Találatok a következő kifejezésre: Mennyit szokás az (74 db)

Rákos beteg otthoni ápolásánál, de inkább csak felügyeleténél (nem kell pelenkázni, főzni rá vagy ilyesmi), mennyit szokás az ápolónak fizetni? Ismerős vállalná a felügyeletet, nem szakképzett ápoló.

Legjobb válasz: Ez teljesen egyéni megállapodás kérdése. Attól is függ mennyi idõ a felügyelet. Napi 1000 Ft-tól 2500 Ft-ig reális szerintem. Persze ha ennél többet is tudtok rá szánni, akkor lehet többet is adni.

Ez teljesen egyéni megállapodás kérdése. Attól is függ mennyi idõ a felügyelet. Napi 1000 Ft-tól 2500 Ft-ig reális szerintem. Persze ha ennél többet is tudtok rá szánni, akkor lehet többet is adni.

Ti mit tapasztaltatok, az egyetemeken, főiskolákon mennyire "szokás" az egymás (főleg a gyengébb) szekálása, bántalmazása?

Általános 7.-8.-ban azt mondtam h majd úgyis középsuliban jobb lesz mert komolyodnak az emberek, de csak rosszabb lett. :S Mennyire jellemző az a felsőoktatási intézményekre hogy bármilyen szinten kikezdik a gyengébbet. (sajnos magamat ismerve ez a tanulás rovására menne :S)

Legjobb válasz: Attól függ, hol. Az általad említett helyekrõl én is csak rémhíreket hallottam, ahova én járok (egy viszonylag jobbnak számító budapesti gimi), ott semmi ilyen nincs. A színvonaltalan suttyúképzõkben pedig naná, hogy van.

Attól függ, hol. Az általad említett helyekrõl én is csak rémhíreket hallottam, ahova én járok (egy viszonylag jobbnak számító budapesti gimi), ott semmi ilyen nincs. A színvonaltalan suttyúképzõkben pedig naná, hogy van.
Fizikai bántalmazás? Nem hinném hogy jellemzõ lenne bárhol. Mondjuk rivalizálás, konfliktus mindenhol lehet, az elkezdõdik amikor az embert elõször kiviszi az anyja a játszótérre a többi gyerek közé és a sírig tart. Az ilyen helyzetekre fel kell készülni.
Ja, amúgy ha emlékszel Pécsen is volt egy lövöldözés sajnos, de erre nem kell alapozni, nem egy mindennapos eset. Nekem is akad problémám a csoporttársaimmal, de elõbb fogok én belebetegedni, mint hogy bemenjek és lelövöldözzek mindenkit, aki az utamba kerül! :)
Attól függ, milyen helyrõl van szó. A felsõoktatási intézmények között hatalmas különbségek vannak sajna. Ahol intelligensebb társaság kerül össze, ott semmi ilyesmi nincs, de vidéki kis fõiskolákon, ahova boldog-boldogtalant felvesznek 200 ponttal, szinte biztos, hogy van.
A kérdező hozzászólása: pedig orrbaszájba szidják a pestieket hogy bunkók meg nemtudom... érd= mocskos pesti sarjadék... pest hulladéka :S talán ha 2 normális valamire való korombeli ember ha van itt... gyerek... 15 évesen azzal dicsekszik hogy õ a hero-n és a koko-n kívül már mindent próbált :S szép :S na ilyenek élnek itt :S
tudom, laktam érden/ismerek érdieket, meg hadd ne mondjam, mi történt, amíg ott voltam. :/// na de vágod, aki suttyó, ökörködik, sosem szedi össze magát - az egy egyetemen sem tudja magát összeszedni, még ha be is kerül. mert ugyan lehet bunkózni, de akkor ne csodálkozzon, hogy elõbb másnak adják kölcsön a jegyzetet; akkor semmibe veszi a tanár (és ott nem fog megbocsátani neki egy tanár, ha nem adja le a beadandót. úgy fogja kezelni, mint egy komolytalan, megbízhatatlan felnõttet és kész.)
A kérdező hozzászólása: Jó ok nem taknyos kölkök gyülekezete... persze... De pl itt érden véleményem szerint elég kevés a normális, élet és tárgyalóképes (normálisan lehet vele beszélgetni, rendes, nem fikázza a másikat)ember. Nagyon sok a füves és az alkoholizáló és drogos is azok között is pl akik a Vörösmarty gimibe járnak. (érdekes :O)
A kérdező hozzászólása: T. 18:18 200 ponttal? 70-nel :D
A kérdező hozzászólása: nem szeretnék még 1 ilyenbe belecsúszni... meg persze hallani mindent... volt az a lövöldözõ is meg nemtudom... de ezek szélsõséges dolgok.(meg ez azthiszem amerikában volt.) Mégis mennyire jellemzõ a szekálás ilyen helyeken?
A kérdező hozzászólása: Tapasztalataim szerint itt Érden és közvetlen vonzáskörzetében (BP XI, Diósd, Soskút, Pusztazámor stb) pont ilyen bunkó parasztok vannak.... totál leszarja a másikat, tök bunkó, szekálódik, értelmi szintje 0 alatt... legalábbis ez a középiskolai tapasztalatom.
A kérdező hozzászólása: jó persze kivételek mindíg vannak... mondjuk hozzáteszem hogy középsuliba meg egy másik szutyok helyre... az övegesbe (ki nem merem mondani legszívesebben letagadnám) jártam... gondolhatjátok...:S most estis vagyok érden...

