Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel a előtt kell elkezdeni (6 db)

Ha egy Magyarországon még nem bejegyzett néven akarom elnevezni a gyerekemet, akkor mennyivel a szülés előtt kell elkezdeni az ügyintézést és hol?

Legjobb válasz: A Magyar Tudományos Akadémiához kell beadni kérvényt. De hogy mennyivel elõtte, azt nem tudom. Milyen nevet szeretnél?

A Magyar Tudományos Akadémiához kell beadni kérvényt. De hogy mennyivel elõtte, azt nem tudom. Milyen nevet szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Joannisz-t szeretnék, rokoni alapon.
És az fiú vagy lány név, mit jelent?
A kérdező hozzászólása: Ez hogy kapcsolódik a kérdéshez....? Azt jelenti Isten kegyelme. Vagyis János. Fiú név.
Elvileg 30 napon belül döntenek (MTA Nyelvtudományi Intézete). De ha biztosra akarsz menni, akkor a baba tervezett születése elõtt inkább 2-3 hónappal adjátok be. (Nehogy az legyen, hogy megszületik, és még nincs döntés, mert akkor más névre anyakönyvezik, és utána kell módosítani, persze minden addigra elkészült okmánynál is). Fontos, hogy írjatok frappáns, meggyõzõ indoklást, hogy miért javasoljátok elfogadni ezt a nevet és miért érzitek úgy, hogy megfelelõ magyar név lenne. Jelentését, eredetét írjátok bele részletesen, szóval az nem indoklás, hogy "nekünk nagyon tetszik és nagyon szeretnénk". Általában olyan szempontok alapján döntenek, hogy egyértelmûen eldönthetõ fiú- vagy lánynév-e, nincs-e hozzá nagyon hasonló, már elfogadott név, nincs-e Mo-on pejoratív jelentése, hangzása.

Mennyivel a dátum előtt kell elkezdeni szervezni az esküvőt?

Jöv? tavasszal (április-május) szeretnénk tartani, nem lesz óriási vendégsereg, csak max 60-70 vendég. Hogyan és mikor kezdjünk hozzá??

Legjobb válasz: még sosem volt esküvõm, és nem is lesz :) de azt javaslom, hogy már most kezdj el kérdezõsködni a szervezõcégeknél, vagy az étteremnél, ahova mennétek, h mennyért vállalnák el a bulit. válogasd ki név szerint, h kit hívnál, meghívókártyaminták, nézegess ruhákat, cipõt, kellékeket. beszéld meg a pároddal, h kb mennyit szántok a dologra, ha van rá energiád, készíts egy hozzávetõleges költségvetést. én ezt tenném, ha tennem kéne. de akik már túl vannak rajta, sztem még részletesebben el tudják mondani. kezdj hozzá minél hamarabb. ez olyan mint a diplomamunka. nem lehet elég korán kezdeni, h határdiõre meglegyen :) sok boldogságot!

