Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell innia egy 4 (4 db)

Mennyi folyadékot 'kell' innia egy 4.5 hós babának? És mit? Viz? Tea?

Már csak tápszeres.

Legjobb válasz: Mi is csak tápszeres vagyunk, én is sokat gondolkoztam ezen. Sajnos a vízzel hadilábon állunk, sokat próbálkoztam vele, de nem hajlandó meginni. Most a Hippes granulátom teát isszuk, nagyon keveset teszek bele, jóval kevesebbet, mint ami az adagolás szerint van. Van olyan nap, hogy 500-650 ml-t is megiszik, de valamikor jó ha a 200-at. Nagyon változó.

Mi is csak tápszeres vagyunk, én is sokat gondolkoztam ezen. Sajnos a vízzel hadilábon állunk, sokat próbálkoztam vele, de nem hajlandó meginni. Most a Hippes granulátom teát isszuk, nagyon keveset teszek bele, jóval kevesebbet, mint ami az adagolás szerint van. Van olyan nap, hogy 500-650 ml-t is megiszik, de valamikor jó ha a 200-at. Nagyon változó.

Mennyit kell napközben innia egy 4 hónapos tápszeres babának?

Most lett tápszeres és azt hallottam, így többet kell itatni, mintha anyatejet kapna. Eddig is kapott teát, de nem olyan sokat. Most viszont hajnali négykor felébred, tápszert nem kér, viszont bedönt egy cumisüvegnyi teát. Amúgy már fél hónapos kora óta átalussza az éjszakát, szeretném, ha ez így is maradna.

Legjobb válasz: Szia! Nekem a gyerkõc 3 hónapos kora óta tápszeres volt. Teát adtam neki mikor szopott akkor is kb 2 bögrével ami kb 4, 5 dl egy napra beosztva.De egyébként ne itasd,ha úgy látod nem szívesen issza viszont,ha imádja akkor add neki nyugodtan nem baj,ha sok folyadékot iszik.Már 4 éves a tündérkém és a sok folyadék miatt rengeteg betegséget sokkal könnyebben küzdött le,mint aprócska társai.Ha kihagy egy étkezést a tea miatt,akkor sincs gond,ja és a te picit ízesítve nekik maga a menyország.Nem vakon írom a gyerkõcöm orvosa ajánlotta és nálunk bevált:)

Szia! Nekem a gyerkõc 3 hónapos kora óta tápszeres volt. Teát adtam neki mikor szopott akkor is kb 2 bögrével ami kb 4, 5 dl egy napra beosztva.De egyébként ne itasd, ha úgy látod nem szívesen issza viszont, ha imádja akkor add neki nyugodtan nem baj, ha sok folyadékot iszik.Már 4 éves a tündérkém és a sok folyadék miatt rengeteg betegséget sokkal könnyebben küzdött le, mint aprócska társai.Ha kihagy egy étkezést a tea miatt, akkor sincs gond, ja és a te picit ízesítve nekik maga a menyország.Nem vakon írom a gyerkõcöm orvosa ajánlotta és nálunk bevált:)
Ezt nem lehet pontosan megállapítani, mert egyik gyerek sokat iszik, a másik nem.Mindenesetre egy nap többször kínáld meg teával, ha szomjas akkor inni fog, ha nem akkor õgyse fogja elfogatni.
Az én lányom egy kortyot sem volt hajlandó inni. Tápszeres 3 hónapos kora óta. Most, hogy szilárd kaját kap iszik. Ha nem iszik tápszeres etetés mellett, ne aggódj nem lesz semmi baja. Hiszen mennyi folyadék van a tápszerben!! Kínáld meg az innivalóval, de ha nem kéri ne erõltesd! Ha nem iszik nincs rá szüksége. Ha szilárd ételt eszik majd úgyis inni fog. Ne aggódj!! Üdv Erika

4, 5 hónapos babának mennyi tejcit/tápszert kell innia egy nap, ha már hozzátáplálok?

