Találatok a következő kifejezésre: Mennyit szokás szülés (27 db)

Mennyit szoktak ( kell) adni? Mindíg ugyan ahhoz a dokihoz megyek mindennel ( ha baj van, akkor 5e-ret, ha sima vizsgálat, akkor 3-at szoktam neki adni. Mennyit adjak a szüléskor? ( Kisvárdai viszonylatban mennyit szokás? )

Legjobb válasz: Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás,hogy amennyit kér a magánrendelésén,annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér,ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)

Szia!Én mindenhol úgy hallottam és nálunk is ez a szokás, hogy amennyit kér a magánrendelésén, annak a 10szeresét kell adni.Például az én dokim 5ezret kér, ezért a szülés 50ezer lesz.23hetes km Linda Boldog babavárást! :)
16:28-as vagyok!Miért pontoztatok le? Azért mert válaszoltam egy kérdésre? Vagy mert pénzt adok az orvosnak? Tudom nem szép dolog tõlük, de sajnos ilyen világot élünk, nekem meg megér ennyit a megfelelõ bánásmód és az odafigyelés, pedig nem élünk nagyon fényesen!
pont azért nem kellene neki egy forintot sem adni... a kórházban munkaidõben van, majd a szüléskor adsz neki ha úgy döntesz h megfogadod... ezért ilyen pénzéhesek, mert már egy sima kórházi tb-s vizsgálatnál is tömik õket!
Az elsõ válaszoló vagyok!A második válaszolónak üzenem, hogy én azért adok neki pénzt, mert magánrendelésre járok hozzá.Ott muszáj adni.
Te jó ég még vizsgálatért is tömitek a dokik zsebét? MIÉRT???? Én soha egy fillért nem adtam egynek sem és ezen nem is kívánok változtatni. Mégis maximális ellátást kaptam.
Szia! Én tisztában vagyok a Szabolcsi árakkal, Nyiregyen elég drágák a dokik, barátnõm 60000Ft adott és 10eFt alkalom. Szalkán a barátnõ 30 adott, mi Debrecenben nem magánrendelõs dokinál 3000ft/alkalom, szülés 50000Ft.
Én teljesen egyetértek a 2. hozzászólóval. Ez a dolguk, és kapnak fizetést érte.
Szia! Én mátészalkai vagyok. Én a dokimnak alkalmanként 3000 ft-t adok, a szülésnél pedig 45.000 ft-t fogunk adni, de van egy barátnõm aki kisvárdai, nemrég szült az ottani fõorvosnál, õ a vizsgálatoknál 2000 ft-t adott, szülésnél pedig 35.000 forintot és én is meg õ is nem magánrendelõbe jártunk hanem a nõgyógyászati rendelõbe. Jó babavárást!
A kérdezõ a kórházba jár be az orvoshoz.Nem nem az a dolga ügyeletben, hogy a magánbetegeit vizsgálgassa.Tehát én adnék pénzt.Szerintem a végösszeget ne vidd tulzásba.20-30ezer bõven elég, ha adni akarsz.
A kérdező hozzászólása: a kórházba járok be hozzá, mikor ügyeletes, nincs magánrendelõje!!!
sima vizsgálat 3 meg 5ezer? mire fel? elég neki a havi félmilla... minek neki a munkájáért pénzt adni pluszba???? SZÜLÉSÉRT OKÉS.
Ha ügyeletben a magán betegeit látja el, az nemcsakhogy "fizetõs" nem kéne hogy legyen, de egyenesen törvényellenes...csak mondom.Tõlem annyit tömtök, amennyit akartok, de azt tudni kell, hogy a "tarifákat" ti magatok alakítjátok ki. És ugye a doki nem tudhatja elõre, mennyit fog kapni, tehát nem teheti meg hogy a jól tejelõket szívesebben látja el. A "nyíregyi dokik nagyon drágák"... igen?És miért? Megmondják elõre hogy 60 000 alatt nem vezetik le a szülést? VAgy direkt benned hagyják a lepényt, hogy megtanuld, mennyit illik adni? Vagy mi? Nem mondom, 10-20 00 ha tényleg nagyon jó volt az ellátás, meg hát a hála, oké legyen (bár én nem adtam, ügyeleten szültem a második babát, az elsõnél egy csomagot csináltattunk, de ott a doki végig gondozott a terhesség alatt). De ilyen hogy 60 meg 80ezrek? MINEK????

