Találatok a következő kifejezésre: Mennyit szoktak a fogadott szülésznőnek (9 db)

10 é 50 ezer között, ki mennyire van megelégedve, de azért szerintem 10-15 ezer is elég.
20-30 ezret szokas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én is 20ezer körüli összegre gondoltam.

Mennyit szoktak a fogadott orvosnak adni, illetve a szülésznőnek ha nincs megfogadva?

Halottam, hogy vizsgálat 10 szerese, de azt soknak tartom. Pest megyébe helyénvaló, de borsodba?

Legjobb válasz: úgy értem, hogy nem õ volt az ügyeletes, hogy külön hozzám jött be.

úgy értem, hogy nem õ volt az ügyeletes, hogy külön hozzám jött be.
Fejér megyében. Fogadott orvosom volt. Rendelésnél 5000-t kért szülésnél 30000-t adtam. Fogadott szülésznõm volt annak 15000-t adtam.
tolna megyében szültem és 30 ezret adtam az orvosnak, akihez magánrendelésre jártam, nem õ volt az ügyeletes és császár is volt. Ez kb 80-100 ezer lett volna az itteni tarifák szerint, de nem voltam vele megelégedve, mert amíg bent voltam 2x láttam, amikor a csövemet szedte ki meg amikor a varratomat. Pedig bent volt egész hétvégén, láttam a kocsiját. A varratszedéskor még õ pattogott, hogy siessek a szoptatással, mert nem ér rá... szóval csak adtam neki, hogy ha összefutunk valahol ne mondhassa, hogy tartozom neki, de remélem az összegbõl vágta, hogy nem voltam elájulva a szolgáltatástól..
Én Pécsett szültem, a vizsgálat 4000 volt, a szülésért 50000-et adtam, de nagyon meg voltam elégedve az orvossal. Amikor komolyabb fájásaim lettek el sem mozdult mellõlem. Nem volt pedig mûszakban. Ha nem lett volna fogadott orvosom, aki csak velem foglalkozik, lehet, hogy most nem aludna mellettem a kisbabám. A szülésznõnek nem adtam semmit, nem sok hasznát vettem, csak a végén jött be, mikor már jött a baba.
Azért nem kell túlzásokba esni.Pesten fogadott dokihoz jártam alkalmanként 8.500, -ftért, + 12.000 a uh.Nem kért külön a szülésért semmit.De miután meg voltam vele elégedve ezért kapott 30.000, -et a szülésznõ aki szintén a maximumot nyújtotta 20.000, -et kapott.
Fogadott orvosom volt.Rendelések alkalmanként7000ft volt, és 40000 ftadtunk neki.Szülésznõm nem volt fogadott, de egy tündér volt neki 10000ft adtunk.
Pécsett szültem, a fogadott orvosomnak 40ezret adtam, a szülésznõnek (õ nem volt fogadott, de nagyon rendes volt) 10 ezret.
En is ott fogok. Te kinel fogsz szulni, attol fugg?
A kérdező hozzászólása: Szamos Juliannánál.
János kórház - én 30ezret adok.
Én zalába szülök és én is 30 ezret adok. A dokinak meg 60 ezret.
Szia!Én is májusban szülök ott a Máv-ban?De nekem nincs választott szülésznõm!Neked a dokid javasolta vagy hogy választottál?Amugy melyik dokihoz jársz?


A fogadott szülésznőnek és dokinak mennyit szoktak fizetni? A Pesti árak érdekelnének.

Legjobb válasz: A dokinak általában annak a 10x-esét, mint amennyit egy-egy vizsgálaton fizettél neki, de van amelyik megmondja mennyi a tarifája. A szülésznõnek 10-30.000 Ft-ot hallottam.

A dokinak általában annak a 10x-esét, mint amennyit egy-egy vizsgálaton fizettél neki, de van amelyik megmondja mennyi a tarifája. A szülésznõnek 10-30.000 Ft-ot hallottam.
Én is azt hallottam, amit az elsõ hozzászóló írt.
2003-ban 20 e Ft-ot, 2005-ben 25 eFt-ot adtunk, a Szt Istvánban szültem!
Szia! Én azt gondolom, hogy a legegyszerûbb megkérdezni Õket, hogy mennyi a tarifájuk. Így, ha megfogadod tudod mire számíts, és a doki szemében sem marad tüske. Hallottam példát arra, hogy a doki keveselte a pénzt, és ki is mutatta ezt.
A kérdező hozzászólása: Szia! Megkérdeztem a dokit is meg a szülésznõt is, de mindkettõ azt mondta, hogy nekik nincs tarifájuk, tehát ránk bizzák. Ezért vagyok tanácstalan, mert nem akarok nekik keveset adni, sokat viszont nem tudunk. Valahogy be szeretném lõni az átlagot.

