Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell vagy kell fizetni az (65 db)

Ha csak polgári esküvőm lesz, kell fizetni az anyakönyvvezetőnek? Ha igen, mennyit? Miskolci vagyok, édesanyám úgy emlékszik hogy valamennyit kell adni a pezsgőért meg ilyenek, bár az nem most volt már.

Legjobb válasz: Szia! Azért, mert összead titeket nem kérhet el pénzt. Az "extrák" ára helyenként változik, lehet pénzt kérni a pezsgõért (ezt egyes helyeken be is lehet vinni), a versmondóért, esetleg egy nagyobb terem bérleti díjaként, ha nem a saját készletükbõl választasz zenét stb. Ez a helyi anyakönyvi hivataltól függ.

Szia! Azért, mert összead titeket nem kérhet el pénzt. Az "extrák" ára helyenként változik, lehet pénzt kérni a pezsgõért (ezt egyes helyeken be is lehet vinni), a versmondóért, esetleg egy nagyobb terem bérleti díjaként, ha nem a saját készletükbõl választasz zenét stb. Ez a helyi anyakönyvi hivataltól függ.
Mi 10300-at fizettünk, ebbe szülõköszöntõ csokor és a zeneszolgáltatás van benne. Valamennyit fizetni kell, attól függõen hogy mit szeretnétek. Ha megkérdezed az önkormányzatnál ott meg tudják majd mondani.
Ha bementek az anyakönyvezetõhöz egyeztetni a nagy napról, kapsz egy listát, mi mennyibe kerül. Mi kb.9 ezret fizettünk. Ebben benne volt az a.könyvezetõ munkadíja, egy üveg névre szóló bor, a zene, jegyeskendõ, pezsgõ (más nem jut eszembe).
Már 22 éve is kellett fizetni:) Még a papír is megvan valahol.Természetesen a pezsgõ, a szülõköszöntõ virág , a zene, stb. nincs ingyen. De illett adni az anyakönyvvezetõnek is valami italfélét köszönetképpen, , ,
Na, ezzel a listával mentem volna a polgármesterhez vagy a jegyzõköz, ugyanis az anyakönyvvezetõ nem kérhet munkadíjat. Azért (is) kapja állambácsitól a fizetését, hogy két embert összeadjon. A többiért természetesen jogos a pénzkérés.
Nekunk most lesz Kispesten, ingyen nem csinalnak semmit, meg az alapszertartasert is kell fizetni, raadasul nem lehet sajat zenet sem vinni. De ez teljesen a helyi onkormanyzattol fugg. Hivatalosan ingyenesnek kellene lennie, de akar teremberlet reven is kerhetnek valamilyen osszeget.
http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/hazassag.. itt mindent megtalálsz ezzel kapcsolatban, ráadásul hivatalos oldal, tehát bízhatsz a hitelességében!
Szia.Nekünk 2 éve volt az esküvõnk.Fizetni kellett a versért(3840.-), a bevonuló zenéért(3840.-), a pezsgõért(600.-), mivel a nagyterembe volt a teremért is kellett(7000.-)és aszervezésért is elkértek 1000.-ft-ot.Igy volt 16.300.-ft.Ez Dunakeszin volt, máshol lehet hogy nem ennyi.
Mi tavaly házasodtunk össze, de nálunk csak tisztelet díjat kapott az anyakönyvvezetõ. Minden magunk vittünk: gyertyát, díszítést, csokrot, zenét stb.
Én is úgy tudom, hogy lehet választani, úgymond extrákat, amiket már elõttem felsoroltak, attól függ az ár. Az a tuti, ha miskolci polgármesterei hivatalban megkérdezed a tarifákat.
szia amikor az anyakönyvvezetõnél voltunk bejelentkezni, kaptunk egy 15 000 ftos csekket, amit be kellet fizetni, és ezért amit kértünk az kaptunk. ha kell kell ha nem nem, de a csekket mindenképp be kell fizetni, különben nem ad össze míg fel nem mutatom. jó mi? gyömrõrõl

A fogtömésért kell fizetni az SZTK-ban? Kb. mennyibe kerül? Gyesen vagyok. Letörött egy darabka a fogamból.

Most nem tudok magánrendelést megfizetni. Bízhatok abban, hogy nem lesz baj? elülső fogat kellene tömni?

Legjobb válasz: Nem kell a gyereket magad elé tartani, ez is ingyenes....