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.

Miskolcon mennyit szokás adni az orvosnak szülés után?

Terhesség alatt, ha csak tehette a kórházba hívott, és ott nem is fogadott el pénzt.

Legjobb válasz: Én Miskolcon szültem és én sem tudtam mennyit adjak az én dokim 30-40közt szokott kapni ezt a védõnõtöl tudom.Végülis úgy alakult,hogy nem jött be a szülésre így nem adtam semmit .Orvosa válogatja szerintem,de annyit adj amennyit te gondolsz,hogy megérdemel !!!!

Én Miskolcon szültem és én sem tudtam mennyit adjak az én dokim 30-40közt szokott kapni ezt a védõnõtöl tudom.Végülis úgy alakult, hogy nem jött be a szülésre így nem adtam semmit .Orvosa válogatja szerintem, de annyit adj amennyit te gondolsz, hogy megérdemel !!!!
Szia!Én a megyeibe fogok szülni, és jártam a magánrandalésre ami minden alkalommal 6000ft volt és én sem tudom hogy mennyit adjak


Mennyit szokás adni szülés után a fogadott dokinak?

Mármint, persze biztos mindenki más összeget szán a dokijának és van olyan is amikor a doki megmondja mennyiért vállalja a szülést, de amikor nincs meghatározva akkor mi az az összeg ami reálisnak mondható?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem városa és dokija válogatja. Elvileg az a szokás, hogy a vizit dij 10x. De lehet, meg kéne inkább kérdezned. Én Budapesten 100000,- forintot adtam neki (õ kért ennyit).

