Találatok a következő kifejezésre: Mennyit várhatok a (213 db)

Laparoszkópiás műtét után mennyivel várható a menstruáció?

Olvastam, hogy sokaknak 1 hét után jött meg, másoknak rendesen, a várt id?ben. Nekem a 8. napon volt a m?tét, úgy tudom, a ciklus els? felében csinálják csak.

Legjobb válasz: Szia! Nekem rendesen az idejében jött meg.

Szia! Nekem rendesen az idejében jött meg.
A kérdező hozzászólása: És emlékszel esetleg, hányadik ciklusnapodon volt a mûtéted? És Köszönöm a válaszod.
Nekem is ugyanúgy jött meg, nem késett.

Megkezdem a 25. hetemet.7 kg sok, mennyi várható a végéig?

Legjobb válasz: Szia! Én 53 kilóval kezdtem most 75 kiló vagyok és a doki azt mondta nem is híztam csak gömbölyödtem,szerintem ez attól is függ mennyivel kezdted a terhességed és persze a vérléped is teljesen jó ,de ez a 7 kiló egyáltalán nem sok én ilyenkor már 14 kilónál jártam ,pedig nem vagyok egy zabagép!!!!39 hetes kismama

Szia! Én 53 kilóval kezdtem most 75 kiló vagyok és a doki azt mondta nem is híztam csak gömbölyödtem, szerintem ez attól is függ mennyivel kezdted a terhességed és persze a vérléped is teljesen jó , de ez a 7 kiló egyáltalán nem sok én ilyenkor már 14 kilónál jártam , pedig nem vagyok egy zabagép!!!!39 hetes kismama
28 hetes vagyok es 7 kilonal tartok, de az utolso 2-3 hetben nem hiztam semmit. Szoval a 25-dik het korul en is kb. ott tartottam mint te. Szerinetm nem sok, legalabbis en nem ereztem soknak. 171 magass vagyok es 59 kiloval kezdtem. Szerintem normalis testalkat. Ezenkivul ugyan ugy eszek mindent a tesztatol elkezdve a pizzaig es kenyeret is amikor kivanom. Szoval nem valtoztattam semmit az etrendemen azon kivul, hogy neha megeszek a egy kiwit vagy almat pluszba a vitaminok miatt. Kulfoldon elek, itt nem cseszegetnek a suly miatt. Egyszer mertek eddig a 8-dik heten, azota sem. :) Boldog babavarast!
Szia!Ugyanennyi plusszom volt nekem is ennél a babánál(3.baba lesz) és most vasárnap töltöm a 35.hetet +11 kg-mal!Ne aggódj, kis odafigyeléssel nem lesz több 12-14 kg-nál szerintem ami teljesen jó:) Az is lehet, hogy innen már szinte alig hízol!Téged is cseszeget a védõnõd?
vérléped-vérképed, , bocsi:D
Én 23 hetes vagyok és 8 kilót híztam eddig. 46-ról kezdtem, tehát rámfér, de szerintem nem sok neked se. Lehet a végén meg nem gyarapodsz majd annyira. Én az elsõ két lányommal az utolsó idõben szinte egy dekát nem szedtem fel. Pedig mindenki azt mondta, hogy majd még a végén jön a java. Hát nem úgy lett. Jó babavárást!
Májusban fogod kapni.
Májusban fogod kapni, én is akkor kapom én is márciusban igényeltem, és mondták, hogy májusnál elõbb nem lesz belõle semmi.!:( Több, mint 30 nap az ügyintézés, mert még hosszabb lett, most!:(

Az utolsó szoptatás után mennyivel várhatom a menzeszt?

Régen 35 napos ciklusaim voltak. Olyanok írjanak, akiknek a szoptatás alatt nem jött meg!

Legjobb válasz: Szia! Nekem 28 napos ciklusaim voltak. Szeptember elején a kisfiam sajnos lemondott a szopiról, kevés volt a tejem, szeptember végén már meg is jött az elsõ menstruációm.

Szia! Nekem 28 napos ciklusaim voltak. Szeptember elején a kisfiam sajnos lemondott a szopiról, kevés volt a tejem, szeptember végén már meg is jött az elsõ menstruációm.

