Találatok a következő kifejezésre: Mennyit vonnak a GYED (11 db)

1, 5%-ot vonnak majd le, a többit megkapod kézhez, ha igényled a járulékkedvezményt.
Most az a kérdés, hogy mind a 4 gyerekre jogosult vagy kedvezményre vagy csak 2-re? Vagy a másik 2 után a párod igényli? Ezek nem mindegy.
A kérdező hozzászólása: 3 után vagyok jogosult, de csak 2 után kérem.
Akkor a bruttó gyedet kell kézhez kapnod, mivel a gyedbõl csak adót és nyugdíjat vonnak le. Tehát, ha 120 ezerrel számolok, akkor a bruttó gyeded kb. 84 ezer, ennyit kell kézhez kapj.
[link]

93000ft-os bejelentett munkaviszonynak mennyi a GYED-e? Ennyire vagyok bejelentve, nem ennyit kapok kézhez ebből még vonnak le

Legjobb válasz: A GYED számításának alapja gyakorlatilag a táppénz számítás szabályaival egyezõ. Ez a bér csak akkor lesz az alapja a GYED-nek ha jövõre leszel rá jogosult. Ha már az idén akkor a tavalyi átlagbéred 70 %-a a GYED alapja. GYED-bõl adóelõleget és TB járulékot is vonnak.

A GYED számításának alapja gyakorlatilag a táppénz számítás szabályaival egyezõ. Ez a bér csak akkor lesz az alapja a GYED-nek ha jövõre leszel rá jogosult. Ha már az idén akkor a tavalyi átlagbéred 70 %-a a GYED alapja. GYED-bõl adóelõleget és TB járulékot is vonnak.

Azért kevesebb a GYED-em, mint TGYÁS volt, mert ebből már vonnak adót és nyugdíjat. De mennyivel?

én úgy tudtam, hogy ugyanannyi, mint a tgyás, ráadásul, összevissza kapok, múlt hónapban 20 000-rel, most 10 000-rel kaptam kevesebbet. valaki felvilágosítana?

Legjobb válasz: Szia! A plusz levonáson kívül a TGYÁS nincs maximalizálva, míg a GYED igen, ezért lehet jóval kevesebb is!!! Nekem majd kb: 50000-el lesz kevesebb, ha majd GYED-et kapok :) http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx Itt meg tudod nézni, hogy mikor mennyit kapsz majd!

Szia! A plusz levonáson kívül a TGYÁS nincs maximalizálva, míg a GYED igen, ezért lehet jóval kevesebb is!!! Nekem majd kb: 50000-el lesz kevesebb, ha majd GYED-et kapok :) http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx Itt meg tudod nézni, hogy mikor mennyit kapsz majd!
Szia! Én írtam, hogy ötvennel lesz kevesebb a GYED-em, és én a csatolt link-ben számoltam ki, és fillére pontosan annyit kaptam, ahogy az ott meg volt adva. http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx
Szívesen:) Valóban nem túl magas, de van aki ennek az összegnek is örülne, mert a fizuja sem volt több:( Tényleg nehéz még 86000-bõl is, nemhogy kevesebbõl. ҝ
Köszi az utolsó válaszolónak. Elnézést, nem értek hozzá, csak azt tudom, hogy a GYED maximuma sem túl nagy összeg.:( Elõtted lévõ voltam.
Ha valakinek nagyon magas a jövedelme, akkor akár több is lehet a különbség százezernél a tgyás és a gyed között. Az az oka, hogy a tgyás a jövedelem 70%-a, korlátozás nélkül, míg a gyed hiába ugyanúgy 70%, van maximuma, 102900. Ennél több nem lehet. Ha pl. 480000Ft a bruttód, akkor majd 300 ezret kapsz kézhez tgyásból, míg a gyed csak 86008Ft. De akár magasabb is lehet. Úgy tudod kiszámolni, hogy az éves bruttódnak veszed a 70%-át, levonod a 17% adót, és elosztod 12-vel. Ez a tgyás. A gyed-et ugyanígy, de nemcsak a 17%-ot vonod, hanem a 9, 5% nyuigdíjjárulékot is, és utána osztod 12-vel.
Lehetetlen, hogy 100e-el kevesebb legyen, hisz a plafon sem sokkal több. Szerintem elírta.
A kérdező hozzászólása: Nem volt sok a keresetem, 111 000 volt a bruttom. Azt értem, hogy ebbõl már levonások vannak, csak azt nem, hogy a múlt hónapban miért volt hússzal kevesebb, most tízzel, nem tudom, kaphatnék-e erre valahol hivatalos kimutatást?. Az a helyzet, hogy biztosan van rá magyarázat, de ez engem kevéssé vígaztal, mert mindenhol azt szajkózták, h. ugyanannyi, és mégsem, és most pofára estem.Utolsótól kérdezném, hogy az a hatalmas különbség hogyan lehetséges, már ha nem vagyok túl indiszkrét, meg aki írta, h ötvennel lesz kevesebb?
Nálunk csak addig lesz jó idõ, míg tart a tgyás, én 100e-rel fogok kevesebbet kapni, ha gyed lesz :( na mindegy, addig legalább lesz pénzünk...
Én is ma kaptam meg, és nekem a TGYÁS-nál csupán 3-4 ezerrel kevesebb a GYED-em. Ennek nagyon örülök, de fogalmam sincsen hogyan számolják. Adójóváírást kértem. Lehetséges ez, hogy ennyi lesz ezentúl? Még csak kétszer kaptam, az elõzõ tört hó volt.
A gyed csak akkor ugyanannyi, mint a tgyás, ha a minimálbér kétszeresénél nem kerestél többet. Ha többet kerestél, akkor a tgyás jóval magasabb is lehet, hiszen csak meghatározott esetekben van maximuma, egyébként a béred 70%-a. A gyed is a bér 70%-a, de maximum a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet, idén 102900Ft. A kettõ közötti különbség amúgy 9, 5%, ennyi a nyugdíjjárulék. Mennyi volt a bruttód? Abból ki tudod számítani, mennyit kell kapjál, adójóváírással együtt: http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx ҝ
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom, eszerint én nagyon érthetetlen vagyok..:) nekem ott sem annyi jött ki amennyit kaptam:) , nem értem én ezt, dehát majd kiderül köszi mindenkinek !


