Találatok a következő kifejezésre: Mennyit lehet a (6477 db)

Egy kis bolt vagy étterem esetén mennyi lehet a védelmi pénz?

Legjobb válasz: lehet akár 100 ezer/hó is , attól is függ,hogy ott nálatok másoktól már mennyit kapnak,

lehet akár 100 ezer/hó is , attól is függ, hogy ott nálatok másoktól már mennyit kapnak,

Mennyi lehet a teherbeeséshez ideális prolaktin szint? Nektek mennyi volt mikor sikerült teherbe esni?

Mert sokan azt írják, hogy a normál tartományon belül (70-567 mU/L) is, jobb ha az alsó határhoz van közel.

Legjobb válasz: Nem tudom, mennyi az ideális, nekem mindig 200-240 körül van, teherbeeséskor azt hiszem, 206 volt.

Nem tudom, mennyi az ideális, nekem mindig 200-240 körül van, teherbeeséskor azt hiszem, 206 volt.

Nagyjából mennyi lehet a havi keresete egy etológusnak?

Érdekelne, mert szeretnék annak tanulni, de a szüleim próbálnak lebeszélni róla, mondván, hogy nem lehet belőle megélni.

Legjobb válasz: Megélni? Állás sincs ilyen, ami meg van... mennyi lehet 1-2 álláshely az országban? Az is kb azon az egy egyetemen ahol tanítják.

Megélni? Állás sincs ilyen, ami meg van... mennyi lehet 1-2 álláshely az országban? Az is kb azon az egy egyetemen ahol tanítják.
Egyetemi tanár lehetsz ezzel a "szakmával", õk jól keresnek, de NAGYON NEHÉZ elhelyezkedni. Gondolom fiatal vagy még. Szeresd a biológiát, földrajzt, kémiát és a matematikát és akkor választhatsz majd más állatokkal foglalkozó szakmát is, mint pl. állatorvos.


Kingsage-be mennyi lehet a maximum falu?

Legjobb válasz: hát azt nemtudom hogy a max mennyi lehet... nekem egyik szerveren már volt 600 falum is asszem.. :D szóval annyi biztos hogy lehet :D Üdv.. egy Kingsage lady :D

hát azt nemtudom hogy a max mennyi lehet... nekem egyik szerveren már volt 600 falum is asszem.. :D szóval annyi biztos hogy lehet :D Üdv.. egy Kingsage lady :D
Nekem volt már 1000 is ;)

"Otthon" készült hamburgerben mennyi lehet a kalória? És mondjuk mennyi mozgással ér ez fel?

Boltban vásárolt puffancs zsemle gyanánt, szintén bolti húskorong + ami meg bele mustár, ketchup, paradicsom és hagyma.

Legjobb válasz: miért nem csinálod meg te normális alapanyagokból?

miért nem csinálod meg te normális alapanyagokból?
hát ez aztán nagyon otthon készült hamburger :D
Annyi mint a boltiban, mert ez tiszta bolti...
A kérdező hozzászólása: Azért tettem idézõjelbe az otthon-t :D Elkészítem én otthon, csak akkor adj tippeket :D
google-->házi hamburger
Szeretem a hamburgert, de mivel csak csirkemell, amit eszek a husok kozul kenytelen vagyok otthon csinalni, ha megkivanom. Az en 'hamburgerem' igy nez ki: csirkemellet ledaraltatok a hentesnel, fuszerezem es huspogacsat sutok belole olivan. Tonkolyzsemlet felbevagok, mindket felere spriccelek egy -egy fujas olivat es teflonban megpiritom egy kicsit az oldalukat. Aztan jon a retegezes, ez abszolút sajat izles: egy jegsalatalevel, huspogacsa, egy szelet mozzarella, uborkaszeletek, paradicsomszeletek. A zsemlek aljara es tetejere az uveges Bertolli bazsalikomos paradicsomszoszbol teszek egy keveset, es egy keves dijoni mustart is szoktam. Nagyon szeretem:)
Én marha v sertés húsból csinálom és a bucit is én sütöm tönkölybúzalisztbõl, ha lusti vagyok veszek teljes kiõrlésû magos zsömléket. A húst kevés olajon megsütöd sózod, borsozod, a zsömlét ketté vágod megpirítod egy serpenyõben pár csepp olajon vagy vajon. beleteszed a húspogácsát, saláta levelet, mustárt és paradicsomot, uborkát. Ha akarsz hozzá egészséges kevés kcal-ás paradicsom szószt ketchup helyett vegyél egy sûrített paradicsomot, sózd borsod meg, tegyél bele kevés bazsalikomot és egy csipet barna cukrot ! Egy adag kb. 500 kcal, és nem utolsó sorban nincs benne 500kg tartósítószer, stabilizáló szerek és sorolhatnám! sok sikert a készítéshez:) !