Szia! Szerintem városa és dokija válogatja. Elvileg az a szokás, hogy a vizit dij 10x. De lehet, meg kéne inkább kérdezned. Én Budapesten 100000, - forintot adtam neki (õ kért ennyit).
szia, én úgy tudom hogy általában az a "szokás" hogy a magánrendelési díj 10szeresét adják a fogadott dokinak.Az enyém se mondta meg mennyit kér, az asszisztense mondta hogy amennyit gondolok annyit adjak. Az én dokimnál 7000ft egy vizsgálat így én 70.000ft-ot adtam szülés után.
Az én dokim 15 ezret kér a magánrendelésen (Budapest)de szerintem a 150 ezer az egy kicsit túlzás lenne, pláne úgy hogy az utolsó hónapban már hetente megyünk a ctg miatt. kb. 90.000 szánunk Neki.
Szia! Sokan a 20at adják sima szülésnél, 30-at a császárnál.
Mi 35 ezret adtunk, pedig a magánrendelésen 5 ezer Ft/alkalom volt, de 50 ezer ft nem lett volna.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm aranyosak vagytok, minden jót kívánok nektek:)
Ne szégyelld magad!! Ez eleve paraszolvencia, azaz illegális, bár valóban kedvesebbek, ha adsz nekik pluszban, és valóban nem keresnek annyira jól, de ha nem telik, hát nem telik!
ne szégyelld! gazdasági világválság van! az én dokim -állítólag-sose mond konkrét összeget, és a havi 9 ezer itt, a munkanélküliek õshazájában rengeteg:) ennyi van és kész! amúgy én is azon gondolkozom, mikor adjam oda neki, de szerintem varratszedéskor lesz. fizettünk már eleget!
A kérdező hozzászólása: A tízszeresét még ha szeretnénk se tudnánk odaadni, lehet tényleg ciki lesz ha 20-30 körül adunk, de ahogy látom nem vagyok ezzel egyedül, szégyenlem is egy kicsit, de sajnos nem jut több.
nekem van fogadott, de nem adom a tízszeresét, az tuti! õ nem mondta, így lesz 20-25 kb. ciki vagy nem ciki. mibõl? ja, magánrendelése 9000 ft volt, szóval otthagytam már kb 100at.
Ha nincs fogadott dokid, akkor simán adhatsz 20-30-at, de ha fogadott a dokid, akkor a 10-szeres dukál. Én 6.000, - Ft-ért jártam Debrecenben, császárral szültem és 80-at kért...
A kérdező hozzászólása: Háromhetente, havonta járok hozzá az elsõ perctõl, 7000Ft egy alkalom, mi is olyan 20 ezerre gondoltuk a férjemmel, de félek, hogy lehet keveselni fogja.
Szia. Ne is gondolj arra hogy Neked ez szégyen kéne hogy legyen. Miért is? Nekem is fogadott dokim van. Õ 6000 Ft-ot kér havonta. Nem mondott összeget de én sem adom oda majd a 10-szeresét mert valóban kapott már böven eddig is. A férjemmel mi is a 20 ezerben gondolkodunk. Szerintem tök nem ciki. Számlát eddig sem adott és ezután sem fog (nem mintha kéne)csak szóval nem hivatalos az egész. Akkor? Szerintem elég annyi amennyit terveztek. Ebbe nincs szégyellnivaló! Nekem vannak olyan ismeröseim akik igen jól állnak anyagilag de mégsem adták a 10-szeresét mert sokallják! Különben javában mindig a szegényebbek azok akik úgy vannak vele hogy az utolsót is odaadnák és sajnos ez van igazából kihasználva ebben a mai világban. Sajnos:( Én így látom!

Mennyit szokás adni szüléskor a dokinak? Fogadott, vagy ha nem? Pesten mi a szokás? 13-heteske. szülésznö?

Legjobb válasz: a fogadott orvost ha behívod akkor illik adni, mert miattad kel fel éjszaka közepén esetleg. valaki megmondja de olyan 30 ezertöl a csillagos égig terjed. ha nem fogadsz és az éppen ügyeletes dokinál szülsz akkor pedig semmit. mivel a pénzt mikor elmész a korházbol adnád neki így hátrányod már elötte lenne belöle. így feleseleges egy ügyeletes orvosnak pénzt adni.

a fogadott orvost ha behívod akkor illik adni, mert miattad kel fel éjszaka közepén esetleg. valaki megmondja de olyan 30 ezertöl a csillagos égig terjed. ha nem fogadsz és az éppen ügyeletes dokinál szülsz akkor pedig semmit. mivel a pénzt mikor elmész a korházbol adnád neki így hátrányod már elötte lenne belöle. így feleseleges egy ügyeletes orvosnak pénzt adni.
Székesfehérváron szültem. Volt fogadott dokim és 30000 adtam. Volt fogadott szülésznõm annak 15000 adtam. Minden nap bejöttek 2-3 szor megnézni, szerintem meg voltak elégedve a pénzzel.
Én Pesten szültem a dokimnak 40 ezret adtunk majdnem 4 éve ( magánrendelésre jártam), a szülésznõmnek 20 ezret.
doki 60 szülésznõ 30-at kapott elsõ babánknál 2 éve.Örültek.
Nézem az elöttem írokat és irigykedek. Nálunk dunaújvárosban a doki közli, hogy mennyit kér, ha felkérik, és ez az összeg: 150.000, - nekem ennyim nincs. Ha van is akkor inkább a babára költöm. ÉN nem tudom mit képzelnek magukról. Ennyit elkérni! Gondoljanak már bele mennyibe kerül egy babakocsi, babaágy stb. Felháborít 7 hetes kismama

Mennyit szokás adni szülés után Hartmann dokinak Pécsen a Megyeiben? Egyáltalán mikor "szokás" a pénzt odaadni?