Mennyire szokás az oviban évzárókor virágot adni az óvónőknek? Szoktatok?

Legjobb válasz: Csoportajándék van, vagy mindenki magának intézi? Mert ha csoportajándék, akkor az összegyûjtött pénzbõl vásárlási utalványt és egy-egy virágcsokrot adtunk. Sima évzárón, ha nem volt csoportajándék, akkor valami apróságot vittem nekik. (csoki, stb.) Akkor vittem csak virágot, amikor ballagtak a gyerekek, kiscsoportos, középsõs évzárón nem.

Csoportajándék van, vagy mindenki magának intézi? Mert ha csoportajándék, akkor az összegyûjtött pénzbõl vásárlási utalványt és egy-egy virágcsokrot adtunk. Sima évzárón, ha nem volt csoportajándék, akkor valami apróságot vittem nekik. (csoki, stb.) Akkor vittem csak virágot, amikor ballagtak a gyerekek, kiscsoportos, középsõs évzárón nem.
nálunk egyben van a ballagás és az évzáró (vegyes csoport) a ballagok ált közösen adnak valamit (ajándék virág desszert stb....) a többiek egyénileg kis ajándék vagy desszert vagy virág vagy együtt többet
Nálunk is együtt van a ballagás és az évzáró, pedagógusnap. Ilyenkor közös pénzbõl van virág, ajándék, de aki szeretne, egyénileg is ad át virágot.
Mi szoktunk adni 1-1 szál virágot.
Szerintem jobb ha adtok ..az a hálát fejezi ki, azért hogy a gyerekedre vigyázott nap mint nap.


Mennyire szokás az esküvőn?

A mulatós zene? Fiatalabbak és id?sebbek jelenléténél? A párom nem igazán akar, de a többiek szerint esküv?i mulatás nem igazi nélküle. Na nem magyar nótára gondolunk hanem ezek a mai feldolgozásokra. (Pl mc hawer stb.) Köszönöm a válaszokat. Persze más zenéket is fogunk adni.

Legjobb válasz: Szerintem, amikre te gondolsz, mint az mc hawer meg gondolom bunyós pityu és hasonlók, nagyon gagyi. Az idõsebbek nem értékelik, a fiatalok meg ha normális a zenei ízlésük, nem is ismerik. Vannak ezek a tipikus lagzis nóták, mint pl. a Lakodalom van a mi utcánkba, ezek zenekar által nagyon jók, de ilyen felturbózott, diszkósított változatban nagyon gáz. Mi gondoltuk, hogy csak poénból meghívjuk a Szinti boy-t, neki biztos nagy sikere lenne.

