Találatok a következő kifejezésre: Mennyit keres lelkész (2 db)

Mennyit keres egy baptista lelkész?

Legjobb válasz: Ez változó gyülekezeti helyektõl és munka menyiségétõl függ illetve mivel hívõ így még az is mg esik,hogy olcsón el vállalja,fõleg ha szolgálati lakásban lakik és más munka körben másod állásban dolgozik.

Ez változó gyülekezeti helyektõl és munka menyiségétõl függ illetve mivel hívõ így még az is mg esik, hogy olcsón el vállalja, fõleg ha szolgálati lakásban lakik és más munka körben másod állásban dolgozik.
Szerintem szomorú, ha egy ember pénzt fogad el azért, hogy másokat Isten útjára oktasson!!! A Biblia nyíltan kijelenti, ezek JÉZUS szavai- aki Istenünk Fia: "...prédikáljatok, és mondjátok: Elközeledett az egek királysága...Ingyen kaptátok( a tudást ) , ingyen adjátok! Ne szerezzetek aranyat, se ezüstöt, se rézpénzt az övetek erszényébe, ..." Biblia, Máté 10: 7-9 versei Tehát ezt a munkát az emberi- baráti nagy SZERETETBÕL kellene csinálni!!! Köszönöm figyelmeteket. Üdv.
kedves válaszadó nagyon buta vagy.. A prédikátor is ember, van családja, számlái, stb..ha nem kapna fizetést éhen halna..
Amennyit a gyülekezet és a gyülekezet elõljárói meghatároznak. tudok számadatokat de nem mondok. annyit elárulhatok hogy egy átlagos kisebb gyülekezetben nem keresnek 200 ezret.

Mennyit keres egy lelkész?

A perselypénzzel mi történik?:)Parókia költségeit ki fizeti (rezsi, stb.)Az egyházi adó hová kerül?

Legjobb válasz: Úgy tudom, az állam a mi pénzünkbõl támogatja a katolikus egyházat. Pl.ha nem ajánlod fel az 1%-odat más egyháznak, akkor automatikusan oda utalják azt az összeget. Régen katolikus voltam, és abban a templomban, ahová mi jártunk, a perselypénzt berakták egy falba épített fémszekrénybe. Hogy onnan hová kerül...talán le kell adni a nagyobb kirendeltségeknek.

