Találatok a következő kifejezésre: Mennyit szokás az orvosnak (27 db)

Mandulaműtét után mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak?

Legjobb válasz: jah, de fogadjunk, hogy ha egy beteg odanyújtja a keresztapándnak a pénzes borítékocskát õ sem utasítja vissza. Egyébként nem szokás adni semmit, de ha te szeretnél akkor annyit adj amennyit tudsz. Mi anno 15 ezer forintot adtunk. Akkor a szobatársaim kb 10-15 között adtak. Én azért adtam ennyit mert tényleg hálás voltam az orvosnak. Elötte vittem neki jelképes ajándékot is, de úgy érzem így jobban meg tudtam köszönni amit értem tett. Mondjuk engem a mandulám elött tályoggal is mûtött. Õ találta meg 1 hónap közdelem után, hogy mi a bajom. Tehát az elötte kezelgetõ orvosok nem kaptak hálapénzt. Akkor adj, ha tényleg úgy érzed, hogy szükséges.

jah, de fogadjunk, hogy ha egy beteg odanyújtja a keresztapándnak a pénzes borítékocskát õ sem utasítja vissza. Egyébként nem szokás adni semmit, de ha te szeretnél akkor annyit adj amennyit tudsz. Mi anno 15 ezer forintot adtunk. Akkor a szobatársaim kb 10-15 között adtak. Én azért adtam ennyit mert tényleg hálás voltam az orvosnak. Elötte vittem neki jelképes ajándékot is, de úgy érzem így jobban meg tudtam köszönni amit értem tett. Mondjuk engem a mandulám elött tályoggal is mûtött. Õ találta meg 1 hónap közdelem után, hogy mi a bajom. Tehát az elötte kezelgetõ orvosok nem kaptak hálapénzt. Akkor adj, ha tényleg úgy érzed, hogy szükséges.
Semennyit! A munkáját végzi. Te kitõl kapsz jattot, hálapénzt, bármit? Én elvbõl nem adok egy orvosnak sem borítékot. Max. egy jelképes ajándék, ha meg vagyok elégedve. Ha meg az elején látom, hogy várna bármit, akkor a SEMMI az ajándék.
Semmit! Keresztapám orvos, szakmája egyik kiválósága, és neki az a véleménye a hálapénzrõl, hogy a betegek rontják el ezzel az orvosokat.
hát én is ezt mondanám... figyi, erre azt tudom mondani, hogy rám nem lehet olyat erõszakolni, amit nem akarok. Az tuti, hogy a betegek is elrontján és azt hiszik, hogy hálapénz nélkül nem gyógyítják meg õket. De némely orvos pénz nélkül tényleg nem csinál semmit.
Az a baj, hogy szokás. Ezért vannak elkényeztetve, utána meg sír a szátok, hogy milyen a magyar egészségügy és, hogy az orvosok mennyi hálapénzt vesznek ki az ember zsebébõl.
bocsi... vagyis sajnos szokás adni.. de ha adsz, ne azért adj mert szokás (így értettem az elsõ mondatom)
A kérdező hozzászólása: jólvannn naa, nem kell ezen vitázni:) köszönöm a válaszokat
A beteg fogja és bedugja az orvos köpenyzsebébe, aztán már ott sincs, ez nem ráerõszakolás?
18:43 - Azt mondta, hiába utasítja vissza, ráerõszakolják.
Amikor engem mûtöttek 8 emberbõl 7 adott és együtt beszéltük meg, hogy ki mikor. Én 10 000 adtam, bár utólag belátom ez kicsit sok volt, elég lett volna egy 5-ös is. Aztán a második, aki aztán megmentette az életem, miután vénás vérzésem lett, annak 10 ezret adtam, de jó szívvel!

Rutin hereműtét után mennyit pénzt szokás adni az orvosnak illetve az altató orvosnak?

