Találatok a következő kifejezésre: Mennyit szokás az orvosnak és a (9 db)

Mennyit szokás adni az orvosnak és a szülésznőnek?

Orvoshoz magánrendelésre járok és bejön, ha szülök, szülészn? meg aki épp ott lesz.

Legjobb válasz: ezt a nõgyógyásztól kérdezd meg,majd õ elfogja mondani,de a minimum azt hiszem 50 ezer forint szokott lenni,a szülésznõ 20-30 között

ezt a nõgyógyásztól kérdezd meg, majd õ elfogja mondani, de a minimum azt hiszem 50 ezer forint szokott lenni, a szülésznõ 20-30 között
Ha sok pénzed van elfogadnak elõzõeknél sokkal tübbet is! "Mennyit szokás adni"megközelités elég relativ. Mindenki mérje az anyagi viszonyaihoz és ne ahoz hogy más mennyit ad!
Sajnos elég szomorú hogy a mai világan ez a kérdés: "mennyi pénzt szoktak adni?" Én semennyit nem fogok adni! És tudod miért?? Mert ÕK azért vannak ott hogy segítsenek és nem azért hogy pénzt szedjenek ki belõled!! Na nekem ez a véleményem de mindenki maga dönti el hogy ad-e vagy sem. Minden jót és sok sikert: egy 18 hetes kismama:)
Teljesen igaza van, aki azt mondta, hogy nem kell adni! Én még nem vagyok kismama, de úgy gondolom én sem fogok adni az orvosnak. És tudjátok miért? Barátnõm szülés után visszament a fogadott orvosához (akinek 9 hónapon keresztül vizsgálatonként 6ezer Ft-ot adott, a szülésért pedig 40ezret) és a pofátlan, szemtelen nem akarta megismerni. Nagyon szomorú, hogy ezzel a mai világban foglalkozni kell! De ne panaszkodjunk, ugyanis mi alakítottuk ki ezt a helyzetet, elkényeztettük az orvosokat. Ha a kezdet kezdetén senki nem adott volna, most nem itt tartanánk. Minden orvos csak a markát tartja, mint a koldus! Persze tisztelet a kivételnek! A kivétel általában 25 év körüli, és még viszonylag tiszta lelkületû, de nézd meg 5-10év múlva!
Teljesen egyetertek az elozo valasszal !!! Tudom, nem kapnak elegendo fizetest az orvosok, es a ‘jobbak’ le is lepnek, de ha mindig adnak az emberek, akkor sosem fogjak kivivni azt, hogy tobb fizetest kapjanak, csak szepen hallgatnak, mi meg fizetunk. Ha maganrendelesein mar eleve ‘tejeltek’ neki, akkor (is) ertemmetlen egy szulesert fizetni, mert azt nem maganrendelesen csinalja. Egyebbkent egy ismerosomet meg azzal remisztette az orvosa, hogy ‘veszelyeztetett terhes', es allando kontrolt ajanl. O meg kikert egy masik szakvelemenyt is, es kiderult, hogy minden a legnagyobb rendben…Az elozo csak a penzre hajtott, de ilyennel szorakozni nagyon durva !!!
szia, Én 60-at adtam a dokinak plusz amit a magánrendeléseken fizettem. A szülésznõnek nem adtam, mert tõle nem függtem a továbbiakban. Teljesen meg tudom érteni az elõzõ hozzászólót, de sajna "muszály" adni, mert nem mindegy, hogy a továbbiakban, hogy fog hozzád állni a doki. Mert, ha nem adsz, akkor szülés után valszeg már nem azt a figyelmet és ellátást fod élvezni mint addig. Sok sikert, jó babázást kívánok.

Mostanság mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak szüléskor, ha nem az orvos hanem a szülésznő fogadott? Mert gondolom a dokinak is szoktak adni? És a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.

Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.
hát az elsõ válaszolónak üzenném, hogy szólhattál volna szegény dokikámnak, hogy csak egy bort adsz neki, akkor tuti lepasszol :) Egyébként gratula, mindenkinek így kellene, szépen szokjanak le a hálapénzrõl! Én az ügyelestes dokinak adtam 30ezret, a fogadott szülésznõmnek 40ezret. Maximálisan meg voltam elégedve mkettõjük munkájával És máskor is csak szülésznõt fogadok! Ja, volt fogadott orvosom is, csak nem jött be! Neki amúgy 70et adtam volna, de nem kellett neki.
Tõlem csak azért kapott egy üveg finom bort a doki(nem fogadott volt), mert szerencsétlennek beleszültem a szabadság elõtti utolsó ügyeletébe, és utána nap, mint nap bejött hozzám a kh-ba megkérdezni h vagyok, nem passzolt le másnak.Nem mellékes, h meg sem éreztem nála a varratszedést, amirõl azt mondják mások, h nem kicsit tud fájni.Ezt a lekiismeretességet honoráltam a borral.
50-et
Szia! Nekem jövõ héten lesz programozott császár, mi 80000 ft-ot adunk a fogadott orvosnak.
Nekünk nem volt se fogadott orvos, se szülésznõ. Nagyon meg is "szenvedtettek". Nem figyelt rám senki, csak az egyik szülésznõ, és az az orvos, aki jött ügyeletbe. Császár lett a vége, hirtelen szívhang esés miatt. Nagyon hálás voltam az orvosnak, hogy figyelt rám, de nincs sok pénzünk. Adtunk neki 20000, a szülésznõnek meg 10000.
Szia. Én is császárral fogok szülni, mert faros a baba. Én 50eFt-ot adok a dokinak, azonban minden alkalommal magánrendelésre járok, ami alkalmanként 6eFt. A 33. héttõl pedig hetente kell mennem, szóval az 50eFt szerintem bõven elég.
Nálunk 5 volt a magánban és a császárnál 50-et adtam neki. Símánál is ennyit adtam volna.
fogadott dokim volt, 60 kért.a szülésznõ meg 30 kapott, mert rendes szülésnek indult, velem volt végig
Császárral szültem.50 ezret adtam.De megérdemelte, mert terhesgondozásra mindig az sztk-ba hívott, nem pedig a magánrendelõjébe, így az nem került semmibe.


Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.

Amikor az első vizsgálatra mentek, mert kiderült hogy terhes vagy, már akkor fel lehet kérni a dokit hogy ő legyen az orvosod, vagy majd későbbi vizsgálatoknál? Itt már "szokás" pénzt adni? . és mennyit?

Miket csinálnak az els? vizsálaton?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem ha nem magánrendelésre jársz, mondhatod neki hogy hozzá szeretnél járni, aztán Õ majd megbeszéli veled hova menjél legközelebb. Pénzt ne adjál, majd amikor magánrendelésre mész, úgyis elkéri! Elsõ vizsgálatnál általában megtapintja a méhet, és a melleket, ha van ultrahangja, akkor azt is csinál, ha nincs, akkor ír beutalót. Meg kell nézni, hogy tényleg terhességrõl van-e szó. Csak akkor tekinti egy orvos a terhességet valósnak, ha már van szívhang. kb. 6-7 hetes korban látszódik ultrahangon. Sok sikert a babához!

Szia! Szerintem ha nem magánrendelésre jársz, mondhatod neki hogy hozzá szeretnél járni, aztán Õ majd megbeszéli veled hova menjél legközelebb. Pénzt ne adjál, majd amikor magánrendelésre mész, úgyis elkéri! Elsõ vizsgálatnál általában megtapintja a méhet, és a melleket, ha van ultrahangja, akkor azt is csinál, ha nincs, akkor ír beutalót. Meg kell nézni, hogy tényleg terhességrõl van-e szó. Csak akkor tekinti egy orvos a terhességet valósnak, ha már van szívhang. kb. 6-7 hetes korban látszódik ultrahangon. Sok sikert a babához!
Szia! Én, amikor meglett a pozitív tesztem, már úgy mentem az orvoshoz, hogy mondtam neki, hogyszeretnék majd nála szülni, és adtam 5 e ft a vizsgálat végén (nem magánorvos, kórházi fogadott volt, nem Bp-en). Nekem még hüvelyi uh-t csinált, akkor 6 hetes voltam, megbeszéltük, hogy majd milyen vizsgálatok lesznek, és válaszolt a kérdéseimre. 4, 5 hós kislány anyukája
Én magán dokihoz mentem az 5.héten.Bemutatkoztam neki és mondtam szeretnék idejárni.Azt mondta ok.Késöbb egyértelmüvé vált, hogy nálla fogok szülni is.Külön pénzt nem adtam a rendelkéseknek szépen elkérték az árát.Majd szüléskor adunk még.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat.Elsõ babámat várom és azt sem tudom mi merre hány méter.De majd csak belejövök a végére. Mindenkinek boldog babavárást!!!