Mennyit várhatok a kakival túlnyomórészt anyatejes babánál?

10 hetes kisbabám 80%-ban kap anyatejet, egy kevés tápszeres kiegészítést kap (ugyanazt)születése óta. Két hete nem kakil normálisan, 3 nap után szokott kamillateát kapni, de a véd?n?m szerint ez nem jó rendszeresen. Szerintetek meddig várhatok azzal, hogy magától tudjon kakilni? Eddig ezzel semmi probléma nem volt, naponta egyszer minimum volt, és nagyon szeretném, ha most sem csak segítséggel menne ez neki. Természetesen ha más nincs, nem lesz választásunk, de egyébként nem hasfájós, jó kedély? baba, lehet, hogy menne ez neki egyedül is, csak nem várjuk ki. Érdekelne, hogy hogyan tudjátok: hány nap az a határ, amikor már nem lehet tovább várni a kakival?

Legjobb válasz: Anyatejes babánál 1 hét a határ. Nekem 3 gyermekem van és mindegyiküknél hasonlóképp alakult a ritmus. Eleinte naponta szinte minden peluscserekor volt, majd kezdett ritkulni napi 2-3, majd napi 1 és a szilárd étel bevezetése után már heti 1-2 lett. Ahogyan nálunk felnõtteknél, náluk sem ugyanaznap van a nagydolog, ez függ sok mindentõl. A rendszeres kamilla teáztatás valóban nem jó. Én nem aggódnék ha csak heti 1 alkalom sikerül neki, a babán úgyis látod, hogy fáj-e a pocakja vagy esetleg erõlködik, szeretne üríteni és nem megy. Látod a nagydolog állagát, hogy esetleg amiatt jön ritkábban mert túl kemény és visszatartja mert esetleg fájdalmas kinyomni. Ha nem látsz semmi "gondot" a kakin és a babán sem, akkor ne aggódj. Várd meg míg önmagától jön neki. A legkisebbem most 15 hónapos és 3-4 naponta van kakis pelus, a 4 éves fiam is csak heti 2x megy. (mondjuk én is):) De a férjem pl minden nap, pedig teljesen ugyanazt esszük (vállalkozásunk van, így együtt reggelizünk és vacsizunk, napközben kaját viszek neki, amit itthon fõzök) Mindenképp várd meg, hogy önmaga mikor produkál és ne magatokból indulj ki, mert senkinek sem egyforma az anyagcseréje.