Legjobb válasz: miért kellene. rádió1en pont ez volt 1 hete téma, vagyis szüléses. nem kötelezõ. csak ha nagyon akarsz. ez a dolga. én árulom a húst az üzletben, senkinek sem adok el rosszat-még ha ez a fõnök utasítása is- és mégsem kértem, vagy kapok érte egy vásárlótól sem plussz pénzt. ez csak egy társadalomban keltett elképzelés és szokás.

miért kellene. rádió1en pont ez volt 1 hete téma, vagyis szüléses. nem kötelezõ. csak ha nagyon akarsz. ez a dolga. én árulom a húst az üzletben, senkinek sem adok el rosszat-még ha ez a fõnök utasítása is- és mégsem kértem, vagy kapok érte egy vásárlótól sem plussz pénzt. ez csak egy társadalomban keltett elképzelés és szokás.
Semennyit! Köszönd meg szépen és ezzel el is lesz intézve.
Egy feljelentést a rendõrségen és az orvosi kamaránál. A hálapénzt meg el kéne már felejteni! Ostobák adják, és mivel a köznép teszi ezt szokássá, sok orvos megtéved és elkezdenek visszaélni a helyzettel. Aztán meg, akinek nincs pénze, neki meg nem azt az ellátást adják. Ha hülye vagy, fizetsz, más meg miattad (is) "ráfizet"! >:O
Én is azt mondom, hogy semmit. Köszönd meg szépen és kész. Ez a munkája, ezért kap fizetést. És senki ne jöjjön azzal, hogy milyen kevés fizetésért. A bölcsõdei gondozó, óvónõ, tanítók és tanárok sem kapnak hálapénzt a szülõktõl, amiért Pistikét naphosszat terelgetik, nevelgetik, a húspultban sem adsz plusz pénzt, ha szép az áru és a buszvezetõnek sem nyomsz borítékot a zsebébe, ha nem karambolozik útközben.
Én egyszer sem adtam pénzt orvosnak, még ha úgy is állt mellém, hogy véletlen hát ha be tudom csúsztatni azt a borítékot. Kínos néhány másodperc volt, de aztán vette a lapot. Köszönd meg, és távozz a helyiségbõl!
Az elõttem kommentelõkkel teljes mértékben nem értek egyet! Soha nem hasonlístd össze egy orvos munkáját , egy hétköznapi buszsofõr, húspultos, tanítóéval. Akinek nem világos a helyzet annak kár is magyarázni. A pénzt a pénztárcád mélysége és a mûtét jellege határozza meg. Egy szívsebész szakmai önéletrajza, röviden: a Sote-Áok-án 6 év tanulmyi idõ, további 4év az általános sebészeti szakvizsgáig, ezután 3év tanulmyány a az érsebészeti szakvizsgához, majd további 2 év a szívsebészeti szakvizsgához( külföldi tanulmány utak). A buszsofõr nem keres elegendõt, egy tanár sem, ez tény. De összehasonlíthatatlan egy sebész orvos, vagy aneszteziológus munkájával és tudásával. "Többet" dolgozik, és többet érdemel!

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.

Mennyire szokás hálapénzt adni? Bunkóság ha valaki nem ad? (azért kapják a fizujukat) Csak a választott orvosnak szoktak vagy az épp bent lévő ügyeletesnek is szokás?

Nem szeretnénk orvost fogadni. Az ügyeletes orvos is van olyan jó mint a fogadott...

Legjobb válasz: Egyáltalán nem bunkóság!Mondjuk ha épp pont egy olyan dokit választassz magadnak aki elõre közli hogy a szülés mennyi lesz.Én õszintén, ha ilyennel találkoztam volna otthagytam volna.De ha valamennyire is meg vagy vele elégedve akkor mondjuk 20-30e ft.Én ennyit adtam meg a szülésznõnek is 20at, de õk extra mód figyeltek rám.És azóta is ahhoz a nõgyógyászhoz járok.

