Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell vagy (1462 db)

Én 4és fél hónapos terhes vagyok és még nem híztam semmit. Ez nagy probléma? Mennyit kell vagy lehet hízni a terhesség során?

Legjobb válasz: Teljesen egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Rendesen eszel, nem? Az a fontos. Akkor mindent megkap a babád, ami neki kell! Elveszi tõled! Ne aggódj! Átlag 9-13 kilót "engednek", de ki többet, ki kevesebbet szed fel. Nos neked is lassan megindul szerintem, mert a babád is most kezd "erõsödni"! Minden jót! 29 hetes kismami

Teljesen egyénfüggõ, hogy ki mennyit hízik. Rendesen eszel, nem? Az a fontos. Akkor mindent megkap a babád, ami neki kell! Elveszi tõled! Ne aggódj! Átlag 9-13 kilót "engednek", de ki többet, ki kevesebbet szed fel. Nos neked is lassan megindul szerintem, mert a babád is most kezd "erõsödni"! Minden jót! 29 hetes kismami
Szerintem 10-12 kiló teljesen elfogadható. A baba és a "bútora" (magzatvíz, méh növekedése, méhlepény, anyai vér mennyiség növekedése) jó pár kilót tesz ki. A félidõig ez még nem képvisel jelentõs súlyt, a baba rohamos gyarapodása késõbbre várható. Ha eddig nem híztál semmi problémát nem jelent, aki nagyon hányós az a legelején még akár fogyhat is.
Nem elõírás hogy hízni kell! Én fogytam, és semmi bajunk nem lett a gyermekem is 3250g és 54cm született!
Ha valaki felesleggel kezdi a terhességet, nem is csoda, hogy nem hízik, ha meg valaki nagyon vékony, akkor meg lehet sokkal többet hízik, mint az "elõírt". Ezért egyéfüggõ. De ha még vékonyan is kezdted, de eszel normálisan, akkor sem probléma. A lényeg a tápanyagokban, vitaminokban gazdag étkezés, sok víz fogyasztása.
Ne aggódj valamennyi biztos fog majd rádmenni, én is 4 hónapos vagyok és 0, 5 kg-ot szedtem eddig fel, pedig nagy pocim van már. Még az utolsó hónapokban simán felszedhetsz 10 kg-ot is.
Ez mindenkinél más...sõt minden terhességnél.Én az elején fogytam, a 4.hónapig, aztán meg hipp-hopp feljött 17 kg.56kg-val indultam...71-gyel mentem szülni.Lányom:3750grammal született. Most az 5.hónapban vagyok és a 4.ig ismét fogytam.Azóta feljött már 7.5kg. Ha gondolod nézd meg, itt van egy jópofa kalkulátor: http://anyuci.hu/kalkulatorok/terhessegi-sulytablazat

Mennyibe kerul ma egy szules Budapesten? Mennyit kell vagy illik adni az orvosnak aki segit vilagra hozni a kisbabamat?

Elsosorban Budapest erdekel, ott mennyiert mennek a szulesek? Koszonom

Legjobb válasz: szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!

szia! hét ez sok mindentõl függ, ha van orvos akihez rendszeres jársz és nála is fogsz szûlni, akkor az alkalmankénti összeg 10x-ét szokás adni. Nekem van "fogadott" orvosom és szülésznõm is. A dokiak 5000Ft-ot szoktam adni alkalmanként így õ majd 50 000-et kap, a szülésznõnek pedig 30-at gondoltam. Volt már hogy lehurrogtak itt hogy én ennyit adok, de ez az én esetem-véleményem. Ha incs orvosod, akkor sztem nem kell adni (én nem adnék). Minden jót!
Szia! Nem kötelezõ fizetni, az állami ellátás ingyen van. Ekkor a terhesgondozóba jársz gondozásra, és az ügyeletesnél szülsz. Ha fogadsz orvost, akkor valószínû magánrendelésre fog hívni, ami alkalmanként kb. 5-6 ezer. Attól függõen, hogy a doki holvégzi, vagy végezteti a vizsgálatokat még lehetnek plussz költségek. Én magánba járok, a vizsgálatokat pedig tb-re a klinikán csináltatja a doki (tehát azárt nem kell fizetnem). A 9 hónap alatt kb. ötször voltam a magánrendelõjében vizsgálaton, ez 30000ft-ba került. Az utolsó négy hétben a klinikára hívott vizsgálatokra (mivel a végén már hetente, ill. 3 naponta kell menni), itt nem fizetek. Szülés után az egyszeri vizit díj tízszeresét szokás adni, tehát ha mindennel elégedett leszek 60000ft-ot adok neki.
Isszonyatosan el van túlozva ez az egész fizetés dolog! Én végig magánba jártam 8 ezerért, + az ultrahangok 12.000.Nekem azt mondta a dokim hogy nem kell külön fizetnem a szülésért ha a magánrendelésre járok hozzá.Nem is mentem volna többet ha bemondja hogy 80.000. Baromi sok pénz persze akinek van az nem sajnálja.Mondjuk igy is kapott 30.000et, a szülésznõ (nagyon nagyon meg voltunk vele elégedve, mind emberileg mind szakmailag) õ kapott 20.000et.De ki ahogy gondolja, mindenesetre pont az ilyen bõkezû nõk állitották be ezt a rendszert!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!

