája,de már februárban szülni fog....Ez ilyenkor csak "besúszott"babó,vagy az anyuka ennyire ke´szen áll a gyerekekre???

Legjobb válasz: Nem függ a 2. szülés nehézsége az elsõtõl. Sokaknak a 2. könnyebb, az anyukámnak a 2. nehezebb volt, szóval abszolút egyénfüggõ a dolog.

Nem függ a 2. szülés nehézsége az elsõtõl. Sokaknak a 2. könnyebb, az anyukámnak a 2. nehezebb volt, szóval abszolút egyénfüggõ a dolog.
Szia! Hát nekem is az a véleményem, hogy a 2-dik szülés akár lehet könnyebb vagy nehezebb ez nem összefüggõ dolog(szerintem)!És tapasztalataim alapján nem biztos, hogy a 2-dik babó is síros lesz.Ez is teljes mértékben olyan dolog, hogy a picur esetleg hasfájos vagy ilyesmi. És persze nehéz dolog ha az embernek nincs segítsége. Szerintem várhatsz még a 2-dik babóval még kicsit belejössz a dolgokba és úgy érzed jöhet a következõ.Mondjuk még a nagyobbik nem lesz totyogos. Sok sikert és jó babázást, türelmet!
Elsõ gyerek 4 óra alatt lett meg, a második 36 óra alatt császárral. No komment.:-)))))


60 kg-os kismamák. Szült közületek 3, 50 kg körüli babát? 37 hetes vagyok 3300 g-ot mért a doki. Mennyi lesz ez még a végére? Második baba az elsõ 3100 g volt alig bírtam megszülni. Mi lesz velem? Vagy a második tényleg könnyebb?

Legjobb válasz: Ezek a meresek megbizhatatlanok, es minden szules mas. En a masodikrol nem tudok nyilatkozni, mert csak egyszer szultem. Viszont 60kg korul vagyok, a fiam 3160-nal szuletett, es nagyon gyorsan, konnyen ment minden. Szoval szerintem nincs osszefugges. A masodik mehet teljesen egyszeruen is. Keszulj ra pozitivan, es menni fog :-)

Ezek a meresek megbizhatatlanok, es minden szules mas. En a masodikrol nem tudok nyilatkozni, mert csak egyszer szultem. Viszont 60kg korul vagyok, a fiam 3160-nal szuletett, es nagyon gyorsan, konnyen ment minden. Szoval szerintem nincs osszefugges. A masodik mehet teljesen egyszeruen is. Keszulj ra pozitivan, es menni fog :-)
Ez a 60kiló melyik súlyra vonatkozik, a terhesség vége felére, vagy teherbeesés elõtti súlyra? Én kb ennyivel estem teherbe 3900gramm és 57cm lett a babám, császár lett, de azért, mert rosszul feküdt!
Ezt nem lehet tudni, hogy mennyi lesz a végére. Lehet meglepõdsz és születik egy 2970 grammos babád. De lehet lesz 3800 gramm. Ezt nem tudni. Ugyanis ezek nem pontos mérések, csak becslések. Van amikor egész pontosan becsülnek, de van amikor jönnek a meglepetések, hogy vagy fél kg-al kisebb vagy nagyobb gyerek születik a becsült súlynál. Amúgy most már egyrészt bármelyik pillanatban akár megszülhetsz, a másik meg, hogy a legvégén azért már nem híznak olyan sokat a babák. Az átlagoshoz képest túl nagy súlyú babád nem lesz ezek a becslések alapján. Nekem 33 hetesen becsülték 3300 grammra a fiamat, õt jól tippelték, mert mondták, hogy 4 kg körüli súllyal fog születni. Egészen pontosan a 38. héten született 3960 grammal.
Én 57 kg-al estem teherbe, 67 voltam mikor szültem. 4100 grammos fiamat természetes úton szültem, igaz mindent vitt, annyira hogy a második császár lesz valószínûleg. De nem ez a lényeg szerintem, hanem a csípõ szélessége is közrejátszik, nekem elég széles.
60 kg-al indultam neki a terhességnek. 40+0-ra született a fiam 57 cm-el és 3780 g-al. Azt mondta az orvosom, hogy a második baba általában nagyobb súllyal születik. 12 hetes terhes vagyok, de már most félek.
Nekem a második gyerekem 1100grammal és 9 cmel volt kisebb mint az elsõ, pedig Õ is idõre született.

Hogyan éltétek meg a második baba érkezését? Mennyivel nehezebb, könnyebb? Voltak félelmeitek?