Szerintem, amikre te gondolsz, mint az mc hawer meg gondolom bunyós pityu és hasonlók, nagyon gagyi. Az idõsebbek nem értékelik, a fiatalok meg ha normális a zenei ízlésük, nem is ismerik. Vannak ezek a tipikus lagzis nóták, mint pl. a Lakodalom van a mi utcánkba, ezek zenekar által nagyon jók, de ilyen felturbózott, diszkósított változatban nagyon gáz. Mi gondoltuk, hogy csak poénból meghívjuk a Szinti boy-t, neki biztos nagy sikere lenne.
Szokás, de nem feldolgozást, az nagyon gagyi. És persze nem az egész esküvõn, hanem módjával. Ha zenekart hívtok, az kb. tudja az arányokat.
Feldolgozást NE! A legszebb az élõ mulatós zene. Igazi vidéki lagzis.
Szerintem nem nagyon szokás. Ilyenrõl még nem is hallottam. Mert az csak egy dolog, hogy jön egy "zenekar" és azok elénekelnek mindent, de ilyen stílusút még nem hallottam esküvõn.
Mi nagyon ellene voltunk a mulatós zenének, de végülis cigány zenekart hívtunk, életemben még olyan jót nem buliztam, mint a lagzinkon:) Olyan buli volt, a végén mindenki mezitláb táncolt, a võfély azóta is ezt meséli mindenkinek:)
Nekem az a véleményem hogy amit ti szeretnétek!De nagyon fontos hogy vegyétek figyelembe hogy a társaság zömmel mire van hangolódva mi tavaly voltunk olyan lagziba ahol mindenki zömmel a mulatóst szerettte de nem ilyen jellegû zene volt na mondanom sem kell az egész lagz nagyon rosszul sült l!mindenki ült állt egyik helyrõl a másikra nagyon fontos!Egy jó zenész minden féle stílusu zenét tud játszani és figyeli a hangulatot és a szerint játszik!és mikor lesz a nagy nap?

Mennyire szokás hálapénzt adni? Bunkóság ha valaki nem ad? (azért kapják a fizujukat) Csak a választott orvosnak szoktak vagy az épp bent lévő ügyeletesnek is szokás?

Nem szeretnénk orvost fogadni. Az ügyeletes orvos is van olyan jó mint a fogadott...

Legjobb válasz: Egyáltalán nem bunkóság!Mondjuk ha épp pont egy olyan dokit választassz magadnak aki elõre közli hogy a szülés mennyi lesz.Én õszintén, ha ilyennel találkoztam volna otthagytam volna.De ha valamennyire is meg vagy vele elégedve akkor mondjuk 20-30e ft.Én ennyit adtam meg a szülésznõnek is 20at, de õk extra mód figyeltek rám.És azóta is ahhoz a nõgyógyászhoz járok.

