Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell vagy kell (1462 db)

Én 4és fél hónapos terhes vagyok és még nem híztam semmit. Ez nagy probléma? Mennyit kell vagy lehet hízni a terhesség során?

Legjobb válasz: Teljesen egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Rendesen eszel, nem? Az a fontos. Akkor mindent megkap a babád, ami neki kell! Elveszi tõled! Ne aggódj! Átlag 9-13 kilót "engednek", de ki többet, ki kevesebbet szed fel. Nos neked is lassan megindul szerintem, mert a babád is most kezd "erõsödni"! Minden jót! 29 hetes kismami

Teljesen egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Rendesen eszel, nem? Az a fontos. Akkor mindent megkap a babád, ami neki kell! Elveszi tõled! Ne aggódj! Átlag 9-13 kilót "engednek", de ki többet, ki kevesebbet szed fel. Nos neked is lassan megindul szerintem, mert a babád is most kezd "erõsödni"! Minden jót! 29 hetes kismami
Szerintem 10-12 kiló teljesen elfogadható. A baba és a "bútora" (magzatvíz, méh növekedése, méhlepény, anyai vér mennyiség növekedése) jó pár kilót tesz ki. A félidõig ez még nem képvisel jelentõs súlyt, a baba rohamos gyarapodása késõbbre várható. Ha eddig nem híztál semmi problémát nem jelent, aki nagyon hányós az a legelején még akár fogyhat is.
Nem elõírás hogy hízni kell! Én fogytam, és semmi bajunk nem lett a gyermekem is 3250g és 54cm született!
Ha valaki felesleggel kezdi a terhességet, nem is csoda, hogy nem hízik, ha meg valaki nagyon vékony, akkor meg lehet sokkal többet hízik, mint az "elõírt". Ezért egyéfüggõ. De ha még vékonyan is kezdted, de eszel normálisan, akkor sem probléma. A lényeg a tápanyagokban, vitaminokban gazdag étkezés, sok víz fogyasztása.
Ne aggódj valamennyi biztos fog majd rádmenni, én is 4 hónapos vagyok és 0, 5 kg-ot szedtem eddig fel, pedig nagy pocim van már. Még az utolsó hónapokban simán felszedhetsz 10 kg-ot is.
Ez mindenkinél más...sõt minden terhességnél.Én az elején fogytam, a 4.hónapig, aztán meg hipp-hopp feljött 17 kg.56kg-val indultam...71-gyel mentem szülni.Lányom:3750grammal született. Most az 5.hónapban vagyok és a 4.ig ismét fogytam.Azóta feljött már 7.5kg. Ha gondolod nézd meg, itt van egy jópofa kalkulátor: http://anyuci.hu/kalkulatorok/terhessegi-sulytablazat

Mennyibe kerul ma egy szules Budapesten? Mennyit kell vagy illik adni az orvosnak aki segit vilagra hozni a kisbabamat?

Elsosorban Budapest erdekel, ott mennyiert mennek a szulesek? Koszonom

Legjobb válasz: szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!

szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!
Szia! Nem kötelezõ fizetni, az állami ellátás ingyen van. Ekkor a terhesgondozóba jársz gondozásra, és az ügyeletesnél szülsz. Ha fogadsz orvost, akkor valószínû magánrendelésre fog hívni, ami alkalmanként kb. 5-6 ezer. Attól függõen, hogy a doki holvégzi, vagy végezteti a vizsgálatokat még lehetnek plussz költségek. Én magánba járok, a vizsgálatokat pedig tb-re a klinikán csináltatja a doki (tehát azárt nem kell fizetnem). A 9 hónap alatt kb. ötször voltam a magánrendelõjében vizsgálaton, ez 30000ft-ba került. Az utolsó négy hétben a klinikára hívott vizsgálatokra (mivel a végén már hetente, ill. 3 naponta kell menni), itt nem fizetek. Szülés után az egyszeri vizit díj tízszeresét szokás adni, tehát ha mindennel elégedett leszek 60000ft-ot adok neki.
Isszonyatosan el van túlozva ez az egész fizetés dolog! Én végig magánba jártam 8 ezerért, + az ultrahangok 12.000.Nekem azt mondta a dokim hogy nem kell külön fizetnem a szülésért ha a magánrendelésre járok hozzá.Nem is mentem volna többet ha bemondja hogy 80.000. Baromi sok pénz persze akinek van az nem sajnálja.Mondjuk igy is kapott 30.000et, a szülésznõ (nagyon nagyon meg voltunk vele elégedve, mind emberileg mind szakmailag) õ kapott 20.000et.De ki ahogy gondolja, mindenesetre pont az ilyen bõkezû nõk állitották be ezt a rendszert!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!

