Találatok a következő kifejezésre: Mennyit szokás a szülésznőnek (19 db)

A Szent Margit kórházban mennyit szokás a szülésznőknek adni?

Legjobb válasz: 2o ooo-4o ooo között!De amùgy anbyit amennyit gondolsz

2o ooo-4o ooo között!De amùgy anbyit amennyit gondolsz

Mostanság mennyi hálapénzt szokás adni az orvosnak szüléskor, ha nem az orvos hanem a szülésznő fogadott? Mert gondolom a dokinak is szoktak adni? És a szülésznőnek?

Legjobb válasz: Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.

Nekem mindkettõ fogadott volt és elõre közölték a "tarifát". A doki 70 ezer, a szülésznõ 30 ezer volt.
hát az elsõ válaszolónak üzenném, hogy szólhattál volna szegény dokikámnak, hogy csak egy bort adsz neki, akkor tuti lepasszol :) Egyébként gratula, mindenkinek így kellene, szépen szokjanak le a hálapénzrõl! Én az ügyelestes dokinak adtam 30ezret, a fogadott szülésznõmnek 40ezret. Maximálisan meg voltam elégedve mkettõjük munkájával És máskor is csak szülésznõt fogadok! Ja, volt fogadott orvosom is, csak nem jött be! Neki amúgy 70et adtam volna, de nem kellett neki.
Tõlem csak azért kapott egy üveg finom bort a doki(nem fogadott volt), mert szerencsétlennek beleszültem a szabadság elõtti utolsó ügyeletébe, és utána nap, mint nap bejött hozzám a kh-ba megkérdezni h vagyok, nem passzolt le másnak.Nem mellékes, h meg sem éreztem nála a varratszedést, amirõl azt mondják mások, h nem kicsit tud fájni.Ezt a lekiismeretességet honoráltam a borral.

Mennyit szokás adni szüléskor a dokinak? Fogadott, vagy ha nem? Pesten mi a szokás? 13-heteske. szülésznö?

Legjobb válasz: a fogadott orvost ha behívod akkor illik adni, mert miattad kel fel éjszaka közepén esetleg. valaki megmondja de olyan 30 ezertöl a csillagos égig terjed. ha nem fogadsz és az éppen ügyeletes dokinál szülsz akkor pedig semmit. mivel a pénzt mikor elmész a korházbol adnád neki így hátrányod már elötte lenne belöle. így feleseleges egy ügyeletes orvosnak pénzt adni.

a fogadott orvost ha behívod akkor illik adni, mert miattad kel fel éjszaka közepén esetleg. valaki megmondja de olyan 30 ezertöl a csillagos égig terjed. ha nem fogadsz és az éppen ügyeletes dokinál szülsz akkor pedig semmit. mivel a pénzt mikor elmész a korházbol adnád neki így hátrányod már elötte lenne belöle. így feleseleges egy ügyeletes orvosnak pénzt adni.
Székesfehérváron szültem. Volt fogadott dokim és 30000 adtam. Volt fogadott szülésznõm annak 15000 adtam. Minden nap bejöttek 2-3 szor megnézni, szerintem meg voltak elégedve a pénzzel.
Én Pesten szültem a dokimnak 40 ezret adtunk majdnem 4 éve ( magánrendelésre jártam), a szülésznõmnek 20 ezret.
doki 60 szülésznõ 30-at kapott elsõ babánknál 2 éve.Örültek.
Nézem az elöttem írokat és irigykedek. Nálunk dunaújvárosban a doki közli, hogy mennyit kér, ha felkérik, és ez az összeg: 150.000, - nekem ennyim nincs. Ha van is akkor inkább a babára költöm. ÉN nem tudom mit képzelnek magukról. Ennyit elkérni! Gondoljanak már bele mennyibe kerül egy babakocsi, babaágy stb. Felháborít 7 hetes kismama


Ha fogadott orvosom van mennyit szokás neki adni szülésnél? És ha a szülésznőm is fogadott neki mennyit?