Mennyit vonnak le a GYED brutto összegéből, illetve hány %-a a keresetnek a GYED?

Legjobb válasz: A GYED az átlagkereseted 70%-a (annyi, mint a táppénz), ebbõl csak az egészségbiztosítást vonják le, azt nem tudom, pontosan mennyi. Ja, az átlagkeresetnél viszont - a táppénzzel ellentétben - figyelembe veszik a túlórákat, alkalomszerû jutalmakat, stb.

A GYED az átlagkereseted 70%-a (annyi, mint a táppénz), ebbõl csak az egészségbiztosítást vonják le, azt nem tudom, pontosan mennyi. Ja, az átlagkeresetnél viszont - a táppénzzel ellentétben - figyelembe veszik a túlórákat, alkalomszerû jutalmakat, stb.
Így van, ahogy az elõttem válaszoló mondta, de hogy tudd a pontos összeget, menj fel a jobmonitor.hu-ra, ott van bérkalkulátor. Beírod a bruttód 70%-át, és kinullázod az egészségügyi hozzájárulást. Így megkapod, hogy mennyit fogsz kapni.

Mit és mennyit vonnak le a GYED-ből?

2013-ban, várhatóan...

Legjobb válasz: Szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. Hogy hány % azt sajnos nem tudom.

Szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. Hogy hány % azt sajnos nem tudom.
szja 16%, nyugdíjjárulék 10%.

A TGYÁS és a GYED között mennyi a különbség? Úgy értem a GYED-ből tényleg vonnak adót? Kevesebb lesz mint a TGYÁS?

és ha még egy babát szeretnénk mondjuk 2-3-év múlva úgymond vihetem tovább a mostani gyedemet?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy a tgyás a szülési szabadság idõtartamára jár 168napra. A napi átlagkeres 70%a az összeg. Ott van a különbség, hogy ennek nincs maximális összege. Tehát ha neked mondjuk 250ezer a bruttód, ennek a 70%-át kapod. A gyed a 168nap lejártát követõen a gyerek 2éves koráig jár és ott meg van határozva a maximális összeg, ami ha jól tudom 97ezer körül van. Tehát itt nem számít, hogy 250re vagy bejelentve, akkor is max ennyit kaphatsz. Amúgy itt is az átlagkereset 70%át veszik alapul.