Nem kell a gyereket magad elé tartani, ez is ingyenes....
Ingyenes, de nem lézeres tömést tesz bele, hanem sima fehéret, ami 1 év alatt besárgul! Ha lézerest kérsz megcsinálja olcsóbban mint ha magánban mennél, mert a munka díjat nem kell kifizetni, csak az anyagot!
Jaj, anyám, hogy nincs olyan, hogy lézeres fogtömés! Az összes fogszínû tömés kompozit és nem fog egyik sem besárgulni. És igen, ingyenes többek között a tömés, húzás, fogkõ-eltávolítás is.
A kérdező hozzászólása: Arrogánsnak találom az elsõ választ. Nem tartom magam elé a gyereket. A gyest tartom magam elé. Szerencsére 10 éve nem kellett a fogaimhoz nyulni, és eddig magánorvoshoz jártam...csakhogy pár éve még 350 km-rel odább éltem ! Köszönöm szépen a 2 és 3. választ.
"Arrogánsnak találom az elsõ választ. Nem tartom magam elé a gyereket. A gyest tartom magam elé. " Ugyan az.
Ajándékba adják a telóhoz.
A kérdező hozzászólása: DE ingyenes TELJESEN, mint egy normális GPS Készüléken?
ha hozzá adták akkor szerinted nem ingyenes? xD egyébként meg ki fizetted azt is.. gyanitom hogyha kártyásan vetted akkor nem 60 ezer volt :D márpedig függetlenül samsung márkakereskedésbe kerül 60 ezerér IGO nélkül... és? fogtam és letöltöttem az igo-t ennyi :D nem adok 20 ezerrel azér többet érte ami szolgáltató függõ is ráadásul
A kérdező hozzászólása: De van olyan telefon aminél pénzbe kerül a navigáció.És nem tudtam, hogy zért most kell-e fizetnem, vagy jön le az IGo mûholdjáról a jel és ingyen van, mint egy GPS-en, régen a Nokia-nál is kellett fizetni érte.
A GPS használata az mindig ingyenes csak a szoftverért fizetsz (jelen esetben még azt se kell fizetned mert ajándékba adják a telóhoz) de a használatért már nem. A nokiáddal meg gondolom a google mapsot használtad ahhoz meg eleve kell net amiért meg tényleg fizetsz.
ajándékba persze :D az OFFLINE navigáció ingyenes mert a térkép a telefonodon van rajta az ONLINE amiért fizetsz ott meg folyamatson tölti le azt a térképrészt ahol épp jársz.. ennyi azér fizetsz mert ott használod a netet
bocs hogy itt kérdezek: de ha mondjuk bemegyek egy bolta (ami nem pannon, voda...) akkor is inygen tudok iGozni?


Ovoda kezdéskor, vagy beiratáskor mennyit kell fizetni? Illetve mennyibe kerül az óvoda havi szinten, és miket kell kezdéshez beszerezni? Leirnátok nekem?

Legjobb válasz: Állami ovi "elvileg" ingyenes, csak az étkezést kell fizetni. Ez mindenhol más, és nem a beíratkozásnál kell fizetni, hanem amikor elkezdi a gyerek az ovit. Vannak ovik, ahol van alapítvány, ahová "szeretik" ha fizet a szülõ, de nem kötelezhetnek rá. Ill. ha van valami külön program, akkor kérhetnek buszpénzt vagy belépõre pénzt. Csoportpénzt is szoktak szedni, azt az elsõ szülõin beszélik meg a szülõk, mennyit és mire fordítják. Kezdéshez pár ruhát kell beszerezni, ha nincs otthon megfelelõ: kényelmes nadrág, pólók, és benti cipõ. Fogkefe, fogmosó pohár, kéztörlõ, fésû. Kérhetnek be 1-1 csomag papírzsebkendõt, szalvétát.

Állami ovi "elvileg" ingyenes, csak az étkezést kell fizetni. Ez mindenhol más, és nem a beíratkozásnál kell fizetni, hanem amikor elkezdi a gyerek az ovit. Vannak ovik, ahol van alapítvány, ahová "szeretik" ha fizet a szülõ, de nem kötelezhetnek rá. Ill. ha van valami külön program, akkor kérhetnek buszpénzt vagy belépõre pénzt. Csoportpénzt is szoktak szedni, azt az elsõ szülõin beszélik meg a szülõk, mennyit és mire fordítják. Kezdéshez pár ruhát kell beszerezni, ha nincs otthon megfelelõ: kényelmes nadrág, pólók, és benti cipõ. Fogkefe, fogmosó pohár, kéztörlõ, fésû. Kérhetnek be 1-1 csomag papírzsebkendõt, szalvétát.
Szia! Nálunk 370 ft./nap a 3 étkezés, 610 ft.lenne de sokat bele ad az Önkormányzat. Nálunk 200-300 ft. a csoportpénz, amit olyan dolgokra költenek, ami már szegényes a csoportban(ceruzák, játéktartó kosarak, ilyesmi...), és szeptemberben kell még fizetni 1000 ft. eszközpénz plusz minden hónapban kell tisztasági csomag, mindig kiírják, hogy éppen mi fogyott el.

