Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel fájdalmasabb szülési (5 db)

Mennyivel fájdalmasabb a faros szülés amit császár nélkül kell megszülni? Tapasztalatok?

2. szülésem lesz ezért a doki azt mondta hogy megpróbáljuk simán világra hozni a csöpséget.egy kicsit félek!

Legjobb válasz: Fura, hogy a dokig engedi. Manapsag mar faros babanal csaszaroznak. A faros szules rizikosabb, mert konnyebben elakadhat.

Fura, hogy a dokig engedi. Manapsag mar faros babanal csaszaroznak. A faros szules rizikosabb, mert konnyebben elakadhat.
Szió! Én faros babát hoztam világra. Elsõ baba. Simán ment hála istennek, nem volt semmi gond. Viszonyítási alapom így nincs, de annyit tudok, hogy elviselhetõ volt a dolog. A lényeg az, hogy néhány tolófájásig (nálam ez 4 volt) visszatartják a babát, hogy megfelelõen kitágulj (mivel a baba popsija nem tágít annyira). Ekkor szószerint kipottyan a bébi. Nyugodtan írj privátban, ha van valami kérdésed. Zita (34 hetes kislány anyukája)
Engem császároztak, de ha rendesen belett volna illeszkedve a popsi, valszeg spontán szüléssel próbálkoztak volna. De úgy volt elhezkedve a kicsim, hogy csak a mûtét jöhetett szóba.
én kettöt szültem simmán de szerintem nem volt olyan rossz maga a szülés én utánna voltam nagyon beteg 2hétig

Mennyivel fájdalmasabb a szülési fájdalom a menstruációs görcsöknél?

(Nekem nagyon er?sen görcsöl a hasam a menstruációm els? 2 napjában. )Tudni szeretném, hogy kb. mire számíthatok.

Legjobb válasz: Szerintem igazából nem lehet a szülésre felkészülni! Mindenkinél más. De nyugi minden nõ túlesik ezen. (anyám is ezzel nyugtatott). Úgyhogy fel a fejjel!!!!! Nagyon drukkolok Neked!

Szerintem igazából nem lehet a szülésre felkészülni! Mindenkinél más. De nyugi minden nõ túlesik ezen. (anyám is ezzel nyugtatott). Úgyhogy fel a fejjel!!!!! Nagyon drukkolok Neked!
Ez teljesen egyéntõl függ. Sõt minden terhesség végén más és más. Az elsõ babámmal alig volt erõsebb mint mensikor (nekem nincsenek nagy görcseim akkor). Végig sétálgattam. Szinte el sem hittem hogy megjöttek a tolófájások és hopp, kinn a baba. A második babámmal viszont akkora fájásaim voltak, hogy az ágyról se tudtam lejönni. Szegény szülésznõnek örökké az ágyam közelében kellett lennie, mert különben pánikoltam. Igaz, a második baba 3 óra alatt meglett, de hosszú 3 óra volt. A végén kiderült, babókám 4 kiló. De elárulom, ha a körülmények engednék, vállalnék még babát. Mert az, amikor odahozzák és látod milyen gyönyörû, mindenért kárpótol.
Sajnos felesleges áltatni a terhes kismamákat hogy nem fáj meg hogy egy foghuzás sokkal rosszab!ez nem igaz!Ezt a fájdalmat semmihez nem lehet hasonlítani kettõ 4 kilsó babaát szültem vékony csípõvel szóval készülj fel kegyetlen lesz de hidd el megéri ez bármit megér!Sok szerencsét!
Most hogy ezeket elolvastam én szerintem soha nem fogok szülni...gátmetszés...hát már most mindjárt rosszul leszek
Azért a gátmetszés nem egy kötelezõ mutatvány, ha már eleve úgy készülsz :) De ha mégis szükség van rá... hát akkor kell. Borotvával még sose vágtad meg a lábad? Gondolom igen. Na, az fájt? Az semmi, pont azért, mert nagyon éles a borotvapenge is, épp úgy, ahogy a szike is. Maga a szülés, na az fáj, de millióan túlestek már rajta. Ha annyira szörnyû lenne, gondolod, hogy lennének olyan nõk, akik második babát is vállalnak? :)

Mennyivel fájdalmasabb, nehezebb a harmadik szülés? Vagy könnyebb?

Nekem van két gyermekem,szép szüléseim voltak, de a másodikkal 24 órát vajúdtam,szenvedtem mert nehezen tágultam. Nagyon elfáradtam a végéra de csak meglett simán. Iszonyú lassan tágultam,az elsőnél nem,mert az 9,5 óra alatt lezajlott. Most 10 hetes kismama vagyok,és kérdezném,hogy mire számíthatok vajon? Kinek milyen volt a harmadik szülése? Köszönöm.