Kb mennyi az alsó határ?Mert hallottam olyat is hogy a n?gyógyásznál az alsó határ az 50ezer ft.

Legjobb válasz: Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van,és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad,ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva,ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis,vagy ism,erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz,van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok,ebben nem tudok tanácsot adni.

Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van, és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad, ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva, ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis, vagy ism, erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz, van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok, ebben nem tudok tanácsot adni.
Nekem fogadott orvosom volt. Magánrendelésen egy alaklom 7000 volt. Megkérdeztem mennyi a szülést, azt mondta õ nem kér szülésért, de ránk bízza a dolgot. Én 30at adtam. De szobatársam dokija megmondta a minimum az egyszeri támogatás összege(50-60e körül van), ennél csak többet adhat. Ne ettõl én gyorsan tovább álltam volna. Szerintem fogadott orvosnál rá kell kérdezni.
Igen, én is azt mondom, hogy fogadott orvosnál rá kell kérdzni, itt sokan írják, hogy undorító, ha megkérdezed, és a doki mond egy összeget. De szerintem amikor orvost fogadsz a terhesség és a szülés levezetéséhez, elfogadod a "szabályokat". Én rákérdeztem, szerintem ezek a 90-100 ezres szülések legendák, de jobb letisztázni.
Nekem is fogadott orvosom volt, én megkérdeztem tõle, hogy mennyi nála a szülés. 80ezer volt, egy vizsgálat 7000 forintba került a magánrendelésén. A szülésznõm nem fogadott volt, mi csak 10ezret adtunk neki.
Általában a magánrendelési díj 10x-se!Ha 5000Ft a díja/alkalom, akkor 50.000Ft a szülés.Így tartják.
Nekem fogadott orvosom volt, õ 50eFt-ot, a szülésznõ pedig 20 eFt-ot kapott!

A János kórházban mennyit szokás adni fogadott szülésznőnek?

Én 30 ezerre gondoltam...

Legjobb válasz: Mikor szülsz ott? Én 08. 10-re vagyok kiírva. Szerintem az bõven elég. Az én szülésznõm elõre megmondta, nem fogad el pénzt, mert ismerõsünk, úgyhogy én bajban vagyok, de kb én is annyira gondoltam.

Mikor szülsz ott? Én 08. 10-re vagyok kiírva. Szerintem az bõven elég. Az én szülésznõm elõre megmondta, nem fogad el pénzt, mert ismerõsünk, úgyhogy én bajban vagyok, de kb én is annyira gondoltam.
A kérdező hozzászólása: Én 08.02-re vagyok kiírva. Mikor kérdeztem a szülésznõt, azt mondta, õ csak azt tudja megmondani, mennyit szoktak kapni: 40-50 ezret. Ezt én kicsit soknak tartom...
Én is! Az enyém nem mondta meg, illetve annyit, hogy nem fogad el pénzt. Szerintem bõven elég a 30.000

Mennyi szokás adni mostanság a szülésznőnek?

Van fogadott orvosom, és szülésznőm is. az orvos konkrétan megmondta hogy mennyi a díja annak hogy ő bejön ha szülök, de a szülésznő nem mondott összeget. azt mondta majd a végén beszélünk róla, mégis mennyire számítsak kb.?

Legjobb válasz: De igen sajnos. 12-14 órákat is dolgozunk, sokszor szabadnap nélkül, még köszönöm szépen sincs. És nagyon sokan vannak így, de nem errõl szól ez itt.

