Találatok a következő kifejezésre: Mennyit kell innia egy (71 db)

Mennyit kell innia egy 9, 5 - 10 hónapos babának - úgy hogy már sajnos nem szopizunk, ill. tápot se nagyon fogadja el napközben max reggel? 7 Mit lehet tenni ha keveset iszik egy baba?

6,5 hónapos korban utasította el a cicit ill tápot, igaz 5 hónapos korban kezdtük el a hozzátáplálást (pont amiatt mert nem volt neki elég a tejem és a táp sem volt neki elég pótlásnak) és akkoriban is már kínálgattam folyadékkal. Naponta többször is kínálgatom vízzel a kisfiamat, olykor teát ill baba gyümölcslevet is próbálok, de mind hiába folyton csak pocikol és max a játék mellett megy bele pár csepp - egyre jobban aggódok, hiszen máris itt a nyári klíma, ennek ellenére nem haladunk az ivással... Étkezéssel sosem volt baj, szépen eszik, de az ívás nehézkes. Próbálom a kajáját is vizezni, de ez akkor sem elegendő. Próbáltam már cumisüvegből, többféle csőrös pohárból, kiskanállal, fecskendővel, de legeredményesebbnek a sima pohár ill a jana 2,5dl vizes palackja bizonyult - utóbbi kettőből legalább nagy ritkán van kedve nagyokat kortyolni, valószínűleg azért mert mi is ilyenekből (pohár vagy palack) iszunk... A kevés folyadék miatt sajnos sokszor erőlködve kakil és bogyós a produktum, ill sokat erőlködik és semmi és akkor kicsit segítek neki lázmérővel. Egyébként még ha nehézkesen is, minden nap 1-3szor van széklete hisz az étlapja rostban gazdag. És a pelusok is nedvesek, de pl.: egy jana 2,5dl palack leghamarabb 3 nap alatt fogyna el... - ez semmiképp sem elegendő mennyiség szerintem. A minimum legalább napi ennyi lenne, sőt másoknál ilyen korban már napi 1 liter vizet is iszik a csemete. A fiam kb 8,5kg és 9,5 hónapos - ennek megfelelően mennyit kéne innia?

Legjobb válasz: Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.

Mi az, hogy pocikol? Az én babám is elég nehezen kezdett el inni folyadékot, szinte ugyanígy volt, mint a Tiéd. Aztán vettem Hipp üveges, fél literes, kész teát, a piros bogyós a kedvence, és elõször töményen adtam neki, aztán szép lassan elkezdtem hígítani vízzel, és így van, hogy megiszik 3-4-5 dl-t egy nap. A védõnõt én is kérdeztem, mennyi a kötelezõ, amit innia kell, de azt mondta, hogy nincs kötelezõ mennyiség. Így ezt a teás dolgot is, szép lassan egyre többször kezdtem el kínálni neki, nem ment máról holnapra, inkább hónapok alatt jutott el idáig. A cumisüveggel is meggyûlt a bajom. Vettem másikat, amikor nem ivós korszaka volt, MAM-ot, abból sem kellett neki akkor, MAM-os csõrös pohárból sem, már írtam a Milumilos szakértõnek, tápszert sem fogadta el. Szóval, türelmesen kezdtem el kínálni neki a cumisüveget, egyet, a régit, és minél többet kortyolt, annál jobban megtetszett neki, és azóta elég jól iszik. Tudom, hogy a legjobb a víz lenne, de néha már annyira sikerül felhígítani, hogy szinte csak színes a víz, nem is tea. Illetve, még a gyümölcsleveket is felhígítottam vízzel, eleinte kevéssel, majd egyre többel. Abból az õszibarackos volt elõször a befutó.
A kérdező hozzászólása: A pocikolás alatt azt értem, hogy gurgulázik vele és hol mint a szökõkút felköpi, hol kifújja - kibugyborékolja, hol meg óvatosan kilöki a nyelvével ilyenkor lesz a háta közepéig olyan ; és ez megy már hónapok óta. Köszönöm, lehet hogy én is kipróbálom a hipp teát - idáig csak a HIPP filteres ill.granulátumos teát próbáltuk ki gyógynövény ill. alma-fahéj ízben, lehet hogy az erdei lenne nálunk is a nyerõ... Hát a tápot NUKos cumisüvegbõl fogadta el, elõször én is azzal próbálkoztam kitartóan, aztán vettem többféle csõröset is de nem voltak nyerõk, a pohár (poharas csõrös poharakból kiszedtem a szelepet, mert rászívva abból sem volt hajlandó inni) és a palack legalább olykor felkeltette az érdeklõdését és olykor kortyol belõle. Én is éreztem hogy nem jó ötlet sokfélével kísérletezni így már jó ideje a janás palackból kínálom - ami majdhogynem olyan mint egy cumisüveg, és a spec. nyílása révén mégsem ömlik belõle olyan sok, mint egy palackból. Neked most mennyi idõs a babád - mennyi idõ alatt jutottatok el idáig? Mert mi 5hós kortól próbáljuk az ivást és lassan 10 hónaposak leszünk...

