Találatok a következő kifejezésre: Mennyit vigyek orvoshoz (5 db)

Labrador kutyámnak (10hó) fáj a bal hátsó lába, sántít. Tapintásra nem reagál nem húzza el és nem látok sebet vagy tapintok semmi elváltozást. Mennyire normális egy növekvő kutyánál. Vigyem orvoshoz vagy várjak. Adhatok fájdalomcsillapítót?

Legjobb válasz: A DP csípõízületi diszpláziát jelent, ami egy örökletes betegség - többek közt - a labradorok között is. Az pedig, hogy nem törzskönyves (így egyébként nem is fajtatiszta), azért számít, mert ebbõl kiderül, hogy szaporítótól van, ami alapján - mivel a szaporítóknak nem áll érdekükben egészségügyi szûréseket végeztetni a tenyészállatokon - több, mint valószínû, hogy a kutya felmenõi között volt DPt örökítõ egyed. Így viszont mindenképpen minél hamarabb állatorvos, aki meg tudja csinálni normálisan a röntgent, hátha még idõben el tudjátok kapni, és nem bénul le funkcionálisan a kutya másfél éves korára. Te pedig remélhetõleg egy életre megtanulod, hogy egy ÉLÕLÉNY életével nem játszunk, nem óccsón-gyorsan-közel kell, a legfontosabb az (lett volna), hogy egészséges legyen - annak pedig ára van, nem 10-20, hanem mondjuk 80-120 ezer forint.

