Találatok a következő kifejezésre: Mennyit vonnak a (196 db)

Há ha ide zuhant vóna a műhód, mennyijé adhatta vóna el?

Legjobb válasz: Nyóccáz/kiló áron bármelyik méhben bevették vóna.

Nyóccáz/kiló áron bármelyik méhben bevették vóna.
Nyóccáz és még lett vóna a házra nápelem. Ázt monygyák a gázsiék a szumszédba, hogy ázal pízt lehet spórolni meh szeretik a zõdek.
elegem van, mindenhol ezt a faszom mûhódat nyomatják?? fb-én minden második ismerõsöm kiírta -.-'
háh méjjó hogy a zõdek szeretik á nápelemet
jó feeflekszelve fain pézé, de a sok drótrú le kell égetni a mûanyagot.a napelemmel meg had jáccanak a purgyék
A kérdező hozzászólása: ó az jú lett vúna. gazdag lenník ín ha ide zuhantot vóna! :'(

Kellemes napot-Szeretnék Budapeströl eljutni Szlovákiai, Sahy-ba. Honnan indul vonat és átkell e szálni valahol, mennyi az útidö? Mennyibe kerül a vonat jegy? Köszönettel, G. P. Alex

Legjobb válasz: A vonat rossz választás lenne, mert túl nagy kerülõ. Párkányban és még egy helyen kéne átszállni. Egyszerûbb busszal menni, Sahy magyar neve Ipolyság, határ menti település. Vácról Rétságon át a 2-es úton busszal kéne menni, de nem ismerem az ottani közlekedést. Biztos van buszjárat a 2-es úton. De ha mégis a vonatot választod akkor http://www.elvira.hu

A vonat rossz választás lenne, mert túl nagy kerülõ. Párkányban és még egy helyen kéne átszállni. Egyszerûbb busszal menni, Sahy magyar neve Ipolyság, határ menti település. Vácról Rétságon át a 2-es úton busszal kéne menni, de nem ismerem az ottani közlekedést. Biztos van buszjárat a 2-es úton. De ha mégis a vonatot választod akkor http://www.elvira.hu

Egyenletesen haladó vonat ablakából kinézve azt látjuk hogy a vonat 2, 5 perc alatt 45 db telefon oszlop melett megy el. Mennyi idő alatt éri el a vonat a 600 m-re levő út kereszteződést ha 2 telefon oszlop távolsága 50m? Ezt hogy tudnám kiszámolni?

Legjobb válasz: min= perc 1. t=2,5 min s= 45x 50m=2250m ( 45 oszlop van, 2 távolsága 50 m) v= s/t = 2250m/ 2,5 min= 900m/ min 2. s=600m v= 900m/min (ezt kiszámoltuk) t= s/v= 600m/900m/min= 2/3 min= 40 sec (sec= másodperc) tehát 40 sec alatt

min= perc 1. t=2, 5 min s= 45x 50m=2250m ( 45 oszlop van, 2 távolsága 50 m) v= s/t = 2250m/ 2, 5 min= 900m/ min 2. s=600m v= 900m/min (ezt kiszámoltuk) t= s/v= 600m/900m/min= 2/3 min= 40 sec (sec= másodperc) tehát 40 sec alatt
1. Kiszámolod a 45 telefonoszlopnyi távolságot méterben 2. Átváltod a 2, 5 percet másodpercre 3. A rendelkezésre álló adatokból kiszámítod a vonat átlagos sebességét. 4. Feltéve, hogy nem változik ez az átlagsebesség kiszámolod mennyi ideig tart azzal 600 m-t megtenni.

Prága-Kutná Hora. Busszal/vonattal érdemesebb menni? Kb. mennyibe kerül a jegy?

Legjobb válasz: Én Prágában vonattal voltam õsszel. Éjszakaival mentünk, a vonat normális és tiszta volt, és nem voltak rajta túl sokan. A buszról fogalmam sincsen.

Én Prágában vonattal voltam õsszel. Éjszakaival mentünk, a vonat normális és tiszta volt, és nem voltak rajta túl sokan. A buszról fogalmam sincsen.
Szerintem érdemes vonattal, csak kényelmesebb, idos.cz -n lehet menetrendet, tarifákat nézegetni

Egy játék hegedű tokkal együtt 770 ft-ba kerül. A játék hegedű vonóval együtt 810 ft-ba kerül. A tok és a vonó együttes ára 220 ft. Mennyibe kerül a játék hegedű tokkal és vonóval együtt?

Legjobb válasz: Az egyenletrendszer: h+t=770 h+v=810 t+v=220 összeadva 2h+2t+2v=770+810+220=1800 2-vel osztva h+t+v=900 ebbõl egyenként levonva az egyenleteket kapjuk az árakat.