én úgy tudom, hogy a tgyás a szülési szabadság idõtartamára jár 168napra. A napi átlagkeres 70%a az összeg. Ott van a különbség, hogy ennek nincs maximális összege. Tehát ha neked mondjuk 250ezer a bruttód, ennek a 70%-át kapod. A gyed a 168nap lejártát követõen a gyerek 2éves koráig jár és ott meg van határozva a maximális összeg, ami ha jól tudom 97ezer körül van. Tehát itt nem számít, hogy 250re vagy bejelentve, akkor is max ennyit kaphatsz. Amúgy itt is az átlagkereset 70%át veszik alapul.
Az én 2. babám megszületik az elõ gyerekem 2. szülinapja elõtt, így vihetem tovább a gyedemet. Amibõl vonnak adót stb. a legmagasabbat kapom netto. 97e.
nekem megas volt afizum ezért tgyást is 200 fölött kaptam viszont a legmagasabb gyed ami kapható 81000 ft. sajnos
A legmagasabb Gyed bruttó 97 e Ft, ez netto 86 e Ft kb.
Szió! Jól tudod: a GYED-bõl már vonnak adót, meg nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tagdíjat (vagy mit) stb. Ezzel szemben a TGyásból nem. Nekem 116.000 körül volt a TGyásom, de a Gyed-em 80.000 körül van. :( ZIta (32 hetes kislány anyukája)
A kérdező hozzászólása: és ha 2éven kívül születne a tesó, de még nem megyek vissza dolgozni?akkor mi, mennyi jár?
Szia! Ezen ez oldalon bõvebben olvashatsz a fentiek különbségérõl: http://picibaba.hu/picibabaval/ellatasok/
a decemberi 81560 vplt
Bruttó fizetésem 120.300, - forint, ennek 70%-a 84.210, - forint. Ebbõl vonnak még valamit?

A GYED-ből, GYES-ből mennyi gyerektartást vonnak? Ugyanúgy 20%-ot?

Egyszer elváltam, a gyereket a volt férjem neveli. Havi 16 ezret fizetek neki gyerektartásként. Most babát várok, kevesebb lesz a pénz, ugyanakkor többet kell költeni. Hány százalékot kell fizetni ezután? Lehet a babára hivatkozva csökkentést kérni? (még miel?tt valaki támadna, a volt férjemnek van pénze b?ven, csak szereti az én véremet is szívni, miközben a gyereket ellenem neveli)

Legjobb válasz: Mscka legyek ha értem, az embereknek a gyerektartásról alkotott elképzeléseit. A volt férjed rendelkezésére áll, x mennyiségû pénz, ebben benne van a tied is meg az övé is. Abból, költ rezsire, kajára, játszóházra stb. Nem a te pénzedet, hanem azt a pénzt amibõl gazdálkodik. Azért ha nem is vagy ott a gyerek mellett teljesen, ez a becsület, hogy hozzájárulok a neveltetéséhez. Igen, lehet csökkentetni, ha a beáll az életedbe változás.

