Találatok a következő kifejezésre: Mennyit szokás az orvosnak és a szülésznőnek (4 db)

Mennyit szokás adni az orvosnak és a szülésznőnek?

Orvoshoz magánrendelésre járok és bejön, ha szülök, szülészn? meg aki épp ott lesz.

Legjobb válasz: ezt a nõgyógyásztól kérdezd meg,majd õ elfogja mondani,de a minimum azt hiszem 50 ezer forint szokott lenni,a szülésznõ 20-30 között

ezt a nõgyógyásztól kérdezd meg, majd õ elfogja mondani, de a minimum azt hiszem 50 ezer forint szokott lenni, a szülésznõ 20-30 között
Ha sok pénzed van elfogadnak elõzõeknél sokkal tübbet is! "Mennyit szokás adni"megközelités elég relativ. Mindenki mérje az anyagi viszonyaihoz és ne ahoz hogy más mennyit ad!
Sajnos elég szomorú hogy a mai világan ez a kérdés: "mennyi pénzt szoktak adni?" Én semennyit nem fogok adni! És tudod miért?? Mert ÕK azért vannak ott hogy segítsenek és nem azért hogy pénzt szedjenek ki belõled!! Na nekem ez a véleményem de mindenki maga dönti el hogy ad-e vagy sem. Minden jót és sok sikert: egy 18 hetes kismama:)
Teljesen igaza van, aki azt mondta, hogy nem kell adni! Én még nem vagyok kismama, de úgy gondolom én sem fogok adni az orvosnak. És tudjátok miért? Barátnõm szülés után visszament a fogadott orvosához (akinek 9 hónapon keresztül vizsgálatonként 6ezer Ft-ot adott, a szülésért pedig 40ezret) és a pofátlan, szemtelen nem akarta megismerni. Nagyon szomorú, hogy ezzel a mai világban foglalkozni kell! De ne panaszkodjunk, ugyanis mi alakítottuk ki ezt a helyzetet, elkényeztettük az orvosokat. Ha a kezdet kezdetén senki nem adott volna, most nem itt tartanánk. Minden orvos csak a markát tartja, mint a koldus! Persze tisztelet a kivételnek! A kivétel általában 25 év körüli, és még viszonylag tiszta lelkületû, de nézd meg 5-10év múlva!
Teljesen egyetertek az elozo valasszal !!! Tudom, nem kapnak elegendo fizetest az orvosok, es a ‘jobbak’ le is lepnek, de ha mindig adnak az emberek, akkor sosem fogjak kivivni azt, hogy tobb fizetest kapjanak, csak szepen hallgatnak, mi meg fizetunk. Ha maganrendelesein mar eleve ‘tejeltek’ neki, akkor (is) ertemmetlen egy szulesert fizetni, mert azt nem maganrendelesen csinalja. Egyebbkent egy ismerosomet meg azzal remisztette az orvosa, hogy ‘veszelyeztetett terhes', es allando kontrolt ajanl. O meg kikert egy masik szakvelemenyt is, es kiderult, hogy minden a legnagyobb rendben…Az elozo csak a penzre hajtott, de ilyennel szorakozni nagyon durva !!!
szia, Én 60-at adtam a dokinak plusz amit a magánrendeléseken fizettem. A szülésznõnek nem adtam, mert tõle nem függtem a továbbiakban. Teljesen meg tudom érteni az elõzõ hozzászólót, de sajna "muszály" adni, mert nem mindegy, hogy a továbbiakban, hogy fog hozzád állni a doki. Mert, ha nem adsz, akkor szülés után valszeg már nem azt a figyelmet és ellátást fod élvezni mint addig. Sok sikert, jó babázást kívánok.

Mostanság mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak szüléskor, ha nem az orvos hanem a szülésznő fogadott? Mert gondolom a dokinak is szoktak adni? És a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.

Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.
hát az elsõ válaszolónak üzenném, hogy szólhattál volna szegény dokikámnak, hogy csak egy bort adsz neki, akkor tuti lepasszol :) Egyébként gratula, mindenkinek így kellene, szépen szokjanak le a hálapénzrõl! Én az ügyelestes dokinak adtam 30ezret, a fogadott szülésznõmnek 40ezret. Maximálisan meg voltam elégedve mkettõjük munkájával És máskor is csak szülésznõt fogadok! Ja, volt fogadott orvosom is, csak nem jött be! Neki amúgy 70et adtam volna, de nem kellett neki.
Tõlem csak azért kapott egy üveg finom bort a doki(nem fogadott volt), mert szerencsétlennek beleszültem a szabadság elõtti utolsó ügyeletébe, és utána nap, mint nap bejött hozzám a kh-ba megkérdezni h vagyok, nem passzolt le másnak.Nem mellékes, h meg sem éreztem nála a varratszedést, amirõl azt mondják mások, h nem kicsit tud fájni.Ezt a lekiismeretességet honoráltam a borral.

Igaz, hogy az orvosnak a szüléskor a magánrendelés árának a 10*-ét szokás adni? És a szülésznőnek mennyit?

Legjobb válasz: Azért gondolkodj! A dokinak már tejeltél a rendelésen! A szüléskor a doki hozzá sem fog nyúlni a gyerekedhez. A szülésznõ segíti világra-a csecsemõs segíti a elsõ légvételhez ha szükséges fel is éleszti, megfürdeti, segít neked a szoptatásban, fejésben, éjjel örködik a gyereked felett, lemossa a kakit a fenekérõl, leveszi a vért a vizsgálatokhoz, ha fázik betakarja,ha sír vigasztalja. Akkor most kinek mennyit is kell adni? Ha mást nem is egy köszönömöt azért a csmõsnek is adjál!Megérdemli!

Azért gondolkodj! A dokinak már tejeltél a rendelésen! A szüléskor a doki hozzá sem fog nyúlni a gyerekedhez. A szülésznõ segíti világra-a csecsemõs segíti a elsõ légvételhez ha szükséges fel is éleszti, megfürdeti, segít neked a szoptatásban, fejésben, éjjel örködik a gyereked felett, lemossa a kakit a fenekérõl, leveszi a vért a vizsgálatokhoz, ha fázik betakarja, ha sír vigasztalja. Akkor most kinek mennyit is kell adni? Ha mást nem is egy köszönömöt azért a csmõsnek is adjál!Megérdemli!
Szia.Ezt orvosa válogatja, mennyiért vállalja a szülést.Jobb megkérdezni tõle.Az én dokim azt mondta, hogy amennyit gondolunk.Nála 8000 egy rendelés, de én biztos nem fogom(adnám)a 10-szeresét, pedig 100%-ig megbízom benne és nagyon normális.Mi kb.50 körül fogunk adni.Fogadott szülésznõm nincs, azt majd meglátjuk, de én hallottam már aki ajándékcsomagot csináltatott, van aki bon-bon+ pénz(10-15 ezer körül) ez is változó.Persze csak ha meg voltál elégedve a szülésznõvel.37 hetes pocis
Ha nem mondja, hogy mennyi, akkor adj annyit, amennyit a pénztárcád elbír. Én pl. a kórházban kérdeztem körbe az anyukákat, hogy mennyit illik adni. Még jó, hogy megkérdeztem, mert kb. 2* annyit akartam adni... A szülésznõnek nem adtam, mert nem volt választott szülésznõm.
Magánklinikán szültök? Nekem nem kerül semmibe.
Nem a 10x esét szokták adni, hanem a doki szokott annyit kérni..kérdezd meg a dokidat, hogy õ mennyit kér, de csak akkor kell ha maszek és ha be is jön a szülést levezetni.. A szülésznõnek csak akkor kell, ha felfogadod, ha nem meglátásod szerint adhatsz, de nem kell.
40-50 körül szoktak adni a dokinak. De inkább kérdezd meg, mert hallottam már 100-at is.
A 2 válaszadónak üzenném: De azért õ segítette a világra a babát ugye?
Annyian mondjátok, hogy igazából a szülésznõ csinál mindent. Én akkor lehet, hogy kivételes helyzetben voltam, de a szülésznõt szinte nem is láttam, nekem a két lábam között a szülészorvos állt amíg ki nem bújt a babám. És senkinek nem fizettem semmit, nem is várták és tök kedves volt mindenki. Ja, az meg pláne fel sem merült, hogy rendelésen fizessek, hát örültem, hogy rám nem vonatkozott terhesen a vizitdíj (akkor még volt), nem hogy majd még önként és dalolva fizessek minden vizsgálaton.


Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!