A DP csípõízületi diszpláziát jelent, ami egy örökletes betegség - többek közt - a labradorok között is. Az pedig, hogy nem törzskönyves (így egyébként nem is fajtatiszta), azért számít, mert ebbõl kiderül, hogy szaporítótól van, ami alapján - mivel a szaporítóknak nem áll érdekükben egészségügyi szûréseket végeztetni a tenyészállatokon - több, mint valószínû, hogy a kutya felmenõi között volt DPt örökítõ egyed. Így viszont mindenképpen minél hamarabb állatorvos, aki meg tudja csinálni normálisan a röntgent, hátha még idõben el tudjátok kapni, és nem bénul le funkcionálisan a kutya másfél éves korára. Te pedig remélhetõleg egy életre megtanulod, hogy egy ÉLÕLÉNY életével nem játszunk, nem óccsón-gyorsan-közel kell, a legfontosabb az (lett volna), hogy egészséges legyen - annak pedig ára van, nem 10-20, hanem mondjuk 80-120 ezer forint.
Egész nap sántít vagy csak ha "eszébe jut" illetve alvás után? Fájdalomcsillapítót soha ne adj orvosi konzultáció nélkül, rengeteg humán gyógyszer megölheti... Egy növekedésben lévõ kutyánál, normális ha 1x-1x sántikál, de ha folyamatosan csinálja, vagy láthatóan fáj is neki, akkor vigyétek el orvoshoz.
Gyanítom, nem tks... állatorvos, DP szûrés - pontosabban elõszûrés, mert még fiatal, aztán megfelelõ mozgatás, megfelelõ etetés, zöldkagyló.
Ha nincs törzskönyve, akkor nem fajtatiszta! Csak fajtajellegû keveréknek számít! A DP pedig a diszpláziát jelenti, nekem is sajnos az ugrott be, hogy tuti nem törzskönyves a kutya, szûrt szülõktõl.... Ezért nem szabad szaporított kutyát venni, pláne nem ennyire agyonszaporított fajtából, nem a törzskönyv miatt kerülnek 2-4-5* annyiba a tenyésztõs kutyák! Tessék leszûretni, mert valószínûleg beteg!
Holnap állatorvos, ha biztosra akarsz menni, magát a röntgent érdemes szakorvossal csináltatni, hallottam már olyat, hogy D-s könyököt A-snak sikerült "fényképezni". A doki is el fogja magyarázni, hogy mivel tudod javítani/fenntartani az állapotát, de ha végigbújod az internetet, tapasztalatok, fórumok alapján találhatsz magad is lehetõségeket, étrend kiegészítõket, kezeléseket, amikkel segíthetsz a kutyán. De ennyire ne szaladj elõre, elsõ körben tudjátok meg, hogy DP-e egyáltalán.
A kérdező hozzászólása: Most hogy tényleg jól átmozgattam úgy érzem hogy a térde kattog ahogy hajlítom neki, de csak azon a lábán amit fájlal. Ezt is okozhatja a DP. Nagyon aggódom érte.
Mindenképpen lássa orvos! A mi kutyánknál is jelentkezett, csak jobb láb és õ két és 3/4 éves.Kapott gyulladás-csökkentõ fájdalomcsillapítót és porcépítõt!23 hét után kutyabaja!!!!
A törzskönyves szaporító egy másik kategória... Jobb esetben a tenyésztõ szerzõdést irat alá, pl. ha valami genetikai baja van a kutyának, akkor a mûtéti költséget õ állja, ez a garancia, hiszen nem érdeke beteg kutyákat szaporítani! Másrészt, sokkal nagyobb az esélye, hogy beteg kutyát fogj ki egy szaporítónál, mint egy TISZTESSÉGES tenyésztõnél...
Ajánlatos az orvos. Olyan, akinél van röntgen is, ha szükség lenne rá. És csak úgy halkan....törzskönyves kutyáknál is elõfordul DP. Némelyek egészen kinyílnak, és szórják a sablon átkokat, amikor meglátják leírva---nem törzskönyves a kutya---- Utólag mégis mit változtat a helyzeten, hogy ilyent vett a gazda?
A kérdező hozzászólása: Nagy részben igazatok van, de sajnos sok negatív pédával is találkoztam. Az elsõ labrador kutyám 8 hónaposan pusztult el mert vele született szívelégtelensége volt és nem záródott a szívbillentyû. NEm lehetett rajta segíteni, pedig tényleg mindent megpróbáltunk. Õ törzskönyves volt. Köszönöm a segítséget és mindenképp elviszem dokihoz. :-D
Lehet hogy tüske ment a lábába, de szerintem még várj egy napot, és ha addig sem javul akkor vidd el állatorvoshoz. Jobbulást neki :)
A kérdező hozzászólása: Amúgy nem törzskönyves, de fajtatiszta. Mit számít ez?
A kérdező hozzászólása: Mi az a DP?
A kérdező hozzászólása: Úgy kel fel mint egy "öregasszony".
A kérdező hozzászólása: Eddig 1x-1x sántított de ma úgy látom hogy többet és fõleg akkor ha felkel. Ha van kedve szaladgál is csak aztán megint sántít. Tüske nincs a lábában, azt néztem.
Mindenképpen orvos, eszedbe ne jusson addig találomra fájdalom-csillapítózni!
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk varratszedésen. Nem DP-je volt hanem a sípcsinja ívesen fejlõdött ki neki, ezért nem támasztotta alá rendesen a combcsontját. Ezáltal kiugrált neki a térde. Elég komoly volt a mûtét. De egyre jobban van. Ahogy most otthon nézegetem neki maradt varrat a sebben, remélem ez nem lesz probléma. Köszönöm a jó tanácsokat.:-D

Mennyi ideig maradhat egy kullancs a kutyaba ugy hogy ne okozzon maradando karosodast? Lehet piros szine a kullancsnak? Megprobalhatom en otthon kiszedni vagy vigyem orvoshoz?

Vasrnap vittuk ki a kutyamat a telekre de csak most vettem eszre,ket piros pottyot rajta,lehet kullancs is?