De igen sajnos. 12-14 órákat is dolgozunk, sokszor szabadnap nélkül, még köszönöm szépen sincs. És nagyon sokan vannak így, de nem errõl szól ez itt.
én tavaly 30-at adtam (Pest)
Én nem adok egyiknek se! Ügyeleten fogok szülni, lesz, aki lesz. Párom lesz a szülésznõm :) )
Nem kell, mint ahogy ügyeletes orvosnak sem KELL, de ha te felfogadsz valakit, hogy a szabadnapján, akár az éjszaka közepén induljon el a kórházba, ha te szülsz, akkor azt meg kell fizetni.Te sem túlórázol ingyen ugye?
Mi??? Már a szülésznõnek is pénzt kell adni? Te jó ég, milyen világ lett ez...
A 30 szerintem korrekt, az enyém annyit kért, maximálisan megérdemelte.
A kérdező hozzászólása: 160 azért elég sok. Nos nekem a dokim kerek perec megmondta hogy 80 ezer, és kb 30 ezret gondoltam a szülésznõnek. Az korrekt nem?
Na nekem ezért nem volt fogadott szülésznõm! :)
160ezret leperkálni a szülésért azért az nem semmi.....
Nekem azt mondta a szülésznõm, hogy a fogadott orvos díjának minimum fele. Szó szerint így mondta. Az orvosom 100-at kért, így mi 60-at adtunk a szülésznõnek. Nem akartam a minimumot adni... Szerintem inkább a 30 lett volna reális, mert úgyis pont ügyeletben volt...
30-40 ezer körül. Attól is függ mennyit törõdik veled, csak a szülésre jön be, vagy a ctg-re is mehetsz hozzá idõre és nem kell akkor várni. Én mindig idõre megyek ctg-re, sose kellett várnom, bármikor hívhatom bármivel, elsõ szülésem elõtt jó másfél órát beszélgettünk, elmondott mindent és kérdezgettük, megmutatta a szülõszobát, szülésnél elsõ perctõl végig ott volt, másnap õ hívott hogy vagyok, amikor utána rendesen munkaideje volt és én még ott voltam a kórházban mindig bejött, kérdezte miben tud segíteni, beszélgetett velem. Szóval nekem abszolút megérte, 2 hét múlva megint vele szülök.
Nem kell, csak ha akarsz!
Nem kell sõt úgy egyébként törvény tiltja is. Csak akkor ha akarsz és annyit amennyit gondolsz. Nyilván ha maszek rendelésre mész akkor a vizsgálat díját igen, de ha kórházba mész vissza akkor miért adnál? Egyébként Fehérváron fogadott orvosnak, ha fõorvos, akkor 20-30 között, ha csak sima kezdõ ügyeletes akkor 5-10 ezret. Jó nyilván van aki ebben is rákontráz és százezreket dugdos meg ajándék az osztály dolgozói számára stb.
Nem kell. A doki megkapja minden honapban a fizeteset.
20000
Mi 20000-ret adtunk Nyíregyháza
20.000 szintén Nyíregyháza:-))
Pont erre a kérdésre szeretnék én is választ kapni, mert én is Pécsen szülök. 20000 Ft körül talán reális.

Mennyit szokás fizetni a szülésznőnek alkalmanként, hogy ha megyünk konzultációra?

Amikor elmondja a felkészülés lépéseit, amikor ctg-t csinál, amikor megbeszéljük, hogy kb mikor kell beindulni.

Legjobb válasz: Én nem tudom, hogy kelle e adni-de én nem szoktam. Eddig 3x voltam nála, holnap ismét megyek. Arra a kérdésemre, hogy mennyit kér majd a szülés után annyit mondott "Nem a pénzért csinálja, hanem mert imádja. Ill. nem lát bele a pénztárcánkba...." Mi 20 e ft-ot fogunk adni, ill. még talán virágot v. egy kis csomagot.

