Találatok a következő kifejezésre: Mennyit spórolunk évenkénti (1 db)

Mennyit spórolunk az évenkénti kétszeri óraátállítással?

Legjobb válasz: Állítólag háztartásonként kb. 1600 Ft-ot. (Egy átlagos háztartásra vonatkozóan.)

Állítólag háztartásonként kb. 1600 Ft-ot. (Egy átlagos háztartásra vonatkozóan.)
Ha ez igaz, akkor - hogy plasztikusabb legyen - osszuk el 3-al a nagyjábóli átlagos magyar családlétszámmal, majd szorozzuk meg tízmillióval! 1600:3 = 533 533 x 10.000 = 5.330.000 000 Ft !!! Azaz csak Magyarországon nagyjából, öt és félmilliárd megtakarítás. (A környezet és energia szempontjából azonban fontosabb, mint forintálisan.)
Ez csak régen volt igaz. Ma már - a fényérzékelõs kapcsolókkal - nem sokat spórolunk. Az átállítás pedig energiába kerül, és problémákat okoz.
Így van, az emberek nehezen állnak át, sokaknál kialvatlanságot okoz akár több hétig is. Azuntúl ha hamarabb megyünk haza hamarabb kapcsoljuk be a légkondot, a TV-t a rádiót...és egyéb elektromos berendezéseket!
De ki is hamarabb kapcsoljuk :)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok mondani az Apátiához kapcsolódó filozófust esetleg?

Házi beadandóhoz kellene.

4

Lehet érezni azt, hogy gamma sugárzásnak vagyok kitéve, mármint fáj vagy bizsereg vagy mi?

Kérem mellőzni a hülye kommenteket, ez csak felvetés

4

Az ABCD paralelogramma AB oldalának felezőpontja E, AD oldalának pedig F. Hányad része az EFC háromszög területe a paralelogramma területének?

6

Hány négyzetméter?

Ha a szobám 3m x 4m-es, akkor az 12 négyzetméter, ugye?

1

Mennyibe kerül a legolcsobb laptop? És hol lehet kapni?

7

Kazinczy Stílusának, illetve szemléletének melyik sajátossága tette lehetségessé azt, hogy a mai olvasó éppen a film elevenségét, hatás-effektusait "lássa bele" a XVII. századi szövegbe?

2

A periódusos rendszerben két egymásutáni nemesgázokból álló keverék 1 móljának tömege 36 g. a) Mely nemesgázokból áll a keverék? B) Hány mólt tartalmaz az egyes összetevőkből? 8. osztály-os!

Előre is köszi!

2

A Jupiter Callisto nevű holdja 1, 887x10akilencediken méter sugarú kör alakú pályán kering az anyabolygó körül. Keringési ideje 16 nap 16 óra 32 perc. Állapítsa meg a Jupiter tömegét ezekből az adatokból?

2

Hogyan lehet az atom elektronjait gerjeszteni?

3

Hisztek a grafológiában? Ért hozzá valaki?

Szeretnék elmenni grafológushoz, de nem tudom van-e értelme és nem szeretnék feleslegesen egy csomó pénzt kidobni az ablakon.

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!