Anyatejes babánál 1 hét a határ. Nekem 3 gyermekem van és mindegyiküknél hasonlóképp alakult a ritmus. Eleinte naponta szinte minden peluscserekor volt, majd kezdett ritkulni napi 2-3, majd napi 1 és a szilárd étel bevezetése után már heti 1-2 lett. Ahogyan nálunk felnõtteknél, náluk sem ugyanaznap van a nagydolog, ez függ sok mindentõl. A rendszeres kamilla teáztatás valóban nem jó. Én nem aggódnék ha csak heti 1 alkalom sikerül neki, a babán úgyis látod, hogy fáj-e a pocakja vagy esetleg erõlködik, szeretne üríteni és nem megy. Látod a nagydolog állagát, hogy esetleg amiatt jön ritkábban mert túl kemény és visszatartja mert esetleg fájdalmas kinyomni. Ha nem látsz semmi "gondot" a kakin és a babán sem, akkor ne aggódj. Várd meg míg önmagától jön neki. A legkisebbem most 15 hónapos és 3-4 naponta van kakis pelus, a 4 éves fiam is csak heti 2x megy. (mondjuk én is):) De a férjem pl minden nap, pedig teljesen ugyanazt esszük (vállalkozásunk van, így együtt reggelizünk és vacsizunk, napközben kaját viszek neki, amit itthon fõzök) Mindenképp várd meg, hogy önmaga mikor produkál és ne magatokból indulj ki, mert senkinek sem egyforma az anyagcseréje.
Én 10 napot olvastam csak anyatejes babánál (tápszerest nem tudom). Enyém csak anyatejes 5 hónapos, eddig kétszer kapott cukros kamillateát. Az elsõnél 7 napig nem kakilt, akkor láttam rajta, hogy görcsöl a poci, húzta össze magát, már zavarta, hogy nem tud kakilni, ekkor adtam neki teát. Másodiknál 2 nap kakiszünet után láttam rajta, hogy zavarja, így kapott megint. Szóval én figyelném a babát a helyedben, hogy mikor látszik rajta a pocifájdalom, mikor szopik kevesebbet, akkor jöhet a tea.
nálunk a amxi 5fél nap volt, de akkor már úgy, h kõkemény volt, és "segítenem" kellett h kijöjjön, nyomtam fel a térdét, közben törlõvel igyekeztem szedni ami már kint volt... azért nem jó folymatosan kamillázni , mert hozzászokik a szervezet.
2.vagyok, és figyeld, hogy te miket eszel, lehet mostanában ettél valamit, amitõl neki van szorulása. Nálunk a sok csokievésem a ludas :S
A kisfiam is nagyon ritkán kakilt, igaz, õ teljesen anyatejes volt (most lesz 9 hónapos). Nála sokszor 10-14 nap is eltelt két széklet között, már kétségbe voltam esve, mert semmilyen módszer nem használt, sem a kamilla, sem a tornáztatás, sem a masszázs, de még a Laevolac-szirup sem. Ezt egyébként te is nyugodtan adhatod neki, nem tud hozzászokni, nekem is gyerekorvos javasolta. A gyereknek amúgy nem volt baja, nem feszült-fájt a hasa, a 14. napon is (hõmérõzés után), híg, anyatejes kakit csinált. A kakilás egyébként a hozzátáplálással oldódott meg-amint elkezdett gyümölcsöt kapni, másnaptól volt minden nap széklete.
A kérdező hozzászólása: Én is hallottam, hogy a kizárólag anyatejes babáknál szinte minden normális, akár az is, ha 10 napig nincs kaki. De az én kisbabám sajnos kap egy kis tápszeres pótlást is, ezért vagyok tanácstalan. Úgy gondolom, hogy amíg nem látok rajta komolyabb erõlködést vagy fájdalmat, nem szabad beleavatkoznom a kis bioritmusába, de persze ártani sem akarok neki ezzel. Mi is próbáltuk a kamillát és a lázmérõt is, de lehet, hogy már másnap ment volna mindez neki magától is. Olyan nehéz okosnak lenni :)
Mivel többségében anyatejet kap, így légy türelmes! A lázmérõzés sem jó ötlet! Legalább 1x nézd meg hány nap múlva kakil, ne avatkozz be.
Tényleg figyeld a babádat!Az enyém 5 hónapos, és születése óta csak 2 olyan nap volt, amikor nem sikerült neki kakilni.De már másnap feszengett szegénykém, és annyira jellegzetesen sírt, hogy egybõl tudtam, segítenem kell.Az volt a szerencsém, hogy én már adhatok neki rostos gyümölcslevet, aminek rögtön meglett az eredménye.Én az egy hetet nagyon soknak tartom a nem kakilásból, szerintem az már semmiképp nem normális! Mit mond az orvosa? Rá hallgass leginkább!A lányomnak is valószínûleg a tápszer fogta meg a hasát, mert azokon a napokon õ is pótlást kapott.Teljesen mindegy, mennyi tápszert kap, már kis mennyiség is okozhat székrekedést.Ne aggódj, szerintem rendezõdni fog magától!De ne várj egy hétig!Ne várd meg, míg erõlködik!!!Egy babának nem egészséges az erõlködés..és ami bemegy, annak ki kell jönnie, akárki akármit hall, vagy mond, vagy olvas.Én már 2. nap segítek neki.De ha nem szenvedne, és vidám lenne, akkor sem hagynám annyiban a dolgot, elintézve azzal, hogy de hát, vidám..Nincs lefagyasztott tejed?Ha van, próbáld ki, hogy tápszeres pótlás helyett azt adod neki.Ha lenne egy olyan nap, amikor nem kap tápszert, lehet, minden magától rendezõdne.
A kérdező hozzászólása: Sajnos lefagyasztott tejem nincs, szopizik és fejek is, de az általában elfogy még aznap. A tápszer a legvégsõ eset, de sajnos nem tudom kikerülni, akárhogy is igyekszem. Most adom Neki a Normafloret, bízom benne, hogy segít, de természetesen igazad van, figyelni fogom. Most egyelõre még várok egy picit, 3 napja nem volt kaki, de a védõnõ szerint ez a kúra segíteni fog. (antibiotikumot szedtünk, szerinte ez a ludas) Egy hétig én sem szeretnék várni, de hagyni akarok neki egy kis idõt. Ha látom rajta, hogy fáj neki vagy nagyon nyomna, akkor természetesen úgysem bírom nézni, de a gyerekorvos tanácsa (kamilla minden nap, lázmérõzés, glicerines kúp) nekem egy kicsit morbidnak tûnik. Egyébként nem szenved vele, nem kemény, csak egy kicsit kellett rásegítenünk, csak annyi a baj tényleg, hogy napok telnek el...