Legjobb válasz: Mielõtt elhagyjátok a kórházat. Utolsó viziten, vagy ilyesmi.

Mielõtt elhagyjátok a kórházat. Utolsó viziten, vagy ilyesmi.

Szüléskor mennyit szokás adni a dokinak?

Ti szülés elött vagy utána adtok/adtatok?

Legjobb válasz: Én még ugyan nem szültem,de úgy tervezem,hogy utána adok. Szerintem nem szokás semmit elõre "kifizetni". Undorító,hogy ilyenekrõl beszélünk. Kérdezz rá az orvosodnál,biztosan van "tarifája".. Az én dokim konkrétan 70.000-et kér,+ a kórháznak amit kell esetleg fizetni (pl külön szoba,stb..),+ a szülésznõ(ennek még én sem jártam utána,de ha jól tudom,20.000-40.000 között mozog,legalábbis az én kórházamban..) És akkor a nõvérekrõl még nem is beszéltünk.... Hát sok sikert nekünk!!!!

Én még ugyan nem szültem, de úgy tervezem, hogy utána adok. Szerintem nem szokás semmit elõre "kifizetni". Undorító, hogy ilyenekrõl beszélünk. Kérdezz rá az orvosodnál, biztosan van "tarifája".. Az én dokim konkrétan 70.000-et kér, + a kórháznak amit kell esetleg fizetni (pl külön szoba, stb..), + a szülésznõ(ennek még én sem jártam utána, de ha jól tudom, 20.000-40.000 között mozog, legalábbis az én kórházamban..) És akkor a nõvérekrõl még nem is beszéltünk.... Hát sok sikert nekünk!!!!
mindenképp utána kell fizetni.én, ha mondjuk lesz varrás meg ilyenek még a varrat szedést is meg fogom várni.
Szia! Ha van fogadott orvosod akkor õ megmondja a trifát. Ha az ügyeletesnél szülsz, akkor nem kötelezõ adni. Ha megvagy vele elégedve akkor te döntöd el mennyit érdemel. Csak annyit fûznék hozzá, hogy van ahol jobb ellátást kap az, akinek nincs fogadott orvosa! Most volt egy nagy tapasztalat ebben!!!
Nekem fogadott orvosom volt (neki 70ezret adtam volna), szüléskor ügyeletes dokinál szültem (30at adtam neki, nagyon meg voltam elégedve, és csak fél órát vettem el az éjszakájából, annyira gyors voltam:) ), szóval mert nem ért be a dokim. A szülésznõnek nagyobb feladata volt és õ végig segített mindenben, szülés után is a kórházban naponta többször jött hozzám. Neki 30at akartam adni, 40et adtam.
ja és persze utána, varratszedéskor, szülésznõnek kórházi utsó napon.
szia.nekem az elsö szülés lesz még, de már én is utánna jártam, védönöm tanácsát kértem.megfogadni az orvost, 5000 ft-al szokták, szülés után 20000-30000ft adnak.(nálunk legalább is)de szerintem korházza meg orvosa válogatja.meg persze ki mennyit szán.

Házhoz kijövő védőnőnek mennyit szokás/illik fizetni? Ezentúl havonta kijön? Vagy csak szülés után? A 16. hétben vagyunk.

Legjobb válasz: Mi az hogy mennyit illik adni??? Semennyit ! Neki kutya kötelesseége kimenni ha már megvan a baba, sõt elötte is kimegy 1x-2x hogy ellenõrizze megfelelõ környezetbe születik-e a kisbaba. Sõt ha hazaértetek a kórházból akkor másnap vagy lehet még aznap a gyerekorvossal együtt mennek ki. Az más ha te szeretnél neki valamennyit adni.

