Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel az előtt (358 db)

Szülés előtt sokan írják, hogy nem volt semmi jele, nem voltak fájdalmak, majd hirtelen jelentkeztek. Van olyan is, hogy szülés előtt ENYHE menstruációs görcsös fájdalom jelentkezik? Ha igen mennyivel az igazi fájások előtt?

Legjobb válasz: Nekem így indult: enyhe görcsök alul, nagyon enyhék. Amire felfigyeltem viszont, hogy szabályosan jöttek, 10 percenként, aztán lassacskán sûrûsödtek, és erõsödtek. Amíg szabálytalan idõközönként érzed, addig csak jóslófájás, és nem jelez elõre semmit sem sajnos.

Nekem így indult: enyhe görcsök alul, nagyon enyhék. Amire felfigyeltem viszont, hogy szabályosan jöttek, 10 percenként, aztán lassacskán sûrûsödtek, és erõsödtek. Amíg szabálytalan idõközönként érzed, addig csak jóslófájás, és nem jelez elõre semmit sem sajnos.
Szia, persze hogy eszre fogod venni amikor indulni kell!! Nekem is ejfel fele kezdodott enyhe gorcsokkel (40+6 naposan) es eloszor csak erosodott kb hajnali 5-ig de nem lett surubb. Nekem a fajas a derekamtol indult (alul) elore a hasamhoz es aztan lesugarzott a terdemig. Vegul reggel 10-kor mentunk a korhazba, 5 perces fajasokkal.. mi is kb 40 percre lakunk a korhaztol, es delutan fel 3-kor szuletett meg a lanyom. Viszont mar 5 centire nyitva voltam mikor beertunk. Bar alkati kerdes, de szerintem eleg lassu folyamat es nem maradsz le semmirol, ha egy darabig otthon turod a fajasokat. Nagyon szep elmeny lesz, drukkolok!!
Én írtam az elsõ választ; azt szokták mondani, hogy kb 3-5 perces fájásokkal érdemes elindulni a mórházba, nyilván az útviszonyoktól is függ, illetve hogy milyen gyorsan halad a dolog, ezt úgyis észreveszed, ha nagyon hirtelen lesznek sûrûbbek, erõsebbek a fájások. Nekem már nyitva volt félidõtõl a méhszáj, így mire szülni mentem, már 3 ujjnyira nyitva volt, így nálam elég gyorsan haladt, cakkpakk 2 óra alatt kinn volt a baba. Hála Istennek mindig úgy intézõdött (3x szültem), hogy épp a kórházban legyek, amikor indult a szülés, nem tudom, hogy viseltem volna a zötykölõdést a kocsiban... Szép szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Oda kell figyelnem akkor, hogy szabályossá válik-e. 40 hetes 1 napos vagyok, szóval tényleg bármikor jöhet. Mégis mennyi idõ volt míg rájöttél, hogy ezek már szülési fájdalmak, mert nekem a korház 40 percre van? Lesz idõm odaérni?

Mennyivel az esküvő előtt szokás szétküldeni a meghívót?

Legjobb válasz: 6 héttel az esküvõ elött szokták elküldeni

6 héttel az esküvõ elött szokták elküldeni
Szerintem 2hónap, de ha nyáron lesz akkor hamarább, nehogy valaki épp akkor menjen nyaralni.
Úgy, hogy a legutolsó vendégek is megkapják az esküvõ elõtt egy hónappal. De persze csak abban az esetben, ha már tudtak a közelgõ alkalomról, nem váratlanul érte õket a hír.
Én ugy tudom, hogy az esküvõ elõtt 2-3hónappal korábban illik szétküldeni/személyesen átadni a meghivókat. Fõleg ha nyárra esik a lagzi. Így még van ideje tervezni a vendégnek, anyagilag bekalkulálni vagy ajándékot venni.

Menstruáció előtt 1-2 nappal mennyi az esélye a teherbeesésnek?