Ha a második trimeszter végére 5 kilót híztam, mennyit várhatok a végére? Létezik itt valamilyen arányosság?

Legjobb válasz: Hivatalosan lenne egy arany, de ez ritkan jon ossze a nagykonyv szerint. Az lenne az idealis, ha 20. hetig jonne fel a hizas negyede, 20-30. het kozott a fele, majd az utolso tiz hetben a maradek negyed. Ebbe a tenyleges magzati, plusz anyai testi valtozasokat kalkulaltak bele, az is benne van, hogy az utolso 3-4 hetben mar nem igazan indokolt a hizas, hiaba no akkor gyorsan a baba, de elvileg akkor mar olyan pici helye van a gyomornak, hogy a kismama alig bir enni, valamint szules elotti napokban akar 2-3 kilonyi sulyvesztes is normalis. De nalam nem igy jott ossze, 30. hetig hiztem 8 kilot, majd az utolso tiz hetben meg hatot. A 20. heten jartam 2,5 kilonal, igy kicsit csusztak az idealisnak tartott aranyok.

Hivatalosan lenne egy arany, de ez ritkan jon ossze a nagykonyv szerint. Az lenne az idealis, ha 20. hetig jonne fel a hizas negyede, 20-30. het kozott a fele, majd az utolso tiz hetben a maradek negyed. Ebbe a tenyleges magzati, plusz anyai testi valtozasokat kalkulaltak bele, az is benne van, hogy az utolso 3-4 hetben mar nem igazan indokolt a hizas, hiaba no akkor gyorsan a baba, de elvileg akkor mar olyan pici helye van a gyomornak, hogy a kismama alig bir enni, valamint szules elotti napokban akar 2-3 kilonyi sulyvesztes is normalis. De nalam nem igy jott ossze, 30. hetig hiztem 8 kilot, majd az utolso tiz hetben meg hatot. A 20. heten jartam 2, 5 kilonal, igy kicsit csusztak az idealisnak tartott aranyok.
Szerintem mindenkinek más. Az nagyon jó, hogy eddig csak ennyit híztál. Én pl. félidõig egy grammot sem híztam, aztán végül +16-tal mentem szülni. Szerintem max. 5-6 kilót hízol még a végéig.
Szerintem is egyénfüggõ. Én a 28. hétig 6 kilót híztam és utána ugrott meg nagyon, most a 34 hétben vagyok sajnos már plusz 13kilóval.
neked mennyi lesz?
A kérdező hozzászólása: Kb. 400-ra számítok.
Szerintem inkább csökkenni fog a két emeltszintû miatt. De nem biztos, ez csak az én véleményem.
Csökkenni fog, mivel ráadásul jó nehezek voltak az emeltszintûk, és az én csoportomból(faktos) szinte mindenki elszúrta. Órán kb 90-100%os próbaérettségiket írtunk. most meg örülni fogok a 65% nak maxos szóbelivel:/
mennyi lett végül az írásbelitek?
Kb mindenkinek harminc valahány pontja lett a kémián , biológiából meg hatvan valahány... ráadásul mi állítólag egy "elit" gimnáziumba járunk... egy-két embernek lett kiemelkedõ kémiája, de õk vegyészmérnökire jelentkeznek. Biztos csökkenni fog kb szerintem olyan 380 körül lesz +/- 3 pont kb...
Csak legyen igazatok... :)
A kérdező hozzászólása: Alaptalan volt a félelmem, az emelt bioszom 92% lett, az emelt kémia meg 96%.:D:D:D 476 pont. :D
312 pont a határ :D ezt nem hittem volna :D

2011-ben mennyi volt a bodza kilója és most mennyinek várható?