Én nem tudom, hogy kelle e adni-de én nem szoktam. Eddig 3x voltam nála, holnap ismét megyek. Arra a kérdésemre, hogy mennyit kér majd a szülés után annyit mondott "Nem a pénzért csinálja, hanem mert imádja. Ill. nem lát bele a pénztárcánkba...." Mi 20 e ft-ot fogunk adni, ill. még talán virágot v. egy kis csomagot.
A kérdező hozzászólása: Te melyik kórházba szülsz? Szerencsés vagy. Nekem kereken megmondta, hogy, ha csinál ctg-t, akkor 5 ezer Ft alkalmanként ( azaz hetente).
A kérdező hozzászólása: Ha nem csinál ctg-t, akkor meg 3ezer. :o(
A kérdező hozzászólása: A kérdés azért merült fel bennem, mert egy kicsit furinak találom, hogy ennyi pénzt kell fizetni elõre ( ez az elsõ beszélgetése derült ki, a telóba még nem mondta).
Szerintem válassz másikat, ha még tudsz, vagy ha nem akkor szülés után ne adj neki pénzt. Mert a szülésznõknek szülés után szoktak adni max. 20ezret. De az sincs meghatározva elõre. Csak ha úgy gondolod és meg vagy vele elégedve.
Sziasztok! Te jó isten, hová fajul itt még a helyzet???!!! Vajon mennyit kell fizetni akkor még plusz a nõvéreknek, a csecsemõsöknek, a takarítónönek, a betegtologatóknak...stb.. Én ezt nem értem, hogy miért kellene mindenkinek külön fizetni.Szerintem még az orvosnak sem kellene, Ez a munkája, ezért kapja a fizetését. Ki kap még hálapénzt azért, mert elvégzi a munkáját?? Én úgy gondolom, hogy aki mindenáron fizetni akar mindenkinek, az miért nem szül magánklinikán?? Ott megteheti, fizethet kedvére.
Szia, én vagyok az elsõ válaszoló. Én a Bajcsyban fogok szülni. Szerintem is keress másikat. Valahogy ezzel a nõvel mintha elszaladt volna a ló. Az utolsó válaszolónak üzenem, mindenkinek meg van a joga választani/fizetni/nem választani/nem fizetni. Mindenki oda és annak adja a pénzést akinek és amikor akarja. Ha ettõl biztonságban érzi magát és a babáját az ember akkor azért. Teljesen felesleges midnig gerjeszteni a felesleges feszültsget.
A hibákért bocs.

SOTE II: sz. Klinikán mennyit szokás adni a nőgyógyásznak, illetve a szülésznőnek?

Bánhidy Ferencnél fogok szülni, konkrétan rá lennék kíváncsi!?

Legjobb válasz: Szia, sok ilyen kérdés volt mostanában a SOTE II-rõl. Konkrétan azt a dokit nem ismerem, de ha magándoki, akkor úgyis van "tarifája". Egyéb esetben én nem szívesen nevezném meg összeggel a neve mellett az illetõeket, mert a hálapénz nem túl legális és nem csak mi, kismamák olvassuk az oldalt. Én név (doki és szülésznõ) nélkül mondok árakat: 40000 a dokinak, és 20000 a szülésznõnek. Viszont egyik sem kért, és én sem kérdeztem meg õket, hogy mennyit kérnek. Viszonylag a többiekhez képest keveset adtam, de ennyire telt. De volt olyan szobatársam, akivel közölték, hogy 80e lesz! Inkább ne kérdezd meg, ha nincs túl sok pénzed.