Most 10 hónapos a kislányom, és a férjem nagyon pedzegeti, hogy szeretne még egyet. Nekem kett?s érzelmeim vannak.

Legjobb válasz: Szerintem ha nem vagy felkészülve az újabb terhességre, babára, akkor várj még! Ne úgy jöjjön a tesó, hogy kettõs érzéseid vannak, akarod is, meg nem is. Nálunk ugyan 4 év a korkülönbség, de a terhesség eleje nagyon nehéz volt. Sokkal jobban megviselt, mint az elsõ,nem pihentem annyit, és rosszabbul is voltam.(pedig egynemûek) Aztán 16. héttõl nagyon jól éreztem magam, sokkal kevesebbet híztam, így könnyebb volt az egész terhesség, mert 10 kg-al kevesebbel is kezdtem. Viszont cukros lettem, insulinnal, így ez kicsit beárnyékolta a dolgot. A terhesség vége maga lett a pokol egy vese gyulladás miatt a 34. héten. Kórházban kellett lennem innentõl, csak babával jöttem már haza. Szóval volt jó és rossz része is. De a babát én nagyon akartam, nagyon vártam. Voltak persze félelmeim, hogy mi lesz velem 2 gyerekkel, hogyan hangolok majd össze mindent, de eddig minden sinen van :) Egy 4 éves, és egy 6 hetes kispasi anyukája

Szerintem ha nem vagy felkészülve az újabb terhességre, babára, akkor várj még! Ne úgy jöjjön a tesó, hogy kettõs érzéseid vannak, akarod is, meg nem is. Nálunk ugyan 4 év a korkülönbség, de a terhesség eleje nagyon nehéz volt. Sokkal jobban megviselt, mint az elsõ, nem pihentem annyit, és rosszabbul is voltam.(pedig egynemûek) Aztán 16. héttõl nagyon jól éreztem magam, sokkal kevesebbet híztam, így könnyebb volt az egész terhesség, mert 10 kg-al kevesebbel is kezdtem. Viszont cukros lettem, insulinnal, így ez kicsit beárnyékolta a dolgot. A terhesség vége maga lett a pokol egy vese gyulladás miatt a 34. héten. Kórházban kellett lennem innentõl, csak babával jöttem már haza. Szóval volt jó és rossz része is. De a babát én nagyon akartam, nagyon vártam. Voltak persze félelmeim, hogy mi lesz velem 2 gyerekkel, hogyan hangolok majd össze mindent, de eddig minden sinen van :) Egy 4 éves, és egy 6 hetes kispasi anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Mi lesz ha mindig kettõs érzéseim lesznek, még évek múlva is?
Szerintem természetes minden félemed, amit itt leírtál. Ha a kis korkülönbség híve vagy, akkor vállaljátok szerintem. Ezek a problémák meglesznek ugyanígy évek múlva is, ha vársz még, de a gyerekeknek, és nektek is jobb, ha most túllesztek a picikoron mindkettõvel nagyjából egyszerre. Az elsõ pár hónap biztos nagyon nehéz, de hosszú távon jobb lesz. Persze a lényeg az, hogy Te hogy érzed, mennyire akarod azt a babát. Beszéljétek át alaposan a férjeddel. Az is nagyon lényeges szempont, hogy õ mennyit tud átvállalni a terhekbõl, ha meglesz a második baba is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

Most angolt tanulok jövőre kell felvennem második nyelvet németet vagy franciát. Melyik lenne a könnyebb? És mennyire igaz hogy nehéz a németet angol után megtanulni? és melyiknek venném nagyobb hasznát?

Legjobb válasz: Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet, mindkettõt szerettem volna... Ha megnézed, a németek itt több vállalkozást indítottak mint a franciák, és amúgy is sokkal-sokkal barátságosabbak minta franciák.. igen, ha úgy tanulsz németet hogy azt az angol után, úgy nehezebb tanulni, de állítólag ha elsõnek tanulod a németet és utána az angolt, az angol már elvileg nagyon könnyen megy... de hogy ez mennyire igaz, nem tudom. mindenesetre nekem a német most.. hmm így 3 év alatt sikerült a legelsõ könyvet befejezzük.. no mindegy én a németet javaslom; ha jó a nyelvtanár akkor hamar meg tudsz jól németül/franciául.