Mennyit szoktak adni manapság a fogadott szülésznőnek? Akkor is kell neki adni, ha a végén császár lesz? A császáros szülés "drágább" vagy "olcsóbb" mint a hüvelyi szülés?

Legjobb válasz: Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.

Szia, Bár én még nem szültem de már mondtam a páromnak, hogy inkább a maradék 3 hónapomat azzal töltögetem, hogy veszek egy szép kis fonott kosárkát és veszek bele egy csomó cuccot, csinálok neki egy ajándékcsomagot.Tuti nem adok neki pénzt.Remélem nem fogja húzni a száját.
Én 20ezret adtam neki..A dokinak 50 ezret és a vége a szülésemnek császár lett.Azt mondják, hogy a császár drágább, de adj azt amit gondolsz egy ajándék kosár is megteszi a szülésznõnek.
Szerintem meg fizessetek minden szembe jövõ orvosnak, nõvérnek, szülésznõnek, beteghordónak, védõnõnek....stb... szóval mindenkinek akivel csak összefuttok a kórházban. Nem tudom, még hová fajulhat az egészségügy, de nagyon undorító hogy minden csak a pénz körül forog itt. Titeket is mindennap jutalmaznak a munkátokért még a fizetéseteken felül???Kaptok egy csomó hálapénzt? Mert nekik miért kéne fizetni, mikor csak a kötelességüket végzik, azt is sokszor kifogásolható módon. Szerintem fizetünk elég tb-t. De aki mindenképp fizetni akar, miért nem szül magánklinikán??Legalább nem a közkórházban rontaná tovább a személyzet hozzáállását, akikhez már amúgyis csak borítékot lobogtatva lehet közelíteni. Nagyon mélyre süllyedt ez az ország e téren is:(((

Mennyi pénzt szoktak adni fogadott orvosnak a szülés levezetéséért Budapesten? Ha szülésznő nem fogadott, akkor annak szoktak pénzt adni, ha igen mennyit?

Kérlek, ne azt írjátok, hogy a vizsgálati díj 10-szeresét, hanem konkrét összeget. Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.

Én mindig annyit adok, amennyit gondolok. Nem szeretem a fix tarifákat, ezért nem is mentem olyan orvoshoz, aki így dolgozik. Mivel azt mondta rám bízza, így alkalmanként 500-et adtam neki, a szülésért meg 40 ezret. De ha nem lettem volna vele megelégedve, akkor nem kapott volna ennyit.
2008-ban alkalmanként 5ezer, szülés 50ezer(Bajcsy kórház)fogadott szülésznõ : szülés:25 ezer, Nst-re nem kért pénzt.
Elsõ vagyok, alkalmanként 5000-et adtam, nem 500-at:D
Elsõ szülés 2009. A magánrendelés 10ezer ft/alkalom. Szülésre azt mondta a doki, hogy amennyit gondolok. 50 ezret adtam, örült neki. Szüléssznõ nem volt fogadott, abban a kórházban nem is lehet. Nagyon meg voltam elégedve 20 ezret kapott. Júliusban fogok megint szülni, ugyanennyit gondoltam.
Pont egy éve mi úgy adtunk, hogy: A fogadott orvosnak (akinek nincs tarifája, mert egy normális orvos, tehát nem mond semmit elõre, ha adsz utólag, megköszöni, de ha nem adsz, akkor sincs semmi, de gondolom ha valaki felfogadja, és bejön hozzá a szülésre akár éjszaka, akkor nyilván illik honorálni) az anyasági támogatás összegét, ami azt hiszem 60e vagy 65e Ft volt, de ezt még megfejeltük 10e-vel, szóval úgy emlékszem végül 75-t adtunk, ill. karácsonykor jártam a 6. hónapban, akkor is vittem neki ajándékot, 10e+1bor és csokidesszert. Mi nagyon megkedveltük ezt az orvost, abszolút jó szívvel adtunk mindent. Szülésznõm nem volt fogadott, az ügyeletes kapott 10e Ft-t a végén, és szerintem nagyon örült neki. Vele is maximálisan meg voltunk elégedve.
Az én dokimnál 70000 ft a szülés(a sima és a császár is).Ez így volt 2008-ban is, és most is(õsszel szülök ismét).Nekem fogadott a szülésznõm is, Neki 30000 ft a tarifája.Ha nem lenne fogadott, de normálisan bánna velem, mindképpen adnék pénzt, kb. 20-25 ezret.Bp.-i vagyok én is.
terhesgondozás alkalmanként 12.000, szülésre 120.000et adtunk meg egy pálinkát.(kért programozott császár volt)
Terhesgondozás alk 10.000ft a rendelõjében, kb 7alkalom, a többiben a kórházban voltunk ahol rendel. Utolsó pillanatban lettem, császáros, amikor megkérdeztem hogy elvállal-e akkor mondta hogy amennyit gondolok. 50.000 adtam.