Valaki segítene hogy a MAVIR-ba hogy mükszik a felvétel vagy hogy mennyi tapasztalat kell vagy kell-e egyetemi végzettség vagy bármi más?

Most a Verebély László szakközép iskolába járok a Elektrotechnikus szakon, és most gondolkozom hogy kell-e majd egyetem vagy bármi más a MAVIR-ban léthez:)

SZJA igazolása? NAV-nak elég, ha beviszem a jövedelemigazolást, amin rajta van, hogy mennyit kerestem és mennyit adóztam? Vagy kell más is?

Nemrég kijött a levél, hogy 2009-ben nem fizettem SZJA-t, és azt fizessem be. Az a "gond", hogy fizették utánam.

Legjobb válasz: A gondod nem egészen egyértelmû számomra. Küldött a NAV egy levelet, hogy 2009-ben nem fizettél SZJA-t? Nem az lehet a probléma, hogy a 2009. évi adóbevallás alapján kihozott adókötelezettséget nem rendezted következõ év május 20-ig? Konkrétan mi áll abban a levélben, mert lehet, hogy valamit félreértettél.

A gondod nem egészen egyértelmû számomra. Küldött a NAV egy levelet, hogy 2009-ben nem fizettél SZJA-t? Nem az lehet a probléma, hogy a 2009. évi adóbevallás alapján kihozott adókötelezettséget nem rendezted következõ év május 20-ig? Konkrétan mi áll abban a levélben, mert lehet, hogy valamit félreértettél.
A kérdező hozzászólása: Jött a levél, hogy fizessem ki a 2009-es SZJA-t, de azt kifizette a cég, és le is adtam adóbevallásban.
A kérdező hozzászólása: Közben már elrendeztem. Éljen a csodálatos rendszer, valahol nem nyomtam entert, így felírta adósságnak az SZJA-t...

A videokártya berakásához tudni kell valami tápegységet? Ezen belül mit? Hol tudom megtudni hogy milyen, mennyi kell vagy micsoda?

Vga,Számítástechnika,hardver,Pc

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést.Fogalmazd át vagy valami :D

Nem értem a kérdést.Fogalmazd át vagy valami :D
igen
Leveszed a gép oldalát és a tápegységre rá van írva.
A kérdező hozzászólása: Hát ez is baj sorry nem tudom, hol nézhetem meg?
Gondolom azt kell nézni, hogy hány W-os. Milyen a tápegységed mi a neve és hány w-os?
A kérdező hozzászólása: valakik mondják hogy videokártya vásárlás elõtt mindenképp csekkold a tápegységedet is.. Ez mit jelent?
A kérdező hozzászólása: Ha nem eggyezik meg kevessebb van benne venni kell bele? Ha több az baj?
Nem. :D Annak az a lényege, hogy elég erõs legyen, hogy a videokártyának elég áram jusson. Na, de megnézted mi van ráírva?
A kérdező hozzászólása: Most ki kapcsolom jó és megnézem majd csak holnap tudok irni kb: 19:00 kor tudnál majd segíteni akkor?
A kérdező hozzászólása: és ennek a táp számnak meg kell eggyezzen a vga számával ?

Mennyire kell vagy nem kell óvszer, amikor a barátnőmmel elsőre csináljuk?

Legjobb válasz: Természetesen kell, hiszen anélkül teherbe eshet. Elég egyet felhúznod, de azt helyesen használjátok.

Természetesen kell, hiszen anélkül teherbe eshet. Elég egyet felhúznod, de azt helyesen használjátok.
Óvszert feltétlen használjatok! Az elsõ együttléthez igazából ez is elég. De utána mindenképp-ha tartós nemi életet fogtok élni-menjen el a barátnõd nõgyógyászhoz és írasson fel magának fogamzásgátlót. Óveszerrel és tablettával 100%-os a védelem.
Teljesen kell óvszer :) Amúgy nem 100% egyik módszer sem, de a koton, ha nem szakad ki, és rendesen használod (nem csúszik le/félre), akkor véd, a tablettának meg van egy minimális hibaszázaléka. Azaz együtt SEM 100%, de közelít. Meg fogod utálni a gumit te is :)
Jajj, nehogy rábeszéljetek valakit h gyógyszer+gumi... akkor már mielõtt elmegy vegye is ki és utána egy 72 órás tabi... Bõven elég egyik is.
Ajanlatos, ha legalabb 10et felhuzol...sosem lehet tudni.A mai kinai gyartmanytol megall az esze az embernek...

Milyen környék jelenleg a Nagyvárad tér? Itt tervezek lakást venni, és olvastam róla jót és rosszat is, de azok évekkel ez előtti írások voltak. A jelenlegi állapotok érdekelnének, mennyire kell vagy nem kell félni?