A videokártya berakásához tudni kell valami tápegységet? Ezen belül mit? Hol tudom megtudni hogy milyen, mennyi kell vagy micsoda?

Vga,Számítástechnika,hardver,Pc

Legjobb válasz: Nem értem a kérdést.Fogalmazd át vagy valami :D

Nem értem a kérdést.Fogalmazd át vagy valami :D
igen
Leveszed a gép oldalát és a tápegységre rá van írva.
A kérdező hozzászólása: Hát ez is baj sorry nem tudom, hol nézhetem meg?
Gondolom azt kell nézni, hogy hány W-os. Milyen a tápegységed mi a neve és hány w-os?
A kérdező hozzászólása: valakik mondják hogy videokártya vásárlás elõtt mindenképp csekkold a tápegységedet is.. Ez mit jelent?
A kérdező hozzászólása: Ha nem eggyezik meg kevessebb van benne venni kell bele? Ha több az baj?
Nem. :D Annak az a lényege, hogy elég erõs legyen, hogy a videokártyának elég áram jusson. Na, de megnézted mi van ráírva?
A kérdező hozzászólása: Most ki kapcsolom jó és megnézem majd csak holnap tudok irni kb: 19:00 kor tudnál majd segíteni akkor?
A kérdező hozzászólása: és ennek a táp számnak meg kell eggyezzen a vga számával ?

Mennyire kell vagy nem kell óvszer, amikor a barátnőmmel elsőre csináljuk?

Legjobb válasz: Természetesen kell, hiszen anélkül teherbe eshet. Elég egyet felhúznod, de azt helyesen használjátok.

Természetesen kell, hiszen anélkül teherbe eshet. Elég egyet felhúznod, de azt helyesen használjátok.
Óvszert feltétlen használjatok! Az elsõ együttléthez igazából ez is elég. De utána mindenképp-ha tartós nemi életet fogtok élni-menjen el a barátnõd nõgyógyászhoz és írasson fel magának fogamzásgátlót. Óveszerrel és tablettával 100%-os a védelem.
Teljesen kell óvszer :) Amúgy nem 100% egyik módszer sem, de a koton, ha nem szakad ki, és rendesen használod (nem csúszik le/félre), akkor véd, a tablettának meg van egy minimális hibaszázaléka. Azaz együtt SEM 100%, de közelít. Meg fogod utálni a gumit te is :)
Jajj, nehogy rábeszéljetek valakit h gyógyszer+gumi... akkor már mielõtt elmegy vegye is ki és utána egy 72 órás tabi... Bõven elég egyik is.
Ajanlatos, ha legalabb 10et felhuzol...sosem lehet tudni.A mai kinai gyartmanytol megall az esze az embernek...

Milyen környék jelenleg a Nagyvárad tér? Itt tervezek lakást venni, és olvastam róla jót és rosszat is, de azok évekkel ez előtti írások voltak. A jelenlegi állapotok érdekelnének, mennyire kell vagy nem kell félni?

Legjobb válasz: Az utcán történõ járkálást illetõen szerintem nem olyan rossz. Eléggé nagyok és átláthatók a terek (utcák), nem félelmetesebb, mint bárhol máshol Pesten. Ott az orvosi egyetem, meg egy kórház, napközben elég sokan mászkálnak, az ember nincs egyedül. A 24-es villamoson már egy fokkal jobban érezni a közei Orczy tér+ Józsefvárosi piac illetve a másik oldalon a Tûzoltó utca és környékén tucatjával élõk milliõjét... De a Nagyvárad téren a fõ utcák (Üllõi és Haller, meg még a Rezsõ tér is) elég jó közbiztonságilag. Én inkább az autók zaja é bûze miatt hanyagolnám. Ha pedig közeli mellékutcáról van szó, akkor kérdés, hogy merre és melyik, bár e tér közvetlen közeli utcái szerintem vállalhatóak...