Úgy tudom, az állam a mi pénzünkbõl támogatja a katolikus egyházat. Pl.ha nem ajánlod fel az 1%-odat más egyháznak, akkor automatikusan oda utalják azt az összeget. Régen katolikus voltam, és abban a templomban, ahová mi jártunk, a perselypénzt berakták egy falba épített fémszekrénybe. Hogy onnan hová kerül...talán le kell adni a nagyobb kirendeltségeknek.
"6 faluból összesen 105000 Ft." Egész jó. Adómentes, ugye? Vagy ez bruttó? EZ BRUTTO ÉS ADÓZIK AZ EGYHÁZ IS!!!!!! "Egy suzikis lelkész" A szamár már nem is jó. Pedig Jézusnak megfelelt. :) (Jó, ez vicc volt. ... Szomorú vicc, hogy - többek között - az én pénzembõl autózik a Suzukival, holott nem is vagyok tagja, támogatója egyik egyháznak sem.) Szomorú. Kedves lelkész barátom, kár volt az igazságot megosztanod. Az ateisták ebbõl is gúnyt ûznek.
Azt miert nem kerdezi senki, hogy mennyit dolgozik egy lelkesz? Kar, hogy manapsag ez mar senkit sem erdekel. De ha senkit sem erdekel, hogy mit es mennyit dolgozik, akkor nem mindegy, hogy honnan kapja a fizeteset?
Sokkal többet, mint amit elismer.
Azért olyan sok sületlenség nem lehetett benne... :) "A perselypénz számolás után az egyházközség bankszámlájára kerül." Adózni adózik utána az egyházközség? "A parókia rezsijébe 10.000 Ft Irodafenntartást vehet fel" Hm. Errõl még nem hallottam. Ez is egy plusz ezekszerint. "Az egyházadó szintén az egyházközség pénztárába majd bankszámlájára kerül. Évi kb 4000 ft/ felnõtt" Adózás van ezért? Vagy ezt sem kell bevallani? "A pap fizetését az egyházközség állapítja meg." Ami ugye fõként az adófizetõk pénzébõl kapja a zsét. "Az egyház sem igényelhet vissza már méltányosság alapján AFA-t." Ezekszerint ezelõtt lehetett. De most MÁR nem. Végre egy jó hír! :) "A pap után a Püspöki kar fizeti be a tb járulékot." Szintén az adófizetõk pénzébõl akkor. (De legalább fizet.) "A pap saját maga fizeti be a személyi nyugdijjárulékát." Ezt nem említettem. De azért köszi az infót. Tehát még egy dolog, ami az adófizetõk zsebébõl megy. (Mert ugye a pénzt kapja. Az egyházától.) "6 faluból összesen 105000 Ft." Egész jó. Adómentes, ugye? Vagy ez bruttó? "Egy suzikis lelkész" A szamár már nem is jó. Pedig Jézusnak megfelelt. :) (Jó, ez vicc volt. ... Szomorú vicc, hogy - többek között - az én pénzembõl autózik a Suzukival, holott nem is vagyok tagja, támogatója egyik egyháznak sem.)
:O jujjj, ez durva
Sokat. Bár nem mindegyik. Attól függ, mennyit akaszt le magának. Viszont az egyházak, felekezetek és azok vezetõi rengeteget. Ugyan sajnos csak katolikus egyházról tudok példát hozni, de talán kiszámolható az összeg. http://uj.katolikus.hu/modules.php?name=News&file=article&si.. Tehát 2003-ban durván 45 milliárd forintot kapott a Magyar Katolikuis Egyház állam bácsitól. Ebbõl úgy 2 milliárd az adó 1%-a. Ez némileg ki van egészítve az állítólagos hívek száma alapján (ami valójában hazug számadat, de pénz jár érte), így 4-5 milliárdra jön ki az 1%. (Lásd: 1997. évi CXXIV. törvény az egyházak hitéleti és közcélú tevékenységének anyagi feltételeirõl 4.§.) Emellett jövedelemadót nemigen fizetnek, ÁFÁ-t tudnak visszaigényelni jópár esetben (építkezések, stb.), nem fizetnek TB-t (holott jár nekik az EÜ ellátás - amit te fizetsz a papoknak), stb. A többi egyház is hasonló helyzetben van, ritka közülük az olyan, amelyik nem fogad el állami támogatást. (Így évente nagyjából 100-120 milliárd forint jut a különbözõ egyházaknak.) Meglepõ módon pont az ateistákra, P-DOX-ra, sátánistákra jellemzõ, hogy NEM kérnek állami támogatást, sõt, küzdenek azért, hogy minden egyházat, felekezetet csak a SAJÁT híveik tartsanak el. A keresztény egyházak - a tanításaikkal szöges ellentétben - még küzdenek is azért, hogy még több pénzhez jussanak. (Talán feltûnt a táblázatos részben, hogy a katolikus egyház, mint nonprofit szervezet, 2003-ban azért sikeresen összehozott egy 5 milliárd forintos tiszta nyereséget... Édesek ezek, mi? A hajléktalanok meg dögöljenek meg az utcán. Ennyit a felebaráti szeretetükrõl.) Perselypénz: Szerinted mi lesz vele? Megmondom: papfüggõ. Ha tényleg a hite szerint él (egyre kevesebb az ilyen, úgy 20-30%-ra tippelem az arányukat), akkor a szegényeket segíti, templomot fejleszt belõle, stb. A maradék 70-80% meg: elissza, elnõzi(!!!), kocsira költi, stb. A szomszédunkban van egy templom. A pap 4 éve kapott/vett egy Suzukit. Most meg, majd' egy éve, ilyennel jár: http://www.opel.hu/site/local_image/pricepdf/astra_classic_i.. (4 ajtós, 1, 6 benzin) Ja, nem a reklám kedvéért írtam! :) Egyházi adó: Ha jól tudom, ezután is kellene fizetni adót, de nem vagyok biztos benne. Hogy hova kerül? Szerintem könnyû azért kitalálni. Ja, igen. Jól vetted ki (remélem). A papok jövedelme fõként azoknak a pénzébõl jön, akik amúgy nem is támogatják (támogatnák) az egyházakat. Kétezer éve lopják az embereket (némelyik csak párszáz, esetleg néhány év). Nem sikerült leszokniuk róla...
Az RKAT az ugynevezett vatikáni szerzõdés és a legutóbbi népszámlálás vallási hovatartozás inkorrekt eljárásai alapján gyakorlatilag ellopja mások vagyonát, állami segítséggel.
Csak nézd meg, hogy milyen autókkal furikáznak, és rá is jössz, hogy hol van az a pénz!!!
szia egyszerü a válasz nagyon sokat, ha hiszed ha nem már ök a legnagyobb mafiák csak sokan nem tudják ök kapják a legtöbb pénzt az államtol , adományok stb....
A katolikus egyház az 1%-ból közel kettõmilliárd forint összeget kap. (Ez a felajánlott.) Emellett van állami normatíva is a részükre, amely nem "csekély", de nem igaz az, hogy a fel nem ajánlott 1%-okat kapja meg.
A Vatikán a leggazdagabb állam Európában, vajon mivel kereskedhetnek??? Az egyetlen vallás ahol fizetnek pedofíliáért....


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!