Legjobb válasz: Az utcán történõ járkálást illetõen szerintem nem olyan rossz. Eléggé nagyok és átláthatók a terek (utcák), nem félelmetesebb, mint bárhol máshol Pesten. Ott az orvosi egyetem, meg egy kórház, napközben elég sokan mászkálnak, az ember nincs egyedül. A 24-es villamoson már egy fokkal jobban érezni a közei Orczy tér+ Józsefvárosi piac illetve a másik oldalon a Tûzoltó utca és környékén tucatjával élõk milliõjét... De a Nagyvárad téren a fõ utcák (Üllõi és Haller, meg még a Rezsõ tér is) elég jó közbiztonságilag. Én inkább az autók zaja é bûze miatt hanyagolnám. Ha pedig közeli mellékutcáról van szó, akkor kérdés, hogy merre és melyik, bár e tér közvetlen közeli utcái szerintem vállalhatóak...

Az utcán történõ járkálást illetõen szerintem nem olyan rossz. Eléggé nagyok és átláthatók a terek (utcák), nem félelmetesebb, mint bárhol máshol Pesten. Ott az orvosi egyetem, meg egy kórház, napközben elég sokan mászkálnak, az ember nincs egyedül. A 24-es villamoson már egy fokkal jobban érezni a közei Orczy tér+ Józsefvárosi piac illetve a másik oldalon a Tûzoltó utca és környékén tucatjával élõk milliõjét... De a Nagyvárad téren a fõ utcák (Üllõi és Haller, meg még a Rezsõ tér is) elég jó közbiztonságilag. Én inkább az autók zaja é bûze miatt hanyagolnám. Ha pedig közeli mellékutcáról van szó, akkor kérdés, hogy merre és melyik, bár e tér közvetlen közeli utcái szerintem vállalhatóak...
A kérdező hozzászólása: A Haller u. 88-ról lenne szó, az a nagy bérház órával a tetején.
Vágóhíd utcában van a sulim. Mögötte van egy kis telep, kicsi sorházakkal, apró lakásokkal. Sok kisebbségi van, sok magyar is. Sosem hallottam még hepajkodni õket. Egyébként tudom melyik házra gondolsz-az állapotából ítélve szerintem rendes emberek lakhatják, szép ház.

Mennyit illik vagy kell adni a szülésnél? (Többi lent)

A Bajcsyban fogok szülni, a X. kerületben, de nincs sem fogadott orvosom, sem pedig szülészn?m. Mennyit kell ebben az esetben adni nekik és mikor kell az összeget odaadni?

Legjobb válasz: Orvos vagyok: ne adj senkinek. /Elsõnek: nem keresek sokkal többet, mint egy eladó. Jelenleg szakorvosjelöltként 110 ezer forintot kapok. És mielõtt jön - hálapénzt sem.)

Orvos vagyok: ne adj senkinek. /Elsõnek: nem keresek sokkal többet, mint egy eladó. Jelenleg szakorvosjelöltként 110 ezer forintot kapok. És mielõtt jön - hálapénzt sem.)
Nem kell adni, ha nem akarsz, nem fog senki semmit szólni, hogy adtál-e vagy sem, úgyis a végén szokták adni. A fogadott orvosnak azért adnak, mert nem munkaidõben megy be levezetni a szülést, azaz felkéred rá, hogy ne az ügyeletes, hanem õ vezesse le a szülést, nem lenne kötelessége. Az más tészta, hogy errõl kéne számlát is adni. De ezért is "hálapénz". Viszont, én személy szerint, ha úgy alakult volna és ügyeleten szültem volna, és minden rendben lenne, akkor adtam volna hálapénzt orvosnak és szülésznõnek is, hálából. De tényleg nem fontos adni. Egyébként változó, hogy mennyit szoktak adni ügyeleteseknek. Szülésznõnek átlagosan 10-20 ezret, orvosnak 20-40 ezret. Kedves elsõ hozzászólóval annyiban nem értenék egyet, hogy a hasonlat nem túl szerencsés. Egy orvos és egyeladó munkája között nagyon nagy különbség van. Milyen felelõsség van egy eladón? Életekrõl dönt? Egy orvos életeket ment, a betegei egészségéért és életéért felelõs. Azért nagy különbség van a párizsi és az élet-halál között...
Nekem sem lesz fogadott orvosom, nem fogok adni semennyit senkinek. Amúgy sem tehetnénk meg és az elveim is mást mondanak. Mi az, hogy adni "kell" nekik?? Kapnak õk rendes fizetést. Nekem se ad senki plusz pénzt, ha adok 10deka párizsit a boltban, pedig egy orvos jóval több bért kap, mint egy eladó...
/Nálunk a klinikavezetõ professzor is régi toyotával járkál, pedig több európai szervezet vezetõje. :) A szülészek és a sebészek keresik jellemzõen betegre magukat, a többi szakorvosra nem jellemzõ./
Én a Bajcsy-ban szültem 2 éve fogadott orvos és szülésznõ nélkül. Ügyeleti beosztás alapján az volt a szülészorvos, akihez terhesgondozásra is jártam, így "ismertük" egymást. Rengeteget segített lelkileg és fizikailag, bár hamar meglett a babám, igazi hálapénzként adtunk neki 30e, a szülésznõnek pedig 5e Ft-ot. De nem várták el, nagyon profin végezték a munkájukat.
Mi rögtön a szülés után adtuk, de nem volt tervezett, hogy adni fogunk, csak úgy éreztük, hogy megérdemlik. elõzõ
Én ugyanúgy gondolom, mint a 2-es hozzászóló. Én a dokinak 20-40 között adok majd, persze attól függõen, hogy lelkiismeretes lesz a doki és minden szempontból meg leszek vele elgégedve. Szülésznõnek, ha figyel ránk és segítõkész lesz, 10-20 között. Majd akkor-ott döntjük el, nem zárom le a borítékot ;) Ha nagyon nem leszek megelégedve, nem kapnak semmit. :)