Legjobb válasz: az elsõ 14 óra vajúdás után született meg, a másodi 3,5 óra után, most már bármelyik nap szülhetek. A védõnõm aztmondta hogy a harmadik a kettõ átlaga lesz. Majd megírom hogy zajlott

az elsõ 14 óra vajúdás után született meg, a másodi 3, 5 óra után, most már bármelyik nap szülhetek. A védõnõm aztmondta hogy a harmadik a kettõ átlaga lesz. Majd megírom hogy zajlott
Nekem a harmadik volt a leggyorsabb.Itthon vajúdtam de az egyáltalán nem volt vészes inkább csak olyan keményedés szerû fájások voltak.Azután felgyorsultak az események mert alig, hogy beértük a korházba(10 percesekkel indultam mire beértünk már csak alig 4 percesek voltak)50 percen belül már a kezemben volt a kislányom.
Ez nagyban múlik azon, hogy mennyi a korkülönbség a gyerekek között. Nekem az 1. és második között 22 hónap van, és annyi lesz a 2. és 3. között is. Azt mondta a dokin, színte biztos benne, hogy könnyebb lesz mint a második. A 3 évnél nagyobb korkülönbséget úgy él meg a szervezet, mintha egy újabb elsõ szülés lenne. 3 év alatt, pedig még "emlékszik" Az elsõ szülésem sem volt nehéz (5 óra) második (2, 5 óra) a harmadiknál 2 órára számítok! :-)
a 3 as vagyok:) akkor én vagyok a kivétel:) nekem az elsõ és a második között 26 hónap van, a második és harmadik között csak 20.

Mennyivel rosszabb ugy szülni hogy meginditják mert tulhordom, mintha magátol indulna meg a szülés? Olvastam hogy sokan félnek ettöl, illetve nem akarják hogy igy legyen de miért? Valamivel fájdalmasabb, rosszabb?

Legjobb válasz: szia! nekem meginditottak a szulest, szerintem jobb az mikor magatol jon,en pl 18 oran keresztul kinlodtam mire a lanyom elobujt:) de ez valtozo ha meginditsak vagy magatol jon, ez mindegy attol fugg hogy mennyire gyorsan nyilsz ha gyorsan nyilsz akkor fajdalmas de hamar megvan de ha lassan mint en akkor is fajdalmas de tovabb tart :) ez valtozo!

szia! nekem meginditottak a szulest, szerintem jobb az mikor magatol jon, en pl 18 oran keresztul kinlodtam mire a lanyom elobujt:) de ez valtozo ha meginditsak vagy magatol jon, ez mindegy attol fugg hogy mennyire gyorsan nyilsz ha gyorsan nyilsz akkor fajdalmas de hamar megvan de ha lassan mint en akkor is fajdalmas de tovabb tart :) ez valtozo!
az elõtem válaszolónak igaza van!! nekem is indítoták de nekem olyan 8 óra alatt meglett a baba!!fõleg mégha az orvosom is bentlett volna elõbb felrakott volna infúzióra és még gyorssabban meglett volna azt mondta a szülésznõ!!
Nekem az elsõt indították, mert túlhordtam a 41 hét végén. A fájások fokozatosan jöttek, egyre erõsödtek. Burokrepesztés után megemelték az oxitocint, nagyon felerõsödtek a fájások, nem volt fájásszünetem, hamar tolófájásaim lettek ( három és fél ujjnyi volt a méhszáj), rettenetesen elfáradtam a folyamatos fájások alatt, a kicsi nem forgott be úgy nyomtam ki ahogyan elindult arcal fölfelé, vákummal született meg haralmas gátszakadással. A második szülésem spontán indult fájásokkal. Spontán repedt a burok, a kicsi gyönyörûen beforgott a szülõcsatornába, és mindössze 4 óra vajudás után született meg semmilyen sérülést nem okozott, pedig sokkal nagyobb volt mint az elsõ.
Én úgy tudom, ha megindítják, a fájások intenzívebbek, gyorsabban jonnek és erosebbek, mint ha magától indulna. Nekem indították, de mivel nem nyitódtam, és surgos volt, császár lett a vége. 5 óra korul kaptam a kúpot, 7 korul kezdtem érezni, 9 után mondták, hogy császár. De nincs osszehasonlítási alapom, elso szulés volt.
szia én is túlhordtam de nekem a doki elég kíméletresen indította meg elválasztotta a magzatburkot a méhszájtól ha neked még ne mcsinálta ezt a dokid kérdezd meg hogy lehetséges lenne-e nekem mikor ezt megcsinálta (hozzáteszem nem egy kellemes érzés de szerintem jobb mint az oxitocinos indítás) 24 óra múlva elindult a babónk az utjára, így mondhatom nyugodtanazt hogy nem indított szülésem volt amúúgy már kétszer szültem és minda két lányunk így indult el
az utolsó válaszoló vagyok az elsõvel 8 óráta a másodikkal pedig 5 órát tartottak a fájások
abszolul attol fugg hog milyen gyorsan nyilsz! bar ha elso gyerek azt mondjak az nehezebb! en nekem tagito zselevel inditotta meg a szulest reggel 11 kor delutan fel 5 ig jarkaltatott, ja es reggel 11 kor 1 ujnyi voltam delutan fel 5 kor is 1 ujnyi voltam, aztan burokrepesztes, es onnantol 4-5 perces egyre erosodo fajasaim voltak es masnap reggel fel 6 kor szuletett meg a hercegnom:) vakummal kellet hozasegiteni! mert mar akkor nem birtam kinyomni annyira kivoltam merulve a sok fajastol!
Szia! Nekem burokrepesztéssel indították meg mert a lepény érett volt és nem hordhattam tul egy napot sem. A burokrepesztést a szülésznõm csinálta nem éreztem belõle semmit. Utána sétálgattam, jöttek szépen a fájások ahogy elõvolt írva és öt óra mulva elõbújt a leányzó. Ja és elsõ baba volt fájdalomcsillapítás, vágás, repedés nélkül. Nekem nincs rossz élményem az indításról.
Szia!Nekem a lányomat indították, de a tudtomon kívül.Magzatvizet néztek és a doki "véletlenül"megrepesztette a burkot.24 órát kínlódtam a végén úgy nyomták ki belõlem a gyereket.A fiam viszont magától indult meg és 40 perc alatt meglett, igaz intenzívebb volt a fájdalom, de rövidebb ideig szenvedtünk.Most várom a harmadik babót, és remélem magától akar majd kibújni, mert az indítás szerintem jobban megvisel mindkettõnket.