Mscka legyek ha értem, az embereknek a gyerektartásról alkotott elképzeléseit. A volt férjed rendelkezésére áll, x mennyiségû pénz, ebben benne van a tied is meg az övé is. Abból, költ rezsire, kajára, játszóházra stb. Nem a te pénzedet, hanem azt a pénzt amibõl gazdálkodik. Azért ha nem is vagy ott a gyerek mellett teljesen, ez a becsület, hogy hozzájárulok a neveltetéséhez. Igen, lehet csökkentetni, ha a beáll az életedbe változás.
Örülhetnél, hogy a gyereketek olyan életszínvonalon nõhet fel az apjának hála, hogy belefér a játszóház stb. is. Akkor szólhatnál bele, hogy mire költi a gyerektartást, ha a gyerek éhezne, meg nem lenne hol laknia. De ha te még ezt is sajnálod tõle, meg nehézséget okoz hozzájárulni az életéhez, akkor nem értem, minek neked még egy gyerek.
Mindegy, hogy a férjednek mennyi pénze van, a gyerek fele részben a tied is, és emiatt kell fizetned utána. Az , hogy milyen a gyerekkel, vagy a férjjel a kapcsolatod, teljesen irreleváns ebben az esetben. Ha megszületik az új gyereked, akkor kérhetsz rá hivatkozva csökkentést, de azzal számolj, hogy a gyerektartást mindig fizetni kell, akkor is, ha pl. munkanélküli vagy, és semmi bevételed nincs (ha nem tudsz fizetni, a másik fél kérheti a gyt. állam általi megelõlegezését, amit aztán rajtad hajtanak be)
Én úgy tudom, ha új gyerek születik, akkor csökkenthetõ a gyerektartás. (Az, hogy miért így alakult, a ti dolgotok, bár olvasni is rossz, hogy ilyen van.)
Hát akkor nem kéne még egy gyereket szülni, na mindegy. Lehet kérni a csökkentést.
Miért a férjed neveli a gyereked?Nem szeretted volna te nevelni?
Lehet kérni a csökkentést, de sajnos nem kapod meg, nekünk is 10 ezer forintot kell fizetnie a férjemnek 2008-ban állapította meg a Bíróság, elõzõ házasságából való lánya után 62.000Ft a nettó jövedelme, azóta két közös gyermekünk is született most jön a harmadik, én is csak Gyest kapok, nem csökkentették neki pedig már nyár óta nagykorú a lánya, Nekem is van elõzõ házasságomból egy gyermekem akit apukája nevel én nekem is 10 ezer forint/ hó a tartásdíj még ilyen alacsony csekély bevétel mellett is, és nem csökkentik!
ha megszületik a gyerek kérhetsz csökkentést mert h a törvény szerint egyik gyereket sem érheti hátrány a másik javára gyedbõl gyesbõl még adótartózást sem vonnak de azt nem tudom h gyt-t vonnak e mivel kevesebb lesz a pénzed és lesz +1 gyerek szerintem csökkenteni fogják a gyt összegét am a válaszolóknak nem az volt a kérdés h miért nem ö neveli a gyereket hanem az amit kiirt ha akkor olyan döntés született h a gyereknek jobb apával akkor ezt tess tiszteletben tartani és nem bolygatni az okokat
Bocs, utolsó sor bent maradt.
Igen, vonnak Gyedbõl, Gyesbõl is. Ha nem tudsz fizetni, akkor (ha van bírói ítélet, de az általad írottak alapján ha jól veszem ki, van), akkor apuka letiltatja a jövedelmedbõl, legyen az gyed vagy gyes. Ha ez letelik, és nem lesz munkabéred, amibõl letiltsák, és a végrehajtó sem tudja rajtad behajtani, akkor apuka kérheti az állami megelõlegezést. Ez esetben az állam fizeti helyetted, max 3 évig, amit majd vonnak tõled, ha lesz munkád. Eddig szép és jó, de eközben te nem tettél eleget a bírói határozatnak, így megvalósítasz egy bûncselekményt, mégpedig a tartás elmulasztását. Így a rendõrségen kezdesz, mint gyanúsított, majd a rendõrségrõl a bíróságra kerül az ügy, ahol vádlott leszel. Tekintve, hogy van még egy gyereked, akirõl gondoskodnod kell, így felfüggesztettel megúszod. De az erkölcsi bizonyítványod már nem lesz üres. Ja, és az állam által kifizetett pénzt úgyis behajtják majd, ha lesz munkád, legkésõbb akkor, de ott aztán már nem állhatsz le alkudozni, hogy de akkor mibõl tartod el a másikat. így a megelõlegetzés elindultával