Általában mennyit kérnek a dokik a szülésért pécsen a klinikán? A szülésznőnek is kell adni pénzt ha nem fogadott, és az ápoloknak mit szoktak adni?

Legjobb válasz: ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.

ha nem fogadott a doki, szülésznõ, akkor semmit nem kell adni. ha fogadott, akkor megmondja a maga tarifáját.
A kérdező hozzászólása: nem mondott semmit az orvosom, ezért gondoltam az átlagot adnám az mennyi?
Szia. Én is ott fogok szülni, ki az orvosod?
ált.ban úgy van, hogy a terhesgondozás tízszerese. pl ha egy vizsgálatért 6 ezret fizettél, a szülés 60 ezer.
A kérdező hozzászólása: Toth tamás az orvosom és te kihez jársz?Te mennyit fogsz adni az orvosodnak?
Én Dr Halvax Lászlóhoz járok, és 50ezret fogok adni neki. Ez a tizszerese a vizsgálatnak. Szülésznõt nem fogadok, neki nem adok pénzt. Ha nagyon megleszek elégedve kap ajándékot.

Budapesten mennyit szoktak adni egy fogadott szülésznőnek, aki vállalja, hogy bármikor bejön a kórházba, ha kell?

Legjobb válasz: Én 30ezret szeretnék adni a Jánosban. Szerinted? Ennyi a tarifa, úgy tudom, és én õt hívom, ha indulás van, hogy hamarabb odaérjen, mint én szüléskor. A ctg-t is õ csinálja most már. Ennyit megérdemel, többet is megérdemelne, de ennyit tudok adni.

Én 30ezret szeretnék adni a Jánosban. Szerinted? Ennyi a tarifa, úgy tudom, és én õt hívom, ha indulás van, hogy hamarabb odaérjen, mint én szüléskor. A ctg-t is õ csinálja most már. Ennyit megérdemel, többet is megérdemelne, de ennyit tudok adni.
Én is megkérdeztem több ismerõsömet ( más-más helyeken) Õk azt mondták, hogy 10.000.-Ft-ot adnak. Persze akinek van rá több...
Fogadottról van szó, ne feledjük...

Mostanság mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak szüléskor, ha nem az orvos hanem a szülésznő fogadott? Mert gondolom a dokinak is szoktak adni? És a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.

Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.
hát az elsõ válaszolónak üzenném, hogy szólhattál volna szegény dokikámnak, hogy csak egy bort adsz neki, akkor tuti lepasszol :) Egyébként gratula, mindenkinek így kellene, szépen szokjanak le a hálapénzrõl! Én az ügyelestes dokinak adtam 30ezret, a fogadott szülésznõmnek 40ezret. Maximálisan meg voltam elégedve mkettõjük munkájával És máskor is csak szülésznõt fogadok! Ja, volt fogadott orvosom is, csak nem jött be! Neki amúgy 70et adtam volna, de nem kellett neki.
Tõlem csak azért kapott egy üveg finom bort a doki(nem fogadott volt), mert szerencsétlennek beleszültem a szabadság elõtti utolsó ügyeletébe, és utána nap, mint nap bejött hozzám a kh-ba megkérdezni h vagyok, nem passzolt le másnak.Nem mellékes, h meg sem éreztem nála a varratszedést, amirõl azt mondják mások, h nem kicsit tud fájni.Ezt a lekiismeretességet honoráltam a borral.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!