Szia! Nálam ugyanez volt a helyzet, mindkettõt szerettem volna... Ha megnézed, a németek itt több vállalkozást indítottak mint a franciák, és amúgy is sokkal-sokkal barátságosabbak minta franciák.. igen, ha úgy tanulsz németet hogy azt az angol után, úgy nehezebb tanulni, de állítólag ha elsõnek tanulod a németet és utána az angolt, az angol már elvileg nagyon könnyen megy... de hogy ez mennyire igaz, nem tudom. mindenesetre nekem a német most.. hmm így 3 év alatt sikerült a legelsõ könyvet befejezzük.. no mindegy én a németet javaslom; ha jó a nyelvtanár akkor hamar meg tudsz jól németül/franciául.
A franciát nem teljesen ismerem, annyit tudok hogy a hangzása nagyon eltér az írástól.Én elsõ nyelvként tanulom a németet, és sok szó nagyon hasonlít az angolra.Mivel Németországgal szoros kapcsolatunk van(pl. a piac), ezért szerintem érdemesebb azt tanulni:)
Szerintem a francia nehezebb az angol után, mert borzasztóan logikátlan nyelv. Az, hogy melyik a hasznosabb, attól függ, hogy milyen területen szeretnél elhelyezkedni, továbbtanulni. Mérnökire például a német hasznosabb, hogy szakács akarsz lenni, akkor nyilván a francia.
A kérdező hozzászólása: Gazdaságban szeretnék:)
Francia iszonyat logikátlan, semmi összefüggés sincsen az angollal. Bár németül nem tudok, de szerintem azzal jobban járnál, ha a könnyûséget nézzük.
Gazdaságban is a német a jobb :) Eu-ban fõleg.
Inkább a németet javaslom; a franciát csak akkor, ha ki nem állhatod a németet.

Lombikos anyukák! Mennyit vártatok a testvér érkezésére? Mennyivel volt könnyebb-nehezebb a második babára várva a procedúra, mint az elsőnél?

Akinek els? babája lombikprogrammal született és szeretne testvért vagy már van is, annak a tapasztalataira lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Szia! Nekünk egy baráti pár sok év próbálkozás után lombik mellett döntöttek. A baba érkezése után nem védekeztek, mondván úgyse jött össze természetes úton, ha meg mégis, szeretettel várják. A két gyerek között 15 hónap van. Állítólag a szülés a legjobb gyógymód. Sok szerencsét!