Mennyi adót, vagy illetéket kell fizetnem, ha idén a szüleimtől ajándékba kapott lakásomat el kívánom azonnal adni? Értéke 10. 000. 000. -Ft.

Ja, mi van, ha januárban veszek egy újat, drágábbat? Be számíthatok a vételárba az itt emlitett kiadásokból?

Legjobb válasz: Figyu,ha veszel másik házat,nem vonhatod le annak az árát,hanem adóznod kell a teljes összeg után. a teljes cikket másolom: Ha eladod az ingatlanodat, akkor a szerzési ár és az eladási ár különbözete (vagyis a nyereséged, a hasznod) után kell 25% személyi jövedelemadót fizetni a következõ éves szja bevalláskor. Ez az összeg (a hasznod) csökkenthetõ bizonyos százalékokkal, ha olyan ingatlant adtál el, amely a tulajdoni lap szerint lakóház vagy lakás megnevezésû. Ha az eladás a megszerzés évében és az azt követõ 1. évben történik: 0%-kal 2. évben: 10%-kal 3. évben: 40%-kal 4. évben: 70%-kal 5. évtõl: 100%-kal Tehát az 5. évtõl nem kell adót fizetni, ha a lakásod, vagy a házad adod el. Tovább csökkenthetõ az összeg a számlákkal igazolt, eladással és vétellel kapcsolatos költségekkel és az értéknövelõ beruházások (pl. korszerûsítés, bõvítés) számlával igazolt összegével. A lakásszerzési kedvezmény megszûnik, azaz hiába vásárolsz az eladott lakásod helyett újat, akkor is adóznod kell. Egyetlen kivétel van, ha saját magadnak, vagy közeli hozzátartozódnak idõsek otthonában vagy fogyatékosok otthonában, vagy ehhez hasonló ápolási intézményben férõhelyet vásárolsz.