Az egyenletrendszer: h+t=770 h+v=810 t+v=220 összeadva 2h+2t+2v=770+810+220=1800 2-vel osztva h+t+v=900 ebbõl egyenként levonva az egyenleteket kapjuk az árakat.
Elmegyek a boltba, megveszem a hegedût tokkal 770 Ft-ért. Éppen fordulnék ki az üzletbõl, amikor rájövök, hogy vonó is kéne (a tok nem annyira fontos). VISSZAADOM A KERESKEDÕNEK A TOKOT, Õ ODAADJA A VONÓT, ÉS ÉN RÁFIZETEK MÉG negyven forintot (ugye 770 + 40 pont megvan a 810). Szóval, ebbõl az látszik, hogy a VONÓ ÉPP 40 FT-TAL KERÜL TÖBBE A VONÓNÁL. Idáig eljutva, most jön a harmadik támpont a feladatban: , , A tok és a vonó együttes ára 220 ft''. Elképzelem a tokot és a vonót egymás mellett feküdni. Mivel a vonó 40 Ft-tal drágább a toknál, kissé bedrogozott képzeletvilággal úgy is elképzelhetem az egymás mellett fekvõ tokot és vonót, hogy a vonó helyébe egy (másik) tokot látok, amire még rá van ragasztva negyven forint (végülis jogosan, hiszen bármikor becserélhetnék egy ilyet ragasztmányt egy igazi vonóra a kereskedõnél). Szóval az együtt 220 Ftba kerülõ tokot és vonót úgy is elképzelhetem, mint két tokot és 40 Ft-ot. Szóval két tok és negyven forint kerül összesen 220 Ftba. Ezt úgy is elképzelhetem (valamivel életszerûbben), hogy bemegyek a kereskedõhöz, adok neki 220 Ft-ot, õ ad érte egy tokot és egy vonót (ahogy a feladat állította a harmadik állításban). Én meg a vonót visszaadom a kereskedõnek, és becserélem nála egy másik tokra, és a kereskedõ visszaad még 40 Ft-ot (emlékezzünk, a második állítás szerint a tok 40 Ft-tal olcsóbb a vonónál). Végül tehát a 220 Ft-ból kaptunk két tokot, és visszakaptunk 40 Ft-ot. Tehát a két tok 180 Ft-ba került, így egy tok ára 90 Ft. A vonó meg 40Ft-tal drágábbbb a toknál, tehát az meg 130 Ft-ba kerül. Ellenõrzés: 130 - 90 = 40 130 + 90 = 220 Ja a hegedût elfelejtettem, de az most már gyorsan megvan: , , Egy játék hegedû tokkal együtt 770 Ft-ba kerül'' Szóval a hegedû a 90 Ft-os tokkal együtt 770 Ft, tehát a hegedû önmagában 680 Ft.
Most látom csak a kérdés csak a hegedû-tok-vonó EGYÜTTES ára volt, az árakat külön-külön a feladat nem is kérdezi. Ekkor az elsõ Válaszoló megoldása jobb, mint az enyém, mert , , takarékosabb'', ezért szebb is.
Az egyes árak kiszámítására is szebb az Elsõ megoldása, mint az enyém. Úgy látszik, erre a feladattípusra az a tömör megoldás.
Igen, de a te megoldásod olvasmányosabb, szövegbe ágyazott, így érthetõbb, mint az én egyenleteim.
Valószínûleg a Tiéd is szövegbe ágyazható, úgy hogy egyszerû fizikai vagy köznapi jelenségekhez köthetõ legyen. Az asszociativitás (hallgatólagos) kihasználása például általában jól modellezhetõ fizikai tárgyak átcsoportosításával. Azon gondolkodtam még, hogy miért is tudott tömörebb lenni a Te megoldásod. Valószínûleg azért, mert jól hasznosít egy plusz információt a feladatból: nevezetesen a feladatban megbúvó SZIMMETRIÁT. Ha nem volna szimmetrikus a példa, az enyém is jó lenne, de ennek a (rejtett) pluszinformációnak a kihasználását kár volt kihagynom. Nem tudtam, hogy a szimmetria érzékelése ennyire része az algebrának, bár Fried Ervin írt errõl valamit a könyvében, csak azt nem értettem pontosan.

A Ferihegyi repülőtértől a Keleti - és a Déli pályaudvar taxival mennyi idő és mennyibe kerül? Megéri jobban vonattal menni már Ferihegyről (és aztán Komáromba)? A Ferihegy nevű állomás mennyire van a reptértől?

Legjobb válasz: Az állomás Ferihegy I-tõl csak egy kis séta, onnan a vonat a Nyugatiba megy, ezért némi metrózás is kell a Déliig. Ferihegy II. kint van a tundrán, de onnan is megy busz. Néhány taxitársaság reklámja szerint Pestre 3490, Budára (Déli pu.) 3990 Ft-ért szállítanak.

