Találatok a következő kifejezésre: Mennyit szokás szülés után (9 db)

Kinek milyen tapasztalata van Dr. Sápy Tamásról Debrecenben? Mennyit illik neki adni szüléskor? És szülés előtt, vagy szülés után szokás adni az orvosnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.

Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Bár az ára az sokkolt egy kissé, mert más orvosról úgy hallottam, hogy kb. 50ezret adnak neki. De a többi az igaz. Tényleg alapos, rendes, jól elmagyaráz mindent, és nagyon nehéz elérni telefonon. Voltam már néhány nõgyógyásznál, eddig vele vagyok a legjobban megelégedve. Még a páromnak is tetszik. :-D Amúgy vajon nagyon gáz lenne, ha nem 100e-t adnánk neki, hanem kevesebbet, mert hogy én a vizsgálatokért is fizetek minden alkalommal, attól függõen, hogy mit csinál. De 5ezernél kevesebbõl sose úszom meg... :-(
Nekem kerek perec megmondta a héten hogy százezerért vállal egy szülést.

Mennyi pénzt szokás adni manapság a dokinak szülés után?

Legjobb válasz: én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.

én nem adtam szülés után pénzt dokinak de nekem nem is volt fogadott orvosom.
amennyit a postásnak hogy elhozta a csomagot
pont tegnap votam egy anyukánál babaruha nézõben, annál a dokinál szült, ahol én fogok (Miskolc). kérdeztem emmnynit adott (egyébként jól élnek, nem szegények, apu külföldön dolgozik). beharangozta a mondókája ellején, hogy húúúh, nagyon sokat, nagyon sokat, azért, mert megkérdezte a dokitól, hogy mennyi lesz, õ meg megmondta és húúúh milyen sok. nah mondom magamban biztos adott vagy 150-et. és nem. 50E-et kért a doki. szerintem ez normál árnak számít. igaz a mi pénztárcánkhoz egy kicsit magam. szerintem 30-at tudunk majd adni neki, így meg sem kérdezzük mennyi lesz :)
Attól függ. Ha ügyeletes orvosnál szülsz akkor nem vagy köteles pénzta adni ha meg akarsz akkor annyit amennyit tudtok és gondolsz, hogy megérdemel. Ha fogadott orvosod lesz ott más a helyzet ott viszont rákérdezhetsz mennyiért válla el. Ott ha mond egy összeget akkor adott. Ha nem akkor megint annyit adsz neki amennyit gondolsz, Én két évvel ezelõtt 40 ezer forintot adtam neki.
1 kislányom ( 6éves) : 50 ezer ! DE úgy látta, a doki arcán h keveselte ! 2. lányom (3éves ) : 70 ezer ! Viszont õ nála komplikációs szülés volt ! 3 baba : még nem tudom
kb.százezret. Mindig megdöbbenek azon akik nem adnak, vagy csak minimálisat.Akkor már mindegy lenne ha nem adna semmit. De sokaknak nem ér ennyit a feleségük vagy a saját biztonságuk.
Ebben Pest és vidék között nagyon nagy különbség van! Pesten élõ rokonok barátoktól tudom, hogy ott 100 ezer körül van a "tarifa". Vidéken, legalábbis ahol mi élünk, 20-40 ezer között van, és itt nem igazán szokás az orvosoknak elõre benyõgni, hogy mennyit kérnek. Ami szerintem felháborító is, ha ilyet tesz egy orvos, és ezt már a törvény is bünteti. A hálapénz azért hálapénz, hogy ha hálásak akarunk lenni, akkor adunk, annyit amennyit tudunk, és gondolunk. A legtöbb szülésnél egyébként orvos nélkül is minden rendben menne, és a jó orvos meg pénz nélkül is ellátja a szülõ nõt. Ezt csak azért tettem hozzá, mert az utolsó azt írta, hogy nem érti, hogy valaki miért nem ad... Én az elsõnél, 40 ezret adtam, a másodiknál pedig 20 ezret, és egy üveg italt. Mindkettõ doki választott orvos volt, egyik sem mondott tarifát elõre, és nem nézte meg a jelenlétemben, mennyi van a borítékban.
Ja, és nem azért mert nem fontos a biztonságom, vagy mert a férjemnek nem érünk többet, hanem azért, mert ennyire futotta, és mert a többi pénzt, inkább a gyerekre költöttük.
nálunk megmondta a doki h 40 ezerért vállalja a szülést

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.