Szia! Nekünk egy baráti pár sok év próbálkozás után lombik mellett döntöttek. A baba érkezése után nem védekeztek, mondván úgyse jött össze természetes úton, ha meg mégis, szeretettel várják. A két gyerek között 15 hónap van. Állítólag a szülés a legjobb gyógymód. Sok szerencsét!
Szia! Az ikreimmel a második lombikra sikerült teherbe esnem. (sajna õk nem maradtak meg). 1 év után rögtön elsõre sikerült a kisfiammal teherbe esni lombikkal. Sõt ugyanazt a hormonadagot kaptam, mint az ikreknél, mégis sokkal jobb eredményekkel "végeztem." Az ikrek esetében 3 használható embrióm volt, amit be is ültettek. A kisfiamnál már 8 sejtem termékenyült meg...
ismerõsöm volt így, hogy az elsõ baba a 3. lombikra, tesóka meg jött az elsõ után spontán a 6. hónapban, szoptatás alatt.....úgy tervezték hogy majd lassan megint mennek "babát kérni", de már ott volt a pocaklakó! sok sikert, tudod ha az ember nem stresszel annyira csodák történnek!
A kérdező hozzászólása: Sajnos ezek a történteket, amit arról szólnak, hogy a 2. baba spontán jött össze, engem már nem tud megnyugtatni:) ....mivel a kislányom 2 éves és nem védekezünk, de mégsem jön a testvér. Ráadásul orvosilag is indokolt a lombik. Többet pedig nem szeretnék várni, mert elmúltam 35:( Ha van hasonló történet szívesen olvasnám.
A kérdező hozzászólása: Senki nincs itt, akinek 2. babája is lombikprogram segítségével született???
Kedves Kérdezõ! Van valami fejlemény tesó-ügyben? Ha igen, megosztanád a tapasztalatodat? Mi is hasonló cipõben járunk. Köszönöm!
Szia bocsi hogy nem a válaszra írok de ez engem is érdekelne. Köszi hogy kiírtad a kérdést!
Én is minden kis korkülönbséges családnál azt látom, amit Norina írt, és én úgy veszem észre, hogy késõbb sem javul a helyzet. Egy rokon családban szintén 13 hónap van a két gyerek között, a nagyobbik 7, a kisebbik 6 éves. A gyerekekkel pszichológushoz járnak, mert féltékenységi- és dührohamaik vannak és agresszívek, fõleg a nagyobbik. Szerintem két kisgyerekhez egy felnõtt nem elég, nem jut mindegyikre elég idõ/energia/szeretet. Én elég elrettentõ példát láttam ahhoz, hogy várjak a két gyerek között minimum 4-5 évet. Manapság "trendi" egymás után szülni a gyerekeket, de én úgy veszem észre, hogy ezt az egész család megsínyli.
A kérdező hozzászólása: Köszi hogy iyen részletesen irtál :) A lányom 1 hónap múlva 3, a fiam 7 hetes. Eddig totál káosz volt minden nap mert a nagy képtelen egyedül játszani ezért ha a kicsivel foglalkozok akkor vagy mesét néz vagy rajtunk lóg. Amikor a nagynak aludnia kellett ebéd után akkor sírt mindíg a kicsi , mostanában sikerül ujra együtt aludnunk ebéd után (ami nekem muszáj különben nem bírom) de mostmár 3-an :) Én is kendõbe rakom a picit és akkor tudunk jönni menni, de ha hasfájása van akkor a nap megint káosz... nagyon nehéz néha, van hogy úgy érzem nem vagyok elég ügyes :(
Nekem 18 hónap van a kettõ között. Most már 10 és 8, 5 évesek. Igazán napirendünk akkor lett, amikor mentek közösségbe. A nagy 3 évesen oviba, a kicsi 1, 5 évesen bölcsibe. Addig mire belerázódtunk valamibe, már változott is. Pl. a kicsi aludt 3x egy nap, akkor a déli alvás közös volt a naggyal, én is ledõltem velük. Mire ebbe belerázódtam, addigra a kicsinek elég volt 2 alvás, borult az addigi rend. Mire arra is kialakult valami, addigra egyszer aludt egy nap.... Az ovi-bölcsi meghozta az életünkbe a rendet. Aztán akkor lett nagyon jó a két gyerek kapcsolata, amikor a kicsi is partner lett a játékban, úgy kiscsoportos korára. Azóta szó szerint egymás s.ggében vannak, állandóan játszanak egymással. Aludni sem hajlandóak külön, van emeletes ágyuk, de alul nyomorog mind a kettõ. Programot is könnyebb nekik csinálni, mert egy korosztály, hasonló szinten vannak és azonos érdeklõdési körrel. Nem mondom, hogy nincsenek összezördülések, de teljesen kezelhetõ és nem gyakori. Nálunk bevált a kis korkülönbség, bár az elsõ 2-3 évet kell ép ésszel kibírni, ami nem könnyû feladat.
Nálunk kettõ és fél éves a nagylány, másfél éves a pici, 13 hónap van köztük, napról napra rosszabb a helyzet, kimerültünk teljesen, tudtuk, hogy nehéz lesz, de nem gondoltuk, hogy ennyire!:( Nagyon rossz kis csajok, reggel kelünk 8 kor, reggeli játék, ebéd, játék uzsonna, játék az udvaron, 8 kor fürdés, vacsi, hajnali, 1-2 kor alszik el a nagyobb pedig délután sem alszik ez már a harmadik hete.:( Nem könnyû, nagyon is nehéz, hatalmas féltékenység van köztük, verekednek, a nagyobb lányzó a mai napig nem mond egy szót sem, hisztizik és dûhrohamai vannak, a féltékenység okozza.
5 év próbálkozás után férjemmel felkerestünk egy meddõségi klinikát ahol nálam mindent rendben találtak, de férjemnél OAT szindrómát állapítottak meg, rossz értékekkel, akkor lombik programot javasoltak, mert azt mondták esélyt nem látnak spontán terhességre, ez december elején volt, rémes karácsonyunk volt, februárban csodák csodájára terhes lettem, amit tényleg csodának tudtak le, 3 hónapos elmúlt a babám, mikor ismét megtudtam újból babánk lesz, nagyon boldogok voltunk, de tudtuk nem lesz könnyû, de van két gyönyörû szép rossz csont kislányunk, még ha nehéz is, nem bántuk meg, csak egy picit elfáradtunk:)
5. vagyok. Én is úgy érzem, hogy nem vagyok elég ügyes, de azokon a napokon, amikor minden jól megy szárnyakat kapok. Plusz még az is kiborít, hogy nincs idõm magamra, futva mosok hajat, vagy amikor már a gyerekek alszanak, plusz én a szoptatás alatt mindig hízok, ez még egy pofon az önbecsülésemnek. Ámulva olvasom az olyan kérdéseket és válaszokat, ahol az anyukák egytõl egyig azt írják, hogy õk bizony kisminkelve, szépen felöltözve mennek sétálni, vagy vásárolni. Bevallom én általában melegítõben és edzõcipõben megyek, mert ezeket a legkönnyebb felkapni, mire a két gyereket felöltöztetem, már úgyis folyik rólam a víz. Fodrászhoz és kozmetikushoz szerencsére eljutok, de a hasam az valami borzasztó, nem tudom mikor fog lemenni.

