Találatok a következő kifejezésre: Mennyit pusztítottak és még (1 db)

Mennyit pusztítottak el és még mennyit fognak az amasonas menti őserdőből?

Legjobb válasz: A felét már tuti kiírtották, és meg sem állnak addig, amíg egy fa is áll a földben...

A felét már tuti kiírtották, és meg sem állnak addig, amíg egy fa is áll a földben...
A svédek és a finnek pl. rengeteg fát kitermelnek, de az ottani erdészek 1 kivágott fa helyett 2-3 csemetét ültetnek a földbe, így nem fogy hanem gyarapszik az erdõ. Ha minden ember (vagy legalább a nagy részük) így gondolkodna, talán sikerülne megmenteni ezt a bolygót és nem kéne a Holdra vagy a Marsra költözni.
Ó, ha ti tudnátok azt, amit a bugyuta greenpeacesek már 30 éve hülyeségként terjesztenek... A föld Co2 --> O2 konverziójának az esõerdõk csak egy töredéke. A korallok, tengeri algák és a fitoplankton egyes becslések szerint az esõerdõknél és a föld összes erdejénél 10x több oxigént állítanak elõ. Valahogy mégse láttam még idióta greenpeacest odakötözve egy korallszirthez sem. Egyenlõre még csak ott tartunk, hogy savasodik a tenger (mivel az oldott Co2 savasít, és nem tudja a megcsappant tengeri fotoszintézis kellõképpen feldolozni az oldott Co2-t), de ha eléri a kritikus savasságot gyors ütemben leépül a maradék élõvilág is, a vízi fotoszintézis megszûnik és az esõerdõ vajmi kevés lesz.
10000 ért megmondom
Ha nem fizetünk úgy a Braziloknak az élõ fáikért (oxigénért), mint a Kuvaitiaknak az olajért, akkor gyakorlatilag el fogják pusztítani az összeset.
sajnos addig fogják írtani az erdõket amíg van tiszta levegõ vagy míg oxigénhiány nem lesz a földön. a környezetvédõk próbálják megállítani de mindig lesznek meberek akik ilegálisan is kitermelik a fákat (szerintem)
Sajnos pont többet, mint amennyit Földünk még el tudott volna viselni. AHogy én tudom a Peugeot gyár minden eladott autó után ültet egy fát a SAJÁT esõerdejében. Hasonló megmozdulások mindenképp jót tesznek, bár ez még mindig kevés. Reménykedjünk, hogy valahogy fennmaradunk....
Wikipédiát ajánlom: http://en.wikipedia.org/wiki/Amazon_Rainforest#Measured_rate.. Ez alapján 1970 óta kb. a 20%-át. ...lesz egy határ, ahol a környezetvédõk több pénzt fizetnek egy fa életéért, mint az ipar. Ezt a határt ma nehéz megmondani, de szerintem a dzsungel fele biztos megmarad. Már most is vannak hírességek, akik erdõket vásárolnak, azért, hogy ne irtsák ki õket.
Sztem mindenki ültessen egy fát...Valami olyannal kéne próbálkoznom, hogy bárki helyett ültetek fácskát, 20000ért :P Amúgy elöbb utóbb nagy ültetések lesznek, nem hagyják majd ezt azok, akiknek autógyüjteményük van...
tudjátok mennyi gonosz rovar meg parazita él az öserdökben? sztem felkéne perzselni az egészet, elkell pusztitani a férgeket, én felgyujtottam a kertemet, kullancs invázió volt


Hasonló válaszok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!