Találatok a következő kifejezésre: Mennyivel a előtt kell (141 db)

A hővédő spryt mennyivel vasalás előtt kell ráfújni a hajra?

Legjobb válasz: En nem sprayt hasznalok...de en bekenem es mar vasalom is ahogy bemelegedett. De gondolom a hatuljara levan irva.

En nem sprayt hasznalok...de en bekenem es mar vasalom is ahogy bemelegedett. De gondolom a hatuljara levan irva.
mielõtt átvasalnál egy tincset közvetlenül fújd be, mert elpárolog
Ráfújod a hõvédõt, megvárod míg megszárad, majd vasalhatod.
Ráfújod a hõvédõt a hajadra, 1-2 perc alatt megszárad és vasalhatod is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Egy csekket kapsz, amin majd utólag befizetheted az összeget. Lefoglalásról: van egy füzet, amibe beírnak (én mikor szülõszobát voltam látogatni kb 6, 5 hósan, akkor írattam be magamat), de csak akkor kaphatsz helyet, ha épp van üres ágyuk bent, mikor te szülsz. Tehát a beíratás sem garantálja, hogy bekerülsz. amúgy mindenképpen jobb az alapítványi szoba, mint a sima kórterem, mert azok 6 ágyasak, és elég nagy a nyüzsgés.
én fel sem iratkoztam amikor bementem szülni az orfvosom oda rakatott egybõl. jó volt mert csak 2 ágyas és saját zuhanyzó van a babáddal is jobban elfértek mint a 6 ágyasban van tv hütõ meg ilyesmik

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.


Ha egy Magyarországon még nem bejegyzett néven akarom elnevezni a gyerekemet, akkor mennyivel a szülés előtt kell elkezdeni az ügyintézést és hol?

Legjobb válasz: A Magyar Tudományos Akadémiához kell beadni kérvényt. De hogy mennyivel elõtte, azt nem tudom. Milyen nevet szeretnél?

A Magyar Tudományos Akadémiához kell beadni kérvényt. De hogy mennyivel elõtte, azt nem tudom. Milyen nevet szeretnél?
A kérdező hozzászólása: Joannisz-t szeretnék, rokoni alapon.
És az fiú vagy lány név, mit jelent?
A kérdező hozzászólása: Ez hogy kapcsolódik a kérdéshez....? Azt jelenti Isten kegyelme. Vagyis János. Fiú név.
Elvileg 30 napon belül döntenek (MTA Nyelvtudományi Intézete). De ha biztosra akarsz menni, akkor a baba tervezett születése elõtt inkább 2-3 hónappal adjátok be. (Nehogy az legyen, hogy megszületik, és még nincs döntés, mert akkor más névre anyakönyvezik, és utána kell módosítani, persze minden addigra elkészült okmánynál is). Fontos, hogy írjatok frappáns, meggyõzõ indoklást, hogy miért javasoljátok elfogadni ezt a nevet és miért érzitek úgy, hogy megfelelõ magyar név lenne. Jelentését, eredetét írjátok bele részletesen, szóval az nem indoklás, hogy "nekünk nagyon tetszik és nagyon szeretnénk". Általában olyan szempontok alapján döntenek, hogy egyértelmûen eldönthetõ fiú- vagy lánynév-e, nincs-e hozzá nagyon hasonló, már elfogadott név, nincs-e Mo-on pejoratív jelentése, hangzása.

Kecskeméten szokás szülésznőt fogadni a szülés előtt? Ha igen, mennyi idővel a szülés előtt kell megkeresni? Tudtok ajánlani valakit?

Legjobb válasz: Nem egyelõre még nem volt rá lehetõség. Kb 1 hónapja lehet. kérdezd meg: Balatonné Margó szülésznõt. Legutóbb õ ott volt a baba-mama klubban a Piaristák terén. Klub szeptemberben lesz legközelebb.

Nem egyelõre még nem volt rá lehetõség. Kb 1 hónapja lehet. kérdezd meg: Balatonné Margó szülésznõt. Legutóbb õ ott volt a baba-mama klubban a Piaristák terén. Klub szeptemberben lesz legközelebb.
Én is úgy tudom, hogy nem lehet. Gondolom az orvosok nem engedik, féltik a pénzüket, hogy a szülésznõválasztással õk kevesebbet kapnának.

Mennyivel előtt kell kimenni a reptérre?

Ha online becsekkoltam, tehát csak a gyorspoggyásfeladónál kell feladni a csomagot meg a biztonsági ellenőrzés. Így mennyivel előtte érdemes kiérni?