Legjobb válasz: Hát a színe miatt lehet akár az is, vannak piros kullancsok is. De nézd meg jól, látni fogod: vannak lábai??? Nem biztos, hogy vasárnap belement attól, hogy akkor voltatok kint vele, az is lehet, hogy a bundájában tanyztak egy kicsit meg keresték a legjobb helyet maguknak... Ha kicsik még a "kullancsok"(?) akkor nem mentek bele régen. Ha jól megszívták már magukat, akkor biztos 1-2 napja benne vannak. Én mielõbb kiszedném, de csak akkor, ha tudod hogyan kell!! NE PRÉSELD A KUTYÁBA A KULLANCSBÓL AZ ANYAGOT=NE NYOMD ÖSSZE MÉG VÉLETLENÜL SEM!!! ÉS NE TEKERGESD, EGYSZERÛEN MEGFOGOD JÓ KÖZEL A KUTYA BÕRÉHEZ, AMILYEN KÖZEL CSAK TUDOD, DE NE NYOMD ÖSSZE ÉS EGY HATÁROZOTT ERÕS MOZDULATTAL "RÁNTSD" KI. Ha a kullancs nem fertõzõtt akkor nem fogja megfertõzni a kutyádat akkor sem, ha addig benne marad, míg jól tele nem szívja magát és magától kiesik. De ezt így nem lehet megállapítani- hogy fertõzött- e. Remélem tudtam segíteni. Szedd ki belõle!!!

Hát a színe miatt lehet akár az is, vannak piros kullancsok is. De nézd meg jól, látni fogod: vannak lábai??? Nem biztos, hogy vasárnap belement attól, hogy akkor voltatok kint vele, az is lehet, hogy a bundájában tanyztak egy kicsit meg keresték a legjobb helyet maguknak... Ha kicsik még a "kullancsok"(?) akkor nem mentek bele régen. Ha jól megszívták már magukat, akkor biztos 1-2 napja benne vannak. Én mielõbb kiszedném, de csak akkor, ha tudod hogyan kell!! NE PRÉSELD A KUTYÁBA A KULLANCSBÓL AZ ANYAGOT=NE NYOMD ÖSSZE MÉG VÉLETLENÜL SEM!!! ÉS NE TEKERGESD, EGYSZERÛEN MEGFOGOD JÓ KÖZEL A KUTYA BÕRÉHEZ, AMILYEN KÖZEL CSAK TUDOD, DE NE NYOMD ÖSSZE ÉS EGY HATÁROZOTT ERÕS MOZDULATTAL "RÁNTSD" KI. Ha a kullancs nem fertõzõtt akkor nem fogja megfertõzni a kutyádat akkor sem, ha addig benne marad, míg jól tele nem szívja magát és magától kiesik. De ezt így nem lehet megállapítani- hogy fertõzött- e. Remélem tudtam segíteni. Szedd ki belõle!!!
Az elõzõ válaszadó is én voltam: ha 1-2 napon belül a kutyád étvágytalan lenne, vagy láthatóan rosszul érezné magát, akkor mindenképpen vidd orvoshoz- lehet babéziás, ami nagyon hamar végzetes lehet számára, de gyógyítható ha idõben orvoshoz kerül!!!
Maximalisan igazat adok az elottem szolonak. A belazasodassal kapcsolatban is, az en kutyamba 4 honaposan sok belement, belazasodott, kapott egy szurit es rendbejött. Mifelenk sok piros kullancs van, amik kicsik/köepesek es vannak kicsi feketek amik kemenyebbek es nagy feketek amik puhabbak. Keress ra a kullancsos kerdesekre, volt mar korabban, ott is sok hasznos dolgot leirtunk mar.
Amúgy a kullancs ha jól lakott elhagyja a gazdaszervezetet.Az betegséget meg az elején is el lehet tõle kapni.Simán kiszedheted otthon.Ha a feje bent marad, akkor azzal ne törõdj, majd kilökõdik.Orvoshoz csak akkor vidd, ha úgy látod nincs minden rendben az állattal.
Az orvosok szerint egy kutya úgy hordozhatja magában még a fertõzött kullancsot is, hogy közben nem is fertõzõdik meg. A legbiztosabb, ha kiveszed belõle. Ha sikerül jó, ha nem, a legtöbb esetben abból sem lesz tragédia.

Mennyit vigyek az orvoshoz?

Pénzre gondolok. Holnap megyek a n?gyógyászhoz. 7 hetes vagyok kb. Mennyi pénzt vigyek, vagy vigyek egyáltalán?

Legjobb válasz: Ha SZTK-ba mész,akkor nem kell vinni!