Mennyit kell innia egy nap egy 15 hósnak?

Legjobb válasz: Lányom nem egy nagy ivó, napi 3-6 deci között iszik meg vizet vagy gyümölcslevet (16 hónapos, és ezidáig ennél kevesebbet ivott, 1 éves koráig meg jóformán semmit...). Viszont nagyon jó az étvágya, így abból is elegendõ folyadékhoz juthat. Igazából nincs elõírt mennyiség, hogy mennyit kell innia egy babának/kisgyereknek. Általában szülõk által számolt mennyiségnél a gyerekek több folyadékhoz jutnak, mivel a zöldségekbõl, gyümölcsökbõl, mindenbõl amit megesznek kinyerik a folyadékot, és ez általában elegendõ nekik. Mennyit iszik a gyerkõcöd? Úgy érzed keveset vagy épp sokat?

Lányom nem egy nagy ivó, napi 3-6 deci között iszik meg vizet vagy gyümölcslevet (16 hónapos, és ezidáig ennél kevesebbet ivott, 1 éves koráig meg jóformán semmit...). Viszont nagyon jó az étvágya, így abból is elegendõ folyadékhoz juthat. Igazából nincs elõírt mennyiség, hogy mennyit kell innia egy babának/kisgyereknek. Általában szülõk által számolt mennyiségnél a gyerekek több folyadékhoz jutnak, mivel a zöldségekbõl, gyümölcsökbõl, mindenbõl amit megesznek kinyerik a folyadékot, és ez általában elegendõ nekik. Mennyit iszik a gyerkõcöd? Úgy érzed keveset vagy épp sokat?
A kérdező hozzászólása: Hát szerintem keveset.Teát iszik 2, 5dl meg cicizik még napi 1szer meg éjszaka.almát adok neki lereszelve mindennap szinte, meg más gyümit is. Azért aggódom, mert vesemedence tágulata van és be szokott duzzadni a szeme, ami nagyon idegesít és elvileg sok folyadékot kell innia.
Hivatalosan a szükséges folyadékmennyiség (ami kajával együtt van): az elsõ 10 kg-ig kilónként 1dl a második 10 kg-nál kilónként 0, 5dl. Nemtom mennyire érthetõ, pl egy 14 kilós gyereknek 1, 2 liter... De azt ne kérdezd hogy kell rávenni egy gyereket az ivásra, én is ezzel küzdök. A 16 hónapos lányom eddig reggel-este ivott 2 dl tejet, és napközben 1-2dl teát. Most már szabotálja a tejet (fél-1 dl iszik egy alkalommal), helyette teát/vizet/gyümilevet kicsit többet iszik, de nem viszi túlzásba, max 2-3dl-t... Hiába kínálom gyakran, elfordul.
Hát, nem tudom, ha nem akar inni, akkor nem fog, de próbálkozhatsz: Pl.: többször adhatsz neki lédúsabb leveseket, lédús gyümölcsökkel kínáld meg, adj neki joghurtokat, mivel ezek is elegendõ folyadékot tartalmaznak, csempéssz vizet a fõzelékekhez vagy készítsd õket tápszerrel/tejjel, készíts ki neki a szobába többféle helyre vizet, gyümölcslevet, hátha fogja magát és magától is bele-belekortyol. S az is jó ötlet, ha vele iszol. Egy korty anyának, egy korty a babának és egy korty valamelyik plüss játéknak. Ezt is szokták szeretni. Hátha.
