Találatok a következő kifejezésre: Mennyit van egy 1 hónapos (11 db)

Mennyit kakál egy 1 hónapos (kizárólag anyatejes) baba? Hány kakás pelenka van egy nap?

Legjobb válasz: Volt olyan nap hogy 5-6 kakis pelus is volt,aztán késõbb ez majd elmúlik.

A kérdező hozzászólása: büfi van, puki is, hasa sem fáj. akkor nem kell aggódni? :D miért csódálkozol? nem pisilhet?
Volt olyan nap hogy 5-6 kakis pelus is volt, aztán késõbb ez majd elmúlik.
A kérdező hozzászólása: 1 az nagyon kevés? pár napja csak 1szer kakálik. mi okozhatja? viszont - szerintem - sokat pisilik. hig a tej?vagy mitõl lehet?
Kakálik meg pisilik, ilyet se hallottam még :) van új a nap alatt :) Anyatejes babánál minden normális, az is, ha heti 1-et kakil, az is, ha napi többet. A lényeg, hogy ne fájjon a hasa, és a kaki is, büfi is könnyen kijöjjön.
Kizárólag szoptatott babánál a napi 6x is normális, és a ha naponta egyszer is. Ez attól függ, mennyire és mit hasznosít a baba a tejbõl. A tejed jó!! Pont az õ szükségleteihez igazodik! Tehát emiatt ne aggódj.
Elnézést, tényleg a ragozáson mosolyogtam. Felénk még ilyet nem hallottam. Ha 1 hónap alatt 1 kilót hízott, és tényleg nem fáj semmije, akkor mindegy, mennyit kakil. Gratulálok a babádhoz, ne aggódj miatta :)
A válaszoló a kifejezésen csodálkozott, nem azon, hogy pisil. Biztos nyugat-mo-i vagy. Ott ikesítenek.
A kérdező hozzászólása: 1 hónap alatt 1 kilót nõtt. ez gondolom jó...
Szinte mind az, ez ilyenkor természetes, 3 hós kor körül kezd ritkulni ezek száma, akkor van már olyan pelus ami nem kakis.
A kérdező hozzászólása: ja most látom mit irtam, nem ik-es igék a kakál és pisil...elnézést, Erdélybõl irok. próbálok vigyázni, szépen beszélni magyarul, de nem mindig jön össze.

Van egy 1.3 Suzuki Swift-em új aksi van benne ( 4 hónapos ) h ha a szivargyújtóról megy a zene kb bírja az aksi 13.14 v mellett kb 2-3 órahosszát. De ha csak simán cd-s rádióról üzemelne akkor kb mennyit szólhat? .5-6 órahossza?

Mert volt már egy párszor tologatva ez miatt.. ja és miért nem lehet ~ 13.20tól jobban feltölteni az aksit ? ..Feszültségmérővel már játszadozok rajta :D..

Legjobb válasz: hát azért az elég gyenge teljesítmény. Az ignisünkben 9 órán keresztül hallgattam szivargyújtóról, és még utána is pöccre indult. Van beszerelve erõsítõ, mélyláda, több hangszóró, vagy csak az alap?

hát azért az elég gyenge teljesítmény. Az ignisünkben 9 órán keresztül hallgattam szivargyújtóról, és még utána is pöccre indult. Van beszerelve erõsítõ, mélyláda, több hangszóró, vagy csak az alap?
Nevárj csodákat egy 35 Ah-s akksitól. Talán kibír 5-6 órát is, de ha nem mész a kocsival, legközelebb csak 2-t.
A kérdező hozzászólása: Igen 35-ös volt benne most 40-est vettem bele.. de gondolom ha kapna egy 50-55-öst akkor meg a generátor nem bírna tölteni mivel az már sok lenne neki nem?

Mennyi idősen szokás ivartalanítani a szuka kutyát? Nekem van egy 10 hónapos, már tüzelt is és megcsináltatom a műtétet. Már 1 kollegámmal összevesztem, mert ilyen fiatalon? !

Legjobb válasz: Minél korábban annál jobb, 6-8 hónaptól kezdve lehet, azért kb. mert nagyobb testû kutyáknál kicsit minden arrébb tolódik, ahogy kisebb testûeknél elõre. Ne hallgass a kolléga nõdre, nagyon helyesen teszed, hogy ivartalanítod. Ez egyáltalán nem korai, szerintem éppen ideális. Az orvosok nem ragaszkodnak az elsõ tüzeléshez sem.