még sosem volt esküvõm, és nem is lesz :) de azt javaslom, hogy már most kezdj el kérdezõsködni a szervezõcégeknél, vagy az étteremnél, ahova mennétek, h mennyért vállalnák el a bulit. válogasd ki név szerint, h kit hívnál, meghívókártyaminták, nézegess ruhákat, cipõt, kellékeket. beszéld meg a pároddal, h kb mennyit szántok a dologra, ha van rá energiád, készíts egy hozzávetõleges költségvetést. én ezt tenném, ha tennem kéne. de akik már túl vannak rajta, sztem még részletesebben el tudják mondani. kezdj hozzá minél hamarabb. ez olyan mint a diplomamunka. nem lehet elég korán kezdeni, h határdiõre meglegyen :) sok boldogságot!
Szia!Nekünk csak 18 fõs esküvõnk volt, én két hónappal elõtte kezdtem szervezni.De a Ti esetetekben szerintem ezzel indítsd az évet.Sok boldogságot!
már most nyugottan elkezdheted. elöször is tisztában kell lenned hogy mennyi embert fogsz meghívni. nyugottan írd fel kiket hívtok meg és adj hozzá plussz 10 föt. mikor meg van akkor válaszátok ki a helyet, ha több is szóba jöhet akkor kérjetek árajánlatot menjetek el kajálni mindegyikbe. aztán mikor meg van melyik beszéljetek az étteremmel és irassátok be magatokat. az esküvöre max félévvel elötte lehet bejelentkezni a hivatalban, de minimum 3 hónappal. ha májusban lesz és nagyvárosban akkor félévvel elötte mindenképpen menjetek el, mert nagyon sokan házasodnak és 15 percesével mennek az esküvök. a többit szépen lassan majd a télen de a helyet érdemes már most kiválsztaní, mert egy jó árú jó hely hamar megtellik, tudok olyan éttermet ahol januárban már nincs nekik helyük majustol szeptemberig.
Ahelyszínt már most érdemes lefoglalni, de ez attól függ, mennyre kapós a hely, ahol tatrtanátok. Ugyanez vonatkozik a szolgáltatókra is, mert a jobb võfélyeknek, zenekaroknak már most tele van a jövõ évi naptárja! De mivel te nem az igazán fõszezonban, azaz nyáron tartod, így még simán kaphatsz bárkit, de döntsd el mielõbb, kiket! Helyszín, zenekar, võfély, fotós, videós lefoglalása már most!!!De jól nézz utánna kiket, jó, ha van valakinek már tapasztalata velük. Fõleg a fotós-videós válaszd meg jól, hisz az õ munkájuk az, ami megmarad!sok sikert! Esetleg a http://www.mennyegzo.hu fórumán sokmindent megtudhatsz, én is onnan okosodtam ki annó(2éve)
Ami még fontos, május-júniusban már sokan esküdnek, tehát a ruhát is érdemes kinézni még januárban, és lefoglalni.
Itt olvasok mindenféle költségvetést, ruhát, cipõt, võfélyt stb., de a lényegrõl csak egy helyen egy mondat hangzik el. Házasságot Magyarországon törvényesen anyakönyvvezetõ elõtt lehet kötni. Mindenféleképpen ez az elsõdleges szempont. El kell dönteneni melyik település, város, fõváros, fõvárosi kerület szimpatikus, ugyanis bárhol köthetünk házasságot. Fél évre elõre lehet bejelentkezni, 1 hónap a várakozási idõ. Meg kell érdeklõdni a kiválasztott anyakönyvi hivatalt, hogy mikor tudják a házassági szándékot bejelentei, milyen iratokat vigyenek, és meg kell tenni a bejelentést. Így hivatalosan is van házasságkötés idõpont, és ehhez tudják igazítani az éttermet, a võfélyt stb. Sok sikert!!
Szia nekem aug 23-án lesz, de még se étterem se torta, se semmi. Ami megvan, az ugye a dátum, a ruha meg megbeszéltem a sminkessel. Ennyi. Egyszerûen nincs idõm másra...
Nálunk 400÷500 fõs esküvõket szoktak rendezni, és esküvõszervezõ nélkül is fantasztikusan megoldják :) Már egy évvel azelõtt kitervelik, hogy mikor lesz kb az esküvõ, de a konkrét dolgok pár hónappal elõtte zajlanak csak. Ruhaválasztás, meghivok, menü meg ilyesmik. Kisebb esküvõkre is ugyanez a séma, csak a költségvetés más.
fél év!elöbb úgyse kapsz a polgárira idõpontot...

Hányadik héttől kell elkezdeni inni a málnalevél teát szülés előtt? Mennyit naponta?

Legjobb válasz: nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig

nem kell, csak lehetõség betöltött 36. héttõl, elõször napi 1 csésze, majd fokozatosan felmehetsz 1 literig
Éna betöltött 34.-tõl iszom. 36.-ig 3 dl naponta, utána 5 dl. 37.-tõl napi 1 liter. Most 38 hetes vagyok, teljesen zárt a méhszáam, semmi jele a tágulásnak. A méhnyakam van megrövidülve, szülés szempontjából az jó.. Talán ennyi köszönhetõ a teának. De koraszülést nem okoz. :)

Helyzet elott mennyivel korabban kell elkezdeni a tabletta szedeset?