Legjobb válasz: Hány pont ugyanilyen kérdést dobott fel a keresõ, mielõtt kiírtad a kérdést? Milliószor le lett írva, hogy a terhesség esélye nem egy dologgtól függ. Nem olyan, hogy menstruáció elõtt 5%, utána 10%, máskor meg 25%. Nem. Millió dolog játszik, kezdve a pasi ondójának minõségétõl akár az étrendedig. Ha nagyon nagy átlagot nézünk, akkor persze meg lehetne mérni a kérdésedre a választ, például ha fognánk 10000 nõt, és mind a menstruáció elõtt 1-2 nappal szexelne, és megmérnénk, hogy hányan estek teherbe. Ilyen vizsgálatot nyilván soha senki nem végzett. Ebben a 10000 nõben ugyanakkor lenne 2-3 meddõ, meg olyan, akinek a pasija meddõ, meg olyan is, aki szuperérzékeny, vagy a pasijának szupersok spermája van. Ha kijönne, hogy mondjuk 10000-bõl 50 esik teherbe, akkor se tudjuk KONKRÉTAN, hogy a TE SPECIÁLIS esetedben mennyi az esély. Honnan tudjuk, hogy a te pasidnak nincs-e extrém sok fickós ondósejtje? Vagy épp extrém kevés? Lehet, hogy meddõ vagy? Lehet, hogy szuperérzékeny vagy? Nem tudjuk. Nagyon sok nõ "védekezik" ezzel a módszerrel és nem esnek teherbe. Õk meg vannak gyõzõdve arról, hogy ez a módszer mûködik, holott néhányuknak csak szerencséje van, mások amúgy se esnének teherbe, mert meddõk, egy részük pedig 5 próbálkozás után azt hiszi, hogy biztonságban van, és hatodikra vagy hetedikre mégis teherbe esik. Van, aki még 100 után sem. Szóval hogy neked konkrétan mennyi esélyed van, azt nem tudjuk. De tegyük fel, hogy azt mondjuk, 1 a millióhoz. Ez azt jelentené, hogy millió ilyen szexbõl 1 teherbeesés lesz. Bevállalnád? Azt mondanád, hogy áhh, egymillió az olyan kicsi esély, hogy belefér? A kicsi esélyû dolgok is megtörténnek. A lottón is nyernek néha. Ha mégis tehrebe esel, akkor vígasztalni fog, hogy alig volt rá esélyed? Szóval: védekezz.

Hány pont ugyanilyen kérdést dobott fel a keresõ, mielõtt kiírtad a kérdést? Milliószor le lett írva, hogy a terhesség esélye nem egy dologgtól függ. Nem olyan, hogy menstruáció elõtt 5%, utána 10%, máskor meg 25%. Nem. Millió dolog játszik, kezdve a pasi ondójának minõségétõl akár az étrendedig. Ha nagyon nagy átlagot nézünk, akkor persze meg lehetne mérni a kérdésedre a választ, például ha fognánk 10000 nõt, és mind a menstruáció elõtt 1-2 nappal szexelne, és megmérnénk, hogy hányan estek teherbe. Ilyen vizsgálatot nyilván soha senki nem végzett. Ebben a 10000 nõben ugyanakkor lenne 2-3 meddõ, meg olyan, akinek a pasija meddõ, meg olyan is, aki szuperérzékeny, vagy a pasijának szupersok spermája van. Ha kijönne, hogy mondjuk 10000-bõl 50 esik teherbe, akkor se tudjuk KONKRÉTAN, hogy a TE SPECIÁLIS esetedben mennyi az esély. Honnan tudjuk, hogy a te pasidnak nincs-e extrém sok fickós ondósejtje? Vagy épp extrém kevés? Lehet, hogy meddõ vagy? Lehet, hogy szuperérzékeny vagy? Nem tudjuk. Nagyon sok nõ "védekezik" ezzel a módszerrel és nem esnek teherbe. Õk meg vannak gyõzõdve arról, hogy ez a módszer mûködik, holott néhányuknak csak szerencséje van, mások amúgy se esnének teherbe, mert meddõk, egy részük pedig 5 próbálkozás után azt hiszi, hogy biztonságban van, és hatodikra vagy hetedikre mégis teherbe esik. Van, aki még 100 után sem. Szóval hogy neked konkrétan mennyi esélyed van, azt nem tudjuk. De tegyük fel, hogy azt mondjuk, 1 a millióhoz. Ez azt jelentené, hogy millió ilyen szexbõl 1 teherbeesés lesz. Bevállalnád? Azt mondanád, hogy áhh, egymillió az olyan kicsi esély, hogy belefér? A kicsi esélyû dolgok is megtörténnek. A lottón is nyernek néha. Ha mégis tehrebe esel, akkor vígasztalni fog, hogy alig volt rá esélyed? Szóval: védekezz.
egyik lanybaratom lefekudt a baratjaval. gumival. kiszakadt. felt h terhes lesz. de masnap megjott neki es semmi baja nem lett:) szvl szente te se leszel terhes.! :D
Nem lehetetlen ilyenkor teherbe esni, de lényegesen kisebb az esélye, mint a peteérés idõszakában. (peteéréskor is átlagosan 20% esély van arra, hogy teherbe is fogsz esni, ilyenkor lényegesen kevesebb)