A győri kórházban mennyit kell, vagy illik adni a szülésznőnek? Az orvosnak Ti adtatok/adtok pénzt, ha nem fogadott orvosnál szültetek/szültök?

Legjobb válasz: Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom,én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána,akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.

Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom, én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána, akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.
En ott szultem a dokim fogadott volt ugyhogy neki adtam, ha nincs fogadottad akkor sztem nem muszaj adni de nagyon dicserik a mostani fiatal dokikat aki ugye gyakran ugyelnek. A szuleszno nem volt fogadott szantam neki egy 5 ezrest meg egy doboz csokit de nem volt bent utolso nap igy a zsebembe maradt. Ha esetleg nehezen birod a korhazakat en azt ajanlom inkabb a vip szobara kolts ha van mibol mert az egy megvaltas volt nekem. Sajat wc sajat zuhany! Egy ejszaka 10e de barmikor atmehetsz sima szobaba
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

Ovoda kezdéskor, vagy beiratáskor mennyit kell fizetni? Illetve mennyibe kerül az óvoda havi szinten, és miket kell kezdéshez beszerezni? Leirnátok nekem?

Legjobb válasz: Állami ovi "elvileg" ingyenes, csak az étkezést kell fizetni. Ez mindenhol más, és nem a beíratkozásnál kell fizetni, hanem amikor elkezdi a gyerek az ovit. Vannak ovik, ahol van alapítvány, ahová "szeretik" ha fizet a szülõ, de nem kötelezhetnek rá. Ill. ha van valami külön program, akkor kérhetnek buszpénzt vagy belépõre pénzt. Csoportpénzt is szoktak szedni, azt az elsõ szülõin beszélik meg a szülõk, mennyit és mire fordítják. Kezdéshez pár ruhát kell beszerezni, ha nincs otthon megfelelõ: kényelmes nadrág, pólók, és benti cipõ. Fogkefe, fogmosó pohár, kéztörlõ, fésû. Kérhetnek be 1-1 csomag papírzsebkendõt, szalvétát.

Állami ovi "elvileg" ingyenes, csak az étkezést kell fizetni. Ez mindenhol más, és nem a beíratkozásnál kell fizetni, hanem amikor elkezdi a gyerek az ovit. Vannak ovik, ahol van alapítvány, ahová "szeretik" ha fizet a szülõ, de nem kötelezhetnek rá. Ill. ha van valami külön program, akkor kérhetnek buszpénzt vagy belépõre pénzt. Csoportpénzt is szoktak szedni, azt az elsõ szülõin beszélik meg a szülõk, mennyit és mire fordítják. Kezdéshez pár ruhát kell beszerezni, ha nincs otthon megfelelõ: kényelmes nadrág, pólók, és benti cipõ. Fogkefe, fogmosó pohár, kéztörlõ, fésû. Kérhetnek be 1-1 csomag papírzsebkendõt, szalvétát.
Szia! Nálunk 370 ft./nap a 3 étkezés, 610 ft.lenne de sokat bele ad az Önkormányzat. Nálunk 200-300 ft. a csoportpénz, amit olyan dolgokra költenek, ami már szegényes a csoportban(ceruzák, játéktartó kosarak, ilyesmi...), és szeptemberben kell még fizetni 1000 ft. eszközpénz plusz minden hónapban kell tisztasági csomag, mindig kiírják, hogy éppen mi fogyott el.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!