Egyáltalán nem bunkóság!Mondjuk ha épp pont egy olyan dokit választassz magadnak aki elõre közli hogy a szülés mennyi lesz.Én õszintén, ha ilyennel találkoztam volna otthagytam volna.De ha valamennyire is meg vagy vele elégedve akkor mondjuk 20-30e ft.Én ennyit adtam meg a szülésznõnek is 20at, de õk extra mód figyeltek rám.És azóta is ahhoz a nõgyógyászhoz járok.
Nekem is volt mindhárom terhességem alatt fogadott dokim. Jó volt, hogy ha berendelt a kórházba bármilyen vizsgálatra, UH-ra, akkor adott idõpontban fogadott, nem kellett órákat várakozni. A magánrendelésen fizettem neki, a szülésért pedig nem egy nagy összeget, 20 ezer forintot kapott. De már azt mondom, azt sem bántam volna, ha az ügyeletes orvosnál szülök, akit akkor láttam életemben elõször, és hát az igazat megvallva szimpatikusabb volt, mint a dokim...Én adnék azért az ügyeletesnek, ha meg lennék vele elégedve.
nekem nem volt fogadott dokim, de még csak szülésznõm se, és garantáltan nem kaptam rosszabb ellátást.És nem is adtam senkinek semmi honoráriumot, de nem is láttam rajtuk, hogy igényelték volna
szia! Nem bunkóság, az elõzõ szülésemkor az ügyeletesnél szültem, meg voltam vele elégedve, gondoltuk a varratszedéskor adunk neki egy tízezrest, (8 éve volt)de nem jött be, mert elutazott valahová.Most sincs fogadott dokim, ismét ügyeletesnél fogok szülni, röpke 2 hónap múlva , és most még ha akarnék sem tudnék adni, nem tudom kigazdálkodni.
Nekem nem volt fogadott orvosom, mivel itt nem lehet fogadni. Ezért az ügyeletes orvosnál szültem volna, de mivel komplikûció lépett fel (leesett a baba szívhangja), a fõorvost hívták, és õ császározott meg. Utána is naponta megnézte mi van velem. Én varratszedéskor adtam neki pénzt, ami tényleg hálapénz volt, mert én úgy éreztem megérdemli. Nem elõre adott "foglalkozz velem többet" pénz. De a kérdésedre válaszolva:szerintem nem bunkóság, ha valaki nem ad az orvosnak pénzt. Ezt mindenki maga dönti el az elvei, a tapasztalata és a pénztárcája alapján.
Egyet értek, azért kapják a fizut. Én sem kapok jattot senkitõl, pedig jól jönne a 38 ezer (gyes+csp) mellé... Én is ügyeleten szültem, nem adtam, de baromi kedves volt, még szülés után 2X is benézett hozzám , megnézett és a babát is.
én szulesznot szeretnek felfogadni, mert abbol nagyon, nagyon fontos hogy jó legyen (10 szulesbol 8ban õ vegzi a lenyegi munkat, az orvos ölt kettõt, oszt helló). és neki 25 ezret szantunk, mert addigra ér be a korhazba mint en, ottlesz az elso pillanattól (masnap nem is mehetnek dolgozni, ha 12 órat vajudok, 12 orat fog nyugtatni, ha bekakilok, akkor o fogja ugy eltakaritani, hogy ne vegyek eszre, stb.. és a jó szakertelmet jó megfizetni. ha ugyeletes lenne, persze, nem fizetnék, de akkor is adnek egy egy ajandekcsomagot, jelképesen. nem érdekel, ha sokat keresnek, ha megérdemlik, keressenek sokat, nem ötvenszer szulok, csak egyszer, akkor meg szeretnem, ha minden flottul menne. és mint minden, igen, ez is penzbe kerul. volt egy vaklarmam, hat aki akkor volt ugyeletes doki, annal nem szulnek. :S
Nekem ad egyfajta biztonságérzetet, hogy van fogadott dokim. Az elsõ szülésemnél 30 ezret adtunk neki, hálásan megköszönte. A magánrendelésén 5-6 ezret szokott kérni. Nem szívesen szültem volna idegen dokinál... Az pedig messze nem igaz, hogy a doki ölt kettõt és viszlát. A jelenléte, a szaktudása igenis fontos a szülésnél. Az semindegy, hogy a kórházban töltött 1 hét alatt naponta többször bejött megnézni, hogy érezzük magunkat én és a kicsim. Pár nap múlva megint szülök, most 40 ezret adunk. A szülésznõ pedig lesz, aki lesz.
Szia! Nekem sem volt se dokim, sem pedig szülésznõm, mégis nagyon kedvesek és figyelmesek voltak velem. Nagyon jó élmény volt számomra a szülés. Sajnos nem tudtam nekik adni egy fillért sem. Én úgy voltam/vagyok vele, hogy inkább a kisfiamra költöm.
Szia! Én is ügyeletésnél szültem. De még egyszer nem vágnék benne fogadott orvos nélkül. Biztos vagyok benne, hogy ha van fogadott orvosom akkor hamarabb kerülök mûtõbe és nem kellett volna újraéleszteni a kisfiamat. A császárt nekem egy ügyeletes doktornõ csinálta aki épp akkor jött be dolgozni, nagyon kedves volt, utána többször bejött megnézni minket. De én neki sem adtam pénz! Neki is meg a szülésznõnek is egy-egy ajándékcsomagot adtam!
Szia, A szülész orvos is felesküdött, letette a Hipokrateszi esküjét, miszerint a gyógyításnak él, azt minden körülmények között teljesítik. Jogunk van plusz fizetés nélkül méltósággal szülni, és a gyermekünknek méltósággal megszületni. Egyáltalán nem kell fejfájást okozzon, ha nem adsz.