2 gyereknél mind a kettõre 50-50% kell fizetni és max összeg a fizu 50% lehet (max ennyit vonhatnak le összesen) és az mindegy h melyik gyerek hol/kivel él mert h egyiket sem érheti hátrány a másik javára !!!! szerintem ha gyesre mész akkor le fogják csökkenteni a fent említett okok miatt az állam általi megelõlegezést, itt az apa kérheti akkor ha nem fizetnél gyt-t, de fizetsz .... így nem adhat be kérvényt rá
na csak h tisztázzuk kérheti a csökkentést a bíróságon: 1. már 2 gyerek lesz 2. lecsökkent a jövedelme az esetek nagy százalékában megadják már csak az 1-es indok miatt is nem kellene ijesztgetni a kérdezõt nem az volt a kérdés h ha nem fizet akkor mi lesz hanem h mennyit vonnak ha vonnak .... szeretné továbbra is fizetni a gyt-t csak kevesebbet mert anyagilag nem bírják érdemes felajánlani mondjuk havi 10000.- h lássák a fizetési hajlandóságot, ez jó néven veszik :-)
Egyrészt lehet kérni csökkentést, de csak egy bizonyos összegig. Másrészt beszélhetsz a volt férjeddel, hogy most ilyen az anyagi helyzeted, jön egy baba nem tudsz minden hónapban ennyit fizetni. Ha neki ez nem gond és nem jelent fel, akkor a ti dolgotok, hiába mondta ki a bíróság a gyerektartást 16000 Ft-ba, ha ti úgy egyeztek meg, hogy mondjuk a felét fizeted, vagy egyáltalán nem fizetsz, de ha van egy nagyobb kiadás, pl. iskolakezdés, abba beszállsz. Én pl. újra férjhez mentem és a férjemet 4 év után elõléptették, így annyit keres, hogy közel sem halunk éhen a gyerektartás nélkül, a volt férjemmel megbeszéltem, hogy nyugodtan költse az új házasságából született gyermekére azt a pénzt, mi nem nélkülözünk. Persze õ is szokott venni néhány dolgot a fiunknak, vagy elviszi kirándulni, ami pénzbe kerül. Szóval nem szokott fukarkodni és azt a pénzt, amit rá tud szánni azt a közös gyerekünkre költi. Nekünk ez így jó, egyik gyerek se szenved hiányt, jóban vagyok a volt férjemmel, meg tudtuk beszélni. Szóval szerintem elõször az exeddel beszélj, hogy ez a helyzet.
Vizsgálni fogják a mostani párod jövedelmét bevételét, mivel a születendõ gyermekedet nem egyedül fogod nevelni azaz nem a gyedbõl és nem a gyesbõl plusz családiból tartod csak el, hanem alapul veszik a születendõ gyermek édesapja jövedelmét is, de 99% az esély elutasítják a kérelmedet! Gyesbõl illetve családi pótlékból nem vonhatnak! Gyednek a 33%-át vonhatják le de csak abban az esetben ha nem fizetnél és volt párod végrehajtást indítana ellened.
Gyesbõl is vonnak: A táppénzbõl, baleseti táppénzbõl, illetve terhességi-gyermekágyi segélybõl jogszabály alapján csak személyijövedelemadó-elõleget kell levonni. Végrehajtás során legfeljebb 33 százalékát lehet levonni: - gyermektartásdíj címén, illetve - jogalap nélküli ellátás visszafizetése végett. Szóval a bemásolt szöveg is mondja, de barátnõm nõvérének is vonták a gyerektartást, az a durva, hogy 2 gyerekre, miközben a 3.-at nevelte...
érdekes h ha egy pasi megy be h csökkentést kér mert h lesz még egy gyereke akkor az új feleség/nõ jövedelmét nem kérik be....
Gyesbõl nem vonhatnak!!!!!
Gyesbõl valóban nem lehet vonni!
Nem fogják csökkenteni a gyerektartást!!! a férjem 20ezret fizet az elõzõ házasságából született gyermekére. Most született közös gyerekünk, albérletben élünk havi 100ezer-bõl 3-an, mégsem jutott eszünkbe a csökkentés. Meg sem adná a bíróság, hiszen max. 3. gyereknél lehet jogos a követelés, 2 gyereknél 20-20% teljesen reális. Ha szülnél még egyet, akkor lehetne kérni, hogy ezentúl 15%-ot vonjanak csak. Az én gyerekem is nélkülözik, nem kap márkás dolgokat, használt ruhákba öltöztetem, de ezt tudtam, hogy ez lesz. A bíróságot hidd el, nem érdekli a problémád, míg csak 2 gyereked van.
Sajnos nem a gyes és a gyed összegét veszi a bíróság alapul, hanem a mindenkori minimálbért, így ez a 16 ezer forint teljesen korrekt, ennyit kell ezután is fizetned, persze beadhatod a kérelmet csökkentésre, de elutasítják! A bíróságot nem érdekli honnét mibõl teremted elõ a maradék pénzt, csak fizesd, mert a kiskorú gyermek után a szülõ köteles még a saját kárára is tartásdíjat fizetni. Rengeteg ilyen ügyünk volt már.