Szintén 15 hós a gyerkõc. A tápszert issza meg egyedül, mostanra értem el azt, hogy naponta kb fél deci vizet megiszik mellé. Minden nap fõzök neki levest, eszik gyümölcsöt, fõzeléket, tejpépet, ezekbõl is jut folyadékhoz, és napközben is adok neki tápszert, nem csak reggel és este. Vizelete normális mennyiségben van, ezért gondolom, hogy nem szomjazik. Este szokott a fürdõkádban pohárból inni, azt nagyon élvezi, de akkor sem nagyobb mennyiséget, inkább csak a móka kedvéért. A nyarat várom, hogy meleg legyen, akkor hátha elkezd inni. A nagyobbik gyerkõc is ilyen volt, a mai napig keveset iszik.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat. Hát megpróbálok mindent bevetni, mert azt szeretném, ha minél hamarabb eltûnjön ez a tágulat.:( Igaz nem a kérdésemhez tartozik, de érdekelne, hogy milyen tejpépet adsz a 15 hósodnak kedves 14.03as válaszoló?Elég táplálóak még azok, amiket kisebb korában evett?
Igazából minden étel tartalmaz folyadékot, ezt ugye nem lehet számon tartani. De az jó, ha eszik gyümölcsöt. Egy eves a lanyom, õ nem eszik meg semmi gyümölcsöt. De iszik rendesen. Naponta kb. 6-8 deci vizet, vagy néha teát, reggel 1, 5 deci, este 2, 5 deci tejet. De õ mar születésétõl kezdve igényelte a plusz folyadékot. Szerintem erõltetni nem lehet. Én magam sem iszom meg szerintem napi fel liternél többet. Tudom, hogy ez nem jó, de nem tudom rávenni magam.
Milupát adok neki estére(abból bármelyiket megeszi), nem marad éhes utána, éjszaka sem kel fel enni-inni, ebbõl gondolom, hogy jóllakik napközben és kap elég folyadékot. A súlya is jól gyarapszik.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Mennyit kell innia egy háromévesnek egy nap?

Az én kislányom szerintem keveset iszik. Reggel és este iszik 220-220 ml tejet, napközben pedig kb 500 ml gyerekteát (instant). Vizet sajnos egyáltalán nem iszik, ez a hiba nekem róható fel, és most nem sikerül megszerettetni vele. Az étvágya is elég visszafogott...

Legjobb válasz: Az én fiam is kb. ennyit,vagy még kevesebbet iszik.2-2 dl kakaó,változó mennyiségû tea vagy gyümölcslé.Sztem nincs meg az 1 liter.Állítólag annyi dl folyadékot kellene innia ahány kg.Azaz nálunk 1.5 litert!Õ sem iszik vizet vagy csak ritkán.És fõleg délután és este kezd el inni.Délelõtt csak a kakaó és kb.1 dl folyadék plusz.

Az én fiam is kb. ennyit, vagy még kevesebbet iszik.2-2 dl kakaó, változó mennyiségû tea vagy gyümölcslé.Sztem nincs meg az 1 liter.Állítólag annyi dl folyadékot kellene innia ahány kg.Azaz nálunk 1.5 litert!Õ sem iszik vizet vagy csak ritkán.És fõleg délután és este kezd el inni.Délelõtt csak a kakaó és kb.1 dl folyadék plusz.