Az utcán történõ járkálást illetõen szerintem nem olyan rossz. Eléggé nagyok és átláthatók a terek (utcák), nem félelmetesebb, mint bárhol máshol Pesten. Ott az orvosi egyetem, meg egy kórház, napközben elég sokan mászkálnak, az ember nincs egyedül. A 24-es villamoson már egy fokkal jobban érezni a közei Orczy tér+ Józsefvárosi piac illetve a másik oldalon a Tûzoltó utca és környékén tucatjával élõk milliõjét... De a Nagyvárad téren a fõ utcák (Üllõi és Haller, meg még a Rezsõ tér is) elég jó közbiztonságilag. Én inkább az autók zaja é bûze miatt hanyagolnám. Ha pedig közeli mellékutcáról van szó, akkor kérdés, hogy merre és melyik, bár e tér közvetlen közeli utcái szerintem vállalhatóak...
A kérdező hozzászólása: A Haller u. 88-ról lenne szó, az a nagy bérház órával a tetején.
Vágóhíd utcában van a sulim. Mögötte van egy kis telep, kicsi sorházakkal, apró lakásokkal. Sok kisebbségi van, sok magyar is. Sosem hallottam még hepajkodni õket. Egyébként tudom melyik házra gondolsz-az állapotából ítélve szerintem rendes emberek lakhatják, szép ház.

A győri kórházban mennyit kell, vagy illik adni a szülésznőnek? Az orvosnak Ti adtatok/adtok pénzt, ha nem fogadott orvosnál szültetek/szültök?

Legjobb válasz: Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom,én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána,akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.

Igaz én nem a Gyõri kórházban szültem.De nem volt fogadott orvosom, én nem adtam pénzt.Császároztak a mûtõben volt 2orvos + egy harmadik kezelt utána, akkor mind a 3-nak adhattam volna.Ha pénzt akartam volna adni az orvosnak akkor fogadok egyet de azt inkább a kislányomra költöttem.
En ott szultem a dokim fogadott volt ugyhogy neki adtam, ha nincs fogadottad akkor sztem nem muszaj adni de nagyon dicserik a mostani fiatal dokikat aki ugye gyakran ugyelnek. A szuleszno nem volt fogadott szantam neki egy 5 ezrest meg egy doboz csokit de nem volt bent utolso nap igy a zsebembe maradt. Ha esetleg nehezen birod a korhazakat en azt ajanlom inkabb a vip szobara kolts ha van mibol mert az egy megvaltas volt nekem. Sajat wc sajat zuhany! Egy ejszaka 10e de barmikor atmehetsz sima szobaba
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!

Ovoda kezdéskor, vagy beiratáskor mennyit kell fizetni? Illetve mennyibe kerül az óvoda havi szinten, és miket kell kezdéshez beszerezni? Leirnátok nekem?

Legjobb válasz: Állami ovi "elvileg" ingyenes, csak az étkezést kell fizetni. Ez mindenhol más, és nem a beíratkozásnál kell fizetni, hanem amikor elkezdi a gyerek az ovit. Vannak ovik, ahol van alapítvány, ahová "szeretik" ha fizet a szülõ, de nem kötelezhetnek rá. Ill. ha van valami külön program, akkor kérhetnek buszpénzt vagy belépõre pénzt. Csoportpénzt is szoktak szedni, azt az elsõ szülõin beszélik meg a szülõk, mennyit és mire fordítják. Kezdéshez pár ruhát kell beszerezni, ha nincs otthon megfelelõ: kényelmes nadrág, pólók, és benti cipõ. Fogkefe, fogmosó pohár, kéztörlõ, fésû. Kérhetnek be 1-1 csomag papírzsebkendõt, szalvétát.