Legjobb válasz: szex elõtt kell bevenni 21 darabot XD

szex elõtt kell bevenni 21 darabot XD
Tanév tartalma alatt nyári napfordulót követõ holdtöltét megelõzõ elsõ munkaszüneti napot követõ munkanapon nyári idõszámítás szerint délben
A tervezett akció elõtti utolsó havivérzés elsõ napja - akkor a védõhatás azonnali. Minden egyéb esetben az elsõ 14 tabletta ideje még nem biztonságos.
A válasz írója 49%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 18:29 Márkától miért függne?:D Minden tabblettánál így van h elsõ naptól ha szeded, akkor már hat, ha nem, akkor 1 hónapot várni kell! De majd látod a tájékoztatón
attól függ (márkától is)
Hiába emeled ki a kérdést, attól függ h mikor kezded el szedni..mestruáció elsõ napján vagy nem, elsõ napon ha elkezded szedni akkor állítólag már véd, de várjatok 1 hetet
én a Vészhelyzet elõtt szoktam bevenni, akkoris ha csak ismétlés :P
Elsõ válaszoló: :-) Figyi, változó, hogy mit mondanak. Eddig 2 tablettát szedtem. Mindkettõnek a papírján az volt, hogy 1 hét után hat, ha jól emlékszem. Az elsõnél azt mondta a doki, hogy egy levél után hat (szûk 1 hónap, mert 21 szem tabi, meg amíg pirosbetûs napok vannak, úgyse nagyon tervezel olyasmit). Második tabit másik doki írta ki (elsõtõl megállás nélkül fájt a fejem 1 hónapon át, de nem hagyhattam a megkezdett levelet félbe mikor kiderült, hogy az okozza), szóval a második doki azt mondta, hogy 1 hónap után 70%-ban véd, és csak 2 hónap után 99, x%-ban. Pedig a papírja annak se írt még egy hónap várakozást se! Mi kivártuk az egy hónap szünetet a csere elõtt plusz még a 2 hónapot is az új tabival, nem kockáztattunk.
Talán kérdezd azt aki felírta neked.
15 nappal
Figyelj! úgy kell h a következõ mensid elsõ napján kezded szedni és akk. 1 hét után már védelmet ad... de ha nem bízol meg még benne akk. az elsõ levél szedése közben használj egyéb fogamzásgátló módszert, mint pl. gumi, kúp, hüvelytabletta vagy krém, ill. kérd meg a párod h addig hanyagoljátok a szexet

A vélt peteérés előtt mennyivel kell elkezdeni az lh tesztet. (33 napos ciklusaim vannak, mikor kezdjem? Csak 5 db-os tesztem van. )

Legjobb válasz: Szerintem 12. napon kezd, ha negatív akkor egy napot hagyjál ki és a 14.-en megint, ha az már + akkor az utánna lévõ napokon is csinálj. Általában 2 + nap van és a elsõ- nap is esélyes a termékenységre!

Szerintem 12. napon kezd, ha negatív akkor egy napot hagyjál ki és a 14.-en megint, ha az már + akkor az utánna lévõ napokon is csinálj. Általában 2 + nap van és a elsõ- nap is esélyes a termékenységre!
Szerintem elõször várjátok meg a vizsgálatok eredményeit, az orvos úgyis fog adni gyógyszert, ha szükségesnek látja. Sok sikert a babóhoz!
A kérdező hozzászólása: Nem fog adni gyógyszeres kezelést, akkor andrológiára küldtek volna.... De azt hiszem igazad van kivárjuk, hogy ott mit mondanak. Csak olyan nehéz ez a várakozás ill. magával a ténnyel megbírkózni.
Szia! Attól függetlenül, hogy a férjeddel van a probléma, az orvos a meddõségi központban téged fog elsõsorban kivizsgálni, majd Te fogsz gyógyszeres kezelést kapni, a lehetõ legbiztosabb eredmény érdekében. Ezért szerintem semmiképpen ne kezdjél még el semmilyen tablettát szedni, majd csak az orvossal egyeztetve. Ez az eljárás elég hosszú (nekünk öt hónap volt, úgy, hogy nekem az összes eredményem, leletem és reagálásom a gyógyszerekre tökéletes volt), lesz idõd a MacaVibe-t szedni, ha javasolják. Sok sikert, és mindenképpen emészd meg, bár tudom nem könnyû, de új életet adni így is gyönyörû dolog. :)
Férjem az elsõ vizsgálat után azonnal elkezdte szedni a Maca-t. Szerintem jól tettük, h nem késlekedtünk vele, mert már kezdték volna a kezelésemet a lombikhoz, mikor a Maca (kb 3 hónap múlva) kezdte kifejteni a hatását, és a spermiumszáma exponenciálisan emelkedni kezdett. Így most úgy néz ki, megússzuk inszemmel :) Szóval, ha tudjátok, h vele van a gond, én a párod helyében minél elõbb elkezdeném szedni a Maca-t.
Szia!párommal a kezdetektõk szerettünk volna babát.Egy év múlva kiderült, hogy kevés a spermája.szedtük a macát, vitaminokat, mindent.januárban kiderült, hogy mennyisége már jó, de a minõsége csapnivaló, nem mozognak.Rendeltem Fer 14-t, aminek köszönhetõen most 7 hetes terhes vagyok.Pedig az urológus azt mondta, vagy prosztata masszázs, vagy munkahelyváltás/sofõr/.Hiszem, hogy a maca és a fer14, meg a vitaminok hatottak.Mi is meddõségire készültünk.Én azért ezt még megpróbálnám a helyetekben.Szorítok.L

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!