Menstruáciom előtt 3 nappal szeretkeztünk a párommal és elment bennem. Mennyi az esélye annak hogy terhes leszek? Meg ha terhes leszek azt mennyi idö után lehet meg állapitani?

Legjobb válasz: nagyon kevés de nem 0% mert néha elöfordulnak spotnát peteérések. Aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt.

nagyon kevés de nem 0% mert néha elöfordulnak spotnát peteérések. Aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt.
A kérdező hozzászólása: És mikor a legalkalmasabb a dolog hogy teherbe essek?
Szerintem használj online menstruációs naptárat (pl. ciklus.hu), ott van „naptármódszer nézet” is, kiszámítja neked, hogy mikor mekkora eséllyel eshetsz teherbe. (Persze ez nem azt jelenti, hogy amikor a számítások szerint nem esélyes, akkor tuti, hogy nem, ahogy az 1. hozzászóló is írta, de azért jó képet mutat a termékeny napokról).
Peteérés általában a ciklus közepén van, a menstruáció elsõ napjától számolva kb 12-16 napon. Ez függ attól is, hogy rendszeres-e, és milyen hosszú a ciklusod. Ha babát szeretnétek, akkor lehet kapni ovulációs teszteket, azokkal viszonylag könnyen kimutatható, hogy mikor van ovud, és azokban a napokban esélyesebb a teherbe esés. De ahogy az elsõ válaszoló is írta, bármikor elõfordulhat spontán peteérés is.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek :)
ennyitõl nagyon kevés
Keves, de van. Ha egy kerdest te is megengedsz: miert van az, hogy manapsag a csajok gondolkodas nelkul szexelnek, utana meg sorban allnak a gyakorikerdesen kerdezni, hogy terhesek lehetnek-e? De komolyan, orankent jon minimum egy ilyen kerdes, a het minden napjan, egesz evben.
megkérdezni én se tudom h miért kell.. én is igy szexelek, de sose kérdezgetem, mert ha vki szexel, terhes lehet. ennyi..
onnantól kezdve, hogy feláll, már távozhat. 50% 99, 9% 50%
Azert nem 50%... meg akkor sem annyi, ha full beleelvez.
Percekig kell álljon a farka, ahhoz, h jöjjön elõváladék, folyamatos izgalom kell. A cucc akkor jön, mikor hozzányúltok a farkához (pl hátrahúzod), magától nem feltétlen jön ki ki. Teherbe esni k**va nehéz tud lenni. Nyilván néha beakad (fõleg ha nem akarod), de az elõváladékban baromi kevés a spermium. Azok is csak az ovulációt követõ 3 napban érhetnek célba (igaz akár 5 napig is életben maradnak). Az ovulációd rendesen a menstruáció elõtt 14 nappal van. Persze itt lehet 1-2 nap csúszás ide-oda, szóval ez nem pontos, de ha a ciklus végén vagy (már csak pár nap a menstruációig), vagy a ciklus elsõ hetében, akkor szinte kizárt, h terhes legyél. Egyéb esetben van egy extra halvány sanszod, de valószínûtlen. A helyedben elmennék nõgyógyászhoz, feliratnék esemény utánit (fõleg megnyugtatásként) és legközelebb gumit használnék.

Mennyi az a normális megemelkedett hőmérséklet, ami menzi előtt van és okot adhat terhességre következtetni?

2-3 napja folyamatosan hőemelkedésem van 37,2-37,6 ig.most is 37,2..és eléggé érzem is a fejemet.. Reggel is 36,8. Lehet,hogy csak valami vírus bujkál bennem... mára-holnapra nem várom a menzit.. lehet, hogy terhes vagyok ( esély megvan rá ) és azért ennyi a hőm?????