Miskolcon mennyit szokás adni az orvosnak szülés után?

Terhesség alatt, ha csak tehette a kórházba hívott, és ott nem is fogadott el pénzt.

Legjobb válasz: Én Miskolcon szültem és én sem tudtam mennyit adjak az én dokim 30-40közt szokott kapni ezt a védõnõtöl tudom.Végülis úgy alakult,hogy nem jött be a szülésre így nem adtam semmit .Orvosa válogatja szerintem,de annyit adj amennyit te gondolsz,hogy megérdemel !!!!

Én Miskolcon szültem és én sem tudtam mennyit adjak az én dokim 30-40közt szokott kapni ezt a védõnõtöl tudom.Végülis úgy alakult, hogy nem jött be a szülésre így nem adtam semmit .Orvosa válogatja szerintem, de annyit adj amennyit te gondolsz, hogy megérdemel !!!!
Szia!Én a megyeibe fogok szülni, és jártam a magánrandalésre ami minden alkalommal 6000ft volt és én sem tudom hogy mennyit adjak

Gyermek orrmandulaműtétre szokás adni pénzt az orvosnak, ha igen, mennyit?

Legjobb válasz: Minden mûtétre szokás adni sajnos Mo-on.

Minden mûtétre szokás adni sajnos Mo-on.
Szerintem sajnos elvárják.Azon se lepõdj meg, ha mint a taxis a fuvar végeztekor, még a mûtét elõtt, vagy legkésõbb a mûtét után tartja a markát.
A kérdező hozzászólása: mennyit szokás és borítékban dugjam a zsebébe vagy hogy?! és ha nem fogadja el nem fog megharagudni? (lehet ez hülyeség, de vmiért felmerült bennem)
Szerintem mûtét elõtt.Borítékban, amennyit gondolsz.Most itt hiába írunk összegeket, te tudod, mennyi fér a keretbe.
Ne aggódj, el fogja fogadni. 20 ezernél kezdheted.
A kérdező hozzászólása: 20 ezerre gondoltunk, de nagyszülõk szerint az sok. akkor mégis csak marad annyi. Nem tudtam, hogy megy ez, még nem voltunk ilyen helyzetben a gyerekkel szerencsére.
Van aki csak mûtét után "javasolja". Mi is így tettünk, a hazaengedés elõtti vizsglaton adtuk oda (15000.-).
A kérdező hozzászólása: Végül utána adtuk oda, gondoltuk, hogy megkérdezzük a többi szülõt, h õk mennyit adnak és mindenki 10 ezret mondott. Úgyhogy végül 10ezret adtunk mûtét után, mikor feljött a szobába és elmondta mi történt, hogy van a gyerekünk. Nem várta el, megköszönte.