Issza valaki a Naturland szoptatós teát? Mennyit kell inni egy nap? Ugy értem, hogy mondjuk 1l vízbe hány filtert? Tényleg megnöveli a tej mennyiséget?

Legjobb válasz: Én felváltva iszom a Naturlandot és a Laktoherbet. Másfél literbe szoktam 2 filtert rakni + méz + citromlé. Rengeteg tejem van, de hogy õszinte legyek, nem tudom, mennyi lenne a teák nélkül, mert mindig iszom. Naponta két kancsó szoptatós tea, egy kancsó gyümölcstea, leves, víz (összesen kb 5 liter naponta) Jó sok folyadék kell a jó sok tejhez!

Én felváltva iszom a Naturlandot és a Laktoherbet. Másfél literbe szoktam 2 filtert rakni + méz + citromlé. Rengeteg tejem van, de hogy õszinte legyek, nem tudom, mennyi lenne a teák nélkül, mert mindig iszom. Naponta két kancsó szoptatós tea, egy kancsó gyümölcstea, leves, víz (összesen kb 5 liter naponta) Jó sok folyadék kell a jó sok tejhez!
nekem és a babónak is fájt a gyomrunk a naturland-tól.én laktoherb és babylove teát iszom felváltva.1L teszek 2 filtert és hagyom ázni
Szia! Én éppen ma kezdtem el inni, mert azt hallottam, hogy jó...egy próbát megér. 2 literes fazékba fõztem és 3 filtert tettem bele.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz! Igaz nekem nem, de a 8 hetes kisfiamnak fájt tõle a hasa. Visszatértem a Laktoherb teához. Na meg egész nap köménymaglevest eszem!

Mennyit kell innia egy 10 hónapos babának egy nap?

Az is jó ha gyümölcslevet, teát iszik vagy csak ha vizet?

Legjobb válasz: A kisfiam max. néhány korty vizet iszik egész nap, fõleg ebéd után. Szopizik is. Próbáltam teát, gyümölcslevet de abból sem kér többet. Én a késõbbiekben sem akarom rászokatni a cukros dolgok fogyasztására, fõleg vizet fogok adni. Szerintem ilyenkor már 500-700ml meg kellene inniuk.

A kisfiam max. néhány korty vizet iszik egész nap, fõleg ebéd után. Szopizik is. Próbáltam teát, gyümölcslevet de abból sem kér többet. Én a késõbbiekben sem akarom rászokatni a cukros dolgok fogyasztására, fõleg vizet fogok adni. Szerintem ilyenkor már 500-700ml meg kellene inniuk.
Szia! Az én kisfiam reggeli elõtt iszik meg másfél dl teát. Ebéd közben kb 20 ml vizet iszik. uzsi és vacsi között pedig megint megiszik másfél dl.gyümilevet.
szia. mi még csak 8 hónaposok vagyunk, de az én lányom alig iszik másfél-két decit egy nap, eddig teázott, most gümizik mert semmi mást nem hajlandó meginni. a védõnõ szerint min. 1-2dl.meg kell, hogy igyon egy nap.(tápszeresek vagyunk, abból kell napi 500-600ml inni).
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a segítséget!

Mennyit kell innia egy nap 1 éves babának?

