Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell naponta (271 db)

Csinált valaki hagyma teát köhögésre? Mennyit kell naponta meginni? Hogy csináltad? Tényleg használ?

3 éves lányom nagyon köhög.jó pár köhögés csillapítót,köptetőt fogyasztott már el,mégis mindig visszaesik és rosszabb mint elötte volt,most kipróbálnám ezt a gyógymódot.

Legjobb válasz: Én csináltam a fiaimnak,és szerintem hatásos volt.Több csészével is ittak naponta belõle(4 és 9 évesek). Másfél liter teához kb 3 vöröshagyma száraz héját kell forró vízbe dobni,picit forralni,majd állni hagyni.Gyönyörû színe lesz! Azután ízesíteni tetszés szerint: a szokásos méz,cukor,citrom. Kellemes íze van,a gyerekek szerették,szívesen fogyasztották.Mielõbbi gyógyulást!

Én csináltam a fiaimnak, és szerintem hatásos volt.Több csészével is ittak naponta belõle(4 és 9 évesek). Másfél liter teához kb 3 vöröshagyma száraz héját kell forró vízbe dobni, picit forralni, majd állni hagyni.Gyönyörû színe lesz! Azután ízesíteni tetszés szerint: a szokásos méz, cukor, citrom. Kellemes íze van, a gyerekek szerették, szívesen fogyasztották.Mielõbbi gyógyulást!
Legtermészetesebb, leghatásosabb erre: nyersen, ha szeretik. A vöröshagymát javaslom, a többi irritálja az emberek egy részét , legalábbis nagyobb mennyiségben. (A fokhagyma más eset, és részben másra jó, itt nem tárgyalom.) Legjobb, ha végzel külön hagymaétkezést, vagy végeztetsz a gyermekkel. Úgy értem, étkezések kozott, aképpen, h eltelik minimum 2 óra étkezés után -egy negyed vöröshagyma egy közepes méretûbõl elfogyasztásra ajánlott-, majd várni érdemes legalább 2 órát, mire következik a köv. étkezés. De ez nem kötelezõ, bár így hatásosabb. :) Nyers vöröshagyma inhalálása is hasznos hurutos problémákra, persze lehet , h a hagymatea verzio lesz egyedül elfogadhato picurodnak. Mindenestre leirtam a hatásosabb alternativát. :)
Egész hagymából csináld a teát, ne csak a héjából! Egyébként meg szimplán C vitamin. Ha 3 éves, akkor nyugodtan adhatsz neki kb 500 mg c vitamint naponta 3 részre elosztva.

Szeretnék több fokhagymát enni, mennyit kell naponta?

Szeretnék több fokhagymát enni, akár minden nap.

Legjobb válasz: A táplálkozás-biológia tanárom szerint egy közepes gerezd fokhagymát érdemes megenni naponta, és a fokhagyma szagát okozó vegyület az egyik leghasznosabb az egészben, így a szagtalan tabletta nem ér túl sokat.

A táplálkozás-biológia tanárom szerint egy közepes gerezd fokhagymát érdemes megenni naponta, és a fokhagyma szagát okozó vegyület az egyik leghasznosabb az egészben, így a szagtalan tabletta nem ér túl sokat.
egyél amennyi jólesik. dögivel is mehet. De egy kapszula praktikusabb lesz majd ha már emberek közé is mész. Amúgy a vérnyomásodon nem fog segíteni. Mert a probléma inkább a túlsúlyban és a mozgáshiányban leledzik. De mindenképpen jó a fokhagyma de önmagában kevés lesz a probléma megoldásához.

Felnőtt folyékony tápszer az hízlal? És mennyit kell naponta meginni belőle hogy legyen hatása? Mennyi idő alatt láthatóak a kilók?

Egyébként azt olvastam hogy a baba tápszert?l is feljön pár kiló. Ez igaz lehet?