Legjobb válasz: kb 1-1,5 óra. sosem lehet tudni mennyien lesznek a reptéren és mennyi ember lesz a a biztonsági kapunál.

kb 1-1, 5 óra. sosem lehet tudni mennyien lesznek a reptéren és mennyi ember lesz a a biztonsági kapunál.
Szerintem inkább a 1, 5 órát célozd meg, mint az 1-et.

Szülés előtt mennyi idővel előbb kell befeküdni a kórházba, ha 50 km-re lakom?

Legjobb válasz: Szerintem akkor kellhet befeküdni, ha túlhordod, és naponta kell magzatvíz vizsgálatra járni.

A kérdező hozzászólása: Ja csak, hogy tudjátok 18 hetes vagyok még csak és nagyon aggódós, ezért érdeklõdöm ilyen hamar.... Köszönöm az eddigi válaszokat.
Szerintem akkor kellhet befeküdni, ha túlhordod, és naponta kell magzatvíz vizsgálatra járni.
NEm kell befeküdni, én 100km-re lakok a kórháztól és ikerterhesen se kellett befeküdnöm.
9 hónappal elõtt, biztos ami biztos!
Én is 50 km-re lakom, nem kellett befeküdnöm elõtte.
nem kellett befeküdnöm, 100 km-re lakom én is.
Az egyik barátnõm gyõri és onnan ment pesti kórházbas szülni, mert õ ahhoz ragaszkodott (123 km). Nem kellett befeküdnie, és idõben beért. De tényleg kérdezd meg a dokidat, ha õ ezt mondta.
Akkor majd biztos megmondja az orvos azt is mikor kell pontosan befeküdnöd.
érdekes, én nem hallottam még, hogy 50 km miatt be kellene feküdni. a mentõ simán beér veled, és olyan hamar úgy sem fog kipottyanni a baba, azért az nem olyan gyorsan megy.
A kérdező hozzászólása: Nekem az orvos mondta, hogy be kell majd feküdni, mivel messze vagyok. Szerintetek?
Engem a 38 hétben azért fektetett be a dokim mert vagy 3 hete 2111-es méhszájam volt s mondta hogy nem szeretné hogy ilyen méhszájjal mászkáljak, az más kérdés hogy még aznap este magátol megindult mikor befeküdtem:) Tõlem 30 km-re van a kórház

Hogyan kell költözködni? Mennyi idővel a költözés előtt kell összepakolni? Mit hagyjak elől amire az utolsó pillanatban is szükségem lehet?

Legjobb válasz: Az utolsó kérdéseddel kezdem: Azt hagy elöl, amit egy 3 napos kirándulásra is magaddal vinnél. Arra biztosan szükséged lesz. A téli ruhákat, könyveket, nem naponta használt egyéb dolgokat már hetekkel elõtt is be lehet csomagolni. A csomagolást azzal kezd, amit nem használsz vagy ritkán használsz (pl. nyári költözés esetén a téli cuccokkal). Utolsóként azt csomagold el, ami szinte naponta kell, azt hagyhatod az utolsó napra is.