Figyu, ha veszel másik házat, nem vonhatod le annak az árát, hanem adóznod kell a teljes összeg után. a teljes cikket másolom: Ha eladod az ingatlanodat, akkor a szerzési ár és az eladási ár különbözete (vagyis a nyereséged, a hasznod) után kell 25% személyi jövedelemadót fizetni a következõ éves szja bevalláskor. Ez az összeg (a hasznod) csökkenthetõ bizonyos százalékokkal, ha olyan ingatlant adtál el, amely a tulajdoni lap szerint lakóház vagy lakás megnevezésû. Ha az eladás a megszerzés évében és az azt követõ 1. évben történik: 0%-kal 2. évben: 10%-kal 3. évben: 40%-kal 4. évben: 70%-kal 5. évtõl: 100%-kal Tehát az 5. évtõl nem kell adót fizetni, ha a lakásod, vagy a házad adod el. Tovább csökkenthetõ az összeg a számlákkal igazolt, eladással és vétellel kapcsolatos költségekkel és az értéknövelõ beruházások (pl. korszerûsítés, bõvítés) számlával igazolt összegével. A lakásszerzési kedvezmény megszûnik, azaz hiába vásárolsz az eladott lakásod helyett újat, akkor is adóznod kell. Egyetlen kivétel van, ha saját magadnak, vagy közeli hozzátartozódnak idõsek otthonában vagy fogyatékosok otthonában, vagy ehhez hasonló ápolási intézményben férõhelyet vásárolsz.
Ezt találtam: Az értékesítésbõl származó jövedelem 100%-ban adóköteles a megszerzés évében és az azt követõ naptári évben történõ értékesítés esetén A szerzést követõ második naptári évben történõ értékesítés esetén a jövedelem 90%-a adóköteles. A szerzést követõ harmadik naptári évben történõ értékesítés esetén a jövedelem 60%-a adóköteles. A szerzést követõ negyedik naptári évben történõ értékesítés esetén a jövedelem 30%-a adóköteles. A szerzést követõ ötödik naptári évben történõ értékesítés esetén nem kell jövedelemadót fizetni. Az adó az eladási ár 25%-a.
A kérdező hozzászólása: Újból leírom; A lakás amit kaptam a szüleimtõl 10MFt értékkel lett számomra adó- és illetékmentesen ajándékozva. A közjegyzõ díj, mely tartalmazza a Földhivatal átírási díját. 65eFt volt. Én januárban ugyanennyiért adom el és azt azonnal befizetem egy nagyobb lakás vásárlásába. Ez a tény. Nekem, de a szüleimnek se került ez többe. Eddig. Most nem tudom mi következik ebbõl a folyamatból....
Ne kapkodd el azt, hogy nem keletkezik belõle "hasznod", vagyis, hogy adóköteles jövedelmed! Olvasd el a rá vonatkozókat, hiszen sok varia van, nem biztos, hogy ennyire egyértelmû. Itt is írva van, hogy ha volt rá illetékkivetés, akkor mi a számítás menete, és akkor mi, ha nem volt rá. Nem visszterhes vagyonátruházás történt, hanem ajándékozás általi vagyonátruházás! Nem mindegy...
A kérdező hozzászólása: Ez utolsó 3 válasz megnyugtató. Nekem nem fog keletkezni jövedelmem, vagy hasznom az ajándékozás, illetve eladás kapcsán. Ráadásul azonnal be kell tennem az új lakás foglalójába, azaz igazolhatóan beruházok és értéket növelek a magam és a haza javára....:)
SZJA törvény (1995. évi CXVII. törvény) XI. fejezetének 59. - 64/A. §-ai tartalmazzák az ingatlannal kapcsolatos vagyonátruházás adóvonzatait.
Ja, és a személyi jövedelemadóról szóló törvényben tudsz utánanézni.
Ha nem keletkezik jövedelmed (vagyis annyiért, vagy olcsóbban adod el, mint amennyi az ajándékozáskori értéke), akkor nem kell szja-t fizetned.
A kérdező hozzászólása: Itt már sok ellentmondást olvastam a válaszok között. Mind a %-k mind a terhek között. Jó lenne a törvény (közlöny) számának, keltének pontos ismerete. Nem fog keletkezni plussz jövedelem nálam 10MFt-ra szólt az ajándékérték és ugyanennyiért adom is el, vagy még olcsóbban ahogy most a piac megengedi. A lakás 10 éve került a szüleim birtokába és most átadták nekem használatra illetve hasznosításra. Nagyobb lakás kell, mert ez a 2 gyermekemmel már kicsi. Ezek a tények.
Sajnos ha egybõl eladod, akkor valóban adóznod kell a vételárkülönbözet után. Vagyis ha az ajándékozáskori értéke mondjuk 10 millió, és te eladod 11-ért, akkor a teljes 1 millió után adóznod kell.
A kérdező hozzászólása: Ez eléggé megrázó dolog, akárhogy is vesszük. Az új lakás, vagy nagyobb lakás vétele igazából természetes folyamat... Korábban ez egy érthetõ dolog volt...
Bocsi, a 5 éven túli dolgot rosszul írtam le: A fent kiszámított jövedelemnek 100 %-a adóköteles, ha az ingatlan eladása a megszerzés (odaajándékozás) évében és az azt követõ évben történik, 90 %-a, ha a megszerzés évét követõ 2. évben történik, 60 %-a, ha a megszerzés évét követõ 3. évben történik, 30 %-a, ha a megszerzés évét követõ 4. évben történik, 0 %-a, ha a megszerzés évét követõ 5. és további években történik. Így íródik le az 5. éven túl adómentessé. Most írtam le helyesen, de a többi mind úgy van, ahogy elõzõleg jeleztem.
ingyen biztos, hoyg nem jár! kell fizetni eü. hozzájárulást. a helyi TB központba menj be, ott segítenek.
En igy tudom: Terhesseg alatt es szules utan 40 nappal ingyenes.Utana kell fizetni.Nem terhesseg eseteben pedig fel evet kell visszamenoleg kifizetni. azert biztonsag kedvveert kerdezz utana, vedono ezt kell hogy tudja.
Fizetni kell magad után, én egészen tavaly május közepéig fizettem, 4500 ft körül van. (ha most nem fizetsz majd benyújtják a számlát szülés után :( ) Az apeh ad formanyomtatvány, kitöltöd-majd kapsz egy marék csekket, hónapra megcímezve.
Majd gyes alatt nem kell fizetned, akkor "ingyenes" ill. utána még 4
Bocsi, én voltam az elõzõ-véletlenül rányomtam. Szóval utána 40 napig még. A 2. válaszoló ezzel keverhette.
Nekem is így volt 2006ban, de a férjem révén mint közeli hozzátartozó biztoítva lettem, csak egy nyomtatványt kellett kitölteni hozzá. Egyébként kb havi 6000 Ft-ot kellett volna fizetnem 2006ban.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítségeteket!!!:)