Legjobb válasz: ha arra gondolsz amit a kórházba szoktak az emberbe pumpálni ha szükséges akkor azoknál van hogy 2000 vagy több kalória is egy "adag" de nem otthoni használatra és hizásra vannak, nem hiszem hogy bármilyen problémádat is megoldaná az a tápszer...

ha arra gondolsz amit a kórházba szoktak az emberbe pumpálni ha szükséges akkor azoknál van hogy 2000 vagy több kalória is egy "adag" de nem otthoni használatra és hizásra vannak, nem hiszem hogy bármilyen problémádat is megoldaná az a tápszer...
a gyógyszertárban kapható egy bizonyos nutridrink nevû ital, inkább azt próbáld. egyébként szerintem nem csinál olyan mértékû hízást, hogy az látszódjon. én két hónapja vagyok hízókúrán, próbáltam a nutridrinket, két kilót híztam tõle, de nem látszott meg. a szénhidrátdús meg fehérjedús táplálkozásnak sokkal több értelme van.
A kérdező hozzászólása: És mennyit ittál ebbõl az italból?


Mennyit kell naponta bevenni a magne B6 vitaminból?

Orvostól még nem kérdeztem,csak a véd?n?m javasolta,hogy szedjem a göcseimre és haskeményedéseimre,nyugodtan szedhetem így is vagy elöbb kérdezzem ki az orvosom véleményét csak 16.-án megyek legközelebb.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem amíg nem beszéltél a dokival addig csak napi egyet szedjél.A doki meg úgyis megmondja majd,hogy mennyit lehet.Én 2*1-et szedtem,de mindenkinek máshogy jó.Jó egészséget és könnyû szülést kívánok:6,5 hónapos kisfiú anyukája

Szia! Szerintem amíg nem beszéltél a dokival addig csak napi egyet szedjél.A doki meg úgyis megmondja majd, hogy mennyit lehet.Én 2*1-et szedtem, de mindenkinek máshogy jó.Jó egészséget és könnyû szülést kívánok:6, 5 hónapos kisfiú anyukája
Szia, az en dokim is azt mondta 2*1-et szedjek!De ezt ténleg töle kell hogy megkérdezd hiszen nem vagyunk egyformák!!!!Minden jot!!!
Attól függ melyik magne B6-ot szeded. A béresbõl csak napi egyett kell bevenni, mert több magnéziumot tartalmaz.
Szia! Nekem is 2X1 et kell szednem a doktornõm javaslatára. Reggel egyet meg este! Arra figyelj ha esetleg szedsz más vitamint is pl.Elevitet ne együtt szedd be õket, hanem min.2 óra különbséggel. 26 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenki gyors válaszát!
Utolsó válaszolotól kérdezem:miért nem lehet az elevittel együtt bevenni?Nekem az orvosom napi 3*2 mondott.:)
Szia. Szerintem, minden terhesség más, és minden orvos más. Aki elevitet szed az beviszi a napi 100%-át, de vannak esetek amikor ez nem elég. Nekem dokim 3g-ot javasolt egy napra, mert elég intenzivek a méhösszehúzódásaim.Szóval, minden esetben kérdezd meg az orvosodat. Üdv, 5 hónapos kismama
szia! szerintem is mindenképp kérdezd meg a dokidat. Attól, hogy csak 16-án mész hozzá még felhívhatod telefonon, ha bármi kérdésed van.

A Kőbánya-Kispest metromegállónál lévő parkolóban mennyit kell naponta fizetnem, ha addig autóval megyek, onnan bkv-val?

A KÖKI metromegállóig autóval mennék, ott viszont leraknám a kocsit és bkv-val folytatnám az utam. Mennyi a parkolási díj abban az oldalsó kis ?rzött parkolóban? Köszönöm!

Legjobb válasz: szerintem nem kell fizetni! én legalábbis többször parkoltam már ott és nem fizettem... nem büntettek meg! Igaz,õrt sem láttam. Amúgy ha a lakótelepen állsz meg, az is biztonságos, nem kell aggódnod miatta!

szerintem nem kell fizetni! én legalábbis többször parkoltam már ott és nem fizettem... nem büntettek meg! Igaz, õrt sem láttam. Amúgy ha a lakótelepen állsz meg, az is biztonságos, nem kell aggódnod miatta!

Tömegnövelésre creatin monhydrate vagy plutonium a jobb? creatin monohydrate-ból mennyi kell naponta hogy jó hamar nöljek tőle?