Margit kórháznak milyen a nőgyógyászata? Burik Zoltán az orvosom. A cukorterheléshez hol kell megvenni a szirupot és mennyibe kerül? Kezelésenként szokás fizetni, vagy szülés után?

el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Én ott szültem a fiamat majdnem 9 éve és most is oda járok. Szerintem jó a terhesgondozó is, segítõkészek. Nekem a doki írta fel receptre a cukortereheléshez a 75gr-os cukrot, patikában lehet kapni. Vigyél hozzá citromot, vagy citromlevet, úgy sokal ihatóbb. A orvosom magánrendelésére járok, ott 7 000 a terhesgonozás, anno is így volt (mondjuk akorr még 3 000 volt), a szülés után meg kapott még valamennyit, de nem sokat.

Én ott szültem a fiamat majdnem 9 éve és most is oda járok. Szerintem jó a terhesgondozó is, segítõkészek. Nekem a doki írta fel receptre a cukortereheléshez a 75gr-os cukrot, patikában lehet kapni. Vigyél hozzá citromot, vagy citromlevet, úgy sokal ihatóbb. A orvosom magánrendelésére járok, ott 7 000 a terhesgonozás, anno is így volt (mondjuk akorr még 3 000 volt), a szülés után meg kapott még valamennyit, de nem sokat.

Miskolcon mennyit szokás adni az orvosnak szülés után?

Terhesség alatt, ha csak tehette a kórházba hívott, és ott nem is fogadott el pénzt.

Legjobb válasz: Én Miskolcon szültem és én sem tudtam mennyit adjak az én dokim 30-40közt szokott kapni ezt a védõnõtöl tudom.Végülis úgy alakult,hogy nem jött be a szülésre így nem adtam semmit .Orvosa válogatja szerintem,de annyit adj amennyit te gondolsz,hogy megérdemel !!!!

Én Miskolcon szültem és én sem tudtam mennyit adjak az én dokim 30-40közt szokott kapni ezt a védõnõtöl tudom.Végülis úgy alakult, hogy nem jött be a szülésre így nem adtam semmit .Orvosa válogatja szerintem, de annyit adj amennyit te gondolsz, hogy megérdemel !!!!
Szia!Én a megyeibe fogok szülni, és jártam a magánrandalésre ami minden alkalommal 6000ft volt és én sem tudom hogy mennyit adjak

Mennyit szokás adni szülés után a fogadott dokinak?

Mármint, persze biztos mindenki más összeget szán a dokijának és van olyan is amikor a doki megmondja mennyiért vállalja a szülést, de amikor nincs meghatározva akkor mi az az összeg ami reálisnak mondható?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem városa és dokija válogatja. Elvileg az a szokás, hogy a vizit dij 10x. De lehet, meg kéne inkább kérdezned. Én Budapesten 100000,- forintot adtam neki (õ kért ennyit).

Szia! Szerintem városa és dokija válogatja. Elvileg az a szokás, hogy a vizit dij 10x. De lehet, meg kéne inkább kérdezned. Én Budapesten 100000, - forintot adtam neki (õ kért ennyit).
szia, én úgy tudom hogy általában az a "szokás" hogy a magánrendelési díj 10szeresét adják a fogadott dokinak.Az enyém se mondta meg mennyit kér, az asszisztense mondta hogy amennyit gondolok annyit adjak. Az én dokimnál 7000ft egy vizsgálat így én 70.000ft-ot adtam szülés után.
Az én dokim 15 ezret kér a magánrendelésen (Budapest)de szerintem a 150 ezer az egy kicsit túlzás lenne, pláne úgy hogy az utolsó hónapban már hetente megyünk a ctg miatt. kb. 90.000 szánunk Neki.
Szia! Sokan a 20at adják sima szülésnél, 30-at a császárnál.
Mi 35 ezret adtunk, pedig a magánrendelésen 5 ezer Ft/alkalom volt, de 50 ezer ft nem lett volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aranyosak vagytok, minden jót kívánok nektek:)
Ne szégyelld magad!! Ez eleve paraszolvencia, azaz illegális, bár valóban kedvesebbek, ha adsz nekik pluszban, és valóban nem keresnek annyira jól, de ha nem telik, hát nem telik!
ne szégyelld! gazdasági világválság van! az én dokim -állítólag-sose mond konkrét összeget, és a havi 9 ezer itt, a munkanélküliek õshazájában rengeteg:) ennyi van és kész! amúgy én is azon gondolkozom, mikor adjam oda neki, de szerintem varratszedéskor lesz. fizettünk már eleget!
A kérdező hozzászólása: A tízszeresét még ha szeretnénk se tudnánk odaadni, lehet tényleg ciki lesz ha 20-30 körül adunk, de ahogy látom nem vagyok ezzel egyedül, szégyenlem is egy kicsit, de sajnos nem jut több.
nekem van fogadott, de nem adom a tízszeresét, az tuti! õ nem mondta, így lesz 20-25 kb. ciki vagy nem ciki. mibõl? ja, magánrendelése 9000 ft volt, szóval otthagytam már kb 100at.
Ha nincs fogadott dokid, akkor simán adhatsz 20-30-at, de ha fogadott a dokid, akkor a 10-szeres dukál. Én 6.000, - Ft-ért jártam Debrecenben, császárral szültem és 80-at kért...
A kérdező hozzászólása: Háromhetente, havonta járok hozzá az elsõ perctõl, 7000Ft egy alkalom, mi is olyan 20 ezerre gondoltuk a férjemmel, de félek, hogy lehet keveselni fogja.
Szia. Ne is gondolj arra hogy Neked ez szégyen kéne hogy legyen. Miért is? Nekem is fogadott dokim van. Õ 6000 Ft-ot kér havonta. Nem mondott összeget de én sem adom oda majd a 10-szeresét mert valóban kapott már böven eddig is. A férjemmel mi is a 20 ezerben gondolkodunk. Szerintem tök nem ciki. Számlát eddig sem adott és ezután sem fog (nem mintha kéne)csak szóval nem hivatalos az egész. Akkor? Szerintem elég annyi amennyit terveztek. Ebbe nincs szégyellnivaló! Nekem vannak olyan ismeröseim akik igen jól állnak anyagilag de mégsem adták a 10-szeresét mert sokallják! Különben javában mindig a szegényebbek azok akik úgy vannak vele hogy az utolsót is odaadnák és sajnos ez van igazából kihasználva ebben a mai világban. Sajnos:( Én így látom!

