Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel az előtt szokás (4 db)

Mennyivel az esküvő előtt szokás szétküldeni a meghívót?

Legjobb válasz: 6 héttel az esküvõ elött szokták elküldeni

6 héttel az esküvõ elött szokták elküldeni
Szerintem 2hónap, de ha nyáron lesz akkor hamarább, nehogy valaki épp akkor menjen nyaralni.
Úgy, hogy a legutolsó vendégek is megkapják az esküvõ elõtt egy hónappal. De persze csak abban az esetben, ha már tudtak a közelgõ alkalomról, nem váratlanul érte õket a hír.
Én ugy tudom, hogy az esküvõ elõtt 2-3hónappal korábban illik szétküldeni/személyesen átadni a meghivókat. Fõleg ha nyárra esik a lagzi. Így még van ideje tervezni a vendégnek, anyagilag bekalkulálni vagy ajándékot venni.

Nővéremnek, még a mentő kiérkezése előtt, otthon meglett a babája. Az orvosa tehát nem volt jelen a szülésnél, "csak" az utómunkálatokat látta el, varrás stb. Ilyenkor mennyit szokás adni az orvosnak?

A n?vérem kórházban akart eredetileg szülni, volt választott orvosa is,de a baba hamarabb kibújt, még a ment?k megérkezése el?tt.

Legjobb válasz: Én nem adnék:-D De ha adnék akkor max.15E de nagyon maximum!Gratulálok a nõvérednek a babájához!

Én nem adnék:-D De ha adnék akkor max.15E de nagyon maximum!Gratulálok a nõvérednek a babájához!
Egy off, a feltett válaszokra, mint mentõs: két dolog lehet, ha nem elsõ baba, kibúj minimális idõ alatt, vagy késõn hívták a mentõt, mint oly sokszor már... a legfontosabb, hogy egészséges az anya és a baba is! Hatalmas szerencse! Az orvosnak miért kellene fizetni? Mert lelkileg támogatta? Ugyanmár... túlfizetve nincsenek, ez tény, de azért maradjunk annál, hogy az kap pénzt, aki el is végez valami munkát... szerintem.
Szia! Azt hiszem én is olyan 10.000 Ft körül adnék, vagy ajándékcsomag. De engem is nagyon érdekelne, hogyan tudott ilyen gyorsan és hamar megszületni a baba? :-) Gratulálok a nõvérednek! :-)
nem nagyon adnék max jelképes összeget.... de hogy hogy ilyen gyorsan meglett a baba? vagy a mentõk jöttek ennyire lassan?!
Szia! Gratulálok! De gyors volt a baba! Én max. 10000 forintot adnék, vagy egy ajándék csomagot 5000 forint értékben, mivel a doki nem sok mindent csinált.
én se adnék, csak minimális összeget. Én az egész szülésért adtam 80 ezret, de ha csak a vrrást és utómunkálatokat végezte volna a dokim, akkor szerintem max egy 20-ast adnék.
Egy fillért se adnék soha. Mondjuk én nem is fogadok orvost. Elsõ gyerekem is rendben megszületett az ügyeletes orvos segítkezett. 2. gyerekemmel se tervezek ilyesfajta pluszkiadást. Meg fizeti õket az állam.
5000et adnék, több nem jár a varrásért és vizsgálatért. A többi meg menne a babára...esélytelen, hogy ennél többet adjak, de így is inkább ajándékcsomag lenne, mert az jobb és emberségesebb és hálásabb mint a pénz.
Semennyit, az orvos nem fog éhen halni.
Talán ajándékcsomagot.

Kinek milyen tapasztalata van Dr. Sápy Tamásról Debrecenben? Mennyit illik neki adni szüléskor? És szülés előtt, vagy szülés után szokás adni az orvosnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.

Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Bár az ára az sokkolt egy kissé, mert más orvosról úgy hallottam, hogy kb. 50ezret adnak neki. De a többi az igaz. Tényleg alapos, rendes, jól elmagyaráz mindent, és nagyon nehéz elérni telefonon. Voltam már néhány nõgyógyásznál, eddig vele vagyok a legjobban megelégedve. Még a páromnak is tetszik. :-D Amúgy vajon nagyon gáz lenne, ha nem 100e-t adnánk neki, hanem kevesebbet, mert hogy én a vizsgálatokért is fizetek minden alkalommal, attól függõen, hogy mit csinál. De 5ezernél kevesebbõl sose úszom meg... :-(
Nekem kerek perec megmondta a héten hogy százezerért vállal egy szülést.


A gyulai kórházban egy laparoszkópos epekőműtét esetén mennyi pénzt illik adni az orvosnak, illetve műtét előtt vagy után szokás odaadni?

Legjobb válasz: én soha nem adok semmit. Minden mûtétem tökéletes lett, kedvesek voltak velem...

én soha nem adok semmit. Minden mûtétem tökéletes lett, kedvesek voltak velem...
szégyen hogy pénzt kell adni! SZÉGYEN! de szerintem 20 ezer forintot


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!