Minél korábban annál jobb, 6-8 hónaptól kezdve lehet, azért kb. mert nagyobb testû kutyáknál kicsit minden arrébb tolódik, ahogy kisebb testûeknél elõre. Ne hallgass a kolléga nõdre, nagyon helyesen teszed, hogy ivartalanítod. Ez egyáltalán nem korai, szerintem éppen ideális. Az orvosok nem ragaszkodnak az elsõ tüzeléshez sem.
Én nem vártam volna meg a helyedben az elsõ tüzelést sem. http://rendelo.mancsok.hu/ivartalanitas.htm ezt olvasd el. én anno hónapokig kutattam utána, 4 hónaposan túl estünk rajta, és nagyon örülök neki, h nem késõbb. a kollégádra ne hallgass! az egyik oldalon is ugyanez a vélemény mint ott amit belinkeltem, és a szerkesztõ több mint 100 orvos véleményét kérte ki. ha hallgatnánk mindig másokra.. akkor lehet nem is mûttetnénk meg. hányan mondták nekem, h szegény kutya, de az övék meg daganatban halt meg. ennyit errõl sok sikert.
Én is elsõ tüzelés után csináltattam, egyáltalán nincs korán!
hello! igaz nekem kan kutyám van 1, 5 éves némejuhász és 2 hete csinálták meg az ivartalanitást, a doki mondta hogy ez a kor még belefér, , bár 6-7 honapos korban a jo, , állitolag
6-8 hós korban a legjobb :) de még most vidd el a második tüzelése elõtt!
ne korai, nyugodtan viheted.
Nem a kollégádat akarod megmûttetni, nem is a kutyáját. Mi köze hozzá? Pont idõben van.
Mi 1 hónap múlva visszük, amikor 6 hónapos lesz! Az állatorvos ezt tanácsolta! Szóval 10 hónapos kutyát már nyugodt szívvel vihetsz, ne várj tovább! Inkább most viszem, mint késõbb szüljön, vagy daganatos legyen. Szóval ne törõdj a kollegáddal!


Mennyit van ébren egy 1 hónapos baba?

Legjobb válasz: elméletileg 18 órát kellene aludnia, de ezt a kislányom nem olvasta:)

elméletileg 18 órát kellene aludnia, de ezt a kislányom nem olvasta:)
Nem túl sokat.
Teljesen változó :) Van, aki átalussza a napot, és csak enni kel fel, más baba pedig akár már órákat is ébren tölt.

Anyatejes 1 hónapos babátok mennyit eszik egy nap? És azt olvastam nem sok változás van miliben az 1 hónapos és 6 hónapos baba étkezésében. Ez komoly?

Eddig néztem 80-90 miliket evett de tegnaptól hirtelen eszik 110-135-t is. Kicsit meglep?dtünk.

Legjobb válasz: A fejlõdés ugrások alkalmával fontos, hogy mindig tedd mellre, mert különben nem követi a tejtermelés az igényt. Mi is bimbóvédõvel kezdtük a szopizást, de 2-3 hét után csak a kezdéshez kellett, pár korty erejéig, amíg "kiszívta" és utána simán be tudta kapni, aztán már olyan ügyes lett, hogy az sem kellett. Nem tudjátok így megoldani? Amit nekem még javasoltak, hogy mellszívóval "húzzam ki" a mellbimbómat, hogy be tudja kapni, ez is jó volt...Az a cumisüveg nem kellene, pláne, hogy a fejés, sterilizálás elég sok idõbe telik és hát a cumisüveg mégsem az anyamell....Nem tudom, mennyiket eszik, mert nem mérem, de a tápszeres doboz alapján (ki kellene már dobnom, mert csak 1x kapott a hazajövetel napján :)...az áll, hogy 1-2 hetes 90ml, 3-4 hetes 120ml, 2 hónapostól 150 ml, 3-4 hónapos 180 ml és 5-6 hónapos 210 ml. Amit leírsz az normális, de szerintem meg kellene próbálnotok szopizni....nekünk az Espumisan sokat segített a levegõn.