Fürtösen kell szedni? július végét?l van szezonja? Lekvárnak is jó eladni? az hogy hoz pénzt (átlag kisüveggel mennyibe kerül)?

Az agrár szakokat mennyire érintette az új felsőoktatási törvény? Mennyivel csökkentek a keretek? Mekkora növekedés várható?

Legjobb válasz: én annyit tudok, hogy az államilag támogatott létszámkeret 1300-ra csökkent.

én annyit tudok, hogy az államilag támogatott létszámkeret 1300-ra csökkent.

28. hétre mennyit híztatok? És a végéig még kb. mennyi várható?

Legjobb válasz: Nálam terhességenként volt változó. Az elsõ alkalommal (bár akkor 25 éves voltam!) mind összesen 9 kg-t híztam, a második babámnál 34 évesen 18 kg, amibõl a 28. héten kb. 10 kg volt. Most 35 évesen, 20 hetesen 3,5 kg-nál tartok. Nem tudom mennyi lesz a vége, én most látom legnagyobbnak a hasamat bármelyiknél....

Nálam terhességenként volt változó. Az elsõ alkalommal (bár akkor 25 éves voltam!) mind összesen 9 kg-t híztam, a második babámnál 34 évesen 18 kg, amibõl a 28. héten kb. 10 kg volt. Most 35 évesen, 20 hetesen 3, 5 kg-nál tartok. Nem tudom mennyi lesz a vége, én most látom legnagyobbnak a hasamat bármelyiknél....
15 kg plusszal kezdtem a terhességet. A 7-13. hétig nem is bírtam se enni se inni, mégis a 19. héten plusz 9 kg-nál tartottam. A 33. hétig nem is jött fel több. Azóta még lett 3-4 kg, de ez többnyire víz. Szerintem már nem is hízok többet. 36 hetes kismama
Szia! Én ma töltöttem 28. hetet 5kg jött fel eddig és rajtam nem látszik meg.
én ma vagyok 29.hetes, és eddig 8kg-ot híztam. :-) Csak a hasamra és a derekamra jöttek a kilók, sehol máshol nem látszódik. Elsõ terhességemnél 11kg-ot híztam.
Szia, Én most vagyok 28 hetes.. és 5kg van rajtam... igaz túlsúllyal kezdtem... remélem 8nál megállok... jó lenne :)
A 28 hétig 14 kilót híztam. A szülésig 22 kiló jött fel de sok volt a víz. A kórházból 10 kiló minusszal jöttem haza . 3 hetes a kislányom és már csak 6-7 kiló plusz van rajtam. Nem vacsorázom és ez nagyon hatásos. Sajnos nagy bánatomra nem tudok szoptatni, így mehet a vacsora megvonás.
Szia!! Én most 27 hetes vagyok, de 12 kg-ot híztam tehát jó sokat. Érdekes módon nem olyan drasztikusan látszik rajtam inkább csípõre meg hasra meg arcra ment. De olvastam olyat, hogy aki eddig ennyit hízik, a 30. héttõl már alig fog. Ismerõseim is voltak így, remélem nekem is így lesz:)
A 28. hétig 2 kg jött fel, azóta 32 hetes vagyok, és még 2 feljött. Ha ezt a havi 2-t innentõl tartom, elégedett leszek. :)
28.hétre a hányinger miatt szinte semmit nem híztam. Most 39 hetes vagyok és plusz 15 kg van rajtam:-S
28 hetesen +6 kg, aztán onnan kezdõdött a hízás, újabb 6 kg lett, remélem ez a vége. 50 kg-ról indultam, ránézésre nem látszik, pocak+ cici, talán egy picit a csípõm lett szélesebb, de azért nõ lévén a tudat ott van bennem, hogy híztam :(. DE ELSÕ A BABA, úgy gondolom mindenki maga érzi, hogy sok vagy kevés neki ami felszed. A védõnõm szerinte az is számít, hogy ki mennyi idõs és milyen életvitele volt elõtte, ezért ezek a számok "egyediek " 39 h km

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!