mi köze a mostani párjának a hölgy által fizetett gyt-hez? konkrétan semmi mert h a kérdezõ gyerekéhez jogilag semmi köze Kérdezõ amint megvan a baba menj be a bíróságra és kérd a gyt csökkentését ehhez minden jogod megvan és a törvény is biztosítja ezt a lehetõséget
A kérdező hozzászólása: Õ neveli, mert így állapodtunk meg. A gyerek is apás meg nagymamás volt egész életében, így otthagytam nekik. Én értem, hogy "fele részben" enyém a gyerek. Csak ha a volt férjem ezt a pénzt olyanokra költi mint játszóház, meg egy ezredik játék, közben meg a babának nem tudok majd pelenkát venni akkor valahol nem érzem igazságosnak!
A kérdező hozzászólása: Értem én hogy ezekbõl a pénzekbõl gazdálkodik. Csak éppen õ meglenne a sz.ros 16 ezer nélkül (az õ véleménye, hogy ennyi jár a fizetésembõl), míg nekünk sokat jelent az a pénz is. Akkor kérnem kell a csökkentést? vagy a Gyedbõl amúgy is kevesebb jár? vagy hogy van ez?
Mennyi idõs amúgy a gyerek? És látogatod? Amúgy meg a születendõ gyerekednek van apja, nem? Õ is rosszul áll anyagilag?
A kérdező hozzászólása: Én nem sajnálom a gyerekemtõl ezeket. Örülök, hogy a volt férjem tud neki biztosítani olyan dolgokat amit én nem tudnék, ami nekem nem volt meg. De azért szerintem valahol érthetõ, hogy szeretnék majd a kisbabának is többet adni, mint a szükséges dolgok. Ezt meg csak úgy tehetem meg, ha csökkenteni tudnám a gyerektartást. Ettõl a már meglévõ gyerekem nem szenved hiányt majd semmiben. Az, hogy nem kap minden hónapban új játékot az nem a hiány kategória nálam. Sõt. Talán jobbat is tenne neki hosszú távon, ha nem kapna meg mindent amit kiejt a száján. Tudom hogy ezekbe már nincs amúgy beleszólásom. Átengedtem a volt férjemnek az irányítást, õ pedig még véletlen sem hallgatja meg amit mondok neki.
egy apróság ha ezt egy pasi kérdezi meg akkor homlokegyenes ellenkezõ véleményt mondanak a válaszolok .... másik ha az apának túlkép nem is kellene az a pénz mert pl havi 500-600ezret keres, de így akar kicseszni a kérdezõvel az korrekt dolog ?
teljesen mindegy hogy õ neveli és mennyi pénze van, nézd ugy hogy azt a gyereknek adod!!mert neki igenis jár! Ha te nevelnéd akkor nem költenél rá annyit mert születik mégegy??elvonnál töle dolgokat?Ill. ha együtt maradtatok volna, akkor is ketten nevelitek fel, közösen, közös kasszából.
A kérdező hozzászólása: 9 éves. Kéthetente nálunk van. Természetesen van apja a babának, 5 éve együtt vagyunk. Õ sem keresi magát halálra (de másodjára már ez nem volt szempont). Albérletet fizetünk, plusz a havi kiadások. Nem marad sok. De tõlünk csóróbbak is vállalnak/szeretnének gyereket. Anyagiak miatt nehogy már ne vállaljunk. Nyilván ha éheznénk, vagy a gyereknek nem tudnánk biztosítani a szükségeseket sem, akkor nem vállalnánk.
Ilyen esetben az állam megelõlegezi a gyerektartás összegét és ha újra lesz jövedelme párodnak , kereset, munkanélkülisegély, nyugdíj, akkor abból azt is levonják.
A kérdező hozzászólása: És akkor dupla gyerektartást vonnak le egyszerre késõbb?
De mégis vállalsz, miközben ha nem csökkentik, akkor a babának, te mondtad, hogy pelenkát se tudsz venni. 16 000 forint nem egy akkora összeg, hiába van apukának. FordItott esetben mindenki azt mondaná, hogy a gyereknek jár, apuka akkor ne csináljon új babát.
bocsi. neked ha lesz kereseted
én a helyedben nem mennék bíróságra hanem a volt férjemmel beszélném meg. egyrészt, gyesbõl tényleg nem vonhatnak, hanem ha újra dolgozol akkor kell duplát fizetni amennyiben az apa kéri a megelõlegezett gyerektartást. másrészt nem hiszem, hogy ezt az összeget csökkenteni fogják. valóban van rá lehetõség, de azoknál az eseteknél nem 16.000.- a gyerektartás. barátnõmnek pont a napokban volt ilyen pere, munkanélküli apukától 20.000Ft-os gyerektartás ítéltek, te meg nem vagy munkanélküli. tényleg azt gondolom, hogy itt a járható út az, ha magatok közt beszélitek meg mert miután berángatod a bíróságra már elég kellemetlen lenne meggyõzni-gondolom én