Az első és második baba között mennyi az ideális korkülömbség? Hogy könnyebb az anyának ha kevés vagy ha esetleg 5-10év?

Kislányom most lesz 1éves és már töröm a fejem a következ? babán, de félek h nehéz lesz kett? gyerk?ccel. Illetve a terhességem végét már nagyon nehezen viseltem, és tartok t?le h most se lenne ez másként. És az is érdekelne h a második szülés az tényleg könnyebb e mint az els?? Igaz burokrepesztést?l számítva 6óra alatt meg lett a lányom. És nem volt vészes, max. az utolsó 3óra mikor oxitocint is kaptam.

Legjobb válasz: szerintem minden megoldásnak vannak elõnyei, hátrányai. csak te tudod, nektek melyik a jobb. nálunk is lassan 1 éves a poronty, én is már a másodikról álmodozom. én szeretném, ha tudnának együtt játszani, ha több gyerekünk lehetne, és így jobbnak látszik, ha "egy kupacban" nevelem õket. nõvérem és köztem kevesebb mint 2 év van, és nagyon jó volt így felnõni. hugom felé 3,5 év, az már soknak tûnt. anyai szempontból: két barátnõmnél is 3 gyerek van 1-2 év különbséggel, mindketten azt mondták, hogy jobb 2vel, mint eggyel, és nem nehezebb 3mal, mint kettõvel.

szerintem minden megoldásnak vannak elõnyei, hátrányai. csak te tudod, nektek melyik a jobb. nálunk is lassan 1 éves a poronty, én is már a másodikról álmodozom. én szeretném, ha tudnának együtt játszani, ha több gyerekünk lehetne, és így jobbnak látszik, ha "egy kupacban" nevelem õket. nõvérem és köztem kevesebb mint 2 év van, és nagyon jó volt így felnõni. hugom felé 3, 5 év, az már soknak tûnt. anyai szempontból: két barátnõmnél is 3 gyerek van 1-2 év különbséggel, mindketten azt mondták, hogy jobb 2vel, mint eggyel, és nem nehezebb 3mal, mint kettõvel.
köztünk a nõvéremmel kb. 3 év van. a párom két lánya közt is.szerintem ez így ideális. az öcsém 9 éves koromban született, nagyon szeretem de akkoriban iszonyúan féltékeny voltam rá és most néha nincs hozzá elég türelmem, pedig tényleg nagyon aranyos jó kisfiú. 18L
hmm nem tudom h van e ideális korkülönbség két gyerek között te ismered a gyermeked így te tudod h mikor meglesz a tesó akkor az elsõnek ez okoz e gondot mindegyik döntésnek van elõnye és hátránya is ha kicsi a korkülönbség akkor az eleje nehezebb de a két gyerek jobban összenõhet ha nagy akkor mind a két gyerekkel könnyebb míg kicsik viszont ne biztos h olyan "igazi" testvérek lesznek vagyis h nem lesz közös téma játék
Nálun 9 év van, elfogadható, ha 2 kicsi lenne, a Dunának mennék. Néha így is elegem van mindenbõl.
Nekem 2év 2hón.volt a fiam mikor megszületett a tesója. Nagyon féltékeny volt rá. De legalább együtt felnõttek, sokkal könnyebb volt így!!!! Nem kell olyan nagy korkülönbség szerintem nem jóó......
Egyszer hallottam valahol egy mondatot, már nem tudom pontosan idézni, de valahogy így hangzott: "Ha testvért akarsz a gyerekednek kicsi korkülönbséggel szülsz, ha mégy egy (több) gyereket akarsz nevelni akkor nagy(obb) korkülönbséggel." Ha jól végiggondoljuk, hát van benne valami!! Nálunk ha minden jól megy, pont 2 év lesz a gyerekek között.
Ezt Ranschburg Jenõ mondta. Szerintem nagyon is igaz! Ha azt szeretnéd, hogy neked könnyebb legyen, akkor a minimum, hogy 4-5 év legyen köztük. Ha a gyerekeknek szeretnéd, hogy jó legyen, akkor minél kevesebb. Mi az utóbbira szavaztunk, 21 hónap lett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!