Állami ovi "elvileg" ingyenes, csak az étkezést kell fizetni. Ez mindenhol más, és nem a beíratkozásnál kell fizetni, hanem amikor elkezdi a gyerek az ovit. Vannak ovik, ahol van alapítvány, ahová "szeretik" ha fizet a szülõ, de nem kötelezhetnek rá. Ill. ha van valami külön program, akkor kérhetnek buszpénzt vagy belépõre pénzt. Csoportpénzt is szoktak szedni, azt az elsõ szülõin beszélik meg a szülõk, mennyit és mire fordítják. Kezdéshez pár ruhát kell beszerezni, ha nincs otthon megfelelõ: kényelmes nadrág, pólók, és benti cipõ. Fogkefe, fogmosó pohár, kéztörlõ, fésû. Kérhetnek be 1-1 csomag papírzsebkendõt, szalvétát.
Szia! Nálunk 370 ft./nap a 3 étkezés, 610 ft.lenne de sokat bele ad az Önkormányzat. Nálunk 200-300 ft. a csoportpénz, amit olyan dolgokra költenek, ami már szegényes a csoportban(ceruzák, játéktartó kosarak, ilyesmi...), és szeptemberben kell még fizetni 1000 ft. eszközpénz plusz minden hónapban kell tisztasági csomag, mindig kiírják, hogy éppen mi fogyott el.

Gyógyszerészek! Mennyit kell tanulnotok kb. oldalban kifejezve egy biológia vagy élettan vagy anatómia vagy patológia vizsgára?

Ezek az inkább biológiára épülő tárgyak érdekelnének, mert a kémia az megy. Köszönöm.

Legjobb válasz: Az oldalszámokat egyrészt nehéz meghatározni - ahogy írták többen, rengetegféle forrásból válogathat az ember, akár 10 db 1000 oldalas könyvet is használhatsz egy vizsgára, ha szánsz rá annyit, és az se mindegy, mekkora betûkkel, milyen füzetbe jegyzetelsz órákon. Másrészt nagyjából használhatatlan információ az oldalszám, mivel az sem mindegy, hogy az ember 2 oldal nyitogatós mesekönyvet vagy 2 oldal telefonkönyvet tanul meg, illetve hogy azokat az oldalakat mekkora lapra, milyen betûmérettel nyomtatták, és szemléltetõ képek vagy szó szerint számon kért táblázatok foglalják-e benne a teret. Így hát hiába válaszolják meg ezt a kérdésedet, az egyáltalán nem lehet informatív. Ha még szakválasztás elõtt állsz: ne az alapján dönts, hogy mennyit kell tanulni adott helyen, hanem hogy mivel szeretnél foglalkozni életed több mint 40 évében! Ha már biztosan gyógyszerésznek mész: megvan a célod, nem számít, mekkora akadályokon kell átküzdened magad, csak érd el! Majd idõben szembesülsz mindennel, amit tudnod kell, ne aggódj!

Az oldalszámokat egyrészt nehéz meghatározni - ahogy írták többen, rengetegféle forrásból válogathat az ember, akár 10 db 1000 oldalas könyvet is használhatsz egy vizsgára, ha szánsz rá annyit, és az se mindegy, mekkora betûkkel, milyen füzetbe jegyzetelsz órákon. Másrészt nagyjából használhatatlan információ az oldalszám, mivel az sem mindegy, hogy az ember 2 oldal nyitogatós mesekönyvet vagy 2 oldal telefonkönyvet tanul meg, illetve hogy azokat az oldalakat mekkora lapra, milyen betûmérettel nyomtatták, és szemléltetõ képek vagy szó szerint számon kért táblázatok foglalják-e benne a teret. Így hát hiába válaszolják meg ezt a kérdésedet, az egyáltalán nem lehet informatív. Ha még szakválasztás elõtt állsz: ne az alapján dönts, hogy mennyit kell tanulni adott helyen, hanem hogy mivel szeretnél foglalkozni életed több mint 40 évében! Ha már biztosan gyógyszerésznek mész: megvan a célod, nem számít, mekkora akadályokon kell átküzdened magad, csak érd el! Majd idõben szembesülsz mindennel, amit tudnod kell, ne aggódj!
Élettan elsõ féléves anyag kb 500-800 oldal
A kérdező hozzászólása: Hát mondjuk 500 vagy 800 nem mindegy. A többi kevesebb?
A kérdező hozzászólása: http://konyv.arukereso.hu/elettan-gyogyszereszhallgatok-resz.. Kb. ez a könyv kell? És ebben mindkét félév anyaga benne is van?
Gondolom igen.. és a többibõl is számolj 500 oldallal min. Azért nem tudok pontos számot, mert nem lehet tudni elõre, hogy mibõl tanulsz majd és mennyit jegyzetelsz.