Mennyibe kerül egy egyszobás, konyha, fürdőszoba lakás Németországban? Mennyi lehet a rezsi? Mennyiből lehet megélni Németországban?

Gondolkozom, hogy kiköltözök, ezért érdeklődöm erről. A válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Hát ez sok mindentõl függ. Pl. hogy kisvárosban, a fõvárosban, stb akarsz lakni. Kint egy minimálbérbõl már meg tudsz élni. (ja, ottani minimálbérrõl beszélünk) Lehet, hogy van pár dolog ami több mint nálunk, de a fizetés is több. Tehát ha van kint munkád akkor nem fogsz hónap végére nincstelen lenni. Konkrét számokat nem tudok írni, mert tényleg nagyon változó.

Hát ez sok mindentõl függ. Pl. hogy kisvárosban, a fõvárosban, stb akarsz lakni. Kint egy minimálbérbõl már meg tudsz élni. (ja, ottani minimálbérrõl beszélünk) Lehet, hogy van pár dolog ami több mint nálunk, de a fizetés is több. Tehát ha van kint munkád akkor nem fogsz hónap végére nincstelen lenni. Konkrét számokat nem tudok írni, mert tényleg nagyon változó.
Ez egy iszonyatosan változó dolog. Pl. Münchenben vagy Berlinben a triplája is lehet, mint mondjuk Stuttgartban, egy kisebb városban viszont lehet annyi mint egy nagyobban, ha felkapott térség (pl. délen Augsburgban a lakásárak München közelsége miatt emelkednek). Északon és keleten alapvetõen olcsóbbak, mint délen (itt a legdrágábbak), mivel a bérek is alacsonyabbak és a munkalehetõségekbõl is kevesebb van. A rezsi átlagban 50-150 euró ilyen pici lakásra (attól függ, mi van benn a bérleti árban. Van ahol pl. a lakóház rendbentartását vagy hasonlókat beleszámolnak, van ahol nem). Az árak változása általában központiságtól függ, tehát ahol 400-600 ott külsõ régiókban 4, belsõben 6. Írok neked átlagárakat innét BW és Bayern régiókból: München: 400-600 + rezsi Egyéb nagyváros, pl. Ulm: 200-400 + rezsi Kisváros, pl. Memmingen, Kempten: 200-300 + rezsi Falu: kisvároshoz hasonló, de néhol drágább lehet a környék miatt. Mindemellett ne feledkezz meg arról, hogy kaució kell, ami a bérleti ár 2-3xosa (tehát 2 vagy 3 havi bér) Sok esetben provízió, ami 2.3 hónapnyi bér (ezt nem kapod vissza) És ha konyha van a lakásban, akkor ezt sok esetben meg kell venni (tõled meg a következõ bérlõ veszi meg), ez 2-10.000 euró között változó összeg lehet. Tehát mondjuk egy 300 eurós lakás esetén amivel számolnod kell: 6-900 euró kaució 700 euró provízió + konyha, ha van.
A kérdező hozzászólása: Értem, de hát én nem bérelni akarom, hanem venni. Most beszéljünk olyanról, hogy kisebb városban szeretnék venni egy garzont. Ennek az árára vagyok kíváncsi.
Elnézést! Annyira egyértelmû volt, hogy bérelni, ilyen kis lakásokat nem szoktak megvenni:) 3, 75% províziót kell számolni ebben az esetben, Akkor módosítanám az árakat: falu: 30-60.000 euró (10-20 millió ft) kisváros: 40-70 nagyobb város: 50-80 nagyon nagyváros: 70-150
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ja a megélhetési kérdéseidre: Ilyen esetben viszont 100-200-at számolj a rezsire, ha nem többet, mivel nem áll fenn az, hogy bizonyos dolgok (pl. víz vagy áram) bele vannak számolva a bérletibe. Az étel kb. annyi mint Magyarországon, van ami olcsóbb, van ami drágább. A pékárúk drágábbak és a húsok egy kicsit, de minden más inkább olcsóbb, szóval nagyjából egyformán jön ki. Mi 2 fõre 160-200 euró között eszünk egy hónapban, de ebbe a munkahelyi étkezés nem számít bele. Ami drága, azok a szolgáltatások. Pl. fürdõ, étterem, koncert, egyéb szórakozások - autószerelés, vízvezetékszerelõ, festõ, hasonló szolgáltatók. Valamint pl. az egészség - ugyanis mondjuk fogászati szempontból egy új fog vagy egy gyökérkezelés nincs benne a biztosításban, ezek pedig többezer eurós összegek is lehetnek. Normál egészség terén is sok ilyen van. Ezen kívül a benzin pl. olcsóbb, ami drágább jóval, az a biztosítás. Egy kisebb, régi autó éves biztosítása 600 euró körül mozog, de egy normálé (2-3 éves, jobb motorral) 1000 is lehet, egy drágáét meg ne is emlegessük. Összességében úgy vélem, hogy ha nincs egyéb költsége az embernek (tehát nincs hitel, lakbér), akkor 1000-bõl is meg lehet élni, de mondjuk az én igényeimhez mérte szûkösen. 1500-ból már kényelmesebben. Jónak a 2000 körüli nettó számít.