Egyáltalán nem bunkóság!Mondjuk ha épp pont egy olyan dokit választassz magadnak aki elõre közli hogy a szülés mennyi lesz.Én õszintén, ha ilyennel találkoztam volna otthagytam volna.De ha valamennyire is meg vagy vele elégedve akkor mondjuk 20-30e ft.Én ennyit adtam meg a szülésznõnek is 20at, de õk extra mód figyeltek rám.És azóta is ahhoz a nõgyógyászhoz járok.
Nekem is volt mindhárom terhességem alatt fogadott dokim. Jó volt, hogy ha berendelt a kórházba bármilyen vizsgálatra, UH-ra, akkor adott idõpontban fogadott, nem kellett órákat várakozni. A magánrendelésen fizettem neki, a szülésért pedig nem egy nagy összeget, 20 ezer forintot kapott. De már azt mondom, azt sem bántam volna, ha az ügyeletes orvosnál szülök, akit akkor láttam életemben elõször, és hát az igazat megvallva szimpatikusabb volt, mint a dokim...Én adnék azért az ügyeletesnek, ha meg lennék vele elégedve.
nekem nem volt fogadott dokim, de még csak szülésznõm se, és garantáltan nem kaptam rosszabb ellátást.És nem is adtam senkinek semmi honoráriumot, de nem is láttam rajtuk, hogy igényelték volna
szia! Nem bunkóság, az elõzõ szülésemkor az ügyeletesnél szültem, meg voltam vele elégedve, gondoltuk a varratszedéskor adunk neki egy tízezrest, (8 éve volt)de nem jött be, mert elutazott valahová.Most sincs fogadott dokim, ismét ügyeletesnél fogok szülni, röpke 2 hónap múlva , és most még ha akarnék sem tudnék adni, nem tudom kigazdálkodni.
Nekem nem volt fogadott orvosom, mivel itt nem lehet fogadni. Ezért az ügyeletes orvosnál szültem volna, de mivel komplikûció lépett fel (leesett a baba szívhangja), a fõorvost hívták, és õ császározott meg. Utána is naponta megnézte mi van velem. Én varratszedéskor adtam neki pénzt, ami tényleg hálapénz volt, mert én úgy éreztem megérdemli. Nem elõre adott "foglalkozz velem többet" pénz. De a kérdésedre válaszolva:szerintem nem bunkóság, ha valaki nem ad az orvosnak pénzt. Ezt mindenki maga dönti el az elvei, a tapasztalata és a pénztárcája alapján.
Egyet értek, azért kapják a fizut. Én sem kapok jattot senkitõl, pedig jól jönne a 38 ezer (gyes+csp) mellé... Én is ügyeleten szültem, nem adtam, de baromi kedves volt, még szülés után 2X is benézett hozzám , megnézett és a babát is.
én szulesznot szeretnek felfogadni, mert abbol nagyon, nagyon fontos hogy jó legyen (10 szulesbol 8ban õ vegzi a lenyegi munkat, az orvos ölt kettõt, oszt helló). és neki 25 ezret szantunk, mert addigra ér be a korhazba mint en, ottlesz az elso pillanattól (masnap nem is mehetnek dolgozni, ha 12 órat vajudok, 12 orat fog nyugtatni, ha bekakilok, akkor o fogja ugy eltakaritani, hogy ne vegyek eszre, stb.. és a jó szakertelmet jó megfizetni. ha ugyeletes lenne, persze, nem fizetnék, de akkor is adnek egy egy ajandekcsomagot, jelképesen. nem érdekel, ha sokat keresnek, ha megérdemlik, keressenek sokat, nem ötvenszer szulok, csak egyszer, akkor meg szeretnem, ha minden flottul menne. és mint minden, igen, ez is penzbe kerul. volt egy vaklarmam, hat aki akkor volt ugyeletes doki, annal nem szulnek. :S
Nekem ad egyfajta biztonságérzetet, hogy van fogadott dokim. Az elsõ szülésemnél 30 ezret adtunk neki, hálásan megköszönte. A magánrendelésén 5-6 ezret szokott kérni. Nem szívesen szültem volna idegen dokinál... Az pedig messze nem igaz, hogy a doki ölt kettõt és viszlát. A jelenléte, a szaktudása igenis fontos a szülésnél. Az semindegy, hogy a kórházban töltött 1 hét alatt naponta többször bejött megnézni, hogy érezzük magunkat én és a kicsim. Pár nap múlva megint szülök, most 40 ezret adunk. A szülésznõ pedig lesz, aki lesz.
Szia! Nekem sem volt se dokim, sem pedig szülésznõm, mégis nagyon kedvesek és figyelmesek voltak velem. Nagyon jó élmény volt számomra a szülés. Sajnos nem tudtam nekik adni egy fillért sem. Én úgy voltam/vagyok vele, hogy inkább a kisfiamra költöm.
Szia! Én is ügyeletésnél szültem. De még egyszer nem vágnék benne fogadott orvos nélkül. Biztos vagyok benne, hogy ha van fogadott orvosom akkor hamarabb kerülök mûtõbe és nem kellett volna újraéleszteni a kisfiamat. A császárt nekem egy ügyeletes doktornõ csinálta aki épp akkor jött be dolgozni, nagyon kedves volt, utána többször bejött megnézni minket. De én neki sem adtam pénz! Neki is meg a szülésznõnek is egy-egy ajándékcsomagot adtam!
Szia, A szülész orvos is felesküdött, letette a Hipokrateszi esküjét, miszerint a gyógyításnak él, azt minden körülmények között teljesítik. Jogunk van plusz fizetés nélkül méltósággal szülni, és a gyermekünknek méltósággal megszületni. Egyáltalán nem kell fejfájást okozzon, ha nem adsz.

Indiaiaknál még mennyire él az a szokás, hogy már gyerekkorukban eldöntik kihez menjen hozzá?