Legjobb válasz: mondhidrát legyen súlyodat nem tudom így nem tudom a kúra adagodat sem,nézz utána hogy kell szedni nem nehéz. remélem étrend meg minden más is van mert másként a wc be öntheted a kreatint.

mondhidrát legyen súlyodat nem tudom így nem tudom a kúra adagodat sem, nézz utána hogy kell szedni nem nehéz. remélem étrend meg minden más is van mert másként a wc be öntheted a kreatint.
A kérdező hozzászólása: 72kg vagyok.
A Plutonium egy igen összetetett N.O. edzés elõtti mátrix. A creatin monohidrate természetesen szintén a tömegnöveléshez jó. De a 2 termék nagyon más.
A kreatin szedésénél figyelembe kell venni, hogy töltési vagy szintentartási fázisisok vannak. Bár megjegyzem az újabb kreatin kötések révén a szakik már elegendõnek tartanak 3g/nap adagot és minden sportban. De vissza a sima monohidráthoz. 1-3nap(töltés) 0, 3g x ttkg 4-6nap(töltés) 0, 15g x ttkg 7. naptól (szintentartás) 0, 075g x ttkg Amire figyelni kell! - 10g-nál nagyobb mennyiséget egyszerre ne használj! - Nagy mennyiségû folyadék szükséges (1g creatin = 1dl víz, gyümölcslé)! - Minden esetben edzést követõen használd! - Amennyiben napi több adagot kell bevinned (feltöltés), akkor szénhidrátos étkezésed elõtt negyed órával! - 3-4 hónapos szedés után tarts 1 hónap pihenõt!

14/F fekvő sulikezdésre a cél a 80 mennyit kell naponta pluszba csinálnom ha 26 ot tudok?

Gondolom növelni kell az ismétlés számot

Legjobb válasz: http://100fekvotamasz.hu/index.php Csináld végig ezt, páran azt mondják szar ez de inkább csak nincs akarat erejük, ha nem megy egy hét akkor újra kell csinálni, ennyi a titka. Nekem hasznos volt az oldal.

http://100fekvotamasz.hu/index.php Csináld végig ezt, páran azt mondják szar ez de inkább csak nincs akarat erejük, ha nem megy egy hét akkor újra kell csinálni, ennyi a titka. Nekem hasznos volt az oldal.
Jol megfogalmaztad. Naponta felesleges mert nem tudsz regeneralodni. Csinald heti 2x a fekvotmaszanak nem csak egy fajtaja van valtogasd. Azt nem tudja senki megmondani hogy mennyivel kell novelned az ismetlesszamot. Fuss, bringazz melette legyen egy kis allokepesseged. Ha edzenel a tobbi testreszre is hamarabb fejlodnel.
A 100 fekvõtámaszos programot egy ideig én is csináltam, 75-ig jutottam el, viszont a kezdetekben is többet tudtam mint te (úgy 40-50 körül).Viszont ez ne keserítsen el, szeptemberre sikerülhet a 80 ezzel a programmal (még a száz is, ha kitartó vagy).
pihenés nélkül 80at bírok ha megállok 2-3 másodpercre 100 is megvan, és több mint 1 éve csinálom ezeket, de azért is bírom mert volt hogy 1 nap 5*50et csináltam
A kérdező hozzászólása: A 100 fekvõset hogy kell ? Nem találtam a linken .

Semmilyen zöldséget, gyümölcsöt nem eszek. Hogy vegyem rá magam? Mennyit kell naponta fogyasztani?

15/L

Legjobb válasz: Napi 5-ször külömbözõ zöldség gyümi. Próbálj turmixokat csinálni, egy botmixer is elég. Nálink nagy kedvenc mikor egy narancsot, almát, banánt, répát összeturmiszolunk, fini :) Probálj ki pár salit nagyon gyorsan rá lehet kattani. Reggeli szendvicsbe tegyél különbözõ zöldségeket, ha vann szabadidõd reszelj le vöröskáposztát, répát... ételhordoban eláll pár napig és csak a szedvicsedre kell szórni.

Napi 5-ször külömbözõ zöldség gyümi. Próbálj turmixokat csinálni, egy botmixer is elég. Nálink nagy kedvenc mikor egy narancsot, almát, banánt, répát összeturmiszolunk, fini :) Probálj ki pár salit nagyon gyorsan rá lehet kattani. Reggeli szendvicsbe tegyél különbözõ zöldségeket, ha vann szabadidõd reszelj le vöröskáposztát, répát... ételhordoban eláll pár napig és csak a szedvicsedre kell szórni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tippeket :) Most ettem 1 almát, és már most rosszul érzem magam.. Biztos megint sok lesz a savam, ááá :S
Akkor az almát hanyagold mert az elég savas gyümölcs. Gyümölcsökbõl is az idény gyümölcsöket ajánlanám. Keress ha kíváncsi vagy még valamire
A kérdező hozzászólása: Ma ettem egy csomó gyümölcsöt :) 2 almát (most nem fájt tõle a gyomrom) 2 banánt Büszke vagyok magamra.. :D És köszi a válaszod!:)

Mennyit kell naponta szopjon egy 2 hónapos gyerek?