Üdv! Intel Celeron CPU 2, 9 ghz (1 magos) mennyi lehet a max hőmérséklete ami fölé ne menjen, illetve tuning esetén mennyivel rövidíti az élettartamát?

Most felhúztam 3.05-re tovább csak később hőmérségletet nézek Köszönöm előre is. Amúgy gyorsabb lett a gép már ígyis. Meg eddig nem is fagyott ki semmi.

Legjobb válasz: Optimális esetben szerintem 30-60 között üzemelne egy CPU, afelett már rövidíti az élettartalmat elég jelentõsen. Van egy laptopom amin viszont terhelés alatt 70ig felkúszik. (Mielõtt ki lett takarítava volt az 100 is, ettõl függetlenül, nem tanácsolom, hogy hagyd addig elkúszni.)

Optimális esetben szerintem 30-60 között üzemelne egy CPU, afelett már rövidíti az élettartalmat elég jelentõsen. Van egy laptopom amin viszont terhelés alatt 70ig felkúszik. (Mielõtt ki lett takarítava volt az 100 is, ettõl függetlenül, nem tanácsolom, hogy hagyd addig elkúszni.)
Hát 70 fok fölé már ne nagyon menjen.(fõleg az 1 magos Celeron procik "híresek" a túlmelegedésrõl)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a Válaszokat! :)

Ha Amerikából küldenek Pestre 3 pár cipőt, akkor körülbelül mennyi lehet a posta költség? Mennyi időbe telne még megérkezik?

Vagy esetleg van olyan oldal, ahol meg lehetne nézni a különböz? kategóriákat? Mert gondolom súlytól függ az ár, nem?