Mennyi az ÁTLAG költsége egy albérletnek ahol 2 fő lakik? (rezsi+albérlet+egyéb kiadás) az albérlet 30-50Eft/hó Kauciót csak egyszer kell fizetni vagy minden hónapban?

Legjobb válasz: Attól is függ, milyen lakást bérelsz. Én egy családi házat bérlek a párommal ( Budapest agglomerációjában), az albérlet 50 ezer havonta (igaz, ismerjük a tulajdonost, ezért ilyen olcsó,így kaució sem kellett). A rezsi kb. 50 ezer 1 hónapra, télen persze a fûtés megdobja, ez kb. 40-50 ezer pluszba, de úgy szoktuk, hogy beüzemeljük,hogy reggel 7 és este 6 között legyen kikapcsolva,amíg nem vagyunk otthon. Szerencsére kb. 20 perc alatt felfût utána a lakás,ha bekapcsoljuk. Az átlag rezsin felül plusz költség a kábeltévé,amit most le fogunk mondani,mert szinte sose nézünk TV-t, felesleges a kb. 60 csatorna. Egyébként kauciót csak egyszer kell fizetni! Remélem tudtam segíteni.:)

Attól is függ, milyen lakást bérelsz. Én egy családi házat bérlek a párommal ( Budapest agglomerációjában), az albérlet 50 ezer havonta (igaz, ismerjük a tulajdonost, ezért ilyen olcsó, így kaució sem kellett). A rezsi kb. 50 ezer 1 hónapra, télen persze a fûtés megdobja, ez kb. 40-50 ezer pluszba, de úgy szoktuk, hogy beüzemeljük, hogy reggel 7 és este 6 között legyen kikapcsolva, amíg nem vagyunk otthon. Szerencsére kb. 20 perc alatt felfût utána a lakás, ha bekapcsoljuk. Az átlag rezsin felül plusz költség a kábeltévé, amit most le fogunk mondani, mert szinte sose nézünk TV-t, felesleges a kb. 60 csatorna. Egyébként kauciót csak egyszer kell fizetni! Remélem tudtam segíteni.:)
"albérlet 30-50Eft/hó" - ez mit jelent? A fütés szokott a legnagyobb rész lenni, és az nagyon függ a részletektöl: mekkora, milyen a szigetelés, milyen rendszerü a fütés (pl. méretlen távfütés tudtommal a legdrágább). Én debrecenben béreltem egy kb. 55 NMes panel lakást(pont jó két embernek, de kisebb is ok, ha szeretik egymást:) méretlen távfütéssel, és az egész rezsi durván olyan 50e körül volt. Pontosabban: asszem nyáron 40, télen 50 fölött - vagy legalábbis így emlékszem. A Kaució... bocs, de "google is your friend".
"pl. méretlen távfütés tudtommal a legdrágább" Nem feltétlen. Annak az ára is csak attól függ mennyit kell fûteni. Az meg az idõjárástól és attól, hogy mennyire szigetelt a ház. No és mennyire pazarolják a lakók. Na szóval egy régi építésû rendkívül rosszul (sehogyse) szigetelt családi ház egyedi gázos fûtése kerülhet jóval többe is akár, mint egy távfûtéses lakás fûtése. Természetesen légköbméter/négyzetméter arányosan számolva. (No és persze amit mindenki elfelejt: a távfûtésnél nem érhet olyan váratlan nagy költség mint az egyedi fûtésnél, hogy mondjuk tönkremegy a kazán)

Beiratkoztam AM -jogsira és indul szombaton az első óra (tanfolyam) ilyenkor már ki kell fizetni a jogsit vagy mennyit kell fizetni?

Legjobb válasz: Nem kell vinni pénzt. Majd az elsõ órán elmondják hogy mit, menyit és mikor.

Nem kell vinni pénzt. Majd az elsõ órán elmondják hogy mit, menyit és mikor.
A kérdező hozzászólása: Azt mondták az egész 65000ft lesz.Ezt kell vinnem már most?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!