Tudom, hogy amennyi jól esik neki, de érdekelne a hivatalos adag, 5x150, vagy valami hasonló. De mennyi is pontosan?

Legjobb válasz: Nem érdemes ezzel stresszelned magad! Ha a baba nem sír éhesen, és gyarapszik hetente (nálunk kéthetente mérték már ennyi idõs korában), illetve van 5-6 pisis pelenka és minden napra jut legalább egy kakis, akkor nincs gond. Én egyáltalán nem mértem otthon a gyereket, csak az orvosi tanácsadáson mérték meg mindig. Barátnõim többen is méregették, és mindig minden a mennyiségek körül forgott. Az egyiküknek kevés volt a teje, én adtam neki pótlásnak, de amikor abbahagyta a méregetést, a tej mennyisége is megnõtt, mert már nem stresszelt annyira. Amúgy azt olvastam valahol, hogy egy csecsemõ átlagosan 600-800 g-ot szopik egy nap. Volt, hogy le kellett fejnem, és ilyenkor cumisüvegbõl kapta, ha jól emlékszem ebben a korban 80-140-eket evett így. De meggyõzõdésem, hogy üvegbõl többet esznek, mert nem kell úgy megdolgozni érte :)

Nem érdemes ezzel stresszelned magad! Ha a baba nem sír éhesen, és gyarapszik hetente (nálunk kéthetente mérték már ennyi idõs korában), illetve van 5-6 pisis pelenka és minden napra jut legalább egy kakis, akkor nincs gond. Én egyáltalán nem mértem otthon a gyereket, csak az orvosi tanácsadáson mérték meg mindig. Barátnõim többen is méregették, és mindig minden a mennyiségek körül forgott. Az egyiküknek kevés volt a teje, én adtam neki pótlásnak, de amikor abbahagyta a méregetést, a tej mennyisége is megnõtt, mert már nem stresszelt annyira. Amúgy azt olvastam valahol, hogy egy csecsemõ átlagosan 600-800 g-ot szopik egy nap. Volt, hogy le kellett fejnem, és ilyenkor cumisüvegbõl kapta, ha jól emlékszem ebben a korban 80-140-eket evett így. De meggyõzõdésem, hogy üvegbõl többet esznek, mert nem kell úgy megdolgozni érte :)
Szia! Hogy hivatalosan mennyit kellene, azt nem tudom (bár hallottam olyat, hogy testsúlykilogrammonként 150-et kell megennie naponta egy babának); nálunk 2 hónaposan 6-7 alkalommal evett, alkalmanként különbözõ adagokat (60-150 között), és naponként is változott a teljes elfogyasztott mennyiség.
Anyatejes babaknal nincs ilyen! A tej osszetetele a baba eletkoraval es napszakonkent is valtozik. Reggel vizesebb, higabb, ezert tobb is, este surubb es kevesebb. Attol sem kell megijedni, hogy este kevesebb, mivel akkor egyben zsirosabb is a tejed, sokkal laktatobb, pont azert, hogy a baba at tudjon aludni egy nagyobb idointervallumot. Mivel allandoan valtozo, ezert nem is lehet es nincs is ertelme merni, hogy mennyit evett a baba. Hetente 1x eleg lemerni a sulyat meztelenul, abbol lathato, hogy gyarapszik-e. Ha igen, es van eleg nedves pelenka, akkor nincs miert aggodni, eleg neki a tejcsi!

Most vettem egy ugrókötelet, fogyni szeretnék, de mennyit kell naponta, hogy hatásos legyen?

Illetve mennyi idő után fog látszódni a hatása? Fog egyáltalán, tényleg lehet vele/tőle fogyni?

Legjobb válasz: Szerintem ez egész jó: http://edzesmindenkinek.hupont.hu/2/ugralokotel-edzesterv

abszolúte a táplálkozásod és életviteled kérdése.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!