A fejlõdés ugrások alkalmával fontos, hogy mindig tedd mellre, mert különben nem követi a tejtermelés az igényt. Mi is bimbóvédõvel kezdtük a szopizást, de 2-3 hét után csak a kezdéshez kellett, pár korty erejéig, amíg "kiszívta" és utána simán be tudta kapni, aztán már olyan ügyes lett, hogy az sem kellett. Nem tudjátok így megoldani? Amit nekem még javasoltak, hogy mellszívóval "húzzam ki" a mellbimbómat, hogy be tudja kapni, ez is jó volt...Az a cumisüveg nem kellene, pláne, hogy a fejés, sterilizálás elég sok idõbe telik és hát a cumisüveg mégsem az anyamell....Nem tudom, mennyiket eszik, mert nem mérem, de a tápszeres doboz alapján (ki kellene már dobnom, mert csak 1x kapott a hazajövetel napján :) ...az áll, hogy 1-2 hetes 90ml, 3-4 hetes 120ml, 2 hónapostól 150 ml, 3-4 hónapos 180 ml és 5-6 hónapos 210 ml. Amit leírsz az normális, de szerintem meg kellene próbálnotok szopizni....nekünk az Espumisan sokat segített a levegõn.
Szoptatás közben is büfiztesd meg, és utána kicsit tornásztasd meg (lábait a pocihoz) persze nem vadul :) VAgy behajlítod a lábait és kicsit körzöl vele, mint csípõszûrésen. Cumisüveget ne adj Neki, mert elõbb- utóbb összezavarodik szegény (máshogy kell szívni és gyorsabban is jön üvegbõl). Én így jártam anno :( Tedd cicire ha sír, ha éhes, enni fog. Ha szépen fejlõdik akkor nincs semmi gond. Különben ennyi idõsen még azért is sírhat, mert kicsit szorong a külvilág miatt, nemrég még éjjel-nappal meleg pociban volt :) Tegyél a teste köré kis takarót, ami minden oldalról hozzáér.
A kérdező hozzászólása: Ma is megpróbáltam. Bimbóvédõ aztán ki a szájból. Még most ügyes is volt szopizott. Igaz 45 percen át, végül belealudt. Már a tej folyt ki a száján. Aztán felébredt. Szerintem rájött, hogy éhes és ment a sírás. És ez így menne egész nap. Míg mikor a lefejt tejet megkapta, utána békésen nézelõdött. :( és én is képben voltam mennyit evett. Hát nem tudom. Egyébként 10-15 perc alatt mellbõl ki kellene szívnia a megfelelõ adagot nem?
Ez sok mindentõl függhet. Én speciel 30 percig szoptattam, 15 egyik, 15 másik mell. Annál tovább ha tart, már nem eszik, hanem "játszik", cumizik. EZ egy olyan fárasztó munka, amit eredményesen ennél tovább nem bír végezni.De ha még kicsi, akkor bealhat közte persze, mert elfárad, de ez nem azt jelenti, hogy jól lakott. Most még légy türelmes a határidõkkel, ha éhes, tedd cicire, (persze min. 10 perc teljen el 2 szoptatás között), és akkor magától beáll, ahogy nõ, egyre erõsebb lesz, és tovább bírja, és a gyakori mellre tételtõl több tejed lesz. Pont annyi, amennyi Neki kell :)
Az anyamellbõl szopizásnak pont az a lényege, hogy nem csak a táplálkozásról szól, mint a cumisüveg, ezért van tovább a melleden és így lesz több a tejed is. Ha bealszik ébresztgesd: büfiztesd, pelusozd át és kínáld meg újra. Igény szerinti szoptatásnál 2 dolgot felejts el: a mérleget és az órát. Tapasztalatból mondom, nem okoskodok én majdnem megjártam, de idõben jött a segítség. Ha bizonytalan vagy inkább keress egy szoptatási tanácsadót és hívd fel! Ha evett és megnyugszik, jól lakott, ilyenkor még nem csak a kaja miatt sírnak, másképp nem tudnak kommunikálni. Abból, hogy cicire teszed nem lehet baj, ha 1, 5-2 órán belül kér újra enni, tedd arra, amelyikbõl utoljára szopizott, ha 2 óra eltelt, akkor kapjon új cicit, így a tejtõl nem fog fájni a pocakja és igen, szopi közben is meg lehet büfiztetni és ha fél órával utána hasra teszed, jön még ki levegõ, ha büfizéssel nem távozott! Hidd el jelezni fogja, ha nem elég a tej! 5 hónapos Manó anyukája
Elõzõ vagyok: az lején nálunk is 3/4 órát cicizett, most már 10 perc alatt végez, ritkán szuszizik be rajta! Ne aggódj emiatt. Az elsõ 8-10 percben jön gyorsabban a hígabb cukros tej, utána kb 5 percenként kortyol 2-3-at. Ez nem jelenti azt, hogy õ alszik vagy pihen, hanem a hátsó zsíros tej (is )szopizás közben termelõdik, nem a két szoptatás között!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! :) Az elsõ 3 hetet úgy csináltam ahogy írtátok. Nem néztem órát, állandóan rajtam lógott de 1, 5 órát sem bírt ki két szopi között. Ekkor tértem át arra, hogy lefejem és látom mennyit evett. Így már kibírt 2, 5-3 órát is. El lehetett menni sétálni és tudtam hogy nem fog ordítani az éhségtõl. Most folytatom a cicire tevést. Mert egyébként imádom mikor rajtam lóg :) Jó babázást!