Az állomás Ferihegy I-tõl csak egy kis séta, onnan a vonat a Nyugatiba megy, ezért némi metrózás is kell a Déliig. Ferihegy II. kint van a tundrán, de onnan is megy busz. Néhány taxitársaság reklámja szerint Pestre 3490, Budára (Déli pu.) 3990 Ft-ért szállítanak.
A kérdező hozzászólása: 9 perc alatt (nem tudom I vagy II :S), csomagelvivéssel együtt, bármilyen gyorsan menetelõs tempóban el tudok érni a vonatomig?
A kérdező hozzászólása: Érkezés: 11:20 Budapest, Magyarország - Ferihegy, 2A. Terminál Tehát a tundrai kettes terminál? :S:S És az a taxiút mennyibe idõ lehet egy átlagos pesti napon?
Számolhatsz 1 órával. A 9 perc nem 90 akart lenni? Pl. a csomagokra várni sem 9 perc.
A 2A a messzebbi reptér, BKV busz megy Ferihegy 1 -re érintésével a kék metróig, arról át kellene szállnod a pirosra. Van airport minibusz ("társas taxi") is. Airportshuttle.hu Zrt. a neve http://www.airportshuttle.hu
A kérdező hozzászólása: Nem, 9 percet értettem a 9 perc alatt. Berlinben meglett a csomagom olyan 4 perc alatt ^^ De már leadtam a dologról, fõleg hogy kettes terminál, a suliba meg 14:15-ig kéne beérnem, és... nincs esély. De ezeket azért jó tudni... Már csak az a kérdés, hogy egy vonat Kelenföldig, vagy eg taxi déliig/keletiig éri-e meg jobban a kettes termináltól. Még egyszer köszi mindenkinek!
Árban egyértelmûen a vonat az olcsóbb, kényelemben és gyorsaságban viszont a taxi. Arra azért kérdezz rá, hogy a transzferárak a reptérrõl indulásra is vonatkoznak, vagy csak a városból a reptérre! Ha taxiórával mész, az nagyon húzós lehet. De egyébként a busz + metró is gyorsan bevisz a városba.

Vonattal milyen Velencébe utazni, nagyon hosszú, és mennyibe került a vonatjegy?

Érdemes vonattal elmenni ,Velencébe ,és Horvátországba szeretnénk menni,de nem tudjuk, mivel érdemes.

Legjobb válasz: ki lehet menni, mi 2 éve vonattal mentünk Horvátba, Splitbe. ha l emlékszem du. 3kor intult a vonat pestrõl, reggel 8ra voltunk Splitben. Lehet venni hálókocsiba jegyet, az drágább, meg lehet menni ülõs kocsiban. Mi olyannal mentünk, hát a kényelmestõl messze van, de tûrhetõ. Velencében is voltunk már, de akkor kicsi voltam nagyon. Oda is meg lehet csinálni hogy reggelre érsz oda. Árat sajnos nem tudok mondtani, de bemész a mávhoz és megmondják.

ki lehet menni, mi 2 éve vonattal mentünk Horvátba, Splitbe. ha l emlékszem du. 3kor intult a vonat pestrõl, reggel 8ra voltunk Splitben. Lehet venni hálókocsiba jegyet, az drágább, meg lehet menni ülõs kocsiban. Mi olyannal mentünk, hát a kényelmestõl messze van, de tûrhetõ. Velencében is voltunk már, de akkor kicsi voltam nagyon. Oda is meg lehet csinálni hogy reggelre érsz oda. Árat sajnos nem tudok mondtani, de bemész a mávhoz és megmondják.
Szia! Itt elolvashatod a beszámolómat, amit egy ilyen útról írtam, ebben többek közt a vonatút is benne van. Ez ülõkocsi volt, ezzel 15 ezerért mehetsz el Velencébe oda-vissza.
Ja csak a link maradt ki:D http://www.ongo.hu/elmenybeszamolok/3157
A kérdező hozzászólása: Köszi, elolvastam:) Hát, én mindig inkább vonat, mint buszpárti voltam...

Ha bankszámláról utalok bankszámlára 1000 ft-ot, mennyit von le a bank átutalási díjat ( unicredites)?

Legjobb válasz: 500 Ft-ot. Interneten nem tudsz utalni? Mert ebben az esetben nem von le semmit sem.

500 Ft-ot. Interneten nem tudsz utalni? Mert ebben az esetben nem von le semmit sem.
A kérdező hozzászólása: Gondolom ez az 500ft a minimum, tehát ennyit vonnak le pl. 6000 után is, nem pedig azt jelenti, hogy 50%-ot. Hogy érted, hogy neten keresztül, úgy tudom, ez csak otp directnél van, vagy valami ilyesmi.
A díj számlacsomag függõ, netbank pedig minden banknál van.
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor bogarászok még egy kicsit az olcsóbb, esetleg ingyenes lehetõségek után.

Mit és mennyit vonnak le a GYED-ből?

2013-ban, várhatóan...

Legjobb válasz: Szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. Hogy hány % azt sajnos nem tudom.

Szja-t és nyugdíjjárulékot vonnak. Hogy hány % azt sajnos nem tudom.
szja 16%, nyugdíjjárulék 10%.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!