Margit kórháznak milyen a nőgyógyászata? Burik Zoltán az orvosom. A cukorterheléshez hol kell megvenni a szirupot és mennyibe kerül? Kezelésenként szokás fizetni, vagy szülés után?

el?re is köszönöm

Legjobb válasz: Én ott szültem a fiamat majdnem 9 éve és most is oda járok. Szerintem jó a terhesgondozó is, segítõkészek. Nekem a doki írta fel receptre a cukortereheléshez a 75gr-os cukrot, patikában lehet kapni. Vigyél hozzá citromot, vagy citromlevet, úgy sokal ihatóbb. A orvosom magánrendelésére járok, ott 7 000 a terhesgonozás, anno is így volt (mondjuk akorr még 3 000 volt), a szülés után meg kapott még valamennyit, de nem sokat.

Én ott szültem a fiamat majdnem 9 éve és most is oda járok. Szerintem jó a terhesgondozó is, segítõkészek. Nekem a doki írta fel receptre a cukortereheléshez a 75gr-os cukrot, patikában lehet kapni. Vigyél hozzá citromot, vagy citromlevet, úgy sokal ihatóbb. A orvosom magánrendelésére járok, ott 7 000 a terhesgonozás, anno is így volt (mondjuk akorr még 3 000 volt), a szülés után meg kapott még valamennyit, de nem sokat.

Megkérdeztem az orvost akihez járok elvállalja a szülést és azt mondta persze, de én nem kérdeztem meg mennyibe kerül, vagy ezt nem is kell? Miskolcon mi a szokás? És kb mennyit szoktak adni?

Legjobb válasz: Ha a tanácsadások ingyen voltak, akkor !!! Ha tényleg ott lesz a doki akit megkértél, utána illik, de azt mondják 50 000 az már szép összeg , akkor a 30000 pont jó lehet. Nemtudom. De ha nem jön hanem lesz az ügyeletes akkor annak nem kell semmit adni, de még jobb lenne ha rákérdeznél a dokira azért.Mert úgyis megy csapkodni apa vállát, és ott fog tátongani a köpenyzsebe.

Ha a tanácsadások ingyen voltak, akkor !!! Ha tényleg ott lesz a doki akit megkértél, utána illik, de azt mondják 50 000 az már szép összeg , akkor a 30000 pont jó lehet. Nemtudom. De ha nem jön hanem lesz az ügyeletes akkor annak nem kell semmit adni, de még jobb lenne ha rákérdeznél a dokira azért.Mert úgyis megy csapkodni apa vállát, és ott fog tátongani a köpenyzsebe.
Szia én magándokihoz jártam és amikor megkérdeztem, hogy szülhetek-e nála azt mondta igen. Én konkrétan rákérdeztem, hogy mennyibe kerül nála egy szülés. Amire az volt a válasza, hogy ingyen van.(Persze tudom, hogy nem).Én 60000 ft-ot adtam, de csak azért, mert nagyon meg voltam vele elégedve. Meg mert az ultrahangokon sem kért pénz soha. Szerintem kérdezz rá te is. Hogyha szerencséd van nem mond konkrét összeget, hanem max. annyit hogy amennyit gondolsz. Szerintem már a 20000 is elég szép összeg, de majd úgyis elválik szüléskor, hogy milyen volt veled és akkor is ráérsz eldönteni mennyit adsz neki.

Igaz, hogy az orvosnak a szüléskor a magánrendelés árának a 10*-ét szokás adni? És a szülésznőnek mennyit?