Főleg a külföldön élő indiaikra gondolok, meg, akik ide jönnek.

Legjobb válasz: Volt indiai kollégám, szerelembõl házasodott, nem is fiatalon. Amúgy lazán bevágott két Big Macet egymás után, ennyit a szent tehénrõl. Azért India baromi nagy ország és rengeteg emberrel, ami egy helyen szokás, az 200 kilométerrel odébb nem. Ennyi erõvel azt is mondhatnánk, hogy a magyarok lovon járnak, ostort pattogtatnak és állandóan gulyást esznek.

Volt indiai kollégám, szerelembõl házasodott, nem is fiatalon. Amúgy lazán bevágott két Big Macet egymás után, ennyit a szent tehénrõl. Azért India baromi nagy ország és rengeteg emberrel, ami egy helyen szokás, az 200 kilométerrel odébb nem. Ennyi erõvel azt is mondhatnánk, hogy a magyarok lovon járnak, ostort pattogtatnak és állandóan gulyást esznek.

Mi a szokás? Melyik család mennyit fizet az esküvői költségekből?

Legjobb válasz: Régen voltak kialakult szokások, pl. hogy a lányos ház fizeti a vacsorát, a võlegény veszi meg a menyasszony csokrát, stb. Manapság már megegyezés kérdése az egész. A legcélszerûbb talán a családok által hívott vendégek számának arányában osztozni a költségeken. Mostanában az is nagyon divatos, hogy némely esküvõi szolgáltatást a vendégek, családtagok, barátok nászajándékképpen adnak az ifjú párnak.

Régen voltak kialakult szokások, pl. hogy a lányos ház fizeti a vacsorát, a võlegény veszi meg a menyasszony csokrát, stb. Manapság már megegyezés kérdése az egész. A legcélszerûbb talán a családok által hívott vendégek számának arányában osztozni a költségeken. Mostanában az is nagyon divatos, hogy némely esküvõi szolgáltatást a vendégek, családtagok, barátok nászajándékképpen adnak az ifjú párnak.
Ezen már mi is gondolkodtunk. Mi kiszámoljuk mennyibe fog kerülni, megmondjuk a családnak, õk megmondják mennyivel tudnak beszállni...Csak attól tartok, ha már beleadnak, akkor bele is akarnak szólni, azt meg nem szeretném.
Nálunk fele fele lesz. Az én családom igen szûk. Kb. 10 vendéget hívnánk tõlem, tõle meg 80-at. Nem lenne fair, hogy azért szívjon, mert nekem kis családom van. Ráadásul ez a közös életetek kezdete, ezután minden közös lesz, elméletileg minden egyenlõ, miért ne lenne az esküvõ költsége is ilyen?
Ma már általában fele fele alapon.Bár nálunk mivel nem egyforma volt a vendéglista a 2 oldalról, megegyezéses volt.
Nálunk az volt a megegyezés, hogy mindenki annyi személyre fizet, ahány embert meghívott. Nem felesbe ment.

Mennyi idő után szokás az eljegyzés szerintetek?

2 év után korai?

Legjobb válasz: nem korai és nem is szokás kérdése. Ez nem egy kötelezö dolog hanem ha ugy érzitek hogy össze akartok házasodni majd akkor kell jönnie.

nem korai és nem is szokás kérdése. Ez nem egy kötelezö dolog hanem ha ugy érzitek hogy össze akartok házasodni majd akkor kell jönnie.
Nem az együtt töltött idõ hossza az egyetlen tényezõ szerintem, az sokkal fontosabb, hogy az együtt töltött idõ milyen volt, együtt éltek-e, leváltatok-e már a szülõkrõl (közös háztartás, saját jövedelem stb.), megküzdöttetek-e már komolyabb problémákkal együtt stb... Nálunk másfél év után volt eljegyzés, és abszolút nem kapkodtuk el, mert a harmadik hónaptól kezdve együtt is éltünk, közös volt a kassza, voltak anyagi nehézségeink meg más jellegû problémáink is, és jól vettük együtt az akadályokat. Vagyis "bizonyítottunk" valamilyen szinten, hogy érettek vagyunk már egy ilyen felelõsségteljes döntés meghozatalára.