Mennyit szokás adni szülés után Hartmann dokinak Pécsen a Megyeiben? Egyáltalán mikor "szokás" a pénzt odaadni?

Legjobb válasz: Mielõtt elhagyjátok a kórházat. Utolsó viziten, vagy ilyesmi.

Mielõtt elhagyjátok a kórházat. Utolsó viziten, vagy ilyesmi.

Házhoz kijövő védőnőnek mennyit szokás/illik fizetni? Ezentúl havonta kijön? Vagy csak szülés után? A 16. hétben vagyunk.

Legjobb válasz: Mi az hogy mennyit illik adni??? Semennyit ! Neki kutya kötelesseége kimenni ha már megvan a baba, sõt elötte is kimegy 1x-2x hogy ellenõrizze megfelelõ környezetbe születik-e a kisbaba. Sõt ha hazaértetek a kórházból akkor másnap vagy lehet még aznap a gyerekorvossal együtt mennek ki. Az más ha te szeretnél neki valamennyit adni.

Mi az hogy mennyit illik adni??? Semennyit ! Neki kutya kötelesseége kimenni ha már megvan a baba, sõt elötte is kimegy 1x-2x hogy ellenõrizze megfelelõ környezetbe születik-e a kisbaba. Sõt ha hazaértetek a kórházból akkor másnap vagy lehet még aznap a gyerekorvossal együtt mennek ki. Az más ha te szeretnél neki valamennyit adni.
Én sosem adtam neki semmit, mert nem is gondoltam, hogy kellene. Soha nem láttam rajta, hogy várna valamit. Annyira kedves, rendes velünk, hogy majd a névnapjára csináltatok neki egy csomagot, de pénzt nem gondolom, hogy adni kellene.
Szia! Nem kell neki pénzt adni, viszont illik valamivel megkínálni. Az nem egy nagy dolog, de jól esik neked is neki is. Neked, mert bár ez a dolga, de elmegy hozzád és segít a bab gondozásában, a kérdéseid megválaszolásában és így nem érzed azt, hogy "tartoznál". Ez most így elég hülyén hangzik, de biztos tudod, mire gondolok. Neki is jól esik, mert a kedveskedés kinek ne esne jól, fõleg ha aznap már a ki tudja hanyadik babát látogatja, úton van folyamatosan...
Jó ég!Nehogy adj neki pénzt, így kezdõdik mindig..(hálapénz stb.)Még a végén õk is rászoknak...
Mi van ebben az országban??? Úristen!! Ennyi erõvel fizessünk a postásnak, mert kihozza a levelet, a kukásnak, mert elviszi a szemetet, stb...
Szia! A védõnõknek tényleg nem kell fizetni. Ez a munkája, megkapja õ fizetését a kijárások után. Vagy te hallottál mást is?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak abból indultam ki, hogy manapság sajna tényleg mindenkinek mindenért szokás...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ez egy nagyon aranyos védõnõ - mint kiderült, nem is fogadott el semmit se...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!