Mennyit kell kakilnia egy 3 honapos babucinak? Nekem van ugyhogy 1 nap semmi, aztán másik nap meg van 3 is. Jo ez igy? Anyatejes, és tápszeres is.

Legjobb válasz: Persze,hogy jó. Nálunk volt,hogy 1 hétig semmi,majd napi 3. Nincs kikötve,hogy mennyit kell kakálni.

Persze, hogy jó. Nálunk volt, hogy 1 hétig semmi, majd napi 3. Nincs kikötve, hogy mennyit kell kakálni.
Szia! Pisis pelenka legyen elég.Ha kaikis nincs egy hétig, és nem fáj a hasa, nem erõlködik, akkor nincs baj.Jól hasznosítja atejet.Nálunk is volt olyan, hogy négy napig semmi, de aztán négy.Aztán beállt egy idõ után, hogy minden nap volt. /Z/
Ha 5 napig nem kakil irány a gyerekorvos. Nekünk 3 naponta van kaki, de akkor jó sok.

1 hónapos kislányom nappal nem nagyon akar aludni.10-kor kel, és utána csak fél-egy órákat alszik egyfolytában, sokat van fent az esti fürdetésig. Éjszaka nincs gond, kétszer kel és rögtön vissza is alszik. Mennyire nagy baj ez?

Legjobb válasz: szia én kislányom is egy honapos.Reggel hattol este hatig kb 30 percet alszik össz-vissz.Éjjel nekünk sincs gond.Ha az enyém is ilyen meg a tiéd akkor nem lehet nagy gond :)

szia én kislányom is egy honapos.Reggel hattol este hatig kb 30 percet alszik össz-vissz.Éjjel nekünk sincs gond.Ha az enyém is ilyen meg a tiéd akkor nem lehet nagy gond :)
Szia! Az én kislányom csak a babakocsiban hajlandó egyhuzamban többet aludni, ha bent van õ is alig alszik, csak nyüglõdik. Bajnak nem baj, csak õ sem pihen rendesen, meg te sem jutsz ötrõl a hatra, ha fentvan. 8 hetes kislány anyukája
Ti legalabb szerencsesek vagytok, hogy ejjel nincs gond. Nallunk nappal sem alszik de ejjel is van hogy 3-4 orat virrasztunk mellette.
Nálunk is így volt, semmi baj. 4 hónaposan beállt, hogy alszik 4-5 alkalommal, de fél óránál sosem többet:-) Addig meg volt, hogy csak 1X aludt fél órát...
A kérdező hozzászólása: Látom nem vagyok egyedül ezzel a problémával. Remélem ezek a pici Manók nálam és nálatok is elõbb-utóbb jobb alvók lesznek nappal :-) Köszönöm a válaszokat és boldog babázást!

Mennyi folyadékra van szüksége egy 7 hónapos babának? A felnőtteknek ugye minimum 1, 5-2 liter/nap. Egy ennyi idős babánál mennyi?

Legjobb válasz: Szia az én kisfiam is hasonló korú (8hós) és a kajákon kívül pluszba egy nap alatt kiissza a 150ml-es "varázsitatót" csõrös pohár magyarul.. :) Ha kér még adok neki, de ez a 150ml. az átlag/nap. Üdv