Mennyire fáj a szülés? A vajúdás vagy a szülés fájdalmasabb?

Legjobb válasz: Mindkettõ nagyon fájdalmas, de ki lehet bírni. :) Mondjuk én könnyen beszélek, 1. gyerek volt, és 4,5 óra alatt (az elsõ fájdalomtól számítva) megszületett. Nekem a kitolás (az azelõtti pillanat, mikor a feje épp kibukkant), az volt olyan, hogy úgy éreztem, ott fogok maradni a szülõágyon. De mint az látszik, megmaradtam. :) Azóta visszagondolva már kellemes emlék.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Aranyosak vagytok! Én még csak tervezem, mert elötte mûtenek belsõ petefészekcisztával(sajnos). De utána ráfekszem a témára :) . Nagyon parázom elõre, hogy fogom bírni majd. Arra pedig, hogy hõsnek éreztétek magatokat utána... hát azok is vagytok!! Még ha ez kódolva is van. Minden tiszteletem a szülõanyáké! Sok boldogságok Nektek! 34/N
Van egy olyan hormon a nõkben, ami arra ösztönzi az agyat, hogy elfelejtse a szülési fájdalmat! Ez így van jól különben nem sokan vállalnának többet... (mondjuk én is még elõtte állok, úgy hogy tapasztalatom még nincs). Sok sikert kívánok neked!
Saját tapasztalatom nincs még, addig van hátra pár hét. De a barátnõm múlt héten szült, és mondta hogy kegyetlenül fájt, és fõleg a vajúdás! A kitolás már más volt, az is fájt de nem õ azt nem érezte ahogy a baba feje kijött, abból semmit, csak ami eddig pár perces fájások voltak állandósultak. Jó neki hogy túl van rajta. Kezdek parázni :)
Igen, nagyon fájdalmas. Olyan érzés, mintha derékban le akarná szakítani valaki a lábaidat. És közben még belülrõl is feszülsz. DE! Aztán ott az a kis csupapiszok kisemberke, aki a pocakodban növekedett jó esetben 9 hónapig, és csodálkozol, hogy mennyire kész is és pár nap múlva már felidézni sem tudod azt a fájdalmat. És lehet, hogy beképzeltség, de ettõl igazán különlegesnek éreztem magam!:P (attól függetlenül, hogy minden nõci erre van beprogramozva, de akkor én csináltam meg!)
Nagyon fájdalmas és a vajúdás a fájdalmasabb. Nekem a szülés már semmiség volt, pedig vajúdás is csak 2 óra volt 1.gyereknél
Mindkettõ nagyon fájdalmas, de ki lehet bírni. :) Mondjuk én könnyen beszélek, 1. gyerek volt, és 4, 5 óra alatt (az elsõ fájdalomtól számítva) megszületett. Nekem a kitolás (az azelõtti pillanat, mikor a feje épp kibukkant), az volt olyan, hogy úgy éreztem, ott fogok maradni a szülõágyon. De mint az látszik, megmaradtam. :) Azóta visszagondolva már kellemes emlék.
Nagyon fáj.És a vajúdás fáj jobban a kitolás már felüdülés ahhoz képest:) Bár tök változó van akinek fáj 8 órán keresztûl van aki 1, 5 óra alatt megszül.Én azt mondtam hogy soha többet, de kis idõ után (sõt már a szülés után pár nappal nem tudtam felidézni azt a fájdalmat)már azt mondtam akármikor megismételném.Amikor viszont benne voltam azt kivántam bárcsak más szülne helyettem.De utána amikor 2 órát megfigyelésen vagy még fõleg ha még a párod is ott van, és 3 asban vagytok a világ legesleges legboldogabb 2 órája!!!És tényleg 28 éves vagyok de soha nem éreztem ilyen boldogságot életemben:)