Legjobb válasz: A napközbeni hõt ne vedd ide, csak a reggeli, ébredés utáni számít. Igazából tudni kéne az alaphõdet, és ahhoz viszonyítani, hogy ez mennyire számít emelkedettnek.

A napközbeni hõt ne vedd ide, csak a reggeli, ébredés utáni számít. Igazából tudni kéne az alaphõdet, és ahhoz viszonyítani, hogy ez mennyire számít emelkedettnek.
A kérdező hozzászólása: szia! teszteltem reggel..de sajna full negatív.. hála az égnek menzi még sehol.. most vagy megint lesz egy 30 napos ciklusom ( ma van a 28. nap ), vagy nem 13.-án volt pé-m és még korai volt a teszt..mert a hõm ma is magas..nem tudom..de még reménykedek!!!
Szorítok:) ))
A kérdező hozzászólása: szia! ..igen én is csak emiatt akarom gyorsan megtudni, mert utrot mindenképp akarok.. folsavat már így is szedek jó ideje..meg multivitamint A-Z-ig..meg néha pluszban omega3-at, calciumot, magne b6-ot..szóval ilyenekkel el vagyok látva..csak az utro miatt kéne, mert úgy lennék nyugodt!!!reggel tesztelek!!!!szoríts!!
Hát én biztos teszteltem volna, mert ha pozitív, rögtön szedheted az utrot:) folsavat és valamilyen vitamint is vegyél:)
A kérdező hozzászólása: Szia! Reggel kereken 37 volt :-) de nem teszteltem..talán holnapra összeszedem a bátorságom...
Volt még 37, 8 is, de akkor már tudtam hogy terhes vagyok, és mégse láz volt:) Szerintem ha holnap reggel is magas lesz és nem jön meg, akkor reggeli elsõbõl már tesztelhetsz::)
A kérdező hozzászólása: úú..de jóó! most bíztattál..mert már kezdten inkább affelé hajlani, hogy ibkább beteg leszek, és attól ilyen magas a hõm.. jajj..csak baba lenne!!! :-))
Nem sok a 37, 5:) Ebbõl még akár babóca is lehet, nekem is 37, 3 és 37, 5 körül mozgott és az alaphõm meg 36, 4 volt. Holnap mérj egy reggeli hõt, és ha nem jön meg, tesztelhetsz:)
A kérdező hozzászólása: szia! úgy konkrétan nem mérem a hõmet és görbét sem vezetek, csak most már pár napja éreztem, hogy olyan levert, fáradt, mindig álmos vagyok és azért méregettem ilyen össze vissza..de ilyenkor mindig 37 felett van..engem meg már az is megvisel..nekem úgy nagy lázam lázam 38 fokos akkor sem szokott lenni ha beteg vagyok..csak örülnék ha lenne vmi összefüggés.. Végülis ez a 37, 5 körüli ez már túl sok lenne babához???
akkor várj még 2 napot, drukkolok!
Mennyi lesz a korkülönbség? Melyik kórház?
A kérdező hozzászólása: 3 év a korkülönbség, gyõri kórházról van szó.
Kiderült, hogy miért tágultál vagy "csak" ez volt a gond?
Bocs a kérdezõsködésért, csak nálunk is ugyanez a helyzet, csak nálunk 2 év van a szülések között és van fogadott dokim. Nekem császárt javasolt, de azt mondta megpróbálhatjuk hüvelyi úton is, de ha látszik, hogy nagyon nem megy a dolog, akkor mûtõ. Szóval vagy "könnyen" kibújik vagy császár. Elõzõ szülésem a tiédhez hasonlóan zajlott!
bocs, hogy miért nem tágultál
A kérdező hozzászólása: Elfolyt a magzatvíz, vártak 24 órát, majd infúzióval elindították a fájásokat.Állítólag infúzióval 7 órán belül meg van a baba, engem 9 óra múlva vizsgált meg fogadott dokim, és nem tágultam semmit.Így lett császár, mert a magzatvíz miatt ki kellett venni már a babát.
Én is második babámat várom, szintén 37 hetes multam, szintén császár volt az elsõ, és nincs fogadott dokim:-) Nem inném hogy egy császáros seb után sokáig hagynának vajúdni feleslegesen.Hacsak nem produkálunk valami gyors és komlikációmentes szülést, császár lesz.Sokaig nem hagyhatnak kinlodni feleslegesen, mert azért ott van az a heg...