Szia, sok ilyen kérdés volt mostanában a SOTE II-rõl. Konkrétan azt a dokit nem ismerem, de ha magándoki, akkor úgyis van "tarifája". Egyéb esetben én nem szívesen nevezném meg összeggel a neve mellett az illetõeket, mert a hálapénz nem túl legális és nem csak mi, kismamák olvassuk az oldalt. Én név (doki és szülésznõ) nélkül mondok árakat: 40000 a dokinak, és 20000 a szülésznõnek. Viszont egyik sem kért, és én sem kérdeztem meg õket, hogy mennyit kérnek. Viszonylag a többiekhez képest keveset adtam, de ennyire telt. De volt olyan szobatársam, akivel közölték, hogy 80e lesz! Inkább ne kérdezd meg, ha nincs túl sok pénzed.
13:02-es Akkor ezt most nem értem, hogy mitõl függ.
Hát nekem pedig mondott. Hidd el, ott voltam. Én kérdeztem. És õ mondta az összeget. Akkor nem tudom mivel érdemeltem ki, hogy nekem válaszolt. Nem vagyok nagyképû, nincs "gazdag fejem", és félve mertem kérdezni, sûrû elnézéskérések közepette, mert nem tudtam, hogyan mûködik ez. Mindenesetre én nem ajánlom, hogy bárki rákérdezzen. Én megbántam.
A magánrendelésén nem mond szülésre összeget!Tapasztaltból mondom.Sem nekem, sem sógornõmnek, sem unokatesómnak nem mondott.
Elõzõ vagyok még annyit, hogy a nekem a doki azt mondta, hogy nála nem függ az ár attól, hogy milyen simán vagy bonyolultan zajlik a szülés, sima, vagy császáros, hanem elégedettség kérdése. De nyilván a magánrendelésen mond így összeget, ha valaki úgy szül nála, hogy épp ügyeletes, akkor gondolom annyit ad neki, amennyit gondol. De így, ugye nehéz lenne épp nála szülni, mert az idõzítést a babán múlik, nem az ügyeleti beosztáson... :)
05:52-es vagyok. Én a doktor úr magánrendelésére járok, és ott kérdeztem rá, hogy mennyi az annyi, és ott mondta ezt az összeget. A terhesgondozás 8.000.-/alkalom, tehát a 10-szerese is "csak" 80 ezer lenne. De mivel 100-ezret mondott, ahogy az elõttem lévõ is írta, én sem fogadok szülésznõt, mert úgy érzem, ez a feladatuk. És ha a dokim ezért a pénzért csak épp az utolsó pillanatban bukkan majd fel, hogy az õ kezébe "essen" a baba, aztán villámgyorsan összeölt és viszlát, hát nem hiszem, hogy elégedett leszek vele. Ennyi pénzért minimum ugráljon körbe, szerintem...
Sziasztok! Én jövõhétre vagyok kiírva, tõlem 100ezret kért a nõgyógyász, szülésznõt pedig nem fogadtam mert így is sokallom az összeget!Úgy érzem ez a feladatuk!Ennyi pénzért lassan elmehetnék egy magánkórházba is szülni!
Kedves 05:52-es! Ehhez a dokihoz magánrendelésre jársz/jártál, ahol még szintén fizetsz alkalmanként, vagy a klinikára jársz hozzá? Én a dokimhoz magánrendelésre járok, és így azt szokták mondani, hogy a terhesgondozás 10-szeresét illik adni. Nekem 6000 volt egy vizsgálat, a doki nem mondott árat, amennyit gondolunk, 50-et adtunk neki. De ebben az évben felemelte 10ezerre... hát a köv. gyerkõcnél sem fogunk még plusz 100ezret kifizetni szülésért....
05:52-es Ez nagyon meglepett.Nekem nem ez volt a tapasztalatom.Biztos van valami, amitõl függ nála az ár.Talán ha a magánrendelésére jár valaki, akkor nem mond összeget?!
Szia. Én is feltettem ezt a kérdést itt, nem is olyan régen, de mivel nem jött rá válasz, a szülés viszont közeleg, hát megkérdeztem a doktor úrtól, mert szerettem volna tisztában lenni az árakkal. Így utólag megbántam, jobb lett volna megtudni. Nos, a doktor úr tarifája, amit nyíltan az arcomba vágott - 100 ezer forint, ha minden rendben van, és elégedettek vagyunk. És akkor még nem fogadtam sülésznõt. Szóval ha választott orvosod, meg ne kérdezd, mi mennyi, adj amennyit gondolsz, és fõleg, amennyit a pénztárcád enged. Én nem fogok tudni ennyit fizetni, de így, hogy már tudom, és pont tõle, hogy mennyit kéne, azt sem mondhatom, hogy nem tudtam az árát. És így most elég ciki a helyzet.
Mi a dokinak 50 ezret adtunk, a szülésznõnek 30-at. Tökéletesen meg voltam elégedve mindkettõvel, úgy gondoltam megérdemlik. (nem a fenti volt a dokim) A következõt is ezzel a párossal szeretném szülni ott :o)
13:02-es vagyok. Én sem értem. Lehet, ránézésre dönti el, szimpátia alapján, vagy mittudomén. Én nem lehettem elég szimpi, ezek szerint... :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!