Kevés a tejem délben és este, ezért délben fél alma püréjét kapja,este tejpépet, mellette kb. 600 mili tejcit iszik és ha meleg van teát, jó ez így? Véd?n? így tanácsolta, de már magam sem tudom hogy csináljam.

Legjobb válasz: Mi is így vagyunk, kevés a tejcsi, hozzátáplálunk, 1 hét múlva lesz 5 hós a lányom. 6-kor szopi, 200-220 grammot eszik. 8-kor szopi, 60 gramm alszik 1 órát 10-kor 1 egész alma vagy 2 barack, vagy 1 barack s fél alma keverve. 12-kor szopi 100 gramm s alszik 1-2 órát 2-kor szopi 50 gramm 4-kor tejpép 1 egész adagot bevág 6 kor szopi 50 gramm 7-kor fürdés utánna 150 mili táp, majd még fél órát felvan játszik, s utánna cicin elalszik. Most már kezdek neki adni burgonyát almával délben, majd jön a répa cékla. Nekünk ez így pont jó ,hízik szépen, s nem ordít hogy éhes.

Mi is így vagyunk, kevés a tejcsi, hozzátáplálunk, 1 hét múlva lesz 5 hós a lányom. 6-kor szopi, 200-220 grammot eszik. 8-kor szopi, 60 gramm alszik 1 órát 10-kor 1 egész alma vagy 2 barack, vagy 1 barack s fél alma keverve. 12-kor szopi 100 gramm s alszik 1-2 órát 2-kor szopi 50 gramm 4-kor tejpép 1 egész adagot bevág 6 kor szopi 50 gramm 7-kor fürdés utánna 150 mili táp, majd még fél órát felvan játszik, s utánna cicin elalszik. Most már kezdek neki adni burgonyát almával délben, majd jön a répa cékla. Nekünk ez így pont jó , hízik szépen, s nem ordít hogy éhes.
3-6hós korig a tejalapú bevitel napi 700-800ml kell hogy legyen, mellette más is adható amennyit elfogad a baba.


Mennyit kell innia ilyen nagy hőségben egy kb 4 kilós kutyának?

Valószín?, hogy húgyköve van a kutyusomnak és azt hallottam, hogy ez attól is lehet, hogy keveset iszik. Mennyit kell neki innia normál körülmények között ( nincs kint a melegben, nem futtatom...). És hogyha tényleg keveset iszik, akkor, hogy tudnám esetleg rávenni az ivásra?

Legjobb válasz: Hát szerintem napi két tál vizet nyugodtan megihat. Amilyen vizes tálja van, abból kettõt szerintem meg kéne hogy igyon. Nekem labrador-német juhász keverékem van, egy nagyobb öblösebb tálja van, naponta háromszor cserélem neki a vizet, egy húzásra kiissza a frisset. egészséges, nincsen baja. sajnos erõszakkal sehogy sem tudod belediktálni a vizet!

Hát szerintem napi két tál vizet nyugodtan megihat. Amilyen vizes tálja van, abból kettõt szerintem meg kéne hogy igyon. Nekem labrador-német juhász keverékem van, egy nagyobb öblösebb tálja van, naponta háromszor cserélem neki a vizet, egy húzásra kiissza a frisset. egészséges, nincsen baja. sajnos erõszakkal sehogy sem tudod belediktálni a vizet!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ
Ha azt számolom, hogy egy 60 kilós embernek kb. 2 litert kell meginnia 1 nap, akkor ez egy 4 kilós kutya esetében kb. másfél deci.
Szerintem, ha folyamatosan van elõtte viz, ugyis iszik, ha szomjas. Ha kevesled az elfogyasztott mennyiséget, akkor étkezéskor adj neki olyan ételt, aminek van leve. Pl. beáztathatod a száraz tápod.
mindig legyen elõtte friss hideg víz és annyit iszik amennyi jólesik neki :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!