Szia az én kisfiam is hasonló korú (8hós) és a kajákon kívül pluszba egy nap alatt kiissza a 150ml-es "varázsitatót" csõrös pohár magyarul.. :) Ha kér még adok neki, de ez a 150ml. az átlag/nap. Üdv
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A 150 ml-n kívül mennyi tápszert/tejet eszik még? Az én kislányom kétszer eszik 200 ml tápszert, kb. 150 ml teát, gyümölcslét, meg ami a kajában van. (gyümölcs-, zöldségpépek, tápszerrel fõzött tejbegríz) Akkor ennyi elég?
Szia szerencsére nem volt szükségünk tápszerre. Most is szopizik még hajnalban-este, de kb a két alkalom tesz ki egy étkezést, már inkább csak megnyugvásnak cicizik. Napi 5 alkalommal eszünk Reggel cici(kb.1dl.) tízórai 1babajoghurt ebéd:húsos üveges kaja, uzsonna: Gyümölcsös üveges kaja, vacsi:Tejpép (kb250ml.lehet)+ a 150ml. folyadék erre azt mondta a védõnõnk, hogy teljesen jó, mert változatos, és a folyadék is elegendõ. Szépen is fejlõdik. (ezt meg olvastam valahol, hogy ha a baba egy nap 5pisis pelit produkál akkor elegendõ a bevitt folyadékmennyiség) Remélem segítettem!? Üdv:Eszter
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál, persze, hogy segítettél! A mi védõnénink nagyon kedves, de ilyen dolgokban eléggé magamra hagy... Az én kislányom is ötször eszik, nagyon hasonlóan, mint a Te kisfiad, csak õ tápszert kap reggel-este (sajnos nem volt tejem), éjjel nem ébred enni, inni, ezért kérdeztem, hogy napközben mennyit kellene neki adni, de megnyugtattál, hogy így iszik eleget, még egyszer köszi! Minden jót Nektek! :)
A felnõtteknek vízbõl van ennyire szükségük, a babáknak pedig folyadékból. Egyébként valahol megtalálod a pontos adatot, hogy azt hiszem kg-ként 120 ml folyadék vagy valahogy így (nem tudom pontosan), de ebben minden folyadék benne van. (leves, fõzelék, tápszer stb)Úgy olvastam valahol, de ezt is csak 3 év körüli gyerekre, hogy 6 dl vízre van szüksége a többi folyadék mellett. De meglehetõsen nehéz erre pontos vagy akár irányadó adatot találni.
7, 5 hónapos babám átlagosan 1, 5dl folyadékot eszik étkezések között kivéve éjszaka. Ez azt jelenti, hogy 4*1, 5dl, azaz 6dl-t iszik egy nap. 8, 5kg, 75cm.
bocs, nem eszik, iszik :)
Az én kisfiam 6 hónapos. Reggel, este tápszert iszik, 2*160 ml-t. Napközben teát iszik, 250-300 ml-t. Összesen:570-620 ml-t
A Baba magazinban pont van egy cikk errõl a témáról, 1 dl-t írnak, de mint más is, babafüggõ gondolom, mi még kizárólagosan anyatejesek vagyunk, tapasztalatom nincs :)

Egy 6 hónapos kislánynak mennyi tejre van szüksége naponta? Lánykám 1 hete nem akar szopizni, más ételt viszont szívesen elfogad.

Tízóraira eddig is adtam neki gyümit, zöldsit,de már nem elég neki,ebédre, uzsonnára, vacsorára is szilárd ételt enne.Nem tudom,hogy egy ennyi id?s leányzónak nem-e sok még ez?Mikor mit adjak neki?Eddig anyatejes volt.

Legjobb válasz: Hát, ha eddig szopizott, akkor még szerintem sok lenne, hogy mindig szilárdat kapjon, még nagyon megterhelné a gyomrát. Különben is 1 éves koráig nagyon fontos még a tej. Próbáld meg ebédre adni a fõzeléket, tízóraira a gyümölcsöt, de a több étkezésre próbáld továbbra is a tejet, hiszen az elválasztásnál nagyon fontos a fokozatosság. Szépen lassan majd kiválthatod az uzsonnát is szilárddal, a vacsorát meg utoljára szokták ajánlani. Persze nem mindenki így csinálja...

Hát, ha eddig szopizott, akkor még szerintem sok lenne, hogy mindig szilárdat kapjon, még nagyon megterhelné a gyomrát. Különben is 1 éves koráig nagyon fontos még a tej. Próbáld meg ebédre adni a fõzeléket, tízóraira a gyümölcsöt, de a több étkezésre próbáld továbbra is a tejet, hiszen az elválasztásnál nagyon fontos a fokozatosság. Szépen lassan majd kiválthatod az uzsonnát is szilárddal, a vacsorát meg utoljára szokták ajánlani. Persze nem mindenki így csinálja...
Lányom 6 hónapos, délelõtt mi is gyümizünk, ebédre fõzelék, dékután egyszer újra van gyümi, de nekünk is mondta a védõnõ, hogy lassan majd még egy fõzeléket adhatok neki délután is valamikor, de lehetõleg még a fürdés elõtti idõszakban. Ehhez még annyit mondott, hogy azért a napi 4 szopizás maradjon meg.
800-1200 ml ‫҉
A kérdező hozzászólása: Akkor is, ha már 1-2 étkezést kiváltottunk?
Ha már mást is eszik, akkor kb 600 ml.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!