Az utolsó kérdéseddel kezdem: Azt hagy elöl, amit egy 3 napos kirándulásra is magaddal vinnél. Arra biztosan szükséged lesz. A téli ruhákat, könyveket, nem naponta használt egyéb dolgokat már hetekkel elõtt is be lehet csomagolni. A csomagolást azzal kezd, amit nem használsz vagy ritkán használsz (pl. nyári költözés esetén a téli cuccokkal). Utolsóként azt csomagold el, ami szinte naponta kell, azt hagyhatod az utolsó napra is.
Jó ha 2-3 nappal elõtte elkezditek, mert nem is olyan kis hipp-hopp dolog egy egész lakást összepakolni. Jó a kérdés. :) Közértekben kéregess karton dobozokat, adnak, jó sokat mert inkább maradjon. A nejlon zsákos megoldás nem annyira jó mert néha kiszakadnak, egymásra pakolni se annyira praktikus. Zsákba amit tényleg jó az mondjuk a paplanok és nagyon nagy dolgok, párnák... Többit dobozba és egy bumszli nagy filccel ráírni mindre pl "konyha" "háló" és egybõl oda tenni be majd. Sokan mindent több napig is dobozokból használnak az új helyen, mert kipakolni is idõigényes. :D Pl dobozból öltözködnek két napig is. :D "Láttad valahol az evõeszközöket?" "Hol lehet a ruhám, nem láttad?" :) A törékenyre meg + ráírni "TÖRÉKENY, POHARAK". Ez a rakodóknak is jó, értékelik, meg nektek is. Mert a nagy cipekedésben lesz némi ledobálás pl. Vegyél pl barna ragasztó szalagot is. Elsõként félre kell tenni 3-4 napi váltás ruhát, tisztálkodáshoz alap dolgokat, 1-1 db evõeszközt de csak alapot, pl kávéskanál. Vegyél talán egy fini instant kávét is. Cukor zacsiban, szeletelt kenyér szendvicsekhez amit elõre elkészítesz. Így csak elõkapjátok ha éhesek vagytok, nem kell az elpakolt dolgokat újra kivenni és visszapakolni. pár váltás ruha szappan, tusfürdõ, nagy törölközõ... szendvicsek, instant kávé, vízforraló elektromos vagy kis lábos, cukor, kanál Jobban jársz ha minen mást bepakolsz, mert a legtöbben még akkor is pakolnak amikor már a teherautó megjött és a rakodók viszik a cuccokat. Kellemesebb lesz ha inkább egy nappal elõtte mindent bedobozoltok, kanál se kelljen vagy vegyél egy zacskó mûanyag kanalat ha kell és rendelj pizzát, kaját.
A dobozokra érdemes olyat is ráírni "NAPPALI, ÍRÓASZTAL". Pokrócokat érdemes zsákokba de utolsónak betenni a teherautóba, mert jól jöhet bizonyos dolgok közé tenni ami törékeny vagy nehéz és élesebb és ilyenek, azt majd látjátok hova kellhet.
A nagyon kicsi csomagokat és nagyon nagyokat és nehezeket felejtsd el. Pl nem jó a millió kis bevásárló szatyor, se a bazi nehéz 300 kilós doboz. Ami nehéz azt több jobban vihetõ dobozba könnyítetten érdemes. olló/sniccer törékenynek sok begyûjtött újság vagy csomagoló papír (nem guriga hanem 0, 5-1 m2-es lapok) karton dobozok alját átragasztani ! és úgy fogni alá cipeléskor ! mert kinyílhatnak a súlytól
:D jól elírtam Pl nem jó a millió kis bevásárló szatyor, se a bazi nehéz 300 kilós doboz. 30 kilós :)
Olló és ragszalag 2-3 db hogy jusson mindenkinek és gyorsabban megy. Zsákok összekötéséhez valami zsineg. Seprõ lapát papírtörlõ mosogatószer a végsõ takarításhoz. Tisztálkodáshoz még fogkefe fogkrém wc-papír borotva stb. Mobil töltõ stb ami muszáj elöl hagyni. Tuti úgy kalkulálj egy pár napig de egy két hétig is (ha dolgoztok) nem fogtok mindent kipakolni, ezért mindenképpen írjátok rá hova való és kb mi van a dobozban. Jobb ha ezt nem spóroljátok meg mert ennek hiányában gyakorlatilag mindent át kell néznetek minden egyes dologért. Hûtõt elõre kienni :) amit csak lehet, fagyasztottat hûtõszatyrokba tenni az utolsó pillanatban, vagy megbeszélni hogy maradhat e a fagyiban de jól átkötve nehogy kinyíljon. Jó étvágyat! :D
:) gyerkõc nagyihoz és villanyóra állásokat felírni, régi és új lakás papírjait elöl hagyni.
Szerszámok csillár csaptelep (már lekerül) leszereléséhez. Idõben inkább 1-2 hetet is kalkulálj be rá mire minden dobozba kerül. De jó lehet kivenni pár nap szabit. :) Barátomék átlagos lakásból, talán kicsit nagyobbacska, mg egy hónap múlva is dobozból öltözködtek és keresgéltek. Ami egy napig buli de egy hét után már macerás.
Amit nem szabad felfordítani arra nyilat merre van neki a felfelé, ez törékenynél jó. Érdemes jó koránra kérni a teherautót. Az új lakást bepakolás elõtt kitakarítani, sokkal könnyebb. A legvégén végigmenni minden helységen nem maradt e ott valami. A régi lakás új tulajával együtt átnézni felírni óraállásokat. Akkor nem fognak elõállni azzal, hogy nálatok volt ennyi annyi fogyasztás. Meg elõre vegyetek az új bejáratiba illeszkedõ zárat! :D http://www.koltoztetes.co/

Ha gyanta elött és után fertötlenitem a börömet azt mennyi idö után kell lemosni?

normális válaszokat,kösszeee

Legjobb válasz: Nem kell lemosni.a fertõtlenítõ hatás azonnal érvényesül.

Nem kell lemosni.a fertõtlenítõ hatás azonnal érvényesül.
A kérdező hozzászólása: köcce


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!