Legjobb válasz: Azt nem tudom, mennyit kell, de azt el tudom mondani, hogy az én 13 hónapos kisfiam iszik, mint a kacsa :) szerintem olyan napi 6 dl folyadékot biztosan megiszik (ebben nincs benne a reggeli és esti tápszer)

Azt nem tudom, mennyit kell, de azt el tudom mondani, hogy az én 13 hónapos kisfiam iszik, mint a kacsa :) szerintem olyan napi 6 dl folyadékot biztosan megiszik (ebben nincs benne a reggeli és esti tápszer)
Én úgy tudom, hogy napi 1 litert kéne innia, beleértve a reggeli/esti tápszert, de pl a leves is folyadéknak számít. Másfél évesem kb 3 dal vizet iszik meg napközben, reggel és este 2.5 dl tejitalt. Emellett levest eszik, almát eszik, szóval nem aggódom. Volt egy idõszak, amikor keveset ivott, de sajnos ezt a dolgot nem igazán lehet erõltetni, mert úgyis csak akkor és csak annyit fog inni, amennyit kér.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Akkor nem aggódok a napi 6 dl a megvan plusz még az esti és a reggeli cici meg a leves:)

Mennyit kell inni egy egyéves gyereknek? És mit?

Legjobb válasz: Hogy mennyit kell, azt nem tudom.A lányom csakis vizet iszik (nagy ritkán teát is kap).Naponta 2-2,5 dl fogy.

Hogy mennyit kell, azt nem tudom.A lányom csakis vizet iszik (nagy ritkán teát is kap).Naponta 2-2, 5 dl fogy.
nagyon változó, hogy mennyit iszik egy baba.Az én fiam nagyon keveset iszik, de nincs kiszáradva, minden rendben van vele.Három deci tejitalt iszik egy nap+1, 5-2 deci vizet.Én vizet adok neki, max. két decihez teszek egy kiskanál granulátumos teát.Gyümölcslevet nem adok, nem akarom, hogy elvegye az étvágyát, meg nem is issza meg.
Szia! Az én fiam most 13 hós és megiszik 3-4 teli cumis üveggel egy nap( tea, víz), ami 500-750 ml, ezen felül tápi 2-3 szor ami szintén ugyan ennyi.
Erre a "kell"-re nekem azt az infót adták, hogy: 1-10kg-ig 1dl/kg (tehát ha pl 10kilós a gyereked, akkor 10x1dl=1L) 10-15kg-ig 0, 5dl/kg
22.40-es vagyok Azt elfelejtettem, hogy ebbe a mennyiségbe beleszámít a reggeli, esti tápszer, tejpép, mert az is vízzel készül és állítólag a fõzelékek is folyadéknak számítanak.

Mennyit kell inni egy 6.5 hóapos babának? És baromfi virslit mikortól ajánljátok?

Legjobb válasz: ilyen melegben úgy 7-8 dl-t kábé nem ajánlom a virslit... a füstlit is csak egy éves korban adtam elõször. most is csak egy- két hetente kap nem hiszem hogy bármi köze van a baromfihoz....

ilyen melegben úgy 7-8 dl-t kábé nem ajánlom a virslit... a füstlit is csak egy éves korban adtam elõször. most is csak egy- két hetente kap nem hiszem hogy bármi köze van a baromfihoz....
Carmen: ez a 7-8 dl folyadék vagy anyatejjel/tápszerrel együtt értetted? Mert az én dokim szerint 800 ml folyadék kell, ami nem feltétlenül csak anyatej, tehát teával/vízel együtt. Nem mindegy! Szerintem ritka az a 6 hós baba, aki még plus 8 dl-t megiszik (lehet, hogy tévedek!!). A tej/tápszer szerintem meg nem ital, hanem étel.
Szerintem ki van zárva hogy egy 6-7 hónapos gyerek megigyon napi 7-8 dl csak folyadékot (vizet). Az én fiam 7 hónapos, a tápszerén kívül napi max 2 dl vizet iszik meg apránként.
Az "ellentmondást" a két utolsó válaszolónak írtam.

Mennyit kell innia egy 10 hónapos babának? (tápszeres)

az én kisfiam egy ideje nem iszik meg naponta 1-1.5 dl folyadékot.régebben 2-szer 3-szor ennyit ivott.akkor kezd?dött,mikor megbetegedett.beszéltem a doktorn?vel,aki azt mondta,ha eszik gyümölcsöt,iszik tápszert,akkor elégnek kell lennie,majd inni fog,ha meggyógyul.azóta már régen meggyógyult,de nem változott semmit.viszem az orvoshoz,de véleményekre lennék kíváncsi.aggódnom kell?