A Fegyencedzésben az edzősorozatok között mennyit kell pihenni vagy mennyi időt kell hagyni közöttük?

A könyvben csak azt találtam meg, hogy a sorozatok között mennyit pihenjek. De ha pl. ma meg kell csinálnom 3 edzősorozatot (3x2x20fekvőt mondjuk) Akko megcsinálok 1x2x20-at és utánna közvetlen nyomjam pár percre rá a kövi edzéssorozatot vagy mondjuk 1 óra múlva is jó?

Legjobb válasz: Fél óra-óra alatt le kell rendezni az egészet. Ha az elején vagy fél óra is elég, ha haladó vagy kell az óra is :P

Fél óra-óra alatt le kell rendezni az egészet. Ha az elején vagy fél óra is elég, ha haladó vagy kell az óra is :P
3x2x20 ez mi? Miért csinálod meg 3x a 2x20-at? az akkor 6x20. Az edzõsorozat az a széria. Max 5 percet hagyj ki szériák között.

Pokerstars-on mennyit kell játszani ahhoz, hogy elérjem a 300FPP pontot? 5 ezer forinttal érdemes belekezdeni az online pókerbe kezdőként? Vagy nagyobb téttel érdemes?

Legjobb válasz: Szia! Az FPP pontjaid gyûjtése a szintedtõl függ. FPP pontokat minden összegyûjtött VPP után kapsz az alábbiak szerint: Bronz szint: 1 VPP = 1 FPP Ezüst szint: 1 VPP = 1,5 FPP Arany szint: 1 VPP = 2 FPP Platinum szint: 1 VPP = 2,5 FPP Szupernova szint: 1 VPP = 3,5 FPP Szupernova Elite szint: 1 VPP = 5 FPP VPP pontokat meg akkor kapsz, amikor jutalékot termelsz (rake vagy fee). 300 VPP-hez az alábbi jutalékot kell kitermelned (bronz szinten): Versenyeken vagy 7 fõs és kisebb asztaloknál: $927 fee vagy rake 8 fõs asztalok: $850 rake Mikrolimiten: $510-$637 rake Ezen kívül ha elsõnek fizetsz be a Pokerstars-ra, jár még bónusz is. Ez pedig attól függ, mennyit fizetsz be, ugyanis a befizetésed 100%-t visszakapod, csak játszanod kell érte. Ha ez is érdekel, info: http://pokermitologia.com/pokerstars/ Üdv!

Szia! Az FPP pontjaid gyûjtése a szintedtõl függ. FPP pontokat minden összegyûjtött VPP után kapsz az alábbiak szerint: Bronz szint: 1 VPP = 1 FPP Ezüst szint: 1 VPP = 1, 5 FPP Arany szint: 1 VPP = 2 FPP Platinum szint: 1 VPP = 2, 5 FPP Szupernova szint: 1 VPP = 3, 5 FPP Szupernova Elite szint: 1 VPP = 5 FPP VPP pontokat meg akkor kapsz, amikor jutalékot termelsz (rake vagy fee). 300 VPP-hez az alábbi jutalékot kell kitermelned (bronz szinten): Versenyeken vagy 7 fõs és kisebb asztaloknál: $927 fee vagy rake 8 fõs asztalok: $850 rake Mikrolimiten: $510-$637 rake Ezen kívül ha elsõnek fizetsz be a Pokerstars-ra, jár még bónusz is. Ez pedig attól függ, mennyit fizetsz be, ugyanis a befizetésed 100%-t visszakapod, csak játszanod kell érte. Ha ez is érdekel, info: http://pokermitologia.com/pokerstars/ Üdv!
Ezúton hívnám meg saját privát pókerklubomba az online Home Gamesbe Pokerstarson! - Ha még nincs telepítve, töltsd le az ingyenes PokerStars szoftvert innen: http://www.pokerstars.com - Nyisd meg a központi pókeres lobbyt, majd kattints a Home Games fülre! - Kattints a "Belépés egy pókerklubba" gombra! - Írd be a klubom azonosítószámát: 672086 - Add meg a meghívókódot: 2561889a VERSENYEK HETENTE, fõleg HÉTVÉGÉN! Ennyi! Amint jóváhagytam a jelentkezésedet, már kezdhetünk is játszani egymással a Home Games-ben online.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!