Mi az hogy mennyit illik adni??? Semennyit ! Neki kutya kötelesseége kimenni ha már megvan a baba, sõt elötte is kimegy 1x-2x hogy ellenõrizze megfelelõ környezetbe születik-e a kisbaba. Sõt ha hazaértetek a kórházból akkor másnap vagy lehet még aznap a gyerekorvossal együtt mennek ki. Az más ha te szeretnél neki valamennyit adni.
Én sosem adtam neki semmit, mert nem is gondoltam, hogy kellene. Soha nem láttam rajta, hogy várna valamit. Annyira kedves, rendes velünk, hogy majd a névnapjára csináltatok neki egy csomagot, de pénzt nem gondolom, hogy adni kellene.
Szia! Nem kell neki pénzt adni, viszont illik valamivel megkínálni. Az nem egy nagy dolog, de jól esik neked is neki is. Neked, mert bár ez a dolga, de elmegy hozzád és segít a bab gondozásában, a kérdéseid megválaszolásában és így nem érzed azt, hogy "tartoznál". Ez most így elég hülyén hangzik, de biztos tudod, mire gondolok. Neki is jól esik, mert a kedveskedés kinek ne esne jól, fõleg ha aznap már a ki tudja hanyadik babát látogatja, úton van folyamatosan...
Jó ég!Nehogy adj neki pénzt, így kezdõdik mindig..(hálapénz stb.)Még a végén õk is rászoknak...
Mi van ebben az országban??? Úristen!! Ennyi erõvel fizessünk a postásnak, mert kihozza a levelet, a kukásnak, mert elviszi a szemetet, stb...
Szia! A védõnõknek tényleg nem kell fizetni. Ez a munkája, megkapja õ fizetését a kijárások után. Vagy te hallottál mást is?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Csak abból indultam ki, hogy manapság sajna tényleg mindenkinek mindenért szokás...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Ez egy nagyon aranyos védõnõ - mint kiderült, nem is fogadott el semmit se...

Dr. Nagy Zoltánnak (Győr) mennyit szokás adni szüléskor?

Legjobb válasz: Szerintem legalább 3 év letöltendõ börtönbüntetést,és örökös eltiltást a hivatása gyakorlásától! És minden orvosnak ez járna,nem hálapénz!!!

Szerintem legalább 3 év letöltendõ börtönbüntetést, és örökös eltiltást a hivatása gyakorlásától! És minden orvosnak ez járna, nem hálapénz!!!
60 sima 80 császár
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint keveset adtam neki anno.
Nehogy azt gondold hogy feljebb mentek a tarifák. Manapság mindenki csak szülésznõt fogad. Nincs pénze az embereknek és rájöttek arra, hogy az a gyerek így is úgy is kijön.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk azóta eltelt 2 év és azt tudom ma már több járna.
A kérdező hozzászólása: 2 éve szültem és a dokim neki adott át. Akkor én 30 ezret adtam neki. császárral szültem. Gondolkozunk a tesón és eszembe jutott vajon akkor nem adtam e neki keveset.
Szerintem akkor is annyi.Ha már fizetni akarsz érte akkor ne akarj alkudozni, hogy olcsóbb legyen.Van aki 120 ezer alatt kirõhög.Nekem ez a pénzért figyel rám dolog nagyon durva.Az nem is igazi törõdés csak a pénz miatt.Anélkül meg egy vadbarom sok. Angyal mondjuk pont nem ilyen, õ jó orvos.
Akkor én 20e tõl többet nem adnék neki nem is szoktak.
A kérdező hozzászólása: Akkor is ennyi ha eredetileg nem õ a fogadott orvos, csak a sajátom átad neki?
Add nekem a pénzt, õ meg kénytelen lesz hivatásból megcsinálni...
Minimum 3 év börtönbüntetést, és örökös eltiltást a hivatásától! Azok a hülyék akik pénzt adnak mert így kapatták el ezeket a doktorokat! Akkor miért kapnak fizetést?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!