Legjobb válasz: Azért gondolkodj! A dokinak már tejeltél a rendelésen! A szüléskor a doki hozzá sem fog nyúlni a gyerekedhez. A szülésznõ segíti világra-a csecsemõs segíti a elsõ légvételhez ha szükséges fel is éleszti, megfürdeti, segít neked a szoptatásban, fejésben, éjjel örködik a gyereked felett, lemossa a kakit a fenekérõl, leveszi a vért a vizsgálatokhoz, ha fázik betakarja,ha sír vigasztalja. Akkor most kinek mennyit is kell adni? Ha mást nem is egy köszönömöt azért a csmõsnek is adjál!Megérdemli!

Azért gondolkodj! A dokinak már tejeltél a rendelésen! A szüléskor a doki hozzá sem fog nyúlni a gyerekedhez. A szülésznõ segíti világra-a csecsemõs segíti a elsõ légvételhez ha szükséges fel is éleszti, megfürdeti, segít neked a szoptatásban, fejésben, éjjel örködik a gyereked felett, lemossa a kakit a fenekérõl, leveszi a vért a vizsgálatokhoz, ha fázik betakarja, ha sír vigasztalja. Akkor most kinek mennyit is kell adni? Ha mást nem is egy köszönömöt azért a csmõsnek is adjál!Megérdemli!
Szia.Ezt orvosa válogatja, mennyiért vállalja a szülést.Jobb megkérdezni tõle.Az én dokim azt mondta, hogy amennyit gondolunk.Nála 8000 egy rendelés, de én biztos nem fogom(adnám)a 10-szeresét, pedig 100%-ig megbízom benne és nagyon normális.Mi kb.50 körül fogunk adni.Fogadott szülésznõm nincs, azt majd meglátjuk, de én hallottam már aki ajándékcsomagot csináltatott, van aki bon-bon+ pénz(10-15 ezer körül) ez is változó.Persze csak ha meg voltál elégedve a szülésznõvel.37 hetes pocis
Ha nem mondja, hogy mennyi, akkor adj annyit, amennyit a pénztárcád elbír. Én pl. a kórházban kérdeztem körbe az anyukákat, hogy mennyit illik adni. Még jó, hogy megkérdeztem, mert kb. 2* annyit akartam adni... A szülésznõnek nem adtam, mert nem volt választott szülésznõm.
Magánklinikán szültök? Nekem nem kerül semmibe.
Nem a 10x esét szokták adni, hanem a doki szokott annyit kérni..kérdezd meg a dokidat, hogy õ mennyit kér, de csak akkor kell ha maszek és ha be is jön a szülést levezetni.. A szülésznõnek csak akkor kell, ha felfogadod, ha nem meglátásod szerint adhatsz, de nem kell.
40-50 körül szoktak adni a dokinak. De inkább kérdezd meg, mert hallottam már 100-at is.
A 2 válaszadónak üzenném: De azért õ segítette a világra a babát ugye?
Annyian mondjátok, hogy igazából a szülésznõ csinál mindent. Én akkor lehet, hogy kivételes helyzetben voltam, de a szülésznõt szinte nem is láttam, nekem a két lábam között a szülészorvos állt amíg ki nem bújt a babám. És senkinek nem fizettem semmit, nem is várták és tök kedves volt mindenki. Ja, az meg pláne fel sem merült, hogy rendelésen fizessek, hát örültem, hogy rám nem vonatkozott terhesen a vizitdíj (akkor még volt), nem hogy majd még önként és dalolva fizessek minden vizsgálaton.
Megkapja õ a rendes kis fizetését, nem kell neki pénzt adni! Ez a munkája!
Persze nem KELL neki pénzt adni. Én is rendszeresen járok pajzsmirigy problémával orvoshoz, én év végén szoktam vinni neki mindig valamit, mert az én orvosom a pénzt nem fogadja el.
nem szabad adni az orvosnak, mert egy idõ után átesnek a ló túlsó oldalára és azt hiszik, hogy a hálapénz az nekik "jár", ilyenkor el se látják rendesen a "nem fizetõ" beteget...
Valami kis ajándékot vihetsz neki. Mondjuk évente, vagy esetleg születés/névnapja alkalmából. Ilyen csokoládét, esetleg valamilyen bort. Ilyen jelképes ajándékban kell gondolkozni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!