Találatok a következő kifejezésre: Mennyit keres egy újságíró (11 db)

Mennyit keres egy újságiró? /+, vagy fotós?

Akinek van ebben tapasztalata, bármiféle, engem érdekelne. Milyen iskola kell hozzá, hogy hivják ezt a szakmát hivatalosan, stb. Vagy kutyának se kell ez a szakma ? Nincs rá igény ? ....stb, stb....Mik az el?nyei, és hátrányai.... ?

Legjobb válasz: a lesifotós tuti többet keres mint egy újságíró

a lesifotós tuti többet keres mint egy újságíró
Részben tudok csak válaszolni. A szakmát ilyen formán találod az Országos Képzési Jegyzékben: http://okjnet.hu/okj2011-ujsagiro-konferanszie/. Ezen felül van (lesz) egy hasonló felsõoktatási szakképzés is: http://okjnet.hu/kommunikacio-es-media-felsooktatasi-szakkep.. A Nemzeti Munkaügyi Hivatal adatai szerint egy újságíró átlagosan 320 000 forint környékén keres, de tudjuk, hogy a statiszika sokszor csalóka.

Mennyit keres egy újságíró?

Én Superbike-ot & hasonlóakat olvasok, érdekelne pl: aki ott ír mennyit keres

Legjobb válasz: Függetlenként? Amennyire ügyes, annyit. Ha független újságíró vagy, nem fix bért keresel, hanem a cikkeidet próbálod eladni újságoknak. Benne van, hogy a kutyának sem kell, de az is, hogy nagyot szakíthatsz vele. Ha szerkesztõként dolgozol egy lapnál, vannak fix feladataid, napi x órában. Ott fix a bér, újság válogatja, mennyi is. Elég nagy a szórás.

Függetlenként? Amennyire ügyes, annyit. Ha független újságíró vagy, nem fix bért keresel, hanem a cikkeidet próbálod eladni újságoknak. Benne van, hogy a kutyának sem kell, de az is, hogy nagyot szakíthatsz vele. Ha szerkesztõként dolgozol egy lapnál, vannak fix feladataid, napi x órában. Ott fix a bér, újság válogatja, mennyi is. Elég nagy a szórás.
Szerintem külön olyan nincs hogy újságíró, rád aggatnak mást is

Mennyit keres egy újságíró kb?

Legjobb válasz: A diplomázottaknak nagyon nagyon pici kis része tud elhelyezkedni a szakmájában. Akinek mégis sikerül, kb 110 nettóra számíthat.

A diplomázottaknak nagyon nagyon pici kis része tud elhelyezkedni a szakmájában. Akinek mégis sikerül, kb 110 nettóra számíthat.


Mennyit keres egy ujsagiro?

Legjobb válasz: nettó 75-80k

nettó 75-80k
A kérdező hozzászólása: Mennyit ?
Most ezen mit nem értesz?

Mennyit keres egy újságíró?

Legjobb válasz: 100e és 1m között, nagyon sok mindentõl függ.

100e és 1m között, nagyon sok mindentõl függ.

Mennyit kereshet egy újságíró és, vagypedig egy régész? Melyik keres tobbet?

Szeretnék menni újságírónak v archeológusnak ,de nem tudom ,h mennyit is kereshetnek..így jobb lenne ezt is tudni

Legjobb válasz: Újságíró: mondhatni teljesítményfüggõ Régész: sokat, többet mint amennyi értelme van a munkájának.

Újságíró: mondhatni teljesítményfüggõ Régész: sokat, többet mint amennyi értelme van a munkájának.
Nézd azt hiszed hogy a fizetések valami kõbe vésett dolgok amit elõre lehet tudni. Nem az nem így mûködik, attól függ hol tudsz elhelyezkedni az adott végzettséggel. Ha egy múzeumba vagy bent maradsz az egyetemen tanítani régészként akkor keveset fogsz keresni, mert ezek közalkalmazotti bértábla szerinti állások és ezekbõl is kevés van, ilyenhez is nagy protekció vagy egyetemi álláshoz csak a legjobbak jutnak akik tovább mennek Phd-re. Újságíró sem egy kategória, lehet hogy bejutsz egy jó laphoz és gyakornoki fizetésed sem lesz már vészes, de lehet hogy évekig csak ide oda írogatsz cikkenként kapod a pénzt, és a megélhetés is gond lesz mert a minimálbért sem keresed össze. Ezekre nincs garancia.

Mennyit keres egy kolozsvári újságíró átlagban?

Legyen szó a Szabadság, Krónika, Transindex, Maszol stb. lapokról. Elmondható, hogy átlagban véve többet keresnek, mint pl. Nagyváradon, Marosvásárhelyen?

Mennyit keres kb. egy újságíró?

Legjobb válasz: Hát, ez azért függ attól, hogy egy helyi, kisvárosi, negyedévente megjelenõ újság újságírója, vagy mondjuk egy országos vezetõ napilapé... Az utóbbi elég jól keres (szerintem minimum kb. nettó 2-300 000), az elsõ kevésbé jól...

Hát, ez azért függ attól, hogy egy helyi, kisvárosi, negyedévente megjelenõ újság újságírója, vagy mondjuk egy országos vezetõ napilapé... Az utóbbi elég jól keres (szerintem minimum kb. nettó 2-300 000), az elsõ kevésbé jól...
anyäm ujsàgiro....ö keres kb 160 körül. 2-3 kilo körül a tv bemondok kapnak...
ez az újságírótól füg... mennyire tehetséges

Mennyit keres átlagban egy újságíró?

Legjobb válasz: Ha komolyabb, kuszább témáról ír, akkor sokat keres utána a forrásoknak.

Ha komolyabb, kuszább témáról ír, akkor sokat keres utána a forrásoknak.

Mennyit keres átlagosan egy műsorvezető, riporter vagy egy újságíró havonta?

Legjobb válasz: Dolgoztam újságíróként anno 2003-ban napilapnál, NEM külsõsként, így errõl tudok nyilatkozni. Volt egy alap fizetés, erre jött rá még a plusz attól függõen, hogy hány cikked jelent meg és milyen terjedelemben. Én 2 rovatnál voltam és mit mondjak, k.va jól éltem belõle... Ugyebár ez 7 éve volt és simán megvolt akkor a nettó 120-130 ezer Ft, ami akkor még sok pénznek számított.

Dolgoztam újságíróként anno 2003-ban napilapnál, NEM külsõsként, így errõl tudok nyilatkozni. Volt egy alap fizetés, erre jött rá még a plusz attól függõen, hogy hány cikked jelent meg és milyen terjedelemben. Én 2 rovatnál voltam és mit mondjak, k.va jól éltem belõle... Ugyebár ez 7 éve volt és simán megvolt akkor a nettó 120-130 ezer Ft, ami akkor még sok pénznek számított.
A kérdező hozzászólása: Hát az elég jó.Köszönöm a választ.Esetleg nem tudod egy mûsorvezetõ mennyit kereshet?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!