Ha a maximum GYED-et kapom, az nettó összegben mennyi? Mit vonnak belőle?

Legjobb válasz: Elõzõ vagyok a GYED-bõl adót és nyugdíjjárulékot vonnak. Adó 18 %,(ha maximum gyedet kapod, akkor 96.600x0,18 %= 17388,- Ft - 11.340,- = 6048,- Ft az adó(ha kérted az adójójáírást), a nyugdíjjárulék 1,5 és 8 %magánnyp.tagdíj öszesen 9177,- Ft. Nettó: 81375,- Ft Remélem érthetõen leírtam.

Elõzõ vagyok a GYED-bõl adót és nyugdíjjárulékot vonnak. Adó 18 %, (ha maximum gyedet kapod, akkor 96.600x0, 18 %= 17388, - Ft - 11.340, - = 6048, - Ft az adó(ha kérted az adójójáírást), a nyugdíjjárulék 1, 5 és 8 %magánnyp.tagdíj öszesen 9177, - Ft. Nettó: 81375, - Ft Remélem érthetõen leírtam.
Szia! Akkor egy kicsit másképp írom le: A GYED-bõl 9, 5% nyugdíjjárulékot vonnak és személyi jövedelemadó-elõleget. Ez utóbbi attól függ, hogy az adott évben mennyi volt a jövedelmed. Normál esetben úgy vonják az adóelõleget, hogy az év eleji éves br. fizetésedet veszik alapul, kiszámolják az éves jövedelemadót, majd ezt vonják havonta. Ha év közben fizetésemelést kapsz, akkor újraszámolják. Na ezt az újraszámolást nem szokták megcsinálni egyes munkahelyeken (ha a munkáltatód számfejti a GYED-edet), ezért õk most is annyi elõleget vonnak, mintha még mindig azt az összeget kapnád, mint amikor még dolgoztál. Ehhez még hozzájön, hogy elõfordulhat az (attól függõen, hogy mikortól vagy otthon babázóba), hogy most már jogosult lennél az adójóváírásra, amirõl ugye év elején rendelkezünk, hogy kell-e vagy sem. Van olyan munkáltató, ahol szólnak, hogy nyilatkozz újra, van ahol nem. Többet én sem tudtam kinyomozni. Üdv.:1
erre én is kiváncs lennék irja már meg pontosan valaki hogy mennyi a nettó
A gyermekgondozási díj a naptári napi átlagkeresen 70 %-a, de legfeljebb havonta a mindekori minimálbér kétszeresének 70 %a. (azaz 69000x2x0, 7= 96.600, - Ft) A gyed alapjául szolgáló naptári napi átlagkereser a jogosultság kezdõnapját közvetlenül megelõzõ naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelem naptári napi átlaga alapján kell megállapítani. Google keresõbe beírni as GYED szót és a további információkhoz is hozzá lehet jutni.

16 hetes terhesen ha elmegyek betegállományba 125000, -Ft bruttó bérre mennyi táppénz kapok? Mit vonnak ebből az összegből? Mennyi lesz így a gyes, gyed összege?

Legjobb válasz: 125000x 0,7 -18%adó+ adójóváírás ha jár..., de azthiszem 104 felett nem jár, alatta igen, összege 11340ft. tehát 87500-15750+ 11340=83040 szerintem , ha jár adójóváírás és a 125 a bruttó alapod most, akkor ennyit fogsz kapni.

125000x 0, 7 -18%adó+ adójóváírás ha jár..., de azthiszem 104 felett nem jár, alatta igen, összege 11340ft. tehát 87500-15750+ 11340=83040 szerintem , ha jár adójóváírás és a 125 a bruttó alapod most, akkor ennyit fogsz kapni.
bocs nem olvastam végig. Ez a tp és a gyed is kb ennyi, de gyed alatt már lesz a caládi póótlék.. a gyes pedig 2 év után érdemes kérned, mert az elég kicsi összeg.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a gyors választ! 16 hetes kismama
Nekem a 135.000 bruttora csak 76 e ft a táppénzem!!!!
A kérdező hozzászólása: befolyásolja-e ha most elmegyek táppénzre a gyed összegét?mert úgy hallottam, hogy a szülést megelõzõ év átlagbérének a 70%-át veszik alapul?
Szia nekem is segíts kérlek. Nekem 105.000ft a bruttóm! Menyi lesz a gyedem? Egyáltalán bruttóból vagy nettóból számolják ki a gyedet!!?? Köszike elõre is


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!