Legjobb válasz: igen, súly és terjedelem függõ. de elég drága, legolcsóbban is 10000ft de ha biztosítást kérsz a csomagra, amit nem árt mert messzírõl jön és sok kézen megy át akkor olyan 25000ft is lehet

igen, súly és terjedelem függõ. de elég drága, legolcsóbban is 10000ft de ha biztosítást kérsz a csomagra, amit nem árt mert messzírõl jön és sok kézen megy át akkor olyan 25000ft is lehet

112-144 l-es akváriumnak mennyi lehet a súlya, kb. hány hal tartható benne? Mennyi lehet a havi költség, és kb. mennyi az kezdeti kiadás (Akvárium, szűrők, fűtés, világítás stb. )?

Legjobb válasz: A súlya kb. 130-160 kg (1l víz= 1kg +az üveg...), a kezdeti kiadás talán 100 ezerbõl kijön... Szerintem.

A súlya kb. 130-160 kg (1l víz= 1kg +az üveg...), a kezdeti kiadás talán 100 ezerbõl kijön... Szerintem.
A 144-esnél simán lehet bõ 200 kilót számolni. A havi költség nem sok, 1-2 ezerbõl kijön a villanyszámla meg a kaja, de mindig kell valami plusszba, növénytáp, gyógyszer, ilyen-olyan hülyeségek... De amúgy fenntartani nem kerül sokba. Megcsinálni meg elég nagy eltérések vannak köztük, technikától függõen, illetve hogy milyen stílusút akarsz, mennyi növény, milyenek, mekkora akvárium... Kiszámolni én is csak úgy tudom, hogy megnézem a netes boltokban az árakat, azt meg te is megtudod, te ismered az igényeidet. Jó a használt, vagy új kell, fontos e a márka, a szerviz, vagy mindegy csak mûködjön...
A súlyhoz az aljzatot is adjuk hozzá, ami ha nem égetett agyag, akkor kell vagy 20 kiló. Jó, kiszorítja a vizet, akkor legyen csak 15.
Halakat itt tudsz nézni, hogy milyet szeretnél: http://diszhal.info/ Az akvárium ára tõled függ. Nekem pl az aksi volt 11 tetõvel, szûrõk kb 10000+ 3000 a vízmelegítõ. Aljzat+fák+növények kb 20000-ból megvoltak. Halak olyan 5000(20 halam volt) Ha növényt akarsz nézni(itt rendelni is tudsz): http://www.vizinovenyonline.hu/ sok sikert
A kérdező hozzászólása: Igazából kezdõ akvarista lennék, ezért kérdezem. Egyenlõre csak tervezgetem hogy mit hogyan kéne. Még fogalmam sincs hogy konkrétan hogyan akarom berendezni, milyen halakat szeretnék belõle, de mivel élõlényekrõl van szó, elsõként alaposan körbejárnám a témát. (pl. nem lenne jó ha a szekrény nem bírná a ránehezedõ súlyt :P) Úgyhogy köszönöm szépen a tanácsokat mind kettõtöknek! Esetleg ha van kedve valakinek írni egy privát üzenetet kezdõ haltartó számára azt szívesen fogadom!
A kérdező hozzászólása: Akkor köszönet a válaszért a közben beérkezett +2 válaszolónak is! ;)
http://www.akvarista.hu/ Itt ha legörgetsz, vannak ajándék ebook-ok, azokat regisztrálás után el tudod olvasni. Hasznos, mindenképpen olvasd el õket! Nem hosszúak!
Igen. Ha mindent venni akarsz akkor úgy lehetne behatárolni hogy 30000 és plussz. Innentõl te tudod min tudsz spórolni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! Így hogy ennyi választ kaptam további kérdés merült fel bennem. Hogyan is kezdjünk neki? Elõször halakat válasszuk kis és igazodjunk igényeikhez, vagy elõbb a "táj" és aztán a hal? (tényleg bocs a sok kérdezgetést, de abszolút nem tudom hogy milyen irányban induljak el, olvastam már több fórumot is, de egy gyakorlott vélemény szerintem többet ér)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!