Legjobb válasz: Szerintem kevés a folyadék.A kislányom 2*300ml folyadékot iszik egy nap általában,van hogy még többet is kicsivel.És ha kinálgatod többször?Úgy sem fogadja el?

Szerintem kevés a folyadék.A kislányom 2*300ml folyadékot iszik egy nap általában, van hogy még többet is kicsivel.És ha kinálgatod többször?Úgy sem fogadja el?
Nagyobbik lányom, anno 7-9 hónapos kora között SEMMIT sem ivott csak a napi 2x-i tápit, abból is kb 180ml-t alkalmanként. Ne aggódj, majd fog inni.Én sokat paráztam rajta, de nem lett semmi baj. Én vettem neki kicsi édes poharat és fürdés közben tettem bele neki tiszta vizet(babavíz is jó ha még azt isztok) és felemeltem a poharat és lassan folyattam bele a kádba a lányom elõtt, ez nagyon tetszett neki, egyszer csak elkezdte tátani a száját, és elkezdett újra inni. Ja, és pohárból próbáltad már, teát, gyümileveket próbáltad? Én anno mindet kipróbáltam amit lehetett, de ez a kádas dolog jött be. Most a 9 hónapos lányom reggel este megiszik 270ml tápit, és iszik mellé kb 200ml teát vagy vizet vagy gyümilevet. Sok sikert! Sok szerencsét.
Én kislányom is 10 hós és naponta 500ml teát vagy vizet iszik meg.
A kérdező hozzászólása: amikor beteg volt, 2 teljes napig egyetlen kortyot sem ivott.nem túlzok:egyetlen kortyot sem.csak gyümölcs és tápszer.akkor próbáltam neki mindent adni(gyümölcslé, instant tea, kamilla tea, víz)semmit nem fogadott el.általában instant teát adok neki, vagy vizet.és nagyon sokszor kínálom (csõrös itatópohárból)...iszik is egy-egy kortyot.de nagyon keveslem, mert elõtte, még a cumisüvegbõl megivott 5 decit is.eleinte gyanakodtam az új itatóra is, de már másfél hónapja ez van neki, szépen tud belõle inni, egyedül is. kipróbálom a sima, figurás kis bögrét is....hátha. köszönöm a válaszokat

Mennyit kell inni egy 7 hónapos babának? Nálunk el fogy 250ml*2 vagy 3 ez, nem sok? Étkezésnél minden kaja el fogy.

Legjobb válasz: Vízbõl vagy teából iszik fél litert vagy többet naponta?? Az elég sok szerintem. Mi keveset iszunk (szerintem), kb.1 dl teát iszik meg egy nap. Kérdezd mg a dokt nem lehet-e cukros.

Vízbõl vagy teából iszik fél litert vagy többet naponta?? Az elég sok szerintem. Mi keveset iszunk (szerintem), kb.1 dl teát iszik meg egy nap. Kérdezd mg a dokt nem lehet-e cukros.
Az én babém is 7 hónapos anyatjes és nincs külön igénye a folyadékra egyáltalán, de minden baba más. Kéri is vagy csak te adod és esetleg falánk!? De, ha kéri ezt a mennyiséget az nem természetes egy ilyen korú babának.
A kérdező hozzászólása: Tápszeresek vagyunk.Ma megfigyeltem, hogy 300ml fogyott el .Ez is sok lenne? Köszönöm a válaszokat.Minden képen meg kérdem az orvost.!!!
Ha elviszed a védõnõhöz a babád vizeletét , akkor egy tesztcsík segítségével rögtön megtudja nézni van e benne cukor. És így kiderûl, hogy csak ennyi a szükséglete vagy okkal iszik ennyit.Tedd meg már holnap!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!