Az egyik elõzõ vagyok. Ne félj! Az gátat vethet a baba foganásának is, és meg is nehezítheti majd a szülésedet. Olvas a szülésrõl, de a szüléstörténetek között a rosszakat kerüld el! Készülj és kérdezz itt is és minden rendben lesz. Minden jót a mûtéthez és a babázáshoz.
7 hetes a kisfiam, borzaszto nehez es hosszu szulesem volt, 25 orat vajudtam de megerte az eredmenyert:) . Amikor benne vagy tenyleg ugy erzed h sosem lesz ennek vege de miutan a baba kicsusszan beloled tenyleg elfelejted az osszes fajdalmat.Nem hittem el de tenyleg igy van. A vajudas faj jobban, a kitolas az sokkal jobb. Ne felj tole, mar nagyon sokan kibirtuk es te is ugyes leszel. Remelem hamarosan te is anyuka leszel:)
Én szüléskor életem egyik legfájdalmasabb , de egyben legcsodálatosabb élményét éltem át. Minden kínlódást és fájdalmat megért a kislányom. Nekem is nagyon fájt, de már alig várom , hogy megint szülhessek. Nagyon jó élményem van a szülésrõl
3 hete szültem elsõ babámat, lehetetlenség felkészülni arra a fájdalomra, hidd el. Ha szerencsés vagy, nem lesz a vajúdás több mint pár óra, a kitolás már nem fáj, hanem úgy érzed hogy szétszakadsz darabokra. De jó hír: minden kín ellenére életed legcsodálatosabb élménye elõtt állsz!
9:27-esnek: én is hõsnek éreztem magam utána ... Kérdezõnek: Fáj. Hogy mennyire, az egyrészt felfogás kérdése, másrészt fájdalomtûrésé is. Nekem fájt, de ennél sokkal rosszabbra számítottam és elég gyorsan a végére értem. KI kell bírni (ki lehet) és arra gondolva sokkal könnyebb, ha a kisbabádra gondolsz, ki így érkezik meg közétek. Ennek a fájdalomnak ugyanis célja van. És hidd el (én sem hittem el), másnapra elfelejted.
Igen, amikor a fájdalmat el kell viselni az gáz, de amikor kijön a baba, akkor már nincs fájdalom csak a boldogság. Én már azzal sem foglalkoztam, hogy közben stoppolt a doki, mert a kezembe volt a fiam :-) Másnapra meg harmadnapra meg már fel sem tudod idézni, hogy mennyire volt az annyira!
Sziasztok! Hát lányok az én szülésemet se kívánom senkinek. 41. héten indították csütörtök reggel zselével és szombat délelõttig vajúdtam. Szombaton 10-kor bejött a dokim megnézni és mivel semmit sem nyíltam meg a baba szívhangja 3x lelassult így császár lett. Az a 2 nap pokol volt, az ellenségemnek sem kívánnám, de megérte :) Nekem van a világon a legszebb kis fiam :) ))
Nekem a gátvarrás. A vajúdás kb. 8 ujjnyitól a kitolásig volt nagyon fájdalmas. A kitolásnál már szinte nem is éreztem a fájdalmat.
Szerintem a rossz szüléstörténetek is szükségesek ahhoz, ha fel akarsz készülni a szülésre. Nekem még van 7 hetem a második babámmal és mindenfélét elolvasok és utána mindenféle pozitívat közvetítek a babámnak is meg magamnak is. Hiszen ha nem tudod, milyen a rossz, honnan tudhatnád, hogy egy 4-5-6 óra alatt lezajlott vajúdás és szülés igenis jó idõnek számít? Mégha azt mondják, hogy erõsebbek is a fájások? Nekem 16 óra volt, de az is elég erõs volt...és a kitolás az kész nyaralás a vajúdáshoz képest, vagy inkább úgy írnám, hogy akkor kapsz egy extra löketet, erõt, mert tudod, hogy nincs sok hátra!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!