Mennyit szokás adni az orvosnak ha ő azt mondja amennyit gondolunk?

Mindig munkaidőben kórházban vizsgált és minden alkalommal lett pénz adva neki (bár nem kérte), volt mikor egy hónapban kétszer is menni kellett.

Legjobb válasz: Ebben az esetben 20-30 ezret adnék maximum! És csak az orvosnak, senki másnak! Még a szülésznõnek sem. Engem is mindig a kórházban vizsgált az orvosom és sosem kért pénzt, a végén 50 ezret kapott és egy 50 ezer forint értékû italt, mert tudtuk róla, hogy gyûjti. A 6. héten meg is említette, hogy az ital gyönyörûen mutat az otthonában és hogy igazán nem kellett volna!

Ebben az esetben 20-30 ezret adnék maximum! És csak az orvosnak, senki másnak! Még a szülésznõnek sem. Engem is mindig a kórházban vizsgált az orvosom és sosem kért pénzt, a végén 50 ezret kapott és egy 50 ezer forint értékû italt, mert tudtuk róla, hogy gyûjti. A 6. héten meg is említette, hogy az ital gyönyörûen mutat az otthonában és hogy igazán nem kellett volna!
Én 30-at adtam.
Mi 50-et adtunk, de attól is tettük függõvé, hogy milyen lesz a szülés. Éppen ügyeletes volt az orvosom, és szerencsére szinte semmi dolga nem volt, csak varrt egy picit a végén.
Szia! Én 50 ezret akartam adni az orvosnak, de már csak akkor jött be, amikor bújt ki a babám, egész nap a szülésznõ volt velem, aki tényleg nagyon jó fej volt, és segített mindenben.Így a szülésznõ kapott 20 ezret, a doki 30-at. (én is a kórházba jártam az orvosomhoz, annyian voltak, hogy 9 hónapos pocakkal 2-3 órát álltam a folyosón, mert hely nem volt, így a férjem szerint "örülhet", hogy egyáltalán kapott pénzt)
50-et
Szia! Nekem jövõ héten lesz programozott császár, mi 80000 ft-ot adunk a fogadott orvosnak.
Nekünk nem volt se fogadott orvos, se szülésznõ. Nagyon meg is "szenvedtettek". Nem figyelt rám senki, csak az egyik szülésznõ, és az az orvos, aki jött ügyeletbe. Császár lett a vége, hirtelen szívhang esés miatt. Nagyon hálás voltam az orvosnak, hogy figyelt rám, de nincs sok pénzünk. Adtunk neki 20000, a szülésznõnek meg 10000.
Szia. Én is császárral fogok szülni, mert faros a baba. Én 50eFt-ot adok a dokinak, azonban minden alkalommal magánrendelésre járok, ami alkalmanként 6eFt. A 33. héttõl pedig hetente kell mennem, szóval az 50eFt szerintem bõven elég.
Nálunk 5 volt a magánban és a császárnál 50-et adtam neki. Símánál is ennyit adtam volna.
fogadott dokim volt, 60 kért.a szülésznõ meg 30 kapott, mert rendes szülésnek indult, velem volt végig
Császárral szültem.50 ezret adtam.De megérdemelte, mert terhesgondozásra mindig az sztk-ba hívott, nem pedig a magánrendelõjébe, így az nem került semmibe.

Kinek milyen tapasztalata van Dr. Sápy Tamásról Debrecenben? Mennyit illik neki adni szüléskor? És szülés előtt, vagy szülés után szokás adni az orvosnak?

Legjobb válasz: Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.

Szia! Nekem nem orvosom, de a barátnõm nála szült, és 100.000 -et adott neki a szülés után.Elõtte kéthetente járt vizsgálatra hozzá, akkor nem adott.Egyébként nagyon jó orvos, alapos.Bár azt negatívumként hallottam róla, hogy sokszor nem lehet elérni telefonon, meg nem hívja vissza az embert. Remélem segítettem. üdv.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm! Bár az ára az sokkolt egy kissé, mert más orvosról úgy hallottam, hogy kb. 50ezret adnak neki. De a többi az igaz. Tényleg alapos, rendes, jól elmagyaráz mindent, és nagyon nehéz elérni telefonon. Voltam már néhány nõgyógyásznál, eddig vele vagyok a legjobban megelégedve. Még a páromnak is tetszik. :-D Amúgy vajon nagyon gáz lenne, ha nem 100e-t adnánk neki, hanem kevesebbet, mert hogy én a vizsgálatokért is fizetek minden alkalommal, attól függõen, hogy mit csinál. De 5ezernél kevesebbõl sose úszom meg... :-(
Nekem kerek perec megmondta a héten hogy százezerért vállal egy szülést.

Nővéremnek, még a mentő kiérkezése előtt, otthon meglett a babája. Az orvosa tehát nem volt jelen a szülésnél, "csak" az utómunkálatokat látta el, varrás stb. Ilyenkor mennyit szokás adni az orvosnak?

A n?vérem kórházban akart eredetileg szülni, volt választott orvosa is,de a baba hamarabb kibújt, még a ment?k megérkezése el?tt.

Legjobb válasz: Én nem adnék:-D De ha adnék akkor max.15E de nagyon maximum!Gratulálok a nõvérednek a babájához!

Én nem adnék:-D De ha adnék akkor max.15E de nagyon maximum!Gratulálok a nõvérednek a babájához!
Egy off, a feltett válaszokra, mint mentõs: két dolog lehet, ha nem elsõ baba, kibúj minimális idõ alatt, vagy késõn hívták a mentõt, mint oly sokszor már... a legfontosabb, hogy egészséges az anya és a baba is! Hatalmas szerencse! Az orvosnak miért kellene fizetni? Mert lelkileg támogatta? Ugyanmár... túlfizetve nincsenek, ez tény, de azért maradjunk annál, hogy az kap pénzt, aki el is végez valami munkát... szerintem.
Szia! Azt hiszem én is olyan 10.000 Ft körül adnék, vagy ajándékcsomag. De engem is nagyon érdekelne, hogyan tudott ilyen gyorsan és hamar megszületni a baba? :-) Gratulálok a nõvérednek! :-)
nem nagyon adnék max jelképes összeget.... de hogy hogy ilyen gyorsan meglett a baba? vagy a mentõk jöttek ennyire lassan?!
Szia! Gratulálok! De gyors volt a baba! Én max. 10000 forintot adnék, vagy egy ajándék csomagot 5000 forint értékben, mivel a doki nem sok mindent csinált.
én se adnék, csak minimális összeget. Én az egész szülésért adtam 80 ezret, de ha csak a vrrást és utómunkálatokat végezte volna a dokim, akkor szerintem max egy 20-ast adnék.
Egy fillért se adnék soha. Mondjuk én nem is fogadok orvost. Elsõ gyerekem is rendben megszületett az ügyeletes orvos segítkezett. 2. gyerekemmel se tervezek ilyesfajta pluszkiadást. Meg fizeti õket az állam.
5000et adnék, több nem jár a varrásért és vizsgálatért. A többi meg menne a babára...esélytelen, hogy ennél többet adjak, de így is inkább ajándékcsomag lenne, mert az jobb és emberségesebb és hálásabb mint a pénz.
Semennyit, az orvos nem fog éhen halni.
Talán ajándékcsomagot.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!