Ha SZTK-ba mész, akkor nem kell vinni!
Nekem nem volt választási lehetõségem, speckós orvoshoz kell járnom alap betegség miatt. De ha sztk-ba mennék, max 2000 adnék neki ha meg vagyok elégedve vele.
Amikor sztk-ba jártam dokihoz, én akkor is vittem 5000-t. Nem kellett gyõzködni, hogy rakja el....
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy hogy van... édesanyám lába 200.000.-Ft-tól függöt. Most már szépen mankózik. Köszönöm a válaszokat.
Nem kell fizetned csak a szülésért!Elvileg azért sem kellene, csak tudod hogy van ez!?
Ha nem választott orvosod van, akkor a késõbbiekben sem kell fizetned! Ha meg választasz orvost akkor ott meg fix tarifák vannak. Általában 5-10 ezer között van alkalmanként a vizsgálat (hely függõ), a szülésért pedig a vizsgálatkor fizetendõ összeg 10 x-esét szokták adni.
SZTK-ban szerintem nem kell fizetni, max. az uh-fotóért kérhetnek pénzt.
A kérdező hozzászólása: Csak olyan ideges vagyok. Tudom, hogy magándokinál kell. Félek, hogy a babám egészsége a pénztõl fog függni.
A kérdező hozzászólása: SZTK-ba megyek. De a vizsgálatokért késõbb mennyit fizetek, ha kell. Vagy mennyit illik?
Csak a magánorvosnak kell fizetni, nála meg adott tarifa van. Máshol nem kell fizetni!!!
Ha SZTK -ba mész igen elõfordulhat hogy elfogadja sajnos az orvos, de elvileg nem kell pénzelni, rád van bízva, de ha minden alkalommal fizetsz, akkor jobbnan jársz, ha magándokihoz mész, megnyugtató!!


Találtam egy csúnyán sérült cicát. Nem tudtam befogni, hogy orvoshoz vigyem, hívtam az Illatos útiakat. Most írtam emilt nekik, hogy ha él a cica, fizetem a költségeket, és örökbe akarom fogadni. Mennyi az esélye, hogy nem altatták el?

Legjobb válasz: Az attól függ, milyen súlyosak voltak a sérülései, ezt az orvos dönti el! Nagyon jól cselekedtél, és remélem, hogy minden rendben lesz!!!!

Az attól függ, milyen súlyosak voltak a sérülései, ezt az orvos dönti el! Nagyon jól cselekedtél, és remélem, hogy minden rendben lesz!!!!
Ha nem nagyon súlyosak a sérülési, akkor nem hiszem, hogy elaltatták.
Majd megírják, hogy él-e még vagy sem, a honlapjukon is meg tudod nézni, hogy fenn van-e már. Az egyébként szerintem nem fog mûködni, hogy benn van a macska, te meg fizeted a költségeit, ez nem menhely, nincs ideiglenes vagy virtuális örökbefogadás. Vagy örökbefogadod, vagy benn marad és csinálnak vele, amit akarnak. Jellemzõen nincs sok macskájuk, hamar kiviszik õket.
Kicsi az esélye, hogy gyógyítgatni fogják az Illatoson :((
Utolsó, de bizony gyógyítják õket, nem is akárhogy. Ajánlom figyelmedbe ezt a blogot, amit egy, a telepen dolgozó állatorvos vezet: http://eletazillatoson.hu/

Meddig ne vigyem sétálni a 8 hetes babámat, mert fáj a torka és hasmenése van? Az orvos azt mondta valami virus van de mennyi idö mire meggyogyul?

Legjobb válasz: Szerintem attól hogy beteg még kiviheted a levegõre. Biztos jót tesz neki a friss levegõ, csak ne maradjatok sokáig és persze ne szeles idõben. A doki gondolom mondta volna hogy nem szabad ha olyan baja lenne. Ha nem lázas és nem nyügös nyugodtan vidd ki.

Szerintem attól hogy beteg még kiviheted a levegõre. Biztos jót tesz neki a friss levegõ, csak ne maradjatok sokáig és persze ne szeles idõben. A doki gondolom mondta volna hogy nem szabad ha olyan baja lenne. Ha nem lázas és nem nyügös nyugodtan vidd ki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!