Last minute utazást kb mennyi idővel utazás előtt lehet megtudni, hogy mennyi az ára? Mi ennek a menete?

Arra gondolok, hogy el?re lehet e lefoglalni így látatlanba LMes utat, hogy pl bemegyek egy utazási irodába, és mondom, hogy augusztusban ha lesz 50e Ft körül utazás, akkor szóljanak, vagy foglalják le a helyembe. Vagy ez nem így m?ködik?:)

Legjobb válasz: Mi Május végén voltunk Last minut úton a Karibtengeren. Már régóta nézegettük az utakat, de nem tudtuk Májusban hogyan lesz szabad idönk. ìgy kb egy hónappal elötte elkezdtünk keresgetni és mikor kiforrt hogy hova is mennénk, akkor már oda az utak lastminutban voltak. Ezek az utak konkrét utak voltak, nem lehetett pl plussz egy körúttal kombinálni. ìgy kb összesen 600 €-t spóroltunk. Aztán 2 héttel elötte foglaltuk le.

Mi Május végén voltunk Last minut úton a Karibtengeren. Már régóta nézegettük az utakat, de nem tudtuk Májusban hogyan lesz szabad idönk. ìgy kb egy hónappal elötte elkezdtünk keresgetni és mikor kiforrt hogy hova is mennénk, akkor már oda az utak lastminutban voltak. Ezek az utak konkrét utak voltak, nem lehetett pl plussz egy körúttal kombinálni. ìgy kb összesen 600 €-t spóroltunk. Aztán 2 héttel elötte foglaltuk le.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszod!Biztos szupi lehetett a nyaralás:)
Ez sajnos nem így mûködik. A last minute utaknál az utazási irodák a megmaradt helyeiket próbálják meg olcsóbban értékesíteni. Minél közelebb van az utazás idõpontja, annál olcsóbban kínálják. Szerintem egyik iroda sem fogja bevállalni neked, hogy felhív telefonon, ha elkezdik lefelé vinni az utazásaik árát. Ezt sajnos neked kell figyelned. Nagyon sokat lehet spórolni az ilyen utaknál, csak az a baj, hogy sokkal kevésbé tervezhetõ. Mi tavaly is, idén is kb. egy hónappal az utazás elõtt foglaltuk le az utat. Az árak már akciósak voltak, de volt még idõnk mindent elintézni.
A kérdező hozzászólása: Na most már értem:) Köszi a választ. Még egy, másfél hét is elég lenne nekünk készülõdni, remélem találunk valami jó kis helyet.

Két nappal mensi elött mennyi az esély arra h terhes lehetek? Akkor elvileg nincs már peteérésem! Nem?

Legjobb válasz: Szia.Két nappal mensi elõtt nem olyan sok az esély hogy teherbe ess,de balesetek mindig történhetnek.Akár még mensi közben is teherbe eshetsz...Szóval ez a kérdés elég bizonytalan.Nem védekeztetek?Vagy elszakadt a koton?Rendszeres a ciklusod?Mennyi ideje volt a"baleset"?

Szia.Két nappal mensi elõtt nem olyan sok az esély hogy teherbe ess, de balesetek mindig történhetnek.Akár még mensi közben is teherbe eshetsz...Szóval ez a kérdés elég bizonytalan.Nem védekeztetek?Vagy elszakadt a koton?Rendszeres a ciklusod?Mennyi ideje volt a"baleset"?
A kérdező hozzászólása: áprilisban és tudom hülyén hangzik de azóta mindig megjött rendszeresen de én még mindeig parázok és lehet már csak beképzelem magamnak adolgokat de az 1etlen tünet az az h most kb 2napja megnött a mellem....
:) Nem vettél tesztet?Nem hiszem hogy ennyi idõ után nem vetted volna észre ha terhes vagy.Fõleg ha ilyen fokozottan figyeled a tüneteket.A melled bármi mástól is megnõhet.Változnak a hormonok.Stb..De szerintem vehetnél egy tesztet.Megéri.Csak hogy nyugodt légy, s ne kelljen folyton ezen stresszelned.
toy vagy öcsi...
A graffitizésnek mindig vannak következményei:D a maszkkal és a kesztyûvel csak az egészségügyi problémákat tudod elkerülni, bár illegál graffben a kesztyût azért használják, hogy ne legyen festékes a kezük, a maszkot pedig azért, hogy takarják az arcukat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!