Szerintetek mennyi legyen a bérleti díj? Hogy szokás az ilyesmi?

Van egy üzletem, jelenleg átlagosan 300ezer ft profitot termel havonta. Viszont az évek alatt folyamatos a visszaesés, szívesen váltanék más területre, ezért szeretném ezt bérbeadni. Ilyen bevétel mellett szerintetek mennyi lenne az ideális bérleti díj?

Legjobb válasz: Habár egy jó kiindulópont, hogy te mennyit tudsz kihozni abból a helységbõl, azért nincs egyenes arányosság a profitod és az elkérhetõ bérleti díj között. Inkább abból kell kiindulni, hogy mennyi lehet az a maximális profit, amit a leendõ bérbevevõ ki tud belõle hozni, és annak egy részét kérni (pl harmadát).

Habár egy jó kiindulópont, hogy te mennyit tudsz kihozni abból a helységbõl, azért nincs egyenes arányosság a profitod és az elkérhetõ bérleti díj között. Inkább abból kell kiindulni, hogy mennyi lehet az a maximális profit, amit a leendõ bérbevevõ ki tud belõle hozni, és annak egy részét kérni (pl harmadát).
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem írni, hogy ugyanazt a tevékenységet viszi tovább, és a berendezés is marad. Tehát nagyjából õ is ennyit tudna kihozni. Köszi a választ, jöhetnek további vélemények is!
Hol van az üzlet? ez is kiinduló pont.
Próbálj meg tájékozódni, hogy mások mennyit kérnek.
A kérdező hozzászólása: Debrecenben egy lakótelepen kisbolt. 100 ezret igazából kevésnek találnám, viszont ha 150 körül adnám ki, akkor meg a leendõ bérbevevõnek nem érné meg túlságosan, (fõleg ha az elején nem úgy megy neki, szavatosságok, akciók stb) és mindenképp hosszú távra adnám ki, nem szeretnék néhány havonta bérlõt cserélgetni. A jelentkezõ ráadásul valamilyen szinten ismerõs is.
Na ne szórakozz!!! 100 ezer kevés egy lakótelepi kisboltért??? Mi megyeszékhely Fõ utcáján fizetünk 40+áfa+rezsit!!!

Budapesten (az Uzsoki kórházban fogok szülni) mennyi hálapénzt illik adni szülés után? Választott orvosom és szülésznőm van, de egyik sem mond összeget:- ( A terhesgondozásért mennyit szokás adni a kórházban (a dokinak nincs magánrendelése)?

Legjobb válasz: Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz

Szia.Én is az uzsokiban szültem áprilisban, Dr. Fábián Istvánnál.Ikreket.A 30.héttõl jártam hozzá terhesgondozásra, 1x voltsm a magánrendelésén.Párszor voltam az uzsokiban NST-n (magzati szívhang vizsgálaton), ami tök ingyenes. Végül úgy jött ki a lépés, hogy a szülésem napján õ volt az ügyeletes orvos.Õ sem mondott "tarifát", végül 50000ft-ot adtunk neki.Sok kismamától hallottam, hogy ált.-ot 80000ft hálapénzt fizetnek az orvosnak.Ikreknél ez az össz
Bocsánat:) Szóval... ikreknél ez az összeg csökken.Szerintem ha nem mondanak összeget, akkor várd meg hogy alakul a szülés és ez alapján döntsd el mennyit érdemelnek.Remélem tudtam segíteni.Üdv: 6 hónapos ikrek anyukája
Semennyit nem "illik" adni. Az adódból már rég kifizetted. orvos
A kérdező hozzászólása: Kedves Ikrek Anyukája! Köszönöm szépen a hasznos infót! :-)) -- Kedves Orvos! Rosszul fejeztem ki magam, nem csupán azért akarok adni, mert "illik", hanem mert elégedett vagyok az orvosommal, és mert tudom, hogy a kórházi orvosok bére nincs arányban a munkájuk értékével. Amit TB címén fizetek, az valaki másnak a zsebébe vándorol.
Akkor majd ne felejts el a labororvost a radiologust az ápolókat meg az asszisztenseket mert õk is tehetnek róla